HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2018 Pazartesi - 12:36

CHP'li Bayır, Büyükşehir'e göz kırptı: Aday değilim demedim!

İzmir Milletvekili Bayır, isminin kulislerde Büyükşehir adaylığı noktasında konuşulması için, “Benim aldığım bilgiye göre önümüzdeki ay İzmir’e çok ciddi bir ekip gelecek. Anket çalışması başlayacak. Burada çıkan isimler genel merkezde tekrar mercek altına alınacak. Önde çıkan 2-3 isim üzerinde çalışma olacak ve genel merkez karar verecek. Kim benden fazla oy alacaksa ceketimi ilikler onun arkasında çalışırım. Aman aman ben olayım diye bir düşüncem yok. 55 yılık doğma büyüme İzmirliyim, 35 yıldır örgütte emeğim var. İnsanlar bunu değerlendirir” dedi.

CHP li Bayır, Büyükşehir e göz kırptı: Aday değilim demedim!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu. Vekil Bayır, kent gündemine dair pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Bayır ayrıca parti içine yönelik net mesajlar da verdi.

İZMİR’DE 200 BİN İŞSİZ VAR!
İşsizlik özelinde konuşan Bayır, “İzmir’de 200 bin işsiz var. Bunun 100 bini üniversite mezunu. Bunlar resmi kayıtlar. Gerçek işsizlik bunun çok çok üstünde. Telefonum 10 kere çalıyorsa 9’u ‘evladıma iş’ diyen anne babalardan geliyor” dedi.  

KİMİ ADAY ÇIKARIRLARSA ÇIKARSINLAR
Odaların başkanlarının seçime girmesini kolaylaştıran yasa tasarısı hakkında konuşan Bayır, “Bir ticaret odası başkanı biriyle yarışmış, gelmiş. Yarıştığın kişi ekarte olmuş. Sonra belediye başkanlığı için yarışa giriyorsun seçilemiyorsun, dönüyorsun. Bu doğru değil. Hedefin oysa ticaret odası başkanı olmayacaktın. Etik ve doğru değil! Mahmut Bey özelinde söylemiyorum. Kimi çıkarırlarsa çıkarsınlar İzmir’de… Binali Yıldırım’ı İstanbul’a aday göstereceklermiş. İzmir’de ölçü alındı şimdi de İstanbul’da alacak sanırım. İzmir’de de kimi gösterirlerse göstersinler” açıklamasını yaptı.

HANGİ ARKADAŞ BİR OY FAZLA ALACAKSA O ADAY OLMALI
İsminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasında kulislerde konuşulmasına değinen Bayır, “Ben hiçbir yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayıyım cümlesini kullanmadım. Ama aday değilim cümlesini de kullanmadım. Vatandaşlarımız haklı. Aday değilim demediğiniz sürece aday gibi algılanıyorsunuz. İzmirli olmamız, iş ve spor camiasında işler yapmış olmamız, STK’lar ile ilişkiler kurmamızdan dolayı böyle düşünülüyor. Ama bu bir görev meselesidir. Ben genel başkanımın elini sıkıştırmamak için bir şey söylemedim. Hangi arkadaşımızla bir fazla oy alınacaksa o aday olmalı. Bunu bulmak da genel merkezin görevidir” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ AY İZMİR’DE CİDDİ BİR ANKET YAPILACAK
Bayır ayrıca aday belirleme yöntemi üzerine ise, “Benim aldığım bilgiye göre önümüzdeki ay İzmir’e çok ciddi bir ekip gelecek. Anket çalışması başlayacak. Burada çıkan isimler genel merkezde tekrar mercek altına alınacak. Önde çıkan 2-3 isim üzerinde çalışma olacak ve genel merkez karar verecek. Kim benden fazla oy alacaksa ceketimi ilikler onun arkasında çalışırım. Aman aman ben olayım diye bir düşüncem yok. 55 yılık doğma büyüme İzmirliyim, 35 yıldır örgütte emeğim var. İnsanlar bunu değerlendirir” ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE AZİZ BEY’İ HIRPALAMANIN DA FAYDASI YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumu hakkında konuşan Bayır, “Aziz Bey’in ‘yokum’ dediği süreçten sonra genel başkana isim üzerinden baskı yapacağına inanmıyorum. Zeki bir insan… Efsane başkanlar arasında adınızın anılması varken, ‘ben bu işi biliyorum, şu olsun’ diyeceğini düşünmüyorum. Genel başkan kendisine sorabilir. Ama bunu sadece Aziz Kocaoğlu’na sormaz. Bu partinin bir il örgütü var. Geçmişte görev yapan isimleri var. Milletvekilleri var.  Önümüzdeki süreçte Aziz Bey yok. O çok açık ve belli. Bundan sonraki süreçte Aziz Bey’i hırpalamanın da faydası yok. Siyasette kimse kalıcı olamaz. Ben 7 tane genel başkan gördüm. Gün geldiğinde biz de kenara çekilmeyi bilmeliyiz. Aziz Bey de bunun örneğini gösterdi. Kendisine partimiz ve İzmirliler adına minnettarız” açıklamasında bulundu.  

AK PARTİLİ DAĞ’A: YOKSA KENDİNİ CHP’DE Mİ GÖRÜYOR?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hazma Dağ’ın, ‘İzmir’de yüzde 51 oy alacağız’ açıklamasına cevap veren Bayır, “Partisinde ağırlığı olan ve hukukçu olan birinin bu açıklaması İzmirlinin aklıyla alay etmektir. Kusura bakmasınlar. Dağ’ın sözlerine sokaktaki çocuklar güler. 35 proje ne oldu? Onları yapsaydınız belki İzmirli yüzde 51 oy verirdi. Ona bir şey demiyorum. Yüzde 30 oy alamıyorsun yüzde 51 alacağız diyorsun. Ayakları yere bassın, havada uçmasınlar. İzmirliyi şantajla, kömürle, makarnayla teslim alamazsanız! Yüzde 31’i sağlasın öyle gelsin. Yüzde 20 abartı var. İzmirli yaşam biçimine müdahale edilmesinden hoşlanmaz. Bu yerel seçimlerde İzmirli onlara gereken dersi verecektir. İzmirli hizmet istiyor, çok fazla da bir şey istemiyor aslında. İzmirlinin aklıyla alay etmesi canımı sıkıyor. Ankara’dan saf mı görünüyoruz acaba? Ya da kendini CHP’de mi görüyor? Yüzde 51-54’lerde dolaşıyor. Yoksa CHP’ye mi gelecek?” dedi.

ATATÜRKÇÜLÜK KİM AKP KİM?  
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘CHP’liler Atatürk’ü kullanarak algı yaratıyor’ sözleri karşısında konuşan Bayır, “Atatürk’e karşı olanlara bir yaptırım yapmıyorsunuz. Siz Atatürkçü değilsiniz. Takiye yapıyorsunuz. Atatürkçülük kim AKP kim? Kaç tane Atatürk stadını yıktınız, başka isim verdiniz? En son havalimanı… Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü! Biz sahip çıkınca siz Atatürk’e sığınıyorsunuz diyorlar Atatürk benim liderim. Atatürk’e kurban olsunlar. Onun sayesinde buradalar, onun sayesinde camilerde ezan okunuyor, onu sayesinde ibadet yapabiliyorlar. Bizi itham altında bırakmasınlar. Kendi atadıkları insanların Atatürkçülüğünü kontrol etsinler” ifadelerini kullandı.  

 
Bu adam sendika yöneticisi... 23 kız öğrenciyi taciz etti!
 
Kocaoğlu'na karanfil kokulu karşılama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sağduyu 20 Kasım 2018 Salı 00:23

Sn.Vekil İzmir'li talebin ve çalışmaların üzerine seni vekil seçti Ankara'ya gönderdi. Şimdi ise partinin vekil sayısını azaltmak pahasına bu sefer de B.Ş.B başkanlığına da aday olabilirim diyorsun, pes vallahi o zaman vekil adayı olmasaydınız Belediye seçimlerini bekleseydiniz daha etik olmaz mıydı ? ama şimdi Eldeki kuş garanti, bir de şu daldaki kuşu elde edeyim diyorsunuz bu kadar Ego olmaz vallahi helal olsun... Ha şunu anlarım Aday adayı olmak için Vekillikten istida edin o zaman İzmir'li sizi alkışlasın ... yok o da olsun, oda olsun diyorsanız bu size çok şey kaybettirir...

Yorumu oyla      12      6  
Tunç soyer diyenlere 19 Kasım 2018 Pazartesi 19:29

Satılmadık yeriniz kaldı mı ?

Yorumu oyla      10      5  
adayımız 19 Kasım 2018 Pazartesi 17:42

Tunç Soyer :) İlçede yaptıkları ortada, üreticisini desteklemek nedir, vizyon sahibi olmak nedir zaten biliyor! İlçede yaptıklarının üstüne çıkmak zor olmayacaktır.

Yorumu oyla      12      8  
Nalan 19 Kasım 2018 Pazartesi 17:42

En çok oy alacak insan olmalı diyorsun, ama genel merkezde hiç olmayacak olanları pazarlıyorsun, nasıl olacak bu iş Tacettin Bey !

Yorumu oyla      12      7  
kars sarıkamışlı 19 Kasım 2018 Pazartesi 15:32

adayımız tunç soyer..hayırlı olsun

Yorumu oyla      16      10  
partilii 19 Kasım 2018 Pazartesi 13:52

Vekiller Aday olmamalı. Aday Aziz Başkan Olmalı...

Yorumu oyla      16      14  
İzmir'de 19 Kasım 2018 Pazartesi 13:27

Aday belli. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır. Yakışır da. Rekor oyla gelir.Gerisi magazin.

Yorumu oyla      14      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan '100 gün' eleştirisi!
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
AK Parti İl Başkanı Şengül: Sarıldıkları 4 argüman var!
İç Anadolu Bölgesi’ndeki illere ait hemşehri derneklerinin temsilcileriyle ...
MHP'li aday: Seçime değil ölmeye geliyorum
Bucak aşiretinin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak, MHP Siverek ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Konak yine ‘kadınlar arenası’ olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Konak yine ‘kadınlar arenası’ olur mu?
'Kıbrıs açıklarında arama yapan şirkete uyarı'
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kıbrıs açıklarında yapılan doğalgaz ...
MHP'den aday olmak isteyen proje getirecek
MHP yönetiminin, yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerden bölgelerinin ...
 
Bakan Ersoy: Turizmde büyüme devam edecek!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, turizm verileri ile ilgili, "Büyüme devam ...
4 bin kişi oy kullandı: AK Parti'de temayül heyecanı!
İzmir'de belediye başkan aday adayları için dijital temayül (eğilim) yoklaması ...
Bakan Akar’dan Kaşıkçı açıklaması!
Kanada’daki Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşan Bakan Akar, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva