HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2018 Salı - 10:22

CHP'li Yücel'den AK Partili Delican'a yanıt: İzmir üvey evlat!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Otogar-Halkapınar Metrosu ile ilgili olarak hükümete yaptığı eleştirilere AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan cevap gelmişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yaptığı açıklama ile Delican'a yanıt verdi.

CHP li Yücel den AK Partili Delican a yanıt: İzmir üvey evlat!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Otogar-Halkapınar Metrosu ile ilgili olarak hükümete yaptığı eleştirilere AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan cevap gelmişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yaptığı açıklama ile Delican'a yanıt verdi. 

Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, “AKP iktidarının İzmir’e üvey evlat muamelesi yaptığını hepimiz biliyoruz.  Sayın Kocaoğlu, 4 milyondan fazla İzmirlinin görüşünü dile getirmiştir” dedi. 

Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İstiyoruz ki, İzmir’de, İzmir için hizmet üreten herkesle birlikte çalışabilelim. Söz konusu İzmir olunca parti ayrımı yapmadan, kim taş üstüne taş koyuyorsa önünü açalım. Bugüne kadar, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu hep bu doğrultuda bir tavır ortaya koymuştur. Metro ile ilgili açıklamaları da bu doğrultudadır. Bu açıklamaları bir kavgaya dönüştürmeye, hizmet yarışına girmeye gerek yoktur. İzmirli zaten kimin İzmir’de ne yaptığını veya ne yapmadığını iyi bilmekte, gerektiğinde de bunun cevabını vermektedir. Aziz başkanımız, bundan 10 yıl önce verilen bir sözü hatırlatmıştır. Bu söz verildiğinde, AKP’nin o dönemdeki milletvekilleri büyük açıklamalar yapmış, metroyu biz yaparız demişler, seçimlerde bunu defalarca kullanmışlardır. Sonuç olarak, ortada hükümet tarafından yapılmış bir proje bile yoktur. İzmir’e verilen ama tutulmayan bu sözün hatırlatılmasından, AKP’nin duyduğu rahatsızlığı anlıyoruz. Sayın büyükşehir belediye başkanımızın bu serzenişin karşılığın da, İzmirlinin hükümetten beklentisi çözümdür. Sayın AKP il başkanı tarafından, 10 yıl sonra proje toplam bedelinin sadece 50’de biri oranında bir bütçeden söz ediliyorsa, zaten Aziz Kocaoğlu’nun ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Kocaoğlu, 4 milyondan fazla İzmirlinin düşüncesini dile getirmiş ve İzmir’in hakkını savunmuştur.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ...
İstanbul ve Ankara’da belediyelerin eline yüzüne bulaştırdığı, kilometre hesabına göre İzmir’de yapılan metro inşaatlarından çok daha pahalıya mal edilen projelerin, hükümet tarafından devralındığını ve hızlıca bitirildiğini biliyoruz. İzmir’de hem batık bir iş yok, hem de bu işi vatandaşın parasını çarçur etmeden yapabilen bir belediye var. Ama iş İzmir’e gelince, nedense AKP üvey evlat muamelesi yapmaktan geri durmuyor. AKP’den beklentimiz, İzmir’in kıyısından, köşesinden geçen projeleri sadece İzmir’e yapılan yatırımlarmış gibi anlatmaktan vazgeçip, sadece İzmir’e ait olan ve İzmirlinin ödediği verginin bir nebze bile olsa karşılığını verecek yatırımlar yapmasıdır. Yoksa yapılmayan yatırımlar dile getirildikçe laf kalabalığı yapılması, işin sen-ben kavgasına dökülmesi İzmirliyi ikna etmiyor. Dileriz ki AKP, en azından bir kez olsun İzmirliyi bu konuda anlar ve üstüne düşeni yapar”

 

 
Binlerce metal işçisi bu haberi bekliyordu!
 
Bakanlık'tan 'hastalıklı' et açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gaptırmam 30 Ocak 2018 Salı 23:58

Yahu nedir bu AKP'li 7 ilçe belediyesi! Bizi büyükşehir ilgilendirir, yatırımları o yapıyor, üreticiyi o destekliyor, izsu yatırımları onda, izban, metro, tramvay onda! Meslek okulu onda! Her birinin foyası da döküldü zaten, bi Kemalpaşa kaldı, yakında o da çıkar! Yapılanları, yapılmayanları herkes görüyor, görmesine rağmen seçimi o yöndeyse, bırakın sonucunu yaşasın herkes!

Yorumu oyla      11      5  
Sayın Yücel 30 Ocak 2018 Salı 18:28

Elde olmayan 8 belediye için etüd yapmaya başlayınız.Bu ilçelerdeki insanlarla görüşüldüğü zaman gerçeklerin Ak Partililerin anlattığı gibi olmadığını kolayca görebilirsiniz.Hatta isim bile söylüyorlar sizin gibi genç avukat-mimar-şehir plancısı ve inşaat mühendisleri var.Bunların bir kısmı siyasete hiç girmemişler.İnanın bunları tespit etmek en fazla 15 gün sürer yeter ki araştıracaklar gerçekçi olsun.Bazı büyük ilçelerde Ak Partililerden duyduklarınıza inanamayacaksınız.

Yorumu oyla      12      5  
misafir06 30 Ocak 2018 Salı 15:36

Delican'a kızmak değil de acımak geliyor içimden! İnanmadığı şeyleri söylemek gerçekten çürütecek kendisini, yazık, değmez siyasi ikbal uğruna! Ayrıca oraya yakışmıyor da! CHP değilse, gitsin iyi partiye!

Yorumu oyla      16      5  
Varandaşız 30 Ocak 2018 Salı 13:31

1 + 7 İlçe belediye başkanlığını 2014 yerel seçimlerinde başka partilere kaptırdıktan sonra kamu hizmeti olan toplu ulaşımda 13.02.2016 tarihinde 90 dk aktarma hakkı neden iptal edildi ? Tam sizin anlattığınız gibi övey evlat muamelesi CHP İl Başkanı Sayın Deniz Yücel

Yorumu oyla      11      10  
sezarın hakkı sezara 30 Ocak 2018 Salı 13:30

eshot besleme hattı derken ? aktarmamı demek istiyorsunuz? yoksa izmirden ALiağa ya eshot ulaşımını mı kast ediyorsunuz? eğer öyleyse izban denen bir şey var. otobüsten daha faydalı oldugunu düşünüyorum . eğer öyle değilse ne demek istediniz anlamadım ? besleme hattı nedir?

Yorumu oyla      15      6  
10.53 e 30 Ocak 2018 Salı 11:51

2014 yılında CHP 'li belediye başkanı var iken Aliağa 'ya besleme hattı var mıydı?

Yorumu oyla      13      5  
volkan nicolas 30 Ocak 2018 Salı 11:48

il ozel idare mallrını gasp ettiler. 1 metre metro yapmadılarfuar izmire kavşak bile yapmadılar. kıskançlıklarından efese kongre merkezi yaptılar ordada toplantı bile yapılmıyor. bornova opera binası 20 yıldır yapılmadı.devlet tiyatrosu ksk sahnesi yıkılıp yapılmadı izmir yıllardır sadece konak sahnesinde tiyatro izliyor. bayraklı şehir hastanesi10 senede anca temel gördük. kuş yuvası gibi stdyumların anca temelini attılar. menemene çevre yolu ulaşmadı. hızlı tren izmir rotası bile belli değil. yeni alınan gemilere sıgınak yeri bile göstermiyonuz yat limanları noldu oda yok. sadece mavişehirdeki arazileri millete küfreden cengiz inşaata peşkeş çekip ksk yı rezil ettiniz aşağıdaki yorumcuda bula bula anca eshottan bahane bulmuş aliğaya yapılan yatırım sadece izsu 25 mılyon hatırlatırım

Yorumu oyla      19      5  
üvey evlat muamelesi yapana bak 30 Ocak 2018 Salı 10:53

sizin başta Aliağa olmak üzere chpden olmayan belediyelere yaptığınız gibi mi üvey evlat muamelesinden bahsediyorsunuz? En basit örneği yıllardır Aliağa'ya eshot besleme hattı vermiyorsunuz bizi dolmuşlara mahkum ediyorsunuz. Bu sadece ilk akla gelen örnek.

Yorumu oyla      12      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaftancıoğlu'na dava açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 700 ...
CHP'li Bayır'dan adaylık açıklaması!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara'da ...
Bahçeli'den CHP'ye zehir zemberek sözler!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, twitter'dan yaptığı açıklamada "Zeytin Dalı ...
 
CHP’li Mercan'dan 2 yıllık YDK raporu!
YDK Üyesi Mercan, “28 kez toplantı yapmışız. Ciddi bir arşiv çalışması ...
AK Partili Delican'dan Kocaoğlu'na 'metro' salvosu: Eleştiri değil, seçim telaşı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Hükümetten flaş açıklama: Akıl kârı değil!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin sınırında ve yanı başında ...
 
Afrin'de Özgür Özel'in yakını da yaralandı
TSK’nın Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda ...
AK Parti Buca’dan masa tenisi turnuvası
AK Parti Buca İlçe Gençlik Kolları tarafından Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ÖSO tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu’nun Özgür ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva