HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2016 Cumartesi - 18:17

CHP'li Çam’dan Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı kart!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bütçe kanun tasarısının görüşüldüğü Genel Kurul’da Cumhurbaşkanlığı bütçesi hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam, Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı kart gösterdi.

CHP li Çam’dan Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı kart!

Meclis genel kurulunda süren 2016 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine konuştu. Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı olduğunu milletvekilliğinden ve AKP Genel Başkanlığından ise 27 Ağustos tarihine kadar istifa etmediğini ve AKP Kurultayına hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan hem de AKP Genel Başkanı olarak katıldığını söyledi. Çam, “İlk seçildiği günden bu yana Anayasamızı çiğneyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız” dedi. 

CHP’YE YETKİ VERİLSEYDİ BUGÜN CUMHURBAŞKANI CEZAEVİNDEYDİ!
Cumhurbaşkanı’nın 7 Haziran genel seçimleri öncesi meydan meydan dolaşarak bir siyasi parti için oy istediğini dile getiren Çam, “Televizyonlarda tüm siyasi partilerden daha çok dakika yer alarak seçim çalışması yaptı. Bilim adamları bir bildiri yayınladı diye haklarında linç kampanyası yapıldı, her türlü soruşturma açıldı ama bu ülkenin cumhurbaşkanı yasaları, kanunları, iç tüzüğü çiğniyor ama hakkında tek bir soruşturma yok. Bu ülkenin yargıçları, savcıları,  Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu nerede, ne zaman görev yapacak? 7 Haziran’dan sonra tam 32 gün Davutoğlu’na görev vermedi. Hükümet kurulmadı. Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma yetkisini ikinci partiye vermesi gerekirken bu görevi CHP’ye vermedi. Eğer CHP diğer partilerle hükümet kursaydı 17-25 Aralık’ın yolsuzluk dosyalarını tek tek buraya getirecekti ve bugün belki de Cumhurbaşkanı elleri kelepçeli yargılanacaktı ya da cezaevindeydi. Bunların önünü kesmek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na görev verilmedi. Sarayın gladyosu devreye girdi, Suruç’tan Ankara’ya bombalar patlatıldı. Seçim mi geçim mi, hayat mı diyerek insanları zorla seçime götürdünüz!” ifadelerini kullandı.

BULGARİSTAN’DA BİR PARTİYE AYDA 1 MİLYON AKTARILDI
Çarpıcı örneklerle sözlerini sürdüren Çam, şunları söyledi: “Önceki Cumhurbaşkanlarımızdan Ahmet Necdet Sezer 8 yılda 197 milyon harcamış, Abdullah Gül 7 yılda 746 milyon harcamış, Recep Tayyip Erdoğan 2 buçuk milyar harcamış. Bu fakirin, fukaranın, yetimin parasıdır. Nereye gitti bu paralar? Kaçak saraya kaç para harcadınız söyleyemiyorsunuz. Bir ülkenin cumhurbaşkanı hem kaçak saray hem kaçak villada oturur mu? Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı kaçak yapıda oturmuyor. Geçtiğimiz hafta Bulgaristan’da bir gazete Bilal Erdoğan tarafından Bulgaristan’ın Hak ve Özgürlükler Partisi’nin eski genel başkanına ayda 1 milyon dolar verildiği ve bir örgütlenme çalışması yapıldığını yazdı.  Suriye’yi karıştırdınız sırada Bulgaristan var. Bu para örtülü ödenekten ve gizli hesaptan gidiyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığına ayrılan payın denetlenmesi gerekir. Ama ne yazık ki geçen yıl bir torba kanunla örtülü ödenek binde 5 artırılarak 2 milyara çıktı.’’

YALAN, HARAM İÇİN HARCANAN BU BÜTÇEYE BİZLERDEN KIRMIZI KART!
Sözlerini bir dörtlük okuyup kırmızı kart çıkararak noktalayan CHP’li Çam, “Eyy Recep Tayyip Erdoğan; ağacı büyüten biziz kesen sen, hukuku koruyan biziz katleden sen, hırsızı takip eden biziz takdir eden sen, evladımıza haramdan uzak dur diyen biziz Bilal Erdoğan’a evdeki paraları sıfırla diyen sensin. Eyy Recep Tayyip Erdoğan seçim meydanlarına çıktın elinde Kuran’la. Dilinde bin bir yalan, kursağında haram olan bu bütçeye bizler kırmızı kart gösteriyoruz!” diyerek kürsüden ayrıldı. ​

 

 

 
Bahçeli'den anayasa mektubuna yanıt
 
Takımı taşıyan otobüs devrildi: 1 ölü, 12 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozzy 27 Şubat 2016 Cumartesi 18:51

Sadece şov. Sizin sayenizde akp güçleniyor

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den anayasa mektubuna yanıt
MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı’nın yeni anayasa çalışmalarıyla ...
AK Partili gençlerden 28 Şubat protestosu
İzmir'de AK Parti gençlik kolları üyeleri, 28 Şubat'ın yıldönümünde dönemin ...
Başkan Köse'den İzmir'de anlamlı ziyaretler
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse İzmir'e ...
 
Delican'dan 28 Şubat mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 28 şubatın yıldönümü dolayısı ile bir açıklama yaptı.
AK Partili Kaya: 28 Şubat’la 17 Aralık kardeştir!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 28 Şubat ...
CHP İzmir’de ‘Cerattepe’ zirvesi: Yüksel, Artvinlileri ağırladı
İzmir Artvinliler Kültür Derneği, CHP İl Başkanı’na konuk oldu. Yüksel’e ...
 
Yılmaz'dan Meral Akşener'e: Genel başkanım
Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP 25. Dönem Uşak Milletvekili Durmuş ...
O isim Çiğli Belediyesi'nden istifa etti: İspatlayacağım!
CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, ...
Yıldırım açıkladı: Sosyal medyaya anayasa!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Komisyon, siber ortam için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva