HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2024 Cuma - 20:51

CHP'nin Torbalı kararına ortak bildirili tepki!

CHP'nin Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak Övünç Demir'in belirlemesine ortak bildiri ile tepki geldi. Belediye Başkanı Mithat Tekin, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP’li meclis üyeleri ve belediye başkan aday adaylarının bir araya gelerek yayınladıkları bildiride "Torbalı’mıza kaybedilmiş ilçe muamelesi yapılmasına ve mevcut belediye yönetiminin iradesinin görmezden gelinmesine razı değiliz" denildi.

CHP nin Torbalı kararına ortak bildirili tepki!

EGEDESONSÖZ - CHP'nin Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak eski ilçe başkanı Övünç Demir'i aday gösterilmesine Belediye Başkanı Mithat Tekin, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP’li meclis üyeleri ve belediye başkan aday adayları bir araya gelerek ortak bir bildiriyle tepki gösterdi.

“Birileri belediyeyi tekrar AKP’ye teslim etmek istiyor” ifadelerinin yer aldığı bildiride “Bu kararı alanlar sonuçlarından da sorumlu olacaklardır” denildi.

Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu’nun 10.01.2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Torbalı ilçemizin İzmir seçim çevresinde 2019'da kaybedilmiş ilçeler arasına dahil edilmesi, daha da vahimi, gündemde olmamasına rağmen Torbalı Belediye Başkan adayının sürpriz bir şekilde, alelacele, gizli-saklı bir yordamla adeta yangından mal kaçırır gibi açıklanmış olması, gerek Torbalı CHP örgütü gerekse tüm Torbalı halkında rahatsızlık yaratmıştır. Seçimi başlamadan kaybettirecek bu kararın parti tabanında öfkeye ve hayal kırıklığına sebebiyet verdiği ortadadır. Anlaşılan o ki 2019 seçimlerinde AKP’nin elinden aldığımız belediyemizi birileri yine AKP’ye teslim etmek istemektedir. Henüz İzmir Büyükşehir adayımız bile belli değilken, Torbalı’yı kayıp ilçelerle birlikte açıklamak, Torbalı’daki CHP tabanına, bizzat Partimize ve dahi 2019 seçimlerinde oy vermiş vatandaşlarımıza hakarettir. Bunu kabul etmiyor, Genel Merkezin bu kararını yeniden gözden geçirmesini umut ve talep ediyoruz.

CHP Torbalı tabanı bu yaşananlardan rahatsızdır. Söz konusu açıklanan aday daha önce de kayyum olarak ilçe başkanlığına atanmış, parti dizayn edilmiş, yığılma üyelikler yapılmış, partinin iç dinamikleriyle oynanmış ve parti örgütü Torbalı’da zayıf düşürülmüştür. Geldiğimiz noktada aynı güç aynı kişinin belediye başkan adayı olarak yangından mal kaçırır gibi açıklanması için devreye girmiştir. Bu durum, Torbalı kamuoyunda bir takım etik dışı soru işaretlerini gündeme getirmiştir. Adayı kimler ve niçin çok hızlıca gündeme alıp açıklanmasını sağlamışlardır? CHP'yi siyasal kirlilik içerisine çekmek isteyenler kimlerdir? Torbalı neden kayıp ilçe olarak sayılmıştır? Mevcut belediye yönetimi neden görmezden gelinmiştir? Temiz bir toplum yaratmanın yolu temiz siyasetten geçer. Temiz siyaset ise kuralları önceden belirlenmiş, ilkeli ve siyasi etik kurallarına göre işleyen bir sistem üzerinde yükselebilir ancak. Temiz siyaset istemek her CHP’linin hakkıdır.

2021 yılında Menemen Belediyesi'nin CHP’den AK Parti’ye geçişini hep birlikte yaşadık, gördük. Belediye meclis üyelerinin oyları ile Menemen Belediyemiz göz göre göre AK Parti’ye teslim edildi. Bu teslimiyet, gerek İzmir gerekse tüm Türkiye’de partililerimiz arasında büyük hayal kırıklığı yarattı. Buna karşın Torbalı örneğinde, mevcut belediye yönetimi ve belediye meclis üyeleri onurlu bir duruş sergileyip belediyenin CHP’de kalmasını sağladı. Torbalı CHP meclis grubunun bu onurlu, dik duruşu kendisinden sonra Menderes Meclis Başkanvekili seçimlerine de doğrudan etki etti ve yeni bir Menemen travmasının yaşanmasına engel oldu. Şimdi Menemen’i bile açıklamayıp, hatta Urla'yı, Aliağa’yı açıklamayıp Torbalı’yı kayıp ilçeler arasına dahil ederek açıklamak, dik duran meclis üyelerimize ve belediye yönetimine haksızlıktır. Parti tabanımız ve Torbalı Kamuoyu haklı olarak şu soruyu sormaktadır: Meclis üyelerimiz ve belediye yönetimimiz dik duruş gösterdi diye mi cezalandırılıyor?

Mevcut belediyemizi, kurulan türlü komplolara karşı koruyan, Merhum Belediye başkanımız İsmail UYGUR’ un vefatından sonra yeni bir Menemen oldu bittisine mani olan onurlu meclis üyelerimiz adeta cezalandırılmıştır. CHP’nin bayrağını Torbalı’da dalgalandıran Belediye Meclis üyelerimiz, Partililerimiz ve aday adayları olarak bizler, kapalı kapılar ardındaki hesaplar yoluyla 250.000 kişinin yaşadığı Torbalı’mıza kaybedilmiş ilçe muamelesi yapılmasına ve mevcut belediye yönetiminin iradesinin görmezden gelinmesine razı değiliz. Bir CHP belediyesi olan Torbalıya yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Bu hatadan dönüleceğine dair inançla sükûnetimizi koruyoruz. Bununla birlikte belirtmek isteriz ki, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde mevcut belediyemizin kaybedilmesi halinde, bu kararı alanların sorumlu olacağını tarihe not düşeriz.

Saygılarımızla arz ederiz. 1. Mithat TEKİN (Belediye Başkanı, Belediye Başkan A.Adayı) 2.Yıldırım BEYTEKİN (Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan A.Adayı) 3.Mesut GÜLER (Belediye Meclis Üyesi) 4.Yavuz Selim ÖZGAN (Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi) 5.Ömer ŞENTÜRK (Belediye Meclis Üyesi) 6.Engin GÜLTEN (Belediye Meclis Üyesi) 7.Sıla İlgi AKKAŞ (Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan A.Adayı) 8.Arif YAŞLAK (Belediye Meclis Üyesi) 9.Metin ŞAHİN (Belediye Meclis Üyesi) 10.Savaş BENLİ (Belediye Meclis Üyesi) 11.Hasan ATAK (Belediye Meclis Üyesi) 12.Yıldız SİVRİKAYA (Eski Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan A.Adayı) 13.Efe YAKKAN (Belediye Başkan A.Adayı) 14.Tamer ÖZEV (Belediye Başkan A.Adayı) 15. Özkan ALTUN (Belediye Meclis Üyesi)

 
MFÖ'nün efsanesinin adı stüdyoda yaşatılacak
 
İzmir'de fuhuş operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efesli 15 Ocak 2024 Pazartesi 11:34

Selçuklu hemşehrim söylediklerine katılıyorum. Mevcut başkan aday olursa ortalık karışacak.

Yorumu oyla      2      1  
menemenli 14 Ocak 2024 Pazar 01:57

övünç torbalıda seçim kazanamaz,rahmetli ismail abinin altını çok oydu,ahı var üzerinde...

Yorumu oyla      2      1  
Selçuklu 13 Ocak 2024 Cumartesi 13:46

Selçuk 'ta Torbalı'daki sorun çıkmaz çünkü CHP ilçe örgütü mevcut belediye başkanının akrabaları ve yakınlarıdır,partiyede onlardan başka giren çıkan yoktur,gerçek ve partiyede emek ve zaman gönülden bağlı olanlar uzakta duruyor Ege bölgesinde Söke CHP ilçe örgütü toptan istifa etti ve birçok üyede istifa etme hazırlığında doğru ve gerçek bir harekat genel merkez düşünsün, Selçuk halkı şu bekliyor...

Yorumu oyla      7      1  
Ulviye 13 Ocak 2024 Cumartesi 13:00

Aliağa için #GeliyorGelmekteOlan Serkan'a hizmet edenlerin en büyük korkulu rüyası, Barış Eroğlu'nun aday olması.

Yorumu oyla      2      1  
Ayşe 13 Ocak 2024 Cumartesi 11:35

Serkan seviciler Barış Eroğlu geliyor diye korkmaya başladılar anlaşılan....

Yorumu oyla      2      1  
Hasan 13 Ocak 2024 Cumartesi 11:32

Serkan’a hizmet edenler Barış Eroğlunun aday olmasından korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok

Yorumu oyla      2      1  
Efesli 13 Ocak 2024 Cumartesi 10:32

Sandığı üyenin önüne koymazsanız böyle sorunlar ortaya çıkar. Selçuk içinde benzer sorunkarın çıkacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      5      1  
Tepeköylü 13 Ocak 2024 Cumartesi 00:53

Tebrikler Torbalı gerçek CHP örgütü genel merkez bu dilden anlar mı? Dün de Söke CHP ilçe örgütü toptan istifa etti hepinizi kutluyoruz onurlu insanlar olarak tarihe geçtiniz...

Yorumu oyla      10      1  
ali 12 Ocak 2024 Cuma 23:31

Eroğlu olursa Aliağa'yı da kayıplar listesine koyun

Yorumu oyla      1      2  
ANJARA 12 Ocak 2024 Cuma 22:15

Olur da Kaza İle Torbali Belediye Secimi Chp Tarafindan Kazanilirsa Baskan Belediyeyi Torbali İle Birlikte Satip Yunanistana Kacar... Deme di Demeyin...

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "İstanbul'da ...
Topuklu Efe’den Sakık’a 'bomba' yanıtı: Kışlaya girip ben mi yazdım?
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın Zeytin Dalı Operasyonu’nda ...
Erdal Beşikçioğlu: Mansur başkanımla bir sıkıntım olmadı
Ankara'da CHP'nin Etimesgut ilçesi  belediye başkan adayı olan Erdal Beşikçioğlu, ...
 
Kurul, İzmir adayı için kararını verdi… Gözler Erdoğan’da!
Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
İYİ Parti’nin yeni il başkanı Doğan’dan ilk mesaj: Güçlenerek yola devam edeceğiz!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığına atanan Ülkü Doğan partisinin il binasında ...
Erdoğan tarih verdi... İzmir adayı belli oluyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü (14 Ocak) Ankara merkezli ...
 
DEM Parti aday çıkaracağı 7 ili açıkladı
Yerel seçim yaklaşırken partilerde aday belirleme süreçleri devam ediyor. ...
Aday Adayı Yıldız: O depremi biz yaşasaydık, kıyamet olurdu!
CHP’den Çiğli Belediye Başkanlığı için yola çıkan Çevre Mühendisi Onur ...
Aday Adayı Temiz'den Tandoğan daveti: Tek yürek, tek ses olacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 14 Ocak’ta Ankara – Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştireceği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva