HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2023 Pazartesi - 10:12

CHP'li Serter'den Bakan Soylu'ya dava!

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun CNN Türk kanalında yayınlanan “Ne Oluyor” programında CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter hakkında ileri sürdüğü iddialar mahkemelik oluyor. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, kendisi hakkında yapılan ithamların büyük bir iftira olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek avukatları aracılığıyla konuyu mahkemeye taşıyarak dava açtığını söyledi.

CHP li Serter den Bakan Soylu ya dava!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddialarını ispatla yükümlü olduğunu söyleyen Serter, “Soylu iddialarını ispat etmek zorundadır, adaletin kestiği parmağın acımayacağını düşünüyorum. Ben Fetullahçı yapılanmanın üyesi olmak şöyle dursun sempatizanı dahi olmamış, Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı, Türkiye Cumhuriyetinin neferi, sosyal demokrat kimliği ile tanınan ve ömrünü bu uğurda mücadeleye adamış bir kişiyim. Bu zamana kadar FETÖ yapılanması ile ilgili hiçbir ilişkim de olmamıştır. Bu nedenle Soylu’nun bu çerçevedeki tüm itham ve iddialarını şiddetle reddediyor ve açıkça kınıyorum” dedi.

“CHP’NİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPMIŞ BİR PARTİ NEFERİYİM”
Soylu’nun iddiaları içerisinde ismi geçen kişileri ne tanıdığını ne de telefonla veya yüz yüze görüştüğünü söyleyen Serter, “Bu kişileri bildiğine ve iddialarını onların tanıklığına dayandırdığına göre, tanıyan birisi varsa, o da Soylu’nun ta kendisidir.

Tüm kamuoyuna önemle arz ederim ki, ben1996 yılından beri mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete başlayan ve partinin neredeyse her kademesinde görev yapmış ve tüm çalışmalarımın neticesinde parti üyeliğimden 22 yıl sonra 27. Dönem Milletvekili seçilmiş biriyim. Kimsenin himayesine ve tavsiyesine ihtiyaç duymadığım gibi kimsenin adamı da olmadım. Ancak, siyasi hayatlarını birilerinin adamı olarak idame ettirenlerin bu durumu anlamalarını beklemediğimi de ifade etmek isterim. Dün ağır ve hatta hakaret dolu sözlerle eleştirdikleri kişilerin, ceketinin altına saklanarak, bugünkü makamını borçlanan siyasetçilerin sözlerinin inandırıcı olması söz konusu dahi değildir” diye konuştu.

“DİŞ HEKİMİ AK PARTİ MKYK ÜYESİ”
Soylu’nun iddialarında bahsi geçen diş hekimini tanımadığını söyleyen Serter,

“Bu diş hekiminin kim olduğunu Sayın Soylu’nun bilmesine karşın, adını açıklamaması ve dikkatlerden kaçırması da son derece manidar bir detaydır. Tüm araştırmalarımızın sonucu Sayın Soylu’nun bahsettiği bu diş hekimi, halen Ak Parti MKYK Yedek Üyesi olarak Ak Parti’nin mensubudur. Hatta başka bir istihbarata göre Sayın Soylu’nun da danışmanlarından biridir. Madem bu kişi zamanında Sayın Soylu’nun dediği gibi FETÖ mensuplarına yandaşlık ve aracılık ediyorsa şimdi İçişleri bakanının yanında ne işi var? Bu gerçeklerden sonra Sayın Soylu’ya söylenecek söz yoktur” dedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Serter sözlerini şöyle tamamladı: “Şahsım hakkında haksız ve boş iddialarda bulunarak itibar suikastı yapan kişinin İçişleri Bakanı sıfatının bulunması önemlidir. Emrinde Emniyet İstihbarat dahil önemli kurumlar bulunan Soylu’nun elinde şahsımla ilgili hiçbir delil olmadığı, beyanlarını güya tanık ifadesine dayandırmasından da anlaşılmaktadır. Kaldı ki TBMM’de 27. Dönem Milletvekili olaraktan tam 5 yıldır anlımın akıyla Güvenlik ve İstihbarat Komisyonunda CHP’yi temsilen göğsümü gere gere görev yapmaktayım. Konu ile ilgili yargısal sürecin başladığını ve Soylu aleyhine tarafımdan manevi tazminat davası açıldığı bilgisini de kamuoyuna saygılarımla arz ederim”

 
Akar'dan Yunan siyasilere: Tek işleri ağlamak!
 
Büyükşehir ve Emniyet'ten işbirliği... Trafiğe anında müdahale!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin Atmaca 2 Ocak 2023 Pazartesi 17:15

sayın millet vekiline en yakın CHP İzmir il başkan yardımcısıydım.Calışmalarıyla liyakatıyla ve alcak gönülülügüyle İzmirimirimizin taktirini kazanmış ve benm gibi partiye emek veren emekçilerin bu iftiraya inanmayacagı gibi kınamaları gerektiyine inanıyorum ve şidetle kınıyorum sayın vekilim yanlız değilsiniz sonuna kadar yanınızdayız dava actığınızda benide tanık olarak yazabilirsiniz sellamlar Metin Atmaca 2012_- 2016 döneminde CHP İzmir İL Yöneticis

Yorumu oyla      3      3  
Bucalı 2 Ocak 2023 Pazartesi 12:41

Sayın Serter,sizin siyasî hayatınızı bakandan önce izmir halkı daha iyi bilir,siz partiye atama ile geldiniz kontenjan milletvekili olarak görev yapıyorsunuz ön seçim olsaydı sandıktan kaçıncı sırada olurdunuz acaba?...

Yorumu oyla      8      4  
Tunç 2 Ocak 2023 Pazartesi 12:16

İzmir'den Bedri Serter'i yıllardır tanırım. Ofis Mobilyaları satar, dünyanın en iyi babası, eşidir. Sevilen biridir. Sıkı Atatürkçüdür, CHP'lidir. Görmedik, duymadık, olmaz da eğitim, kültür ve inanç farklı.... Sıkı araştırılsın çıkmaz bir ilişki...

Yorumu oyla      3      6  
Lombak 2 Ocak 2023 Pazartesi 10:51

Sayın Soylu önce yeni kimlik kartı ol.ayanlarla ilgili ucube kararını geri çeksin. Yeni kimlik kartı almak 31 Aralık 2023'e kadar cezasız mümkünken, eski kimlikle bankacılık işlemi yapamazlar demek ne anlama geliyor? Biri dava etse kazanır.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar'dan Yunan siyasilere: Tek işleri ağlamak!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları dünyanın ilk SİHA ...
CHP İzmir'de başkanlık için kritik hafta… Gözler MYK toplantısında!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Deniz Yücel'in istifası sonrası boşalan ...
AK Parti İzmir’den oda başkanlarına rozet!
3. Sanayi Sitesi Oto Tamircileri ve İzmir Kantinciler Odası başkanları AK Parti’ye katıldı.
 
Mehmet KARABEL yazdı... N’olacak bu seçim?
Mehmet KARABEL yazdı... N’olacak bu seçim?
Şentop: İnsanlık tarihi büyük değişimden geçiyor
İlim Yayma Ailesi 17. Geleneksel 1 Ocak Buluşması İstanbul'da gerçekleştirildi. ...
Bakan Karaismailoğlu 2022 projelerini değerlendirdi
2022 yılında hizmete sunulan mega projelerle vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını ...
 
AK Partili Dağ'dan yeni açıklama: Seçim erkene mi çekilecek?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ erken ...
AK Partili Sürekli’den yeni yıl mesajı: 2023’te kulvar değiştiriyoruz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bahçeli: 2023'ün kazananı Türkiye olacaktır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'ün kazananı Türkiye ve Türk milleti ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva