HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2023 Cumartesi - 13:20

CHP'li Öztrak: Bu seçimde 'kırıldım', 'küstüm' yok!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu seçimde 'korktum' yok, 'kırıldım' yok, 'küstüm' yok. Biz önce seçimi alacağız. Varsa kırgınlıkları, küskünlükleri ve diğer her şeyi sonra konuşacağız" dedi.

CHP li Öztrak: Bu seçimde  kırıldım ,  küstüm  yok!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, ekonomideki son gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Öztrak, sadece 2021 yılında, Irak, İran, Özbekistan, Suriye, Afganistan’dan kayıtlı olarak gelenlerin sayısının 252 bin 432 olduğunu söyledi.

Öztrak, "Perfore hale getirdikleri sınırlardan elini kolunu sallayarak geçenler bu hesaba dahil değil. Bugün bu ülkede sığınmacılar sadece ekonomik dengeleri değil, sosyal dengeleri de çatırdatıyor. Ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik altyapısı giderek çölleşiyor. Demografik yapımız tehdit altında. Bir hafta sonra sandıkta, bizim evlatlarımızı kovup, sığınmacıları ülkeye dolduran, ülkemizi uçurumun kenarına getiren bu zihniyeti oylayacağız. Seçim hiç karışık olmayacak. 'Bu ülkenin çocukları gitsin, sığınmacılar katar katar ülkemize gelmeye devam etsin' diyecek olan varsa oyunu pusulanın saray tarafına basacak. 'Bu ülkenin namusu olan sınırları hak ettiği şekilde korunsun, geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler en kısa sürede evine dönsün' diyenler ise mührü pusulanın aydınlık tarafına, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu tarafa basacak" dedi.

'BANKACILIK SİSTEMİNE MÜDAHALE ETTİLER'
Öztrak, seçimden sonra kredilere sınır getirilmeye çalışıldığını belirterek, "Kredi kartlarından nakit çekimleri, kuyum harcamalarını baskılamak için bankacılık sistemine müdahale ettiler. Ama artık ekonomi yama tutmadığı için, millet, bankalardan kredi alamadı, kredi kartından nakit çekemedi. AK Parti’nin bildik çığırtkanları, 'komplo' diye zırlamaya başladı. Birkaç gün sonra Merkez Bankası geri adım atmak zorunda kaldı. Size saldıran falan yok. Siz kendinizi ayağınızdan vurdunuz. Bu yönetim devam ederse ne yapmak niyetinde olduğunuzu, milletimizin bankalardan dövizini almak için, parasını çekmek için, kuyrukta beklemek zorunda kalacağını hepimize gösterdiniz. Bu güzel ülke neden bu hale düştü? Beceriksiz, liyakatsiz, metal yorgunu, ne yaptıklarından haberi olmayan kadrolar ve milleti bile isteye ateşe atan, sarayın kibirlisi ve onun tek adamlık hevesi yüzünden" diye konuştu.

'ÖNCE SEÇİMİ ALACAĞIZ'
Öztrak, seçime kısa bir süre kaldığını anımsatarak, "Milletimiz ilk turda adaylardan hiçbirine vize vermedi. Mevcut hükümetin başı; vatandaştan vizeyi alamadı, partisi de önceki seçime göre 30 milletvekili kaybetti. Büyük değişimler her zaman bir anda olmuyor. Büyük zaferler kolay kazanılmıyor. Şimdi ikinci tur için yepyeni bir sayfa açıyoruz. Sahada iki aday kaldı. Bu seçimde 'korktum' yok, 'kırıldım' yok, 'küstüm' yok. Biz önce seçimi alacağız. Varsa kırgınlıkları, küskünlükleri ve diğer her şeyi sonra konuşacağız. O yüzden şimdi, 'Türkiye için karar ver'. Sen kararını ver, 28 Mayıs’ta Türkiye’nin 13'üncü cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu olsun. Bugünkü yorgun, iş bilmez kadrolar gitsin, yeni bir heyecan gelsin, güzel ülkemiz yeniden ayağa kalksın" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
'Rusya Kiev'e çaplı bir İHA saldırısını düzenledi'
 
Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 20 Mayıs 2023 Cumartesi 18:49

Siz halkı baştan küstürdünüz,170 milletvekili aday adayı olmak için müracaat etti bunların içinden adam bulamayıp ta Atatürk ile sorunları olan FTÖ terör örgütü ile iltisakli kişileri milletvekili yaptık mecburen küslük devam ediyor çekin gidiniz CHP rahat bir nefes alsın...

Yorumu oyla      3      3  
davut kaya 20 Mayıs 2023 Cumartesi 13:42

sana soracağız sanki

Yorumu oyla      4      4  
DELEGE 20 Mayıs 2023 Cumartesi 13:33

öztrak genel başkan yardımcılarından ve grup balkan vekillerinden bir kaç tanesine uzun bir izneçıkarın sokmayın binaya açık ara biter bu dönem

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözler 28 Mayıs’ta… Memleket Partisi İzmir kararını verdi!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turu yorumlayan ve hiçbir adayı desteklemediklerini ...
AK Parti İzmir'de 'yerel' zirve... Neler konuşuldu?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ...
Adnan Menderes Havalimanı'nda oy verme işlemleri başladı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu ...
 
Erdoğan, deprem bölgesine gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta depremzedelerle buluşacak.
Erdoğan gençlere seslendi: Sizin yanınızdayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere seslenerek, "Vizyonu, hayali, ...
Kılıçdaroğlu yurt dışındaki seçmenlere seslendi
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
'Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı canlı yayında, "Biz ilkelerimizi ...
Yurt dışında ve gümrüklerde oy verme işlemi başladı
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde ...
İmamoğlu o anları anlattı: Oyunu Yavaş ile bozduk
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva