HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2024 Cumartesi - 17:15

CHP MYK bildiri yayımladı: İktidara 6 soru!

Kuzey Irak'taki operasyon bölgesinde 9 askerin PKK saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından bu sabah olağanüstü toplanan CHP MYK, sonuç bildirisini kamuoyuyla paylaştı.

CHP MYK bildiri yayımladı: İktidara 6 soru!

Kuzey Irak'taki Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'nin saldırısıyla dün akşam 9 askerin hayatını kaybetmesinin ardından bu sabah olağanüstü toplanan CHP MYK, sonuç bildirisi yayımladı.

CHP, 22-23 Aralık'takine benzer bir saldırının ardından iktidara yönelttiği 6 soruyu tekrarladı. Açıklamada, "Köklü hariciye geleneğimizi reddetmeyen, ulusal çıkarlarımızı ve güvenliğimizi önceleyen akılcı bir dış politika anlayışına hızla dönülmelidir" denildi. 

İktidarın milli yas ilan etmemesini de eleştiren CHP MYK, "Vatanımızın dört bir yanına bayrağımıza sarılı şehit cenazeleri gelmekte ve görülüyor ki, iktidar partisi, Mehmetçiklerimizin güvenliğini tam olarak sağlayamamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Şehitlerimizin yasını tutuyor, terörü lanetliyoruz" başlıklı CHP MYK bildirisi şöyle:

"Ülke olarak dün akşam Irak’ın kuzeyindeki Pençe – Kilit Harekat Bölgesinden gelen şehit haberleri ile yine kahrolduk. 22-23 Aralık 2023 geceleri PKK terör örgütünün saldırıları sonucu şehit olan 12 evladımızın acısı milletimizin yüreğinde çok tazeyken, bir başka saldırıda 9 askerimizi şehit vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyoruz. PKK terör örgütünü ve terörist saldırılarını lanetliyoruz. Terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaktır!

6 SORU TEKRAR HATIRLATILDI
22-23 Aralık 2023’te yaşanan saldırıların ardından sorduğumuz sorular hala yanıtlanmamış, iktidar sorumluluğunu yerine getirmemiş, önlem almamış, kara haberlerin gelmesini engelleyememiştir. Dün gelen acı haberler, milletimizin endişelerini artırmıştır. O gün sorduğumuz soruları hatırlatıyoruz:

20 aydır süren Pençe – Kilit harekatının siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir

Bölgede teröristlerin faaliyetlerine ilişkin istihbarat temininde zafiyet var mıdır?

Teröristlerin saldırıları, üs bölgelerinin mevsimsel koşullara karşı yeterli korumaya ve gerekli tahkimata sahip olmaması sebebiyle mi önlenemiyor?

İnsansız hava araçlarının mevsimsel koşullar nedeniyle uçamadığı durumlarda gözetleme zafiyetini giderecek ilave tedbirler alınıyor mu?

Üs bölgelerinin termal kamera vb. gözetleme sistemleri nicelik ve nitelik olarak yeterli mi? Yetersizse neden hızla giderilmiyor?

Özellikle ‘altın saat’ olarak tabir edilen süre içinde sağlık desteği ve tıbbi müdahale için imkân ve kabiliyetler yeterli mi? Askeri sağlık sisteminin ilga edilmesinin bu zafiyetteki payı nedir?

Vatanımızın dört bir yanına bayrağımıza sarılı şehit cenazeleri gelmekte ve görülüyor ki, iktidar partisi, Mehmetçiklerimizin güvenliğini tam olarak sağlayamamaktadır.

YAS İLAN EDİLMEMESİNE TEPKİ
Suudi Arabistan Kralı’nın yaşamını yitirmesinde üç günlük milli yas ilan edenlerin, şehitlerimiz için milletimizin bu çağrısını duymazdan gelmelerini unutmamız mümkün değildir.

Son dönemde yoğunluğu artan terörist saldırılarda kötü ve şahsi yönetilen dış politikanın etkileri olduğu açıktır. Köklü hariciye geleneğimizi reddetmeyen, ulusal çıkarlarımızı ve güvenliğimizi önceleyen akılcı bir dış politika anlayışına hızla dönülmelidir.

'ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA SAYGISIZLIK'
Bu saldırıların neden engellenemediği, gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı, sorumluların ihmali olup olmadığı derhal açıklığa kavuşturulmalıdır. İktidarın partimizce dile getirilen soruları ve çağrılarını aymazlıkla siyaset ve provokasyon malzemesi yapmasıyla bu sorun çözülemez. Milletimizin, bir vatan evladını daha yitirmeye tahammülü kalmamıştır. Hain saldırıların neden engellenemediği konusunun açıklığa kavuşturulmaması şehitlerimizin anısına saygısızlık, ülkemiz için ise bir milli güvenlik sorunudur.

'MİLLETİMİZ BİLGİLENDİRİLMELİ'
AKP iktidarında terk edilmiş olsa da önemli devlet politikalarının belirlenişi ile takip edilişi sürecinde düzenli olarak ve böylesi yakıcı olaylarda acilen, başta ana muhalefet partisi olmak üzere siyasi partilerin yürütme tarafından bilgilendirilmesi bir devlet geleneğidir. Bugünden başlayarak, bu uygulamaya geri dönülmelidir. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu gündemle toplanması ve milletimizin bilgilendirilmesi çağrımızı yineliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, askerlerimizin güvenliği için üstümüze düşenleri yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Hepimizin başı sağ olsun." (BirGün)

 
Sosyal medyada provokatif paylaşımlara operasyon!
 
Trump, New York Times gazetesine servet ödeyecek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 14 Ocak 2024 Pazar 11:21

Siz MYKK da belediye başkanları atanmasında dönen dolaplar hakkında bilgi veriyor musunuz? Bu ülkede iktidarı muhalefeti kapalı kapılar ardında iş yapmaktan çok başarılı...

Yorumu oyla      2      1  
çakırpençe 13 Ocak 2024 Cumartesi 22:27

Bir soruda vatandaş olarak benden; sizler dem ile aranıza ne zaman mesafe koymayı düşünüyorsunuz.? Bence bu partinin! hiç bir şeyine muhtaç değilsiniz. MUHTAÇ OLDUĞUNUZ TEK ŞEY DAMARLARINIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR...

Yorumu oyla      3      1  
Kazim EMİR 13 Ocak 2024 Cumartesi 19:16

Çin’den gelen kontenerlar ISINMIYOR muş biline

Yorumu oyla      1      2  
öz izmirli 13 Ocak 2024 Cumartesi 19:04

DEM HEDEP İLE ORTAK AÇIKLAMA BEKLİYORDUM CHP DEN...

Yorumu oyla      6      1  
Emekli Asker 13 Ocak 2024 Cumartesi 18:26

Terör dağda kol geziyor,bunları yıllardır Amerika besliyor her türlü mühimmat ve ağır silahlar veriyor yüzsüz şekilde bir de taziye yayınlıyor,bu terör örgütü ile iltisakli parti TBMM 'de devletin her türlü olanaklarından yararlanıp geçen yıllarda devletin TBMM makam arabasında terör örgütü elemanı taşınırken yakalandı,iktidarı ve muhalefet partileri bu konuda TBMM yasa ve her türlü bitirmek işlerini yapması gerekir ama malesef buna yanaşmayan parti ortaklık yapmıyor üstelik yaptırım gücü olmayan terörü kınamaya dahi yanaşamıyor çünkü oradan oy alacağım diyerek,aslında oy vermede ne kadar samimi ve doğrudur,siyasi partiler her zaman terör TBMM alınacak yasalar ile biter dedikleri hâlde kırk senedir yapılmıyor gariban halkın evlatları yaban topraklarda şehit oluyor ocaklara ateş düşüyor bu acıyı Allah kimseye vermesin tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun yaşayan gazilere allah şifa versin,yoksa demeç vermekle bu iş bitmez TBMM 'de milletvekilleri maaşı hep birlikte bir çırpıda çıkıyor,lütfen demeçler vermeye çalışmayın yasa çıkarın yeter artık...

Yorumu oyla      9      1  
ANKARA 13 Ocak 2024 Cumartesi 17:32

Chp ''nin Daha Sert Politikalar Sergilemesi Gereklidir... Hukumeti İstifaya Davet Etmesi Ve Halkin Kulliye Onüne Toplanmasi Gereklidir....

Yorumu oyla      1      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Bahçeli ve Akşener ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ...
Devlet Bahçeli'den hain saldırıya tepki!
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör devleti ...
Zafer Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İstanbul adayının Eski ...
 
CHP'nin Tandoğan mitingi iptal!
Irak'ın kuzeyinden gelen şehit haberleri üzerine bugün partisinin Merkez ...
Büyükşehir Aday Adayı Atila: Tüm İzmirlilerin oyuna talibim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ortak akıl ziyaretlerine ...
2024'ün ilk siyasi partisi kuruldu
Emekliler Partisi (EP), 2024 yılında kurulan ilk siyasi parti olarak kayıtlara geçti.
 
İzmir adayı da duyurulacaktı... Erteleme kararı!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin İzmir adayının duyurulacağı aday ...
İYİ Parti seçim kampını ve toplantılarını iptal etti
Bu hafta sonu yerel seçim istişare kampı ve aday tanıtım toplantıları ...
Türkiye yasta... CHP'de tüm programlar iptal!
Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 5 askerin şehit olmasının ardından CHP ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva