HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2017 Cumartesi - 17:41

CHP'li Sındır'dan zeytin üreticilerine destek sözü

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'in kuzeyinde yer alan ilçelere yaptığı ziyarette, zeytin alanlarını ilgilendiren kanun taslağına karşı üreticileri uyararak, destek sözü verdi.

CHP li Sındır dan zeytin üreticilerine destek sözü

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir programı kapsamında ilk olarak, Bergama'nın Zeytindağ Mahallesi'nde bulunan Tariş Zeytindağ Kooperatifi'ni ziyaret etti. Tariş Zeytindağ Kooperatif Başkanı Mustafa Akçe'den üretici sorunları hakkında bilgiler alan CHP'li Sındır, zeytinyağı üretim tesislerini gezdi.

HÜKÜMETE 'DIŞA BAĞIMLI OLURSUNUZ' ÇAĞRISI

Üreticilere seslenen CHP Genel Sekreteri Sındır, "Amerika, İspanya'da zeytin üreticileri 1 Euro 35 sent karşılığı yani Türk lirası olarak litrede 5 liraya yakın destekleme primi alıyor. Türk üreticisi 70 kuruş desteklemeyle, girdi olarak dünyanın en pahalı mazot, gübre ve ilacını kullanmasına rağmen az destekleme primiyle yaşam savaşı vermekte. Bu da yetmezmiş gibi şimdiye kadar hükumetin 6 kez getirdiği yasa tasarısı ile Türkiye'de olan 170 milyon zeytin ağacını imara açarak yok etmek istiyorlar. Zaten ülkede Zeytindağ bölgesinde olduğu gibi otoyol yapımları ve benzer projeler ile zeytin ağaçları kesilmektedir. Bu yasa tasarısı yasallaştığında, başta madencilik olmak üzere pek çok sanayi tesisinin zeytin ve zeytinyağı üretiminin yapıldığı yere 3 kilometre yakınlarına kurulamama kararının kalkmasıyla, bu alanların kimyevi tesislerle dolmasıyla, zeytin veriminin yok olma durumuna geleceği ve para kazanamayan üreticinin de zeytinlikleri yok pahasına elden çıkaracağı ve istimlaklarla beraber, Türkiye, tarımda pek çok sektörde olduğu gibi zeytin ve zeytinyağında da dışa bağımlı hale gelecektir. Oysa zeytin ağacının M.Ö. 8'inci yüzyılda yaşadığı söylenilen Homeros'un kulağına fısıldadığı 'Siz gelmeden önce de buradaydım, siz gittikten sonra da burada olacağım' sözü gibi, zeytin ağacı yüzyıllarca varlığını sürdürmektedir. Fakat hiçbir maden yüzyıllar boyu ayakta kalamaz. Maden ocaklarının varoluş ömrü en fazla 50 yıldır. Hükümet yetkililerine buradan tekrar çağrı yapıyorum. Ne olur bu tür yanlış düzenlemelerle Türkiye'de zeytin ve zeytinyağı üreticilerini yok edip, ülkeyi pek çok tarım ürünlerinde olduğu gibi dışa bağımlı hale getirmeyin. Bizler bu tür yanlış düzenlemeler meclis önüne geldiğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üretici lehine her türlü desteği vereceğiz. Türkiye'de bulunan tüm zeytin üreticilerini bu tür düzenlemeler gündeme geldiğinde tek yürek olmaya davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Sekreteri Sındır, Zeytindağ'dan ayrılırken Menemen- Çandarlı Otoyolu'nun geçeceği bölgede zeytin ağaçlarının söküldüğü araziyi inceledikten sonra Bergama Belediyesi'ni ziyaret etti. Ardından Bergama CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edip, partililerle görüş alışverişinde bulunduktan sonra Dikili İlçesi'ne geçti. Kamil Okyay Sındır'ı ziyareti sırasında, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, CHP Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek Dikili ve çevre ilçelerden başkanları da yalnız bırakmadı.

 
"Sakin Kentte" rüzgar sörfü yoğunluğu
 
Erdoğan'dan rest: Taciz olursa...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ açıkladı: İşte atılım planının ayrıntıları...
AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Kaya’dan çat kapı iftar ziyaretleri
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya Buca’da Adar, Selçuk’ta ise Çaplık ...
MHP'li Karataş'tan Ankara raporu: Yeniden aday olacak mı?
Genel Başkan Bahçeli’yle bir araya gelen ve kongreler süreciyle ilgili ...
 
CHP'li Bakan'dan İzmir'de 106 köye teşekkür ziyareti
Referandum çalışmaları kapsamında gittiği köylere teşekkür ziyaretlerinde ...
AK Partili Kalkan 'üretim reformu'nu anlattı: Sanayicinin önü açılıyor
Üretim reform paketiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ...
CHP İzmir'de kadınlara referandum teşekkürü
Genişletilmiş Kadın Kolları Ödül Töreni’nde, ilçe kadın kolları başkanlarına ...
 
Yeni kabinenin sırrı ekonomi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığı üstlenmesinin ardından ...
Sözcü İbrahim Kalın'dan flaş Rakka açıklaması
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ...
Destici'den Başbakan'a: Bedelli askerlik talebi!
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Başbakan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva