HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2021 Cuma - 10:33

CHP'li Karakurt'tan Menemen kararına tepki: Bütün halkımızı tepki göstermeye davet ediyorum!

Valiliğin 12 Ocak günü seçimin tekrarlanması için yaptığı hamle için konuşan CHP Menemen Meclis Üyesi ve Millet İttifakı Belediye Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, "Talimat ile hareket eden devlet haline geldik. Beni de en çok üzen şey bu. Devletin valisinin hükümet talimatı ile hareket ediyor olması… Çok büyük baskı var üzerlerinde. Başka da bir şey diyemiyorum. Açılan dava hukuksuz" diye konuştu. Karakurt ayrıca, " Türkiye'deki demokrasinin bitmiş olması, hukukun bitmiş olmasına ilişkin bir mücadeledir bu. Ben bütün halkımızın buna tepki göstermeye davet ediyorum" dedi.

CHP li Karakurt tan Menemen kararına tepki: Bütün halkımızı tepki göstermeye davet ediyorum!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan yeni Başkan Vekili kim olacak tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak dün Menemen Belediyesi'nde gerçekleştirilen Meclis oturumunda, İzmir Valiliği tarafından Belediye'ye gönderilen 'kura yenilenmesi' talebi, Mecliste bulunan Millet İttifakı üyelerinin oyları ile maddenin gündeme alınması reddedilmişti.

Valilik ise ilk olarak kura seçimi ile ilgili sürecinin tamamlanması için vali yardımcısı gönderdi, ardından kura çekiminin tamamlanması için meclisi 12 Ocak tarihinde olağanüstü toplantıya çağırdı.

AÇILAN DAVA HUKUKSUZ, BUNU ONLAR DA BİLİYOR
Yaşanan gelişmeler ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Millet İttifakı Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, Valiliğin üzerinde çok büyük baskı olduğunu söyledi. Karakurt açıklamasında "Henüz toplantı bitmeden Vali yardımcısı atandı konuyla ilgili olarak. 12 Ocak saat 14'de kura çekimi gerçekleştirilmesi yönünde bilgimiz var. Henüz daha yazıyı almadık ancak içeriği ile ilgili bilgimiz var. Talimat ile hareket eden devlet haline geldik. Beni de en çok üzen şey bu. Devletin valisinin hükümet talimatı ile hareket ediyor olması… Çok büyük baskı var üzerlerinde. Başka da bir şey diyemiyorum. Açılan dava hukuksuz. Bunu onlar da biliyorlar. En kötü ihtimal tekrar seçim yapılması lazım… Tekrar seçim yapıldığında alabilme şansları kesinlikle yok. Bu nedenle yüzde 50 şansımız olsun diyorlar, olay bu" diye konuştu.

"GÜNDEME KONULAN HER ŞEY DE YASAYA AÇIK OLARAK GERİ ALINABİLİR"
Meclis anında Cumhur İttifakı üyelerinin kura seçimi maddesinin önergeden çıkarılmasının suç teşkil ettiğine yönelik sözlerine yanıt veren Karakurt, "Konulan her şey de yasaya açık olarak geri alınabilir. Madem hukuksuz dava açsınlar. Kesinlikle hukuksuz değil. Zaten hukuksuz olsaydı biz bunu gerçekleştirmezdik" dedi.

"ARTIK VEKİLLİK İLE İLGİLİ DEĞİL MÜCADELEMİZ"
Menemenli vatandaşlara seslenen Karakurt, "Ben bütün halkımızın bu konuda duyarlılık ve gereken tepkiyi göstermesini talep ediyorum.  Artık Vekillik ile ilgili değil mücadelemiz. Türkiye'deki demokrasinin bitmiş olması, hukukun bitmiş olmasına ilişkin bir mücadeledir bu. Ben bütün halkımızın buna tepki göstermeye davet ediyorum. Sırf Menemen için değil, bütün Türkiye için" ifadelerini kullandı.

 
Bornova'da 2021 temizlik yılı olacak
 
Dinlenme tesisinde feci kaza!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saim güney 9 Ocak 2021 Cumartesi 08:30

Demokrasinin olmadığı ülkelerde hukuk ve adalet,de olmaz ancak kabile kuralları uygulanır o kurallar ise kabile reisinin belirlediği kurallardır ne yazıkki ülkemizin durumu,da aynen böyle.

Yorumu oyla      2      4  
beyaz 8 Ocak 2021 Cuma 15:00

Menemen halkından özür dileyin ilk önce. birde sıkılmadan destek istiyorsunuz. yazık..

Yorumu oyla      4      4  
bekir 8 Ocak 2021 Cuma 14:04

oncelikle halk menemeni soyan baskanınıza tepki gostermeli hatta hepiniz tepki göstermelisiniz ve efendi efendi bizim partiden secilmiş baskan caldı cırptı sesimniz cıkmadı deyip susup oturacaksınız adam çalarken siz uyudunuz mu

Yorumu oyla      4      4  
Kamuran İnan 8 Ocak 2021 Cuma 12:34

Demokratik olmayan başkanın parti yönetimlerince seçilip halka sadece parti seçme hakkı verilmesidir. Seçtiğiniz başkan yolsuzluk yaptı. Bundan dolayı Menemen ve İzmir seçmenine en azından bir özür borcunuz var. İktidarı eleştirdiğiniz her şeyi sizde aynen uygularsanız, bir alternatif değil isim değişikliğinden başka bir seçenek olmazsınız. 20 yıldır yönetilen belediye borç ve yolsuzluk bataklığındayken hala halkın desteğini istemek abes oluyor. Ama sizde haklısınız. Bununda bir alıcısı var tabi..

Yorumu oyla      2      5  
vatandaş 8 Ocak 2021 Cuma 12:28

kendi hatanızı niye bu halk çeksin insan utanır davet ederken 18 meclis üyeniz yokmu niye onların hatasını bu halk çeksin bu duruma siz düşürdünüz siz çekin

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yücel: Yapılması gereken beklemek
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediyesi meclis toplantısı ...
AK Partili Sürekli: Meclis üyeleri suç işledi!
Menemen Meclisi sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
Erdoğan'dan Saadet Partili Asiltürk'e ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk'ü ziyaret etti.
 
AK Partili Kaya’dan Arslan’a ‘kuralı’ TOKİ yanıtı: Bundan iyi referandum mu olur?
Karabağlar’da TOKİ ihalesi üzerinden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ...
Karabağlar'daki TOKİ tartışması alevlendi: CHP'li vekilden 'referandum' çağrısı!
Karabağlar'da Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile AK Parti MKYK üyesi ...
Bergama’daki ağaç katliamı iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Bergama'nın ...
 
Başkan İduğ'dan Lider'e ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova ...
CHP'de Gaziemir için çifte zirve!
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Gaziemir'de görüşme trafiği yaşanıyor. ...
Muharrem İnce'den 'istifa' açıklaması
CHP'li Muharrem İnce, partisinden istifa ettiği yönünde çıkan haberler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva