HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2017 Pazartesi - 11:28

CHP’li Yüksel sandık başındaki o fotoğraf için ne dedi?

Partinin İzmir’deki sembol ismi Alaattin Yüksel aday olduğu il kongresinde karşı karşıya geldiği Milletvekili Özkan ile Alsancak Mahallesi’ndeki delege seçimleri sırasında sandık başında verdiği fotoğraf hakkında,  “Parti içinde farklılıklarımız sürebilir” dedi.

CHP’li Yüksel sandık başındaki o fotoğraf için ne dedi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) mahalle delege seçimleri devam ederken İzmir’de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Önceki il kongresinde karşı karşıya gelen Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel ile İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Alsancak Mahallesi’ndeki delege seçiminde sandık başında samimi poz vermesi dikkat çekti.  

İl kongresinde Yüksel’e rakip olan Nevzat Kavalar’ı destekleyen Vekil Özkan kürsüden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sert sözlerle yüklenmişti. Olaylı il kongresi olarak hatırlanan seçim sonrasında yaşananlar hafızlarda yer tuttu. İkilinin bu pozu ‘Aradaki buzlar eridi mi?’ sorusunu akla getirdi.

Egedesonsöz’e konuşan Yüksel sandık başında çekilen fotoğraf ve olaylı il kongresinde yaşananlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

PARTİ İÇİNDE FARKLILIKLARIMIZ SÜREBİLİR!
Yüksel, “Parti iç rekabet her zaman olur. İdeolojik olabilir, siyasete yaklaşım olabilir, sorunların çözümüne yönelik farklılıklar olur ama ben hiçbir zaman parti içinde rakip olsak da aynı partinin mensupları olma durumunu birbirine karıştırmadım. Bunu gözden ırak hiç tutmadım. Başka siyasi parti mensuplarına bile düşmanca yaklaşmaya gerek yok. Anlamaya çalışmak lazım. Ama maalesef bizim partimizde zaman zaman arkadaşlarımızda başka siyaset partilerdeki arkadaşlara gösterdiği hoşgörüyü gösteremeyenler oluyor. Dolayısıyla biz orada karşılaştık. Uzun zamandır da görüşmüyorduk. Partimizin milletvekili olarak, partinin eski genel başkan yardımcısı, eski PM üyesi, eski il başkanı, eski milletvekili olarak bana gerekli sevgiyi ve saygısı gösterdi. Birbirimize gösterdik. Parti içinde farklılıklarımız sürebilir. O ayrı bir şey. İkisi birbirinden tamamen farklı konulardır. Belki örnek olur” dedi.

OLAYLI KONGREDE YAŞANANLARI ANLATTI: YAHU TUNCAY…
Tartışmaların yaşandığı il kongresine ilişkin de konuşan Yüksel, “Ben aynı şeyi il kongresinde de yaptım. Tuncay Bey pek farkında değildi belki ama ben il kongresinde o tartışmalar yaşandığında salonda yoktum. Geldim duydum. Hemen gidip Nevzat Kavalar’ı buldum. Rakibimin elini kaldırdım salonda. ‘Biz kavga etmiyoruz ki, siz niye kavga ediyorsunuz?’ mesajını verdim. Milletvekilleri olarak çok ağır şeyler yapmış olmalarına, bana karşı başka adayı destekleyerek muhalefet yapmış olmalarına rağmen o gün sabahtan kongre salonunda Tuncay Bey’in yanına oturdum. Ve bu muhalefeti çok sert yaptılar. Neticede ben bu partide 3 kuşaktır mücadele etmiş bir insanım. Bana gereğinden fazla sert yaklaşmışlardı. Sonra o tartışmalar yaşandıktan sonra salonda konuşmalar yaptım. İndim aşağıya yine Tuncay Bey’in yanına oturdum. Hatta takıldım. ‘Yahu Tuncay elini bağlamışsın. Hiç kılın kıpırdamıyor. Senden de iyi bahsettim’ dedim. Meğer onunla ilgili tartışmalar olmuş, haberim yoktu. Bilsem de gider gönlünü alırdım. Kesinlikle parti içinde başka birine saldırıyı ve kötü muameleyi hoş görmem. Biz birlikte mücadele ediyoruz. Birlikte mücadele etmemiz gereken otoriter ve baskıcı bir yönetim var karşımızda. İnsanları hapishaneler dolduran bir iktidar var. Sertleşeceğimiz bir yer ve hedef varsa orasıdır ve iktidardır. Parti içi iktidar değil. Partimizin iktidar olmasıdır” ifadelerini kullandı.  

 
Kahramanlar Otoparkı ışıl ışıl
 
İzmir'de çiftçinin kabusuydu: Böylesi ilk kez yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Her şeye hazır olalım!
TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Tayyip ...
Bahçeli'den CHP'ye çağrı: Kayıtsız kalmamalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı kaza geçirdi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel trafik kazası geçirdi. Demirel kazada yaralandı.
 
Kılıçdaroğlu: Meclis Başkanı özür diledi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclisin yeni yasama yılı açılışı ...
Erdoğan'dan kritik MTV zammı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MTV'ye yapılan yüzde 40 zam oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu
'Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor'
CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis Başkanı Kahraman'ın makamında Başbakan ...
 
Meclis'te sürpriz görüşme: Bahçeli, Akar, Yıldırım...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yaptığı açılış konuşmasının ardından ...
Karamollaoğlu: AK Parti'nin yüzde 60'ı hapse girer!
Saadet Partisi  (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, " 'Biz karar verdik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanlıştan dönerlerse...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılının açılışında Meclis Genel Kurulu'nda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva