HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2024 Çarşamba - 20:27

CHP Lideri Özel: Ayrancılar'a verilen sözler tutulmamış!

CHP Genel Başkanı Küçük Menderes çıkarmasını Torbalı Ayrancılar'daki kapalı pazaryerinde düzenlenen iftar programıyla tamamladı. Burada konuşan Özel, "Parti siyaseti yapmayacağım ama bir tek şeyi vurgulamam gerekiyor. Ayrancılar’a çok ses verilmiş hep geri bırakılmış. Hastane sözü, üniversite sözü tutulmamış. Övünç Başkan kararlı o Torbalı’ya pozitif ayrımcılık yapacak, Cemil Tugay Ayrancılar’a pozitif ayrımcılık yapacak, hep birlikte çalışacağız, ne eksikse getireceğiz. Biz size sahip çıkacağız" dedi.

CHP Lideri Özel: Ayrancılar a verilen sözler tutulmamış!

Özel iftar programında yaptığı konuşmada sözlerine, “Bugün İzmir’de toplam 5 ilçemizde çalıştık, mitingler yaptık. Son mitingimiz Torbalı’daydı” diyerek başladı, “Övünç Başkan şöyle bir hassasiyetini iletti, ‘Ben Torbalı’nın Belediye Başkan Adayıyım ama hassas olduğum bir nokta var. Torbalı’ya ne yaparsam Ayrancılar’a da aynısını yapacağım. ‘Torbalı’da miting yaptık, iftarı Ayrancılar’da yapacağız’ dedi, ‘Peki’ dedim sizin sofranıza geldik. Burada parti siyaseti yapmayacağım ama bir tek şeyi vurgulamam gerekiyor. Ayrancılar’a çok ses verilmiş hep geri bırakılmış. Hastane sözü, üniversite sözü tutulmamış. Övünç Başkan kararlı o Torbalı’ya pozitif ayrımcılık yapacak, Cemil Tugay Ayrancılar’a pozitif ayrımcılık yapacak, hep birlikte çalışacağız, ne eksikse getireceğiz. Biz size sahip çıkacağız” diye konuştu. 

Özel şunları kaydetti:

Mübarek Ramazan olunca Gazze’de yaşananları hatırlamak gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda Hamas bir gece yarısı İsrail’in yerleşim yerlerine saldırılarda bulundu. Masum insanlar hayatını kaybetti, üzüldük, kınadık ama İsrail buna cevap verirken ne kadın göz etti, ne çocuk göz etti, ne hastane göz etti. O günden bugüne saldırılarını sürdürüyor, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi. Ramazan’da bu saldırıların durmasını ümit ediyorduk. 

Bir kez daha şunu söyleyelim Hamas’ın gece yarısı yaptığı saldırılar da İsrail’in aylardır yaptığı saldırılar da terör saldırılarıdır. İkisini de kınıyoruz. Kimin eli çocuğa, masuma, sivile, kadınlara kalkıyorsa bunu kınamak bizim boynuzumuzun borcudur. 

“CHP İÇİN FİLİSTİN’LE DAYANIŞMAK YENİ DEĞİLDİR”
CHP için Filistin’le dayanışmak yeni bir şey değildir. 3.Genel Başkanımız, Başbakanımız Bülent Ecevit’in Yaser Arafat’a verdiği desteği sahipleniyoruz, her ikisini de rahmetle anıyoruz. Ayrıca Türkiye’deki solcu gençlerin, CHP’lilerin uzak olmadığı bir davadır Filistin davası… Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davasını da sahipleniyoruz, Filistin’i selamlıyoruz. 

“KURTLA KUZUYU YİYİP ANASINA KOŞTURUP MATEM TUTANLARSINIZ”
Recep Tayyip Erdoğan eğer sen Filistin’in yanındaysan akrabalarının, çocuklarının, yandaşlarının her gün İsrail’le yaptığı ticarete bir son ver. Ticaret durmadan Filistin’de zulüm durmaz. Benim yanımda İsrail’e çimento yollayan yok, patlayıcı yapımında da kullanılabilen gübre yollayan yok. İsrail’le bin çeşit ürünle ticaret yapıp ondan sonra ‘Biz Filistin’in yanındayız’ diyenlere diyoruz ki siz kurtla kuzuyu yiyip anasına koşturup matem tutanlarsınız. Samimi değilsiniz. 

Konuşmasının devamında Merhum Başkan İsmail Uygur’u anan ve mevcut Belediye Başkanı Mithat Tekin’e teşekkür eden Özel, “Şimdi Mithat Başkan bayrağı siz takdir ederseniz 40 yaşında gencecik bir kardeşimize emanet edecek. Övünç Demir kardeşimizi sizlere emanet ediyorum. Böyle bir birliktelik Atatürk’ün partisinde görev yapanlara nasip olur. Bundan sonraki süreçte artık ben sizi hem Torbalı Belediye Başkanımız Övünç Demir’e hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a emanet edeeğim” dedi. 

TUGAY’DAN İZTAŞIT VAADİ
İftar programında konuşan CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise şunları söyledi:
Ramazan ayının son günlerinde 31’in de yapılacak seçimde hepimiz için başlayacak güzel bir dönem ve bayram diliyorum. Biz arkadaşlarımızla beraber bu kente hizmet etmek için hazırlıklarımızı yaptık. İlçede Övünç Başkan, Büyükşehir’de ben ve arkadaşlarım buranın altyapı sorunlarıyla, ulaşım problemleriyle en kısa zamanda ilgileneceğiz. İlk yapacağım işlerden biri Ayrancılar’da İZTAŞIT uygulamasını başlatmak olacak ve diğer ulaşım çözümlerini de en kısa zamanda başlatacağız. Sizlerin beklentisi olan her türlü sosyal hizmet, sizlerle birlikte kararlar alarak yapılacak. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız ve toplumun tüm kesimleri için üzerimize düşen yerel yönetim hizmetlerini en kısa zamanda yerine getireceğiz. Sizlerin ailesinden biri olacağız. 

“BÜYÜK TORBALI İTTİFAKI BURADA”
İftar programında bir konuşma yapan CHP’nin Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, “Biz şunu hedefledik, bebekler için, çocuklar için, gençler için, kadınlar için, engelliler için, toplumun tüm kesimleri için, eğitim, sanat, spor alanında, kültürel aktivitelerde tabi bunun yanında altyapısal faaliyetlerde Torbalı’nın ihtiyacı olan birçok hizmeti sizlere sunacağız. Dersimize iyi çalıştık. Sivil toplum temsilcileri burada, CHP yöneticileri ve diğer siyasi partilerin temsilcileri burada, Atatürkçüler burada, büyük Torbalı ittifakı burada” dedi. 

 
Dünyada 12 bin 512 nükleer tehdit bulunuyor!
 
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayrancılar izmir 14 Mart 2024 Perşembe 08:32

geldiler dinledik kendilerini ta ki iztşıt ayrancılara gelecek diyene kadar hemen kalkıverdik ayrancılar iztaşıt(özel)istemiyor ayrancılar eshotun esbaş aktarmaya kadar gitmesini istiyor

Yorumu oyla      7      0  
ayrancılar unutulmuş hissediyor 14 Mart 2024 Perşembe 08:26

iztaşıt istemiyoruz eshot un esbaş akatarma merkezine kadar gitmesini istiyoruz

Yorumu oyla      7      0  
ayrancılar 14 Mart 2024 Perşembe 08:24

ayrancılar pancar arası raylı sistem istiyor ayrancıların en büyük problemi 1 ulaşım 2 sağlık hastane istiyor en öncelik bunlar 70 bini aşan bir nufus var ve sürekli artmakta

Yorumu oyla      7      0  
ayrancılar ilçe izmir 14 Mart 2024 Perşembe 08:18

ayrancılar ilçe olmak istiyor ayrancılardan pancara raylı sistem yramvay istiyor ayrancılardan gaziemire eshot istiyor(iztaşıt değil)ayrancılara hastane ve diş hastanesi istiyor ayrancılara tiyatro ve nikah salonu istiyor ayrancılar polis karakolu istiyor ayrancılar asansörlü üstgeçitler istiyor ayrancılar yolların düzenlemsini istiyor burası o eski bildiğiniz ayrancılar değil 80 bin nufusu ile izmirin 10 ilçesinden daha büyük bir yer oldu birkaçseneye varmaz 100 bin nufusunu aşacakda bir potansiyeli var ama belediye görmezden geldi bizde onları görmeyeceğiz

Yorumu oyla      7      0  
13 Mart 2024 Çarşamba 22:49

Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar Bazılarına iftarlar verilmemiş sofrada....Hep ve heryerde dersime iyi çalıştım diyorsun..Aynı cümleyi bu kadar çok söylüyorsun ama gerçekten İzmir için iyi calismamissin sayın Özel... Izmirde sınıfta kaldın...Bir öğretmen olarak söylüyorum bunu..Daha çok calista gel..Sadece İzmir için tüm Türkiye olarak çalış.

Yorumu oyla      1      0  
İzmir Büyükşehir Belediyesi görmedi , duymadı . 13 Mart 2024 Çarşamba 22:31

İzmir BB’si eski Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu , Ayrancılar’a pozitif ayrımcılık yaptı . Ayrancılar ‘da hizmet veren otobüslerdeki 90 dakika aktarma hakkını iptal etti , sayın Tunç Soyer 2020 Mart ayında sadece 705 nolu hatta 90 dakika aktarma hakkını iade etti. Ayrancılar’dan Torbalı istikametine , Pancar istikametine giden otobüslerde 120 dakika ücretli aktarma hakkı yok . Neden yok ? Ver 120 dakika ücretli aktarma hakkını isteyen vatandaş Pancar İZBAN ‘ı da rahatlıkla kullansın . Ayrancılar’a Pozitif ayrımcılık istediğimiz de yok . Toplu taşımada , İzmir merkez ilçelerde hangi haklar varsa , aynısı uygulansın . Adil ve eşit hizmet . Ayrancılar’a İZTAŞIT falanda istemiyoruz . ( CHP İzmir Belediye Başkan adayı sayın Cemil Tugay , İZTAŞIT ne biliyor musunuz . Özel halk otobüsü . İzmir merkez ilçelerde İZTAŞIT yoksa , Ayrancılar’da neden olsun . ) Ayrancılar’a belediye otobüsü ( ESHOT ) istiyoruz . Sabah , Akşam körüklü otobüsler yolcuyu taşıyamıyor . İZTAŞIT ‘mış .Şu işe bakın ki , CHP ‘si İzmir BB Başkanı adayı sayın Cemil Tugay , Ayrancılar - Pancar İZBAN arası raylı sistem vaat edeceğine , Ayrancılar’a özel halk otobüsü vaat ediyor . Belediyeye ait olmayan bir vasıta . İZTAŞIT ( özel halk otobüslerinde ) da , İzmir merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan tarife ve ücretlendirmelerin aynısı uygulanacak mı ? Bugünkü uygulama 120 dakika ücretli aktarma hakkı gibi . İzmir BB’si bugüne kadar Ayrancılar’a vatandaşın istediği hangi hizmeti sunmuş . Vatandaş diyor ki , otobüsler bizi yarı yolda ( Sarnıç ) bırakmasın , Esbaş aktarmaya kadar götürsün , Gaziemir’den gelen , Gaziemir’e giden otobüslerden de faydalanalım , işimize , okulumuza, hastaneye , sosyal etkinliklere gidip gelirken zaman kazanalım , daha rahat yolculuk yapalım . Vatandaşın sesini duyan oldu mu ? İZTAŞIT olursa nereye kadar gidecek . Gaziemir Semt Garajına kadar değil mi . Otobüsler şimdi niye Esbaş aktarmaya kadar gitmiyor . ESHOT ‘un kendi otobüsü olunca gitmez , ancak ESHOT denetimli İZTAŞIT olursa gidecek . CHP Genel Başkanı Ayrancılar’a gelmişse CHP ‘si açısından Torbalı’da sorun var demektir. CHP ‘si Torbalı ilçesinde seçimi kaybederse , İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmet anlayışının etkisi daha fazla olmuştur .

Yorumu oyla      6      0  
Ayrancılar koop. 13 Mart 2024 Çarşamba 21:27

Maşallah ne kadar oruç tutanlar varmış da haberimiz yokmuş yapmacık davranışlar burada verilen yiyecek-içecekler fakirler üç ay yemek yiyebilir,gerçi beylere buradaki gariban karavana yemeklerini yer gibi yaparlar daha sonrada kepab balık ziyafeti çekerler öğle yemeği Tirede tandır ikram edildi...

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ: Türkiye'de bir Zafer dalgası esiyor
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'in Ödemiş ilçesinde, partisinin ...
İzmir mitinglerinin Z Raporu, öne çıkanlar… ‘Mal varlığı belediye kapısına asılacak’
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in 5 ilçesinde düzenlenen halk buluşmalarında ...
Özel, Torbalı’da Erdoğan’ı hedef aldı: Milletin derdi DEM değil zam!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Torbalı’da Halk Buluşması’nda Cumhurbaşkanı ...
 
'Filistin konusunda bize ders veremezler'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak ilk günden beri Filistin'e ...
Özel’den Menderes'te mesajlar: 100 yıl önce memleketi kurtardık, yine kurtaracağız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes’te düzenlenen Halk Buluşması’nda ...
Dışişleri Bakanlığı: ABD'den icazet almamız söz konusu değil
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "ABD ile temaslarımızda PKK'nın ...
 
CHP'nin Karabağlar adayı Kınay: Vatandaşın sorunu belediyenin de sorunudur
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı istifa edip AK Parti'ye geçti
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emre Çay, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye ...
Ankara'dan Bağdat'a kritik ziyaret!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva