HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2024 Çarşamba - 10:08

CHP'li Kılıç'tan 'Sığacık' çıkışı: Emekliye yok, limana var!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanının genişlemesiyle birlikte Sığacık’ın halka kapatılma riskini gündeme getiren Kılıç, “Emekliye zam yok diyen, çalışanı açlık sınırına mahkum eden iktidar bu proje için 40 milyon lira ayırdı. Neden? Seçilmiş bir avuç insanın lüksü olsun diye” diye konuştu.

CHP li Kılıç tan  Sığacık  çıkışı: Emekliye yok, limana var!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kolin Holding’e ait TEOS Marina’ya devredilen Sığacık Yat Limanı’nın kapasite arttırma projesini TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Uraloğlu’na soru önergesi yönelten Kılıç, şunları söyledi:

EMEKLİYE BÜTÇE YOK, YAT LİMANINA VAR
“2007 yılında yap işlet devret modeli ile inşa edilen ve Kolin Holding’e ait TEOS Marina’ya devredilen Sığacık Yat Limanı 2009 yılında yapılan kapasite artırımının ardından bugün bir kez daha kapasite artırımıyla gündemde. Türkiye’nin en güzel körfezlerinden birini halkın kullanımına kapatmak için ise Bakanlık tarafından bu projeye tam 40 milyon 327 bin TL bütçe ayrıldı. Emekliye zam yok diyen, çalışanı açlık sınırına mahkum eden iktidar bu proje için 40 milyon lira ayırdı. Neden? Seçilmiş bir avuç insanın lüksü olsun diye.

KAPASİTE ARTIŞINA GEÇİT YOK
Burası İzmirlilerin sığındığı bir liman olmaktan çıkacak. Denizinde foklar, kıyısında yurttaşlar olmayacak. Bugün Sığacık’taki bu proje bir türlü doymak bilmeyen, büyüdükçe daha da fazlasını isteyen yandaş sermayenin geldiği son noktayı gösteriyor. Ancak Seferihisarlılar pes etmez. 2022’de nasıl direndiysek yine direneceğiz. Denizimize, doğamıza sahip çıkacağız. Çocuklarımıza temiz bir deniz temiz bir gelecek bırakacağız.”

KAPASİTE ARTIŞINDA YOK YOK: YÜZER İSKELE, YAKIT DEPOSU
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

“.Yat limanı projesinin genişletilmesi kapsamında, bölgeye, yüzer iskeleler, yüzer dalgakıranlar ve yüzer beton platformlar, ilave dolgu alanına çekek sahası, yatçı depoları, sanitary yapısı, kafe, teknik atölyeler, yakıt depoları ve istasyonu, ofis yapılarının eklenmesinin planlandığı iddiaları doğru mudur? Bu yapıların denize ve ekolojik sisteme zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Ekolojik sistem bu yapılardan nasıl korunacaktır?

.Sığacık, halkın rağbet gösterdiği dinlenme alanlarından biridir. Yat projesinin genişletilmesi ile sahillerin halkın kullanımına kapatılacağı iddiaları doğru mudur? Bu proje ile Sığacık sahili halkın kullanımına kapatılıp sadece zengin turistlerin kullanımına açılmış mı olacaktır?

.Yat Limanı projesi kapsamında bölgedeki foklar başta olmak üzere deniz canlı türlerinin yok olduğu iddiaları doğru mudur? Yat Limanı, çevresinde ekolojik yaşam konusunda yaşanan tahribata ilişkin elinizde bir araştırma bulunmakta mıdır? 

.Proje için Bakanlık bütçesinden ne kadar pay ayrılmıştır? 

.Sığacık Yat Projesi’nin detaylarını açıklar mısınız?”

 
Ege’nin endemik türleri tehlike altında!
 
'Başıboş köpekler' iddiasına yalanlama!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chronikles 17 Nisan 2024 Çarşamba 18:11

Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde 3.7 milyon liralık mazot borcuna karşılık Pars Petrol'e verdiği Sığacık'taki 42 bin metrekare büyüklüğündeki arazi 634 milyona icradan satışa çıktı.

Yorumu oyla      0      0  
Alen doğu gencer 17 Nisan 2024 Çarşamba 16:51

gizli akp lilik bu olsa gerek " her zeöze emekliyi sokmayın" ne demek kardeşim? gel yaşa oz aman 10bin TL ile !!!! daha çok dillendirsinler. daha fazla gündeme getirsinler. tam tersi seçim bitti emeklinin dertleri bitti olmasın . daha fazla hak savunsunlar. her fırsatta dile getirsinler. bak ne diyor bakan asgari ücrete ara zam yok diyor !!! bunuda dile getirsinler. sen yandaşı zengin et ama emekliye 5 kuruş faydan olmasın .

Yorumu oyla      0      1  
murat 17 Nisan 2024 Çarşamba 15:01

Kardeşim 30 milyonluk tekneme nereye park edeceğim, buda otopark gibi ihtiyaç.

Yorumu oyla      1      0  
Doğrucu Davut. 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:20

Yahu her seferinde emekliyi her sözün arasına sokma artık. Yeter, emekli zaten cevabini verdi. Siz beled.ye olarak kurum olarak ortalama chp olarak bu ülkeyi karıştırmaktan başka bir şey yaptığınız yok. Demek ki vatandaş sizin ne olduğunuzu bile bile oy verdi. İstismar bir yere kaadar. Şımarmayın haddinizi bilin

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Sayın Özel'e kapımız açık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil'e de ...
CHP'li Zeybek'ten 'tutuklama' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik ...
YRP'li Kılıç: Türkiye'nin derdi geçim
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Türkiye'nin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İsrail' tepkisi
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların önüne geçen ...
Eski başkan Delican’dan ‘ıstakoz’ tepkisi ve uyarı: Bu vebal AK Parti’ye mal edilmemeli!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın bayram tatiline gittiği ...
AK Partili Saygılı’dan yeni dönem stratejisi: Sert muhalefet, etkili siyaset!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı öncesinde ...
 
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin daveti üzerine Bağımsız Kocaeli Milletvekili ...
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Fenerbahçeli eski futbolcu Ümit Özat, Zafer Partisi’ne katıldı. Özat'ın, ...
Bakan Güler: Ülkemiz vazgeçilmez ve etkin bir aktördür
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Ülkemiz, bölgemizde meydana gelen krizlerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva