HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2023 Salı - 08:30

CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘Özlale’ yorumu: ‘Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş’ dedim!

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti’den İzmir Büyükşehir Belediyesi için adaylığı duyurulan Ümit Özlale hakkında değerlendirmede bulundu. Nalbantoğlu, “Ümit Bey’in adaylığını ilk duyduğumda Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş dedim. Kazanacak aday takıntısı vardı ve kazanacak adayı bulmuş dedim. İzmir’i düşünüyorlarsa, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Cumhur İttifakı’nın saldırılarından en az etkilenmek istiyorlarsa daha dikkatli olmalılar” dedi.

CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘Özlale’ yorumu: ‘Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş’ dedim!

EGEDESONSÖZ- CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

ÖZLALE ŞİRAZEYİ KAÇIRMIŞ
İYİ Parti ile ittifak konusunda değerlendirme yapan CHP’li Nalbantoğlu, İzmir’den büyükşehir adaylığını duyuran Ümit Özlale ile ilgili yorumlarda bulundu. Atık tesisinin temizliğinde kimyasal kullanıldığını ve bunun körfeze akıtıldığını iddia eden Özlale’ye yanıt veren Nalbantoğlu açıklamasında “Özlale’yi kişisel olarak tanırım, iyi tanırım. Değerli bir bilim insanıdır. Biyolojik mücadele ile kimyasal mücadele konusundaki hatayı ben yapsam olur. Okumuş, okuduğunu anlamış, profesör olmuş. Ben profesör değilim. Ama anlatımlarla iyi ile kötüyü ayırabilirim. Bir araştır ya. Ondan sonra söyle… Şirazeyi bence bir az kaçırmış. Siyasi iddia tabi ki ortaya koyacaktır. Partisi aday göstermişse bir iddia olur. Mevcut belediye başkanına, mevcut sisteme haksız, mesnetsiz saldırılar yaparak seçimi kazanamazsınız. Burası İzmir... Sevgili dostum Özlale’nin anlayamadığı konuyu İzmir anlıyor” dedi.

BİRAZ FRENE BASMASINI İSTEDİM
Özlale ile karşı karşıya geldiğini ve aralarında diyalog yaşandığını kaydeden Nalbantoğlu, “Biraz frene basmasını istedim. Siyasi mücadele yapmanıza bir şey diyemem. Biraz daha frene basmalısınız, iddianızı pekiştirmek üzere bilimsel, doğru, İzmirli tarafından kabul görecek tezlerle ortaya çıkmalısınız dedim.  Kendisi de bana ‘hepimiz daha dikkatli olmalıyız’ minvalinde bir cümle kurdu. Kendisine başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

“MERAL HANIM KAZANACAK ADAYI BULMUŞ” DEDİM
“Özlale’nin adaylığını duyduğunda ilk tepkiniz ne oldu?” sorusuna ise Nalbantoğlu, “Ümit Bey’in adaylığını ilk duyduğumda Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş dedim. Kazanacak aday takıntısı vardı ve kazanacak adayı bulmuş dedim. İzmir’i düşünüyorlarsa, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Cumhur İttifakı’nın saldırılarından en az etkilenmek istiyorlarsa daha dikkatli olmalılar” şeklinde konuştu.

BÖYLE POLİTİKA OLMAZ
Ümit Özlale’nin “Tunç Soyer, mason derneği üyesidir” açıklamasını yorumlayan Nalbantoğlu, “dernek üyesi diyor ve aynı zamanda üye olup olmamasında bir sorun yok diyor. Böyle politika olmaz. Net olacaksın. Ben söyleyeyim, dursun bir köşede olmaz. Politika şeffaflık ister. Her aklına geleni söyleyemezsin. İttifak olursa istifa ederim diyor. İstifa konusunda da partisini de tehdit ediyor. Olmaz böyle şey…” açıklamasını yaptı.

ÇIRAY’IN AÇIKLAMASI BİR PARÇA HAYAL MAHSÜLÜ
Aytun Çıray’ın AK Parti’nin İYİ Parti lehine seçimden çekileceği yönündeki açıklamalarına ise Nalbantoğlu, “Bir parça hayal mahsulü olarak değerlendiriyorum. İYİ Parti’nin genel başkanı Meral Hanım, AK Parti ile dirsek temasında olabilir. Kendilerini bağlar. AK Parti konum itibariyle İzmir’de en iddialı parti. İzmir’de aday göstermiyorum, yüzde 7’lik İYİ Parti’yi desteklerim derse kendi kitlesini konsolide edemez. Akıllarından bile geçmiyordur. İddialı bir parti neden bunu yapsın. İYİ Parti, İzmir’deki adayımız şu arkadaşı desteklesin diyerek bir teması olabilir. Bana mantıklı gelmiyor. Hayatın doğal akışına, siyasetin doğal seyrine uygun gelmiyor bana…” dedi.

İTTİFAK OLMASA DA İZMİR’DE RİSK YOK
“CHP, İYİ Parti ile ittifak yapmazsa ne olur?” sorusuna ise Nalbantoğlu, “İzmir’de İYİ Parti olmasa da yani ittifak olmasa da ilçeler ve büyükşehir bazında sorun olmaz. Bu kişisel isteğim. Bilimsel verilere, kamuoyu yoklamalarına indirgendiğinde de daha farklı bir sonuç çıkmıyor. Risk yok. Yerel seçimlerde var olan 30 ilçenin ve büyükşehirin CHP’li belediyeler tarafından yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. İmkansız değil, güç mü güç! İzmir’in sağ duyusuna, muhakeme gücüne, yerel seçimler konusundaki hassasiyetin önem veriyorum” şeklinde konuştu.

 
Muhittin AKBEL yazdı... Memleket'te neler oluyor?
 
İsrail ordusu: Gazze'de bir günde 400 yeri vurduk
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 24 Ekim 2023 Salı 20:20

Tıpış tıpış hala bunlara oy vermeye devam mı ??

Yorumu oyla      8      3  
Liyakat 24 Ekim 2023 Salı 17:29

Ne dedi ne dedi

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 24 Ekim 2023 Salı 15:46

İnan yoldan adam çevirsen çoğu Soyer den daha iyi başkanlık yapar. İzmir 5 sene kaybetti, 5 sene içinde körfez, merkezdeki dereler daha çok kirlendi, hiç bir proje bitirilmedi, yeni proje yok gibi, şehirde belediye hizmeti yok, ne ilaçlama ne temizlik. Bunlar dururken hala soyer diyorsun.

Yorumu oyla      14      8  
Ha ha ha ... 24 Ekim 2023 Salı 15:37

"Kazanacak aday" sokağa yalnız çıksa kaç kişi tanır?

Yorumu oyla      7      3  
Yakup Gültekin 24 Ekim 2023 Salı 15:24

Bana göre İzmir'in siyaseten en maliyetli mv Sayın Nalbantoğlu'dur.Onun Kurultayda PM Girmesi için İzmir Belediyelerine doğu ve güneydoğu kurultay delegelerinin kaç akrabası işe alındı dersiniz.Sayın Soyer yanında taşıyıp Nalbantoğlu gibi kendisine yük olan başka bir kişi var mı acaba.Bence Tunç Beye en çok zararı Nalbantoğlu vermiştir.

Yorumu oyla      12      3  
tahsin 24 Ekim 2023 Salı 15:05

chp izmirde kaybetmez son secimde %65 alan parti nasıl kaybedecek ya siz kafayı mı yediniz kazanır chp soyer de olsa esegın semeri de olsa koltukta yine chp izmirde kazanır kazanır da izmire hizmet yok gibi sehır yerınde sayıyor bu da ayrı konu

Yorumu oyla      3      10  
24 Ekim 2023 Salı 14:55

Soyer dışında herhangi bir adaya ailecek oy vermeyi düşünmüyoruz.

Yorumu oyla      5      21  
Tıpış tıpış oy asla yok 24 Ekim 2023 Salı 13:29

Chp İzmir'de bu iş bilmez halktan kopuklar ve tunç yüzünden kaybedecek!

Yorumu oyla      19      8  
KEMAL İSTİFA 24 Ekim 2023 Salı 12:15

KEMAL İSTİFA

Yorumu oyla      11      3  
Alo 24 Ekim 2023 Salı 11:28

Bülbül den NAMELER

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin AKBEL yazdı... Memleket'te neler oluyor?
Muhittin AKBEL yazdı... Memleket'te neler oluyor?
Kurultay öncesi 'sürpriz' hamle... Kocaoğlu, Özel için sahaya indi!
CHP’de gerçekleşecek kurultay öncesinde hareketli süreç devam ederken ...
'Değişim talebine karşı durulmamalı'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür ...
 
Çiçeği burnunda başkandan istifa kararı!
1 ay önce atanan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Burç Ulukartal sağlık ...
74 yaşındaki vekil dünya evine giriyor!
Konya'nın 28. dönem Yeniden Refah Partisi milletvekili Ali Yüksel, 74 ...
CHP'den ihraç edilen Özcan'a 3 partiden teklif!
CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "3 partiden resmi ...
 
İnce'den 'Kılıçdaroğlu ile görüşme' açıklaması
Gazeteci Barış Yarkadaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, ...
İsveç'in NATO protokolü Meclis’te!
İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
MHP'den Buca Belediyesi iddiası... O kurumlarda elektrik yok!
MHP Buca İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser, Buca Belediyesi'ne ait bazı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva