HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2021 Cuma - 20:06

CHP Menemen'den başkanvekili seçimi açıklaması

CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan Menemen Belediye Başkanlık seçimleri hakkında, "CHP olarak, Menemen halkının iradesini böyle bir zihniyete bırakmamak için demokrasi ve hukuk mücadelesi veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz" dedi.

CHP Menemen den başkanvekili seçimi açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı, Menemen Belediye seçimleri hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Menemen halkı, yüzde 53 gibi ezici çoğunlukta olan iradesini, yerel seçimlerde CHP, Millet İttifakı ve demokrasi güçlerinden yana kullanmıştır. Görevde kaldığı süre boyunca seçilen başkan,  iş ve eylemlerinde birlikte hareket ettiği kişilerle hukuki süreci devam eden suçlamalara karışmıştır. Bu duruma CHP öncesinde ve sonrasında  asla sessiz ve kayıtsız kalmamıştır. Siyasi partiler bu tür konularda disiplin kurullarını işletir. CHP de ilgili başkanı disiplin kuruluna sevk etmiştir. Bu kurulda sevki yapılan başkanın ihracı istemiş ardından  partiyle ilişkisini kesmiştir. CHP, 180 bini aşkın Menemen halkının menfaatlerini korumak adına, kul hakkını yedirmeme inancını hep taşımıştır. Yolsuzluklara kim bulaştıysa, usulsüzlüklere kim kapı araladıysa, kamu malına kim göz diktiyse gözünün yaşına bakmadan kapının önüne koymuştur. Bir siyasi partinin yapacağı budur. Bundan sonrası bağımsız yargının izleyeceği tarafsız hukuk zeminidir. CHP de  demokrasinin ve hukukun işleyiş anlayışı, yolu budur.

AKP’nin ise demokrasiden uzak biatçi kul ve emir eri zihniyeti taşıdığını iyi biliriz. Yakın tarihte  hatırlanacağı gibi AKP de meclis üyelerinden belediye başkanlarına hatta başbakana kadar tehdit, şantaj ile nasıl istifaya zorlandıklarını tüm ülkece esefle izledik. Ağlayan, ailemle tehdit ediliyorum diyerek istifaya mecbur bırakılan belediye başkalarını, bu istifa benim iradem dışıdır diyen başbakanı gördük. Hiç birinin neden istifa ettirildiği gerekçesi hala açıklanmaz. Sadece AKP bilir. Ya da öyle sanıyorlar. Ancak Halk gerekçeleri tek tek derinlemesine iyi bilir. Sonuçlarını İstanbul da , Ankara'da , Adana da , Mersin de ....Ve dahasında gördük.

CHP olarak, Menemen halkının iradesini böyle bir zihniyete bırakmamak için demokrasi ve hukuk mücadelesi veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz.  CHP, herkes için adaleti, demokrasiyi savunan bir partidir. Yasa gereği uzaklaştırılan başkanın yerine vekâlet edecek başkan vekili secimi meclis üyeleri arasında yapılmış, kura ile sonuçlanmıştır. CHP adayı Deniz Karakurt seçilmiştir.

 AKP adayı demokrasi olsun ama koltuk benim olsun gibi hatta şahidi olduğu kura seçimi ortamını dahi  inkâr ederek çapsız bir siyasi oyunla süreci mahkemeye taşımıştır. İlgili mahkeme hukuku ters yüz eden bir anlayışla hem yürütmeyi durdurma hem de seçim bütünlüğünü bozup sadece kura tekrar edilsin kararı vermiştir. Dahası mahkemenin nihai kararını beklemeden şehrimizin mülki amiri yangından mal kaçırır gibi kura kararı uygulansın tebliğini yapmıştır. Bu zorlama ve dayatmayı CHP örgütsel bütünlük içerisinde meclis çalışmalarına katılmayarak kanunun verdiği demokratik hakkını kullanmıştır. Sonraki meclis oturumunda meclis üyeleri valiliğin tebliğini meclisin işleyişini,  özgür iradesini yok saydığını, seçilmiş demokratik hakkını kullanarak oturum gündemine almamıştır. Bu gelişmeler üzerine valilik jet hızıyla seçime ya da kura çekimine kadar belediye yönetimine vali yardımcısı ataması yapmıştır. Valilik 12.07.2021 de yapılacak seçim- kura sürecine kadar yönetimi devralmıştır.

Bu zorlu süreçte menemende yaşanan bu irade gaspı girişimleri halkımızca da onaylanmamıştır. İtiraz süresince AKP ye oy vermiş vatandaşlarımızda vicdanen rahatsızdır. Pek çoğu bu haklı mücadelemizde yanımızda gördük. CHP olarak Kubilay şehri menemende hukuk ve demokrasi mücadelemiz devam edecektir. Halkın iradesi AKP ye ve kirli zihniyetlere bırakılmayacak kadar değerlidir. Çağrımız şudur halkın iradesi ve demokrasi torbada veya muktedirlerin ellerinde değil halkın önüne konan sandıktadır."

 
5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
 
Trump, Biden'ın yemin törenine katılmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Merkez'den Menemen açıklaması: 'Cezaevi' göndermesine tepki!
Menemen Belediye Meclisi'nin dün akşamki toplantısını da izleyen Yerel ...
'CHP İl Başkanı, DHKP-C militanıdır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Boğaziçi ...
Soylu'dan İzmir'de mesaj seli!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör operasyonlarıyla ilgili olarak, ...
 
Karabağlar'daki TOKİ tartışmasında sular durulmuyor: Kaya'dan bir tepki daha!
AK Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut ...
CHP'li Karakurt'tan Menemen kararına tepki: Bütün halkımızı tepki göstermeye davet ediyorum!
Valiliğin 12 Ocak günü seçimin tekrarlanması için yaptığı hamle için konuşan ...
CHP’li Yücel: Yapılması gereken beklemek
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediyesi meclis toplantısı ...
 
AK Partili Sürekli: Meclis üyeleri suç işledi!
Menemen Meclisi sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
Erdoğan'dan Saadet Partili Asiltürk'e ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk'ü ziyaret etti.
AK Partili Kaya’dan Arslan’a ‘kuralı’ TOKİ yanıtı: Bundan iyi referandum mu olur?
Karabağlar’da TOKİ ihalesi üzerinden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva