HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2015 Perşembe - 17:40

CHP'li Keskin Bakan Zeybekçi'nin 'hediye paketi'ni açtı!

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, il genelindeki 617 muhtara pahalı hediye paketleri gönderdiğini iddia ederek, "Seçim rüşveti gibi algılanan hediye paketlerinin dağıtılması siyasi etiğe uygun düşmemiştir" dedi.

CHP li Keskin Bakan Zeybekçi nin  hediye paketi ni açtı!

Adnan Keskin, bugün de Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, Bakan Zeybekci ile ilgili yeni iddialar dile getirdi. Toplumu, bireyleri, medyayı ve anayasal kurumları tasallutu altına aldığını belirttiği AK Parti iktidarı döneminde 'Lale Devri'ne benzeyen israf, haram ve yolsuzluklar yaşandığını ileri süren Keskin, şunları söyledi: "Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de görev yapan 617 muhtara seçimler öncesi hediye paketleri dağıtmıştır. Özel bir kurye ile imza karşılığı teslim edilen paketler ile birlikte Bakan Zeybekci'nin AKP'ye oy isteyen mektupları da muhtarlara elden verilmiştir. Bir bakanın partisine oy kazandırmak ve göz boyamak için seçim rüşveti gibi algılanan hediye paketleri dağıtması siyasi etiğe uygun düşmemiştir. Daha önce şantaj ve baskı yöntemleri devreye sokularak muhtarları toplantılarına katılmaya zorlayan anlayış, hukuken yetkisi olmadığı halde AKP'nin propagandasına dönüşen bu etkinliklere katılmayanlar hakkında kaymakamlar aracılığıyla soruşturma tehdidini savurduğunu ne çabuk unutmuştur. Şimdi, hediye ettiği çoraplar ile muhtarları kandıracağını mı zannetmektedir."
 
HEDİYE PAKETİNİN İÇİNDEKİLER
Keskin, hediye paketenin içinde iki pjama takımı, nevresim takımı, plaj havlusu, el havlusu, vücut havlusu, battaniye ve iki çorap olduğunu söyledi. Keskin, Nihat Zeybekci tarafından muhtarlara gönderildiği iddia edilen paketi açtı, bakanın yazdığı 7 Haziran'daki genel seçimler için destek istediği mektubu okudu.
 
"BAKAN KISA SÜRE ÖNCE İKİ OTOMATİV MARKASINI ZİNCİRİNE KATTI"
Adnan Keskin, Denizli'nin Göveçlik Mahallesi'nde şirketine milyonlarca liralık rant sağlayacak usulsüz imar uygulamasında suçüstü yakalandığını öne sürdüğü Bakan Zeybekci'nin kısa bir süre önce 2 otomotiv markasını daha 'Turkuaz' adıyla şirketler zincirine kattığını iddia etti.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_04/c79a35e158f4d8af15ab6c361787110d.jpg

Keskin, "Bu değirmenin suyu nereden gelmektedir? Bakan Zeybekci yoksa herkesten gizlediği bir gömü mü bulmuştur. Siyasete girdikten sonra kısa sürede zenginleşen Zeybekci'nin bu başarısının sırrı nedir? Şimdi Zeybekci'yi iki ahlaki yükümlülüğü yerine getirmeye çağırıyorum. Bu iki otomotiv bayiliğini neyin karşılığında aldınız ve bunun bedeli kaç liradır? Siyasete girdiği 2004 yılında mal varlığı neydi? Belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlığı dönemi de dahil 2015 yılında ne oldu? Çıksın malvarlığını kamoyuna açıklayarak topluma hesap versin" diye konuştu.
 
"AK PARTİ ADAYI SGK'YI DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR"
Adnan Keskin, AK Parti'nin Denizli milletvekili adaylarından birinin de SGK'yı dolandırmaktan Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını söyledi. Yargılamanın devam ettiğini belirten Keskin, "Ekonomi Bakanı dağıtım işleriyle meşgul olurken, partisinin bir başka milletvekili adayı da SGK'yı dolandırmaktan yargılanıyor. Sahte belgelerle kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iktidar partisinin milletvekili adayı, AKP'yi Denizli'de temsil etmekte. Ancak olay ortaya çıktıktan sonra kendisini toplumdan gizlemek için seçim çalışmalarına katılamamaktadır. Denizli siyaseti, partisi ne olursa olsun usulsüzlük, şaibe ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen milletvekili ve adaylarını hiç hak etmemektedir" dedi.
 
 

 
Muğlalı kadınlardan 1 hafta 3 cinayet isyanı!
 
Şok: Ege’nin ünlü plajı sahipsiz kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Gençler Erdoğan’a hakaretten hakim karşısında
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve Başkan Yardımcısı ...
Delican’dan Kocaoğlu’na jet tepki: Asıl sorumlu…
Başkan Kocaoğlu’nun sistem krizi açıklamasına karşı cepheden jet tepki ...
Arınç'tan yeni Gökçek çıkışı: Başbakan bana...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'le yaşadığı polemikle ilgili ...
 
CHP Fuat Avni'nin 'hile' iddialarını araştırdı
CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu İl yönetim Kurulu Üyesi ...
CHP İzmir’de ‘küskünlerin öncüsü’nden çarpıcı açıklamalar
Yerel seçim öncesinde CHP’den kopan isimlerin geri dönüşü için başlayan ...
Demirtaş’tan HDP’lilere baraj ve provokasyon uyarısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum mitinginde HDP'li müşahitlere, ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan HDP mesajı: CHP’ye gönül veren…
CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP'nin CHP'den oy alacağı iddialarına yanıt verdi.
AK Parti’den Büyükşehir’e ulaşım salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve ...
Arınç’tan çarpıcı açıklama: Levyeyi alan kafaya indiriyor!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, miting meydanlarındaki sert sözlere tepki gösterdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva