HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2020 Pazar - 08:36

CHP’li Bayır’dan Aksakal’a sert yanıt: Ecevit'in kemiklerini sızlatıyorsun!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın CHP ve belediye başkanlarıyla ilgili açıklamalarına yanıt gecikmedi. Diğer partilere milletvekili göndereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na, “milletvekilleri koyun mu?” diyen Aksakal’a tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorsun. İktidar mali kaynak versin diye yedek lastik görevi yapıyorsunuz” dedi.

CHP’li Bayır’dan Aksakal’a sert yanıt: Ecevit in kemiklerini sızlatıyorsun!

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın pandemi sonrasında açıklamalarda bulunan 11 CHP’li belediye başkanına yönelik sert sözleri tartışmalara neden oldu. Belediye başkanlarına, “Bizim de belediyelerimiz var. Size ne oluyor? Ayrı bir devlet misiniz” diyen Aksakal, HDP’li belediyelere yönelik kayyum atamalarına da destek vermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup kurmak için DEVA ve Gelecek Partisi’ne de tıpkı İYİ Parti’de olduğu gibi milletvekili gönderebileceğine yönelik sözler için ise, “Milletvekilleri koyun mu?” ifadelerini kullanmıştı.

SONSÖZ TV’de programa katılan Aksakal’ın açıklamalarına yanıt gecikmedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Koyun” tanımlaması için “ayıp ve terbiyesizce” ifadesini kullandı. CHP’nin İYİ Parti’ye gönderdiği isimler arasında o dönem yer alan Bayır, “Bülent Ecevit bana göre Türk siyasi tarihinin en iyi siyasetçilerindendir.  Mavi gömleği, kasketi ile gönüllerde taht kurmuştur. Ne yazık ki şimdiki genel başkan iktidara yalakalık yapıyor. Biz parti olarak demokrasiden yana tavır aldık. Tam 15 kişi giderek İYİ Parti’nin grup kurmasına ve seçime katılmasına olanak sağladık. Orada 18 gün kaldık. Ne genel başkanı gördük ne de bir rozet taktık. Kendisiyle oturup yemek bile yemedik. İyi ki CHP var. Zor anlarda hep demokrasiden yana tavır koyan bir parti yine aynı yaklaşımı sergileyeceğini açıklarken bir parti genel başkanının bunları söylemesi hiç hoş değil. Kendisi şu anda oturduğu koltukta yaptıklarıyla Ecevit’in kemiklerini sızlatıyor” dedi.

DSP'Lİ AKSAKAL'DAN CHP'Lİ 11 BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINA: HAYROLA SİZ AYRI BİR DEVLET MİSİNİZ?

KARTVİZİT BAŞKANI!

DSP Lideri Aksakal’a “1999 seçimlerinde iktidardın, şimdi oyun ne durumda? Neredesin kendine bir bak” diyerek seslenen CHP Milletvekili Bayır, “iktidara yalakalık yapmaktan başka bir iş yapmıyorlar. AKP’nin yedek lastiği olmayı kabul etmiş kişiler sadece seçimlerde mali ve ekonomik beklentilerinin karşılanması amacını güdüyor. Biz geçmişte böyle genel başkanları çok gördük. Siyasi parti liderleri uçakla, özel araçla gelsinler. Faturaları partiye ödetsinler. İllerde ve ilçelerde 15 kişi karşılasın sonra da kendi egolarını tatmin etsinler. Şu anda da olan durum bu dur. Bunlar kartvizit genel başkanıdır” diye konuştu.

HERKES İŞİNE BAKSIN

Aksakal’ın konuşmaları ve açıklamalarıyla hükümete mesajlar verdiğini söyleyen Bayır, “Tıptı Doğu Perinçek gibi mali destek bekliyor. Beni de görün diyor. İyi de kaç yıldır siyaset yapıyorsunuz kardeşim? Sizin geçmişiniz nedir, ne hizmetler yaptınız. Bir anlatın da görelim. DSP’yi ele geçirme operasyonunun önünü açan bir genel başkan var. Biz bundan önce demokrasi gereği MHP’ye destek verdik. HDP’nin baraj altında kalmaması için mücadele ettik. İYİ Parti’ye de destek veriyoruz. Kim olursa, ilkeli durursa veririz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilemeyince Siirt’ten milletvekili olması da yine CHP’nin o dönemki Genel Başkanı Deniz Baykal’ın onayıyla olmuştur. CHP demokrasinin çimentosudur. Bu bakımdan parti ayrımı yapmaz. Herkes kendi işine baksın. Kimse CHP’nin milletvekillerini başka partilere gitti, onlara demokrasi gereği yardım etti diye koyun olmakla suçlayamaz. Bu durum kabul edilebilir değildir. Sayın genel başkanı bir yerde gördüğümde ve yüz yüze karşılaştığımda aynısı söyleyeceğim. Yaptıklarının ayıp olduğunu yüzüne konuşacağım” dedi.

NE DEMİŞTİ?

DSP Genel Başkanı Aksakal SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada,  transferler ve vekil nakilleri için, “Doğru bir yaklaşım değil. Demokrasilerde böyle bir şeyin olmaması gerekir. CHP Genel Başkanı bu konuda muzdaripse genel ve yerel seçimlerdeki yüzde 10 barajlarının kaldırılması için mücadele eder. CHP’nin milletvekilleri çok affedersiniz koyun mu? Oraya gidin, gelin! Bu nasıl bir solculuktur? CHP demokrasinin sahibiyiz diyor ya, demokrasinin sahibi olmak bu değil. Parlamentoda yüzde 10 barajının kaldırılması için CHP’nin çabası var mı? Yok. Geçen dönemde yüzde 7’ye baraj insin diye teklif verdi. Yüzde 10 baraj da yüzde 7 değilmiş gibi! Demokrasi dışı hareketler bunlar” demişti. Aksakal ayrıca, CHP’nin kendilerine milletvekili vermesini beklemediklerini de sözlerine eklemişti.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Gözüm arkada kalmayacak!
 
Tartıştığı eşini bıçakladı, ifadesi şaşırttı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 17 Mayıs 2020 Pazar 20:14

DSP'ye dil uzatma tacettin..senin partin 1999 seçimlerinde barajı geçemezken onlar birinci çıkmıştı..cehape son birinci çıktığında sen çelik çomak çeviriyordun..dürüst ol Kılıçdaroğlu ali'ye mi verecek seni yoksa hoca'ya mı..onu söyle...

Yorumu oyla      2      4  
Bülent ışık 17 Mayıs 2020 Pazar 18:19

DSP yüzünden 2014 seçimlerinde Selçuk ,Torbalı ve Menderes'i AKP kazanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde küsurat partisi oldukları için etkileri olmamıştı. 2019 Selçuk belediye başkanlığı seçiminde aldığı oy sayısı 37. Bir parti seçime kazanmak için girmez mi ?

Yorumu oyla      10      7  
Orhan Bal 17 Mayıs 2020 Pazar 17:53

Atatürkçüler den aldığınız oylarla Emperyalist uşağı Ali Babacan Ahmet Davutoğlu na transfer oyunu na Demokrasi değil Atatürkün Kemiklerini sızlatma denir.

Yorumu oyla      8      10  
taylan özgür 17 Mayıs 2020 Pazar 15:26

Adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasimiz için atılan tohumların bu topraklarda boy verip filizlenmesi için daha önce dava arkadaşı olanlara demokrasi adına destek Kemal Kılıçtaroğlu yerine ^^ beraber yürüdük biz bu yollar da^^ diyenlerden gelmeliydi.Gelmeliydi ki; demokrasi, adalet büyüsün bu ülkede .Çok partili bir demokrasi olmasını istiyorsanız eski dava arkadaşlarını düşman görmek demokrasiye inanmamaktır. DSP başkanına;eski saadet, dogru yol parti başkanlarının adını hatırlayan var mı ? Sormak bile istemiyorum. Son ana kadar onuru koruyanlar yaşayacak. N B

Yorumu oyla      4      5  
Hey gidi Dsp 17 Mayıs 2020 Pazar 14:38

Bayır haklı . Bir zamanların efsane partisi, şimdi tabela partisi. Akp ye yağ çekiyor. Yazık. Ecevit görse bu günleri kahrından olurdu. Bu ülkede demokrasinin önünü açmak her zaman CHP ye düşmüştür. Bundan da hicbir zaman çıkar sağlamamıştır. Aksalak ve akguvercin bunu iyi anlasin. Akp eriyor, korku size bulaşıyor. Size ne oluyorsa...

Yorumu oyla      6      7  
Komedi 17 Mayıs 2020 Pazar 14:23

HDP'ye oy veren Kürt seçmen AKP'ye oy verince sorun yok ama CHP'ye oy verip de AKP büyük illeri kaybedince cehape terör örgütleri ile işbirliği yapıyor oluyor. Başka partiye geçme işini de nedense bazılarının anlama kapasitesi sanırım yetmiyor ya da anlamak işine gelmiyor.

Yorumu oyla      6      6  
Akgüvercin 17 Mayıs 2020 Pazar 12:01

Tacetin bey mali destek beklentisi var diyorsunuz ya.... acaba sizin ne cıkarınız oldu chp den istifa edip baska partiye gecerken merak ediyoruz.şimdi hangi parti var acaba deva mı gelecek mi hesaplar yapıldımı....

Yorumu oyla      11      18  
İZMİRLİ 17 Mayıs 2020 Pazar 11:58

asıl sizler ecevitin kemiklerini sızlatıyorsunuz. teror örgütlerini destekleyen siyasi uzantılarla işbirliği yaparak...

Yorumu oyla      11      17  
REİS 17 Mayıs 2020 Pazar 11:16

ASKIDA MİLLETVEKİLİ SEZONU AÇILMIŞTIR

Yorumu oyla      11      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den o hakime destek veren Yücel'e yanıt!
Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın görevden uzaklaştırılmasının ...
DSP Lideri Aksakal’dan CHP’li 11 büyükşehir başkanına: Hayrola siz ayrı bir devlet misiniz?
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının zaman zaman bir araya gelmesi, ...
CHP'li Sertel'den 'sokağa çıkma izni' sitemi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sokağa çıkma kısıtlaması süresinde ...
 
Bakan Soylu: Ya olacağız ya öleceğiz
İçişleri Bakanı Soylu, "Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, ...
CHP'li Kılıç: Çiftçi borç yükü altında eziliyor!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Bayındır’da ...
Menderes'te 'çiçek' polemiği: CHP ve AK Parti'den karşılıklı açıklamalar
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın kesme çiçek üreticilerinin sorunları ...
 
AK Gençlik İzmir’den büyük vefa hareketi
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, kuruluştan bugüne, Ak Parti İzmir gençlik ...
Bahçeli'den 'Memleket Masası' değerlendirmesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şayet 'Memleket Masası' diye tutturan ...
MHP'li Osmanağaoğlu'dan Soyer'e 'İzmirliler Günü' tepkisi
MHP İzmir milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva