HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2015 Perşembe - 16:30

Delican’dan Kocaoğlu’na jet tepki: Asıl sorumlu…

Başkan Kocaoğlu’nun sistem krizi açıklamasına karşı cepheden jet tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican “Sayın Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, ‘Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır’ diyor. Bu işin asıl sorumlusu kendisidir” dedi.

Delican’dan Kocaoğlu’na jet tepki: Asıl sorumlu…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ulaşımda yaşanan kriz nedeniyle açıklama yaptı. Delican, şirketler arasındaki kavganın halka yansıtıldığını ifade ederken sorumlunun Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Delican, “Sayın Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, ‘Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır’ diyor. Bu işin asıl sorumlusu kendisidir” dedi. Delican, Kocaoğlu’na kamu zararının nasıl karşılanacağını tekrar sordu.
 
İzmir’de toplu ulaşımda kart krizi nedeniyle yaşanan sorun hakkında AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yeni açıklama yaptı. Bir haftadır yaşanan karmaşanın çözülememesini “iş bilmezlik” olarak nitelendiren Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu davranmadığını ifade etti.
 
Delican şu açıklamayı yaptı: “Bir haftadır karmaşaya neden olan konu ile ilgili halen bir yol kat edilememiştir. Belediye yetkililerine göre ihaleyi kaybettiği için, şirketin kendisine göre ise İzmirli kart dolumu yapan bayilerin payı yüksek tutulduğu için iş yeni firmaya verilmiştir. Şu kesinlikle bilinmelidir ki şirketler arasındaki kavga ya da hukuki sorun bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren en önemli konu İzmirli vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyettir. Belediye meseleyi çözemeyince tüm ulaşım sistemini bedava yapmıştır. Otobüslerin kapılarını açarak karmaşaya yol açmıştır.  Toplu ulaşım araçlarında bazı vatandaşlarımızın kartlarını okuyan sistem birçoğunu okumamaktadır. Bu da aynı aracı kullananlar arasında adaletsizlik yaratmaktadır.
 
Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı son açıklama ise tam anlamıyla iş bilmezlik ve basiretsizliğin tescilidir. Kocaoğlu açıklamasında, ‘Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır’ demiştir. Burada açık ve net olan şey asıl sorumlunun belediye yönetimi ve başkanı olduğudur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bir haftalık kamu zararı nasıl karşılanacaktır? Sayın Kocaoğlu, şirkete dava açıp zararı mı isteyecek yoksa cebinden mi verecektir? Bunların dışında sermaye artırımı yöntemi ile zararı halkımıza mı fatura edecektir? Asıl tartışılması gereken konular arasında bunlar vardır.  İzmir’de zaten sıkıntılı olan ulaşım konusu bu melese ile daha da sorunlu hale gelmiştir”
 
ÖRNEK AL
Delican, İzmir’de hükümetin önemli işlere imza attığını ifade ederken ulaşım yatırımlarının da örnek alınması gerektiğini söyledi. Delican, “Tüm engellemelere rağmen Konak Tüneli’ni bitirdik. Kentimizde çok önemli bir ulaşım yatırımı olarak tarihe geçti. Tavsiyem tünele dava açan belediye başkanları ve istemezükçülerin de ulaşımda sık sık burayı kullanmasıdır.  Hükümetimizin İzmir’e yönelik 35 projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçişi Projesi’nin de çalışmaları başladı. Halkımızın da görüşleri alınarak projenin ÇED süreci devam ediyor. Bu projeyi de hayata geçireceğiz. Ne yazık ki bir yanda milyarlarca lira yatırım yapan anlayış diğer yanda alt ve üst geçitleri bile beceremeyen anlayış var. İzmir halkı yaşananları görüyor ve yakından izliyor. Gereken kararı sandıkta verecektir” dedi.

 
Manisa’nın bağlarını don vurdu!
 
CHP’li Gençler Erdoğan’a hakaretten hakim karşısında
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Vatandaş 5 Haziran 2015 Cuma 10:38

Dört gündür sorunsuz ve bedava seyahat ediyoruz.Allah büyükşehir belediyemizden razı olsun.Kent kartlar için firma değişecekmiş.Ben bilet gişelerinde ve geçişlerde hiçbir sıkıntı görmedim.Rahatlıkla binip hiç aksama olmadan bedavaya yolculuk yapıyoruz.Bu insanlar 365 gün para ile seyahat ediyor rahat bırakında bir haftada bedava yolculuk yapsınlar.

Yorumu oyla      16      5  
5 Haziran 2015 Cuma 08:57

Delican kamu zararı oluşmuş diyor. Bunun neresi kamu zararı? Halk ücretsiz biniyor. Bumu zarar? Sizin çerez paranız çokmuş ya halk ücretsiz binsin çok mu? Sen bu boş işlerle uğraşacağına aktarma rezilliği için eski sisteme dönülmesi için uğraşın. Boş boş işlerle vakit öldürüyorlar.

Yorumu oyla      16      5  
ahmet 4 Haziran 2015 Perşembe 23:38

Ak parti belediyesi olsaydı insanlar bedava binmesin diye ulaşımı durdururlardı.Sayın Delican'ın karşı çıkması normal.Ne de olsa ak partili.Hemen savcılığa koş sayın Delican.

Yorumu oyla      16      5  
Meccanen 4 Haziran 2015 Perşembe 23:03

Kent Kart krizi nedeniyle vatandaşın mağdur olduğu falan yok.Yaklaşık 4 gündür ücretsiz kullanıyoruz otobüsü,metroyu,vapuru...Hatta bugün bir miktar yükleme yapan bir arkadaş krizin başlangıcında 9 TL olan bakiyesinin (kartla bir kaç kez geçtiği ve düşüm yapıldığı halde) aynen muhafaza edildiğini görmüştür. Böylece krizin başından itibaren kartından düşüm yapılanlarla yapılmayan vatandaşlar arasında bir eşitlik sağlanmıştır.Yani sayın AKP'li Delican, vatandaş mağdur olmamış aksine bu uygulama ile belediye sempati kazanmıştır

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'tan yeni Gökçek çıkışı: Başbakan bana...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'le yaşadığı polemikle ilgili ...
CHP Fuat Avni'nin 'hile' iddialarını araştırdı
CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu İl yönetim Kurulu Üyesi ...
CHP İzmir’de ‘küskünlerin öncüsü’nden çarpıcı açıklamalar
Yerel seçim öncesinde CHP’den kopan isimlerin geri dönüşü için başlayan ...
 
Demirtaş’tan HDP’lilere baraj ve provokasyon uyarısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum mitinginde HDP'li müşahitlere, ...
Kılıçdaroğlu’ndan HDP mesajı: CHP’ye gönül veren…
CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP'nin CHP'den oy alacağı iddialarına yanıt verdi.
AK Parti’den Büyükşehir’e ulaşım salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve ...
 
Arınç’tan çarpıcı açıklama: Levyeyi alan kafaya indiriyor!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, miting meydanlarındaki sert sözlere tepki gösterdi.
Flaş! HDP mitingi öncesi olay çıktı: Gaz ve su!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 13.00’de yapacağı ...
‘Altın klozet’ tartışmasında flaş açıklama: O Vali konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva