HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2017 Cuma - 09:19

CHP Urla'da seçim kavgası: Eski İl Başkanı ve İlçe Başkanı'ndan karşılıklı sert açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Urla’da yapılan delege seçimleri üzerinden İlçe Başkanı Bahri Yalaz’a yüklendi. Yalaz'dan açıklama gecikmedi.

CHP Urla da seçim kavgası: Eski İl Başkanı ve İlçe Başkanı ndan karşılıklı sert açıklamalar!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kurultay takvimi delege seçimleri ile işlemeye devam ediyor.

İzmir’deki delege seçimlerinde 5. haftaya girilirken eski İl Başkanı Kemal Karataş, Urla’da yapılan delege seçimleri ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’a sert ithamlarda bulunan Karataş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, Urla Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Kemal Ergün, eski ilçe başkanı Bünyamin Övünç, Bornova eski ilçe başkanı Ercan Kızılay, eski belediye meclis üyesi Mehmet Ali Güler, eski belediye başkanı Mustafa Kıpkıp ile Buca eski Belediye Başkanı Ertan Erdek’in Başkan Yalaz tarafından delege yapılmadığını belirtti.

'SENİ SEÇMEDİKLERİ İÇİN Mİ'
Bu isimlerin delege yapılmamasında Başkan Yalaz’ın belediye imar komisyonu başkanı olarak seçmemelerinden kaynaklandığını söyleyen Karataş, “’Ayıptır başkan.Sen partinin ilçe başkanısın. Bir de imar komisyonu başkanı olman etik değil’ dedikleri için mi... Sen ısrar edince de !... Seni seçmedikleri için mi... O meclis üyelerini delege yazmadın…” dedi.

'85 YAŞINDAKİ ANNENİ DELEGE YAPTIN'
Başkan Yalaz’ın oğlu Anıl Yılmaz'ı, yeğenin Emre Pehlivan’ı, işyerinde çalışan sekreterin Özlem Gaşgili ile 85 Yaşındaki annen Nurten Yalaz’ı delege yaptığını söyleyen Kemal Karataş, “Bu parti senin sigorta şirketin mi? Yoksa babanın çiftliğimi. Rahmetli baban sağ olsaydı. Kesin onu da delege yapardın” dedi.

Karataş son olarak, “Sen CHP’lilerden intikam alıyorsun. Senin kuyruk acın var. Egolarını, ihtiraslarını aşamıyorsun” ifadelerini kullandı.

YALAZ'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Eski Başkan Karataş'ın hedefi olan Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz ise yazılı bir açıklama yaptı. "Tüzükte belirlenen bu yol ve yöntemler yerine 'bireysel hırs ve ihtiraslarla' kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir" diyen Yalaz, şunları söyledi:

"CHP Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu kongre takvimi doğrultusunda Urla ilçemizde 10.09.2017/18.09.2017 tarihleri arasında ‘’mahalle delege” seçimlerini  tamamlanmış bulunmaktadır.

Bu süreç parti tüzüğümüzün ‘’mahalle delege’’ seçimleriyle ilgili tüzük hükümlerine uygun olarak sürdürülmüştür. Üye listeleri takvimde belirtilen günlerde İlçe Başkanlığımızda askıya çıkartılarak ‘’mahalle delege’’ seçimlerinin yapılacağı yer, tarih ve saatleri ilan edilmiştir.

Bunun dışında partimizin Facebook sayfasında da yayınlayarak, tüm üyelerimize SMS yoluyla bilgi verilmiş İlçe Seçim Kurulundan temin edilen şeffaf sandıklarla seçimler gerçekleştirilmiştir. Başta Mahalle Temsilcilerimiz, Aktif Üyelerimiz, Kanaat Önderlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda ortaya çıkan isimler, partili üyelerimizin hür iradesi ile seçilmiştir.

Başından sonuna kadar partimizin felsefesine uygun olarak demokratik bir şekilde geçen seçim sürecinde partimiz üyelerinin oylarıyla “ mahalle delegelerimiz” belirlenmiştir.

İlçe Yönetimimiz yaklaşık 3 yıldır görev yapmaktadır. Bu süreç İçerisinde Urlamızda parti oylarımız 2014 Yerel Seçimlerinde % 44.4 oy almışken, Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde % 59.2,Kasım 2015 Seçimlerinde % 61.1,Referandumda % 79.2 Hayır oyuna ulaşarak ilimizde 4.-ülke çapında 14. Sıraya ulaşmıştır.

Elbette ki bu gurur verici yükseliş demokrat Urla halkını partimize olan ilgi ve güveninin yansımasıdır. Buradan hareketle İlçe Yönetimimiz Urlamızın demokrat tavrına uygun davranmak, ona layık olmak zorundadır ve bu bilinçle göreve geldiği günden beri özenli davranmaktadır. Partimizin  ilçemizde 2700 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. yapılan son “mahalle delege“ seçimlerimiz bu hassasiyet içerisinde gerçekleşmiş ve sadece bir partilimizden mahallesinde ki seçimle ilgili itiraz gelmiştir. Bu tek itiraz bile yönetimimizde uzun uzun tartışılmış, üzüntüye neden olmuştur. Yönetimimizin seçimlerle ilgili yanlış bir uygulamasının söz konusu olması halinde partimizin “ anayasası” olan tüzüğümüzde nelerin yapılması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Tüzükte belirlenen bu yol ve yöntemler yerine bireysel hırs ve ihtiraslarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir. Yönetimimiz yapılacak itirazları objektif olarak değerlendirip, sonuçlandıracak olgunluktadır.

Bireysel hırs ve ihtiraslarla, kin dili kullanılarak yapılan beyanların partimizde hiçbir zaman karşılığı olmamış ve olmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur"

 
Tüm parasını Mehmetçik Vakfı'na bırakmış
 
Mehmet Karabel yazdı... İzmir'e özel 'Google' hizmetinizde...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Hakkı Yılmaz 6 Ekim 2017 Cuma 23:39

Sen neler yaptın sayın Başkan Karataş il başkanlığında bir sırala öğrenelim. ÇOK MERAK EDİYORUM.

Yorumu oyla      13      5  
Özlem Gaşgil 6 Ekim 2017 Cuma 15:54

sayın karataş, keşke bilgi,birikim,tecrübelerinizi gençlerle paylaşabilseydiniz bu çirkin ithamlar yerine.neden ben yokum diyemediğiniz için başka isimler kullanıyorsunuz ama nereye kadar aktif siyaset yapmayı düşünüyorsunuz merak ediyorum bir yandan.

Yorumu oyla      18      7  
bahtiyar 6 Ekim 2017 Cuma 15:36

chp'yi jurassic parka çevirdiniz. çekilin artık siyasetten, sizin yüzünüzden gençler parti kapısından içeri girmiyor huzurevine mi geldik diye...

Yorumu oyla      18      6  
murat 6 Ekim 2017 Cuma 13:47

Kemal Karataş efendi böyle bilgisayar başından ağlayacağına, mahallesinde kim üyeymiş kim değilmiş üye listeleri askıdayken baksaydı ve ona göre delege listesini hazırlasaydı. Birde eski il başkanı olacak bu şahıs. Sokağa çıksa arkasından 5 kişi bile gelmez. Urla'da bir tane esnaf tanımaz esnafta onu tanımaz ama sorsan Urlalı(!)

Yorumu oyla      15      6  
volkan 6 Ekim 2017 Cuma 13:30

sende o adamin annesi yasindasin hatta daha yaşlısı n bu neyin azmi hala git torun sev ya biktik seni görmekten

Yorumu oyla      14      5  
muhalif 6 Ekim 2017 Cuma 13:20

sn.karataş sen kaç yaşındasın? musalla taşında mı bırakacaksın aktif siyaseti?

Yorumu oyla      14      5  
efkan 6 Ekim 2017 Cuma 13:04

son yapılan ilçe kongresinde genel başkanımıza hakaret boyutunda eleştiriler ve söylemlerde bulunan siz değilmiydiniz kemal bey.utanmadan bu partide hala delegelik peşinde koşuyorsunuz.

Yorumu oyla      14      5  
fatma p. 6 Ekim 2017 Cuma 12:45

valla ben bir urlalı olarak karataşı urlada yapılan chp'nin hiçbir etkinliğinde görmedim.ne seçim çalışmasına gelir ne törenlere katılır ne bi destek verir hiçbişey yok ama aday olduğu zaman makam derdi olduğu zaman hep en önlerde takılırsınız karataş geçin bu işleri

Yorumu oyla      15      5  
ŞZ 6 Ekim 2017 Cuma 09:42

Partililer neredeyse iç donlarını bile basın üzerinden yayınlayacaklar. Parti disiplini nerede? Üye kavga ediyor, resmi gazetelerde, rapor alıyor gazetelerde, dilekçe veriyor gazetelerde..... olmaz böyle şey.Ey il ve ilçe başkanları, ey izmir milletvekilleri, bu duruma artık bir çeki-düzen verin.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe'den açıklama: İtibarda tasarruf olmaz
Cumhurbaşkanlığı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin devam eden ...
HDP Sözcüsü Baydemir'e 1 yıl 5 ay hapis cezası
HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Baydemir, "kamu çalışanına karşı ...
Erdoğan-Gökçek görüşmesi sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Ankara Büyükşehir Belediye ...
 
CHP İzmir’de 4 kişiye disiplin yolu açıldı
Çiğli’nin Ataşehir Mahallesi’nde gerçekleşen seçimlerin ilçe ve il yönetimleri ...
HDP'li Baydemir'e 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası
HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakır ...
Erdoğan: Bütün hava sahaları da kapatılacak
Tartışmalı bağımsızlık referandumu sonrası Kuzey Irak'a yönelik yaptırımlara ...
 
AK Partili Yıldırım’dan Başkan Pekdaş için flaş iddia: Kılıçdaroğlu’ndan talimat aldı!
Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Halkapınar’daki Başkent Üniversitesi’ne ...
Beştepe'de 40 dakikalık kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP Lideri Bahçeli ile bir araya geldi. ...
Meclis kapısında CHP'li vekillere müdahale
Meclis önünde açıklama yapmak isteyen CHP'li milletvekilleri ve Ankara ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva