HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2018 Perşembe - 14:45

CHP’li Yıldırım’dan bomba açıklamalar: 2019 yarışı ve stat krizi için ne dedi?

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, 2019 yarışının parti içinde erken başlamasına, “Kendisi için çalışma yapanları genel merkez affetmeyecek” sözleriyle tepki gösterdi. Yıldırım ayrıca stat krizi üzerinden ise, “Siyasi linç başlatıldı, başkanımız eleştirileri hak etmiyor” dedi.

CHP’li Yıldırım’dan bomba açıklamalar: 2019 yarışı ve stat krizi için ne dedi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, parti içi mücadele konusunda birbirinden önemli mesajlar verdi.  Şubat ve Mart ayında iki önemli kurultayı geride bırakan partide, 2019 adaylık yarışlarının erken başlaması İl Başkanı Deniz Yücel’in tepkisiyle karşılaşmıştı.

CHP’li olmayan il ve ilçelerde örgüt temsilcilerinin adaylık için önünde bir engel bulunmuyor. İzmir’de de 2014 yılında kaybedilen 8 ilçe için isimlerin erken açıklanacağı öne sürülüyor. Fakat diğer yandan belediyenin partide olduğu bazı ilçelerde örgüt başkanlarının adaylık çalışmasına girdiği kulislerde konuşuluyor.

KENDİSİ İÇİN ÇALIŞMA YAPANLARI GENEL MERKEZ AFFETMEYECEK!
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım ise konuyla ilgili net ifadeler kullandı. Yıldırım, “2019 Yılında ülkemiz açısından kritik seçimler yaklaşmaktadır. Bu sebeple tüm Karşıyaka örgütümüzün üyesi yoldaşlarımızın her zamankinden daha fazla katkı koymasına ihtiyacımız vardır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kongre süreçleri tamamlanmış;  ilçe, İl ve genel merkezimiz şekillenmiştir. Son olarak tüzük kurultayımız yapılmıştır. Artık iç mücadele bitmiş ve 2019 seçimlerine hazırlanmak ve ülkemize karşı görevlerimizi yerine getirme zamanıdır. Bu saatten sonra iç mücadele yapacakları ne tarih ne CHP'nin kurumsal hafızası affetmeyecektir.  Genel Merkezimizin de daha ortada seçim takvimi bile yokken şahsi çıkarları için 2019 planları için yollara düşenleri örgüt disiplinini yok sayarak mahallelerde kendisi için çalışma yapanları affetmeyeceğine eminim. Ben yüksek sesle iç mücadele peşinde olanlara 'yeter' diyorum. Gençlik kollarının, kadın kollarının, mahalle örgütlerinin isimsiz neferlerinin CHP iktidarı için yürüttükleri çalışmalara herkesin katkı vermesini bekliyorum” dedi.

SİYASİ LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLATILDI, BAŞKANIMIZ YAPILAN ELEŞTİRİLERİ HAK ETMİYOR!
İlçe Başkanı Yıldırım ayrıca son günlerde kent gündemine oturan Yalı’da yapılması istenen stat krizine de değindi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama tartışmalara neden olmuştu. Başkan Akpınar özellikle sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Akpınar bunun üzerine 7 sorulu bir cevap vermişti.

İlçe Başkanı Yıldırım stat krizi için de şunları söyledi: "Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bir davette ‘stat tartışmaları’ üzerinden yaptığı açıklamalar, büyük Karşıyaka taraftarının hassasiyeti kullanılarak ne yazık ki bazı kesimler tarafından siyaset malzemesine dönüştürülmüş ve gerçekle bağı olmayan bir ‘siyasi linç’ girişimi başlatılmıştır. Karşıyaka taraftarının açıklamalar üzerindeki hassasiyetini paylaşmakla beraber, belediye başkanımızın konuşmasının geneline baktığımızda yapılan eleştirileri hak etmediği açıktır. Karşıyaka taraftarı, Karşıyaka Spor Kulübü ve Karşıyaka Belediyesi ayrılmaz bir bütündür. Bu birlikteliği bozmaya hiçbir ‘profesyonel siyasetçinin’ gücü yetmeyecektir. Bu hassas tartışmadan siyasi rant elde etmeye çalışanların, dün olduğu gibi bugün ve yarın da amaçlarına ulaşamayacakları açıktır. Atatürk ilke ve devrimlerine inanan yurttaşların yaşadığı Karşıyaka’mız, CHP’nin kalesidir ve öyle olmaya devam edecektir"

 
Altınordu'da yeni teknoloji devrede
 
Katalog rezilliği: Güzelleri bürokratlara veririz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçim mesajı: Aday sevilen biriyse…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak belediye başkanlığı ...
CHP’den o satışa tepki: Yaptıkları Menderes’i batırmak!
Menderes’te 73 dönümlük tarlanın belediye tarafından satılığa çıkarılması ...
İnternette RTÜK denetimi başlıyor!
Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ...
 
CHP'li Balbay: Hükümet engellileri hep erteliyor
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 21 Mart Dünya Down Sendromu ...
CHP’li akademisyen Yıldız: Genel merkezin kanaati Kocaoğlu!
Yıldız geçmiş dönemde kendisine Tunceli Belediye Başkanlığı için teklif ...
Erdoğan ile Trump bugün görüşecek!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu ...
 
AK Partili Kalkan: Ortalama ömür 3,3 yıl arttı
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji ...
Çocuklara 400 TL bakım desteği geliyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan müjde: "Çok güçlü ...
Sincar ve Münbiç'le ilgili flaş sözler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yaptığı konuşmada, Sincar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva