HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Temmuz 2022 Perşembe - 11:24

CHP'li başkanlardan Dışişleri'ne çağrı: Bu uygulama boynumuzu bükecek!

11 büyükşehir belediye başkanı yaptıkları ortak açıklama ile Dışişleri Bakanlığı'nın yabancı misyonlarla görüşmeleri izne bağlayan genelgesine tepki gösterdi.

CHP li başkanlardan Dışişleri ne çağrı: Bu uygulama boynumuzu bükecek!

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, ekonomi ve dış ilişkiler odaklı konuları ele alan ortak  ortak yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

*Türkiye tarihinin en ciddi ekonomik sıkıntılarının yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Hızla artmaya devam eden enflasyon son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

*Artış kalemlerine bakıldığı zaman ilk sırada ulaştırma daha sonra da gıda ürünlerini görmekteyiz.

*Bu iki kalem de yerel yönetimlerin ana iş alanlarını oluşturmaktadır.

Belediyelerin ürettiği ekmekten, enerji ve taşıma hizmetlerine kadar pek çok kalemde maliyet kalemlerinin artmaya devam eden döviz kuru, yanlış ekonomi politikaları ve dünya çapında yaşanan, başta tedarik sorunları olmak üzere çeşitli nedenlerle yükselmeye devam ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada “Belediyelerimiz tüm imkanlarını kullanarak, karşı konulmaz bu artışlara karşı dursa da bu ekonomik gidişatın yarattığı tahribatın kaçınılmaz sonuçları ne yazık ki olacaktır. Buna rağmen, belediyelerimiz özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı, elinden geldiğince, korumaya devam edecektir” denildi.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Küresel iklim krizi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kendini gösterdiğinin altı çizilerek
şu ifadelere yer verildi:

*Sıra dışı yağışlar ve hava sıcaklıklarının yarattığı bazı sıkıntılar ülkemizin pek çok kentinde hissedilmektedir.

*Kuşkusuz, iklim değişikliğinin içimizi en çok acıtan yanı ormanlarımızın yangınlara kurban gitmesi oluyor.

*Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşı ormanlarımızın korunması ve riske atılmaması konusunda son derece dikkatli olmalı ve birlikte hareket etmelidir.

*Geçen yıl yaşanan yangın felaketlerinin ardından, kadim kurumumuz THK'nın uçaklarının da hazır edilişi ve yangın söndürmede kullanıldığını görmek biz belediye başkanlarını sevindirmiştir.

*Bu çalışmada emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. Türkiye'nin en etkin itfaiye gücüne sahip 11 belediyemizin, nerede yangın olursa olsun, 7/24 göreve hazır olduğunu da kamuoyu ve ilgilileri ile paylaşırız.

“İPTALİ İÇİN HUKUKİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”
Kısa süre önce Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı misyonlarla görüşmeleri izne bağlayan genelgesine de değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:

*Öncelikle bu genelgenin hukuka ve demokrasiye uygun bir genelge olmadığının altını çizeriz ve genelgenin iptali konusunda hukuki girişimlerde bulunacağımızı beyan ederiz.

*Ayrıca bu yasaklama kararı ile kamuoyuna açıklanması gereken bir husus da bulunmaktadır.

*Böyle bir kararın 2 tarafı vardır. Yabancı misyonlar ile iletişimde kısıtlama getirilen kişi ve kurumlar.

*Böyle bir tebliğin tek taraflı yapılması,  yani yabancı misyonlara yapılmaması dikkat çekicidir ve teamüllere aykırıdır.

*Özellikle belediye başkanları nezdinde, bu yasağın ‘şehir diplomasisi', ‘kardeş kent ilişkileri', ‘yatırım arayışları' ve ‘uluslararası işbirlikleri oluşturulmasına' dair olumsuzlukları doğacaktır.

*Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde bile akla gelmeyen bu uygulamanın 2022 yılında hayata geçirilmesi, ülkemizin boynunu uluslararası arenada bükecek bir ayıptır.

*Kıymetli ve köklü bir geleneğe sahip Türk Dışişleri'nin bu kararı yeniden gözden geçirmesi önem arz etmektedir.”

Açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün imzaları yer aldı.

 
Başkan İduğ direksiyona geçti... Bornova'da dijital atak!
 
İl Başkanı Ösen'den ölüm gemisi çıkışı: Sessiz kalmayacağız!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sivaslı 22 Temmuz 2022 Cuma 16:08

Avrupa birliği ilk resmî bürosunu Diyarbakır'da açtı,Diyarbakır'ı çok sevdikleri için mi? Acaba,o zaman Avrupa birliği ülkeleri her ilde bir büro açsın vizesiz ülkelerine giriş versinler,büyük şehir belediye başkanları bu konuda ne yapıyor? Kim ne yaptığı belli değil,elçiler ile kebab ve balık ziyafeti ile bu işler nasıl olur?

Yorumu oyla      7      3  
Vatandaş rıza 21 Temmuz 2022 Perşembe 18:54

Tabi ki büyük şehir belediye başkanları istediği ülke yetkilileri görüşür kendisini kamuoyuna ve Avrupa birliği ülkelerine potansiyel cumhurbaşkanı adayı olarak duyuran Imamoğlunu önce ziyaret etmeleri gerekir,genel başkan beklesin ondan bilgi alır...

Yorumu oyla      9      3  
Vatandaş 21 Temmuz 2022 Perşembe 15:31

Büyük şehir belediye başkanları mutlaka görevlerini en iyi yapıyordur ama ön seçim ile gelecek belediye başkanları daha başarılı olup oy oranı daha yüksek olacaktır,genel merkez atamaları nasıl yapıldığını disiplin kurulu üyesi avukat açıkladı,biz bir partili olarak CHP iktidar olması, birilerinin koltuk ve makam sahip olması için değil şu an genel merkez bu tür atamaları yaptığı sürece altı artı bir masadan eli boş döner...

Yorumu oyla      10      3  
Lombak 21 Temmuz 2022 Perşembe 13:45

Zaten izin alması ve bilgi vermesi gerekir. Normal bir şey.

Yorumu oyla      4      10  
Tuna ve Vatandaş'a 21 Temmuz 2022 Perşembe 13:43

Bu Belediye Başkanları % 50'lerin üzerinde ve milyonlarca py olarak bu makamlara gelmişlerdir. Bu halkın nabzını ve ihtiyaçlarını atanmış bakan ve valilerden çok daha iyi bilmektedirler. Bu Şehirlerin her biri Avrupa'daki birçok ülkeden büyüktürler. Buraları DODURGA Belediyesi değildir. Bu büyüklüktükteki birçok yer Avrupa'da ve ABD'de bağımsız eyaletlerdir. Eğitimden, ormana, asayişten, kamu arazilerine, imar yetkisine kadar her türlü yetkileri vardır. Bu hükümetin ve sizler gibi yandaşların dertleri halkın beklenti ve özgürlüklerine gem vurmak, fikirlerinin duyulmasını engellemektir.

Yorumu oyla      5      14  
Vatandaş 21 Temmuz 2022 Perşembe 13:00

Ülkeler yasalar ile yönetilir,isteyen istediği ülke yetkilileri görüşür ama bunun yasal bir dayanağı vardır mutlaka herkesin diplomasi bilemez,Türkiye'nin yurtdışında her zaman bir itibarsızlik algısı vardır nedenleri vardır ama bu gün Amerikan büyük elçisi geliyor güven mektubu sunulduktan sonra mı? Öncemi bilmiyorum ama CHP genel başkanını ziyaret etmeden bir şehrin belediye başkanını ziyaret etmesi bir partili olarak manidar görüyoruz,gerçi bu belediye başkanını örgütü karşısına alarak atadı dünkü başka partili olan çırak başkan ustayı geçmiş,ve de cumhurbaşkanı olarak boy gösteriyor,bu konuda sayın belediye başkanları sağ duyulu düşünmek gerekir çünkü sizler büyük şehir belediye başkanları olarak sorumluluklarınız olduğunu söylemek haddimize düşmez...

Yorumu oyla      12      9  
T.C. Vatandaşı 21 Temmuz 2022 Perşembe 11:49

Bir çoğumuzun yaşamında iz bırakan bir olaydır ilk okul birinci sınıfta sık sık öğretmenden izin alarak tuvalete gitmek. Bu doğal ihtiyacın izne bağlı olması veya öğretmenin gerçekte ihtiyacı olana izin vermemesinin yaratacağı kabus... insan aklı işte neleri neleri zihninde tutuyor işte... Acil bir ihtiyaç varsa , hele de bu doğal bir ihtiyaçsa izin bu anlamda çocuk için nasılda ayak bağı oluyor değil mi... Olsun o devrin öğretmenleri bu anlamda çok hoşgörülü ve de sabırlıydı. Bana o dönem izin veren öğretmenlerimi şükran ve saygı ile yad ediyorum.

Yorumu oyla      6      3  
tuna 21 Temmuz 2022 Perşembe 11:48

belediye başkanının yabancı misyonla görüşmesi neden bu kadar ısrar ediliyor? Belediye işlerinizle ilgileniniz görüşmeniz gerekiyorsa da izinalır görüşürsünüz ne var bunda büyütüp bildiri yayınlayacak, sizler dışişleri misiniz hergün görüşme mi yapıyorsunuz

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ direksiyona geçti... Bornova'da dijital atak!
Bornova Belediyesi, Bornova’nın bütün sokaklarının yüksek çözünürlüklü ...
Balçova’nın eşitlik planı hazır
Balçova Belediyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Balçova'da her alanda ...
Büyükşehir hız kesmiyor... 70'inci tesis devreye girdi!
Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alanda ...
 
Karşıyaka'nın gururu: Kazımcan
Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Mustafa ...
Menemen’de fay zonu incelemesi tamam… Rapordan ne çıktı?
Menemen Belediyesi, olası bir deprem riskine karşı, Çevre, Şehircilik ...
Karabağlar bu yaz konsere doyuyor!
Daha önce Maliyeciler Mahallesi ile Yurdoğlu Mahallesinde yapılan Karabağlar ...
 
Selçuk'ta yüzme bilmeyen kalmayacak!
Selçuk Belediyesi ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında “Yüzme Bilmeyen ...
Başkan Soyer'den ilk değerlendirme: Kaldığımız yerden devam edeceğiz!
Danıştay'ın Buca Metrosu ile ilgili verdiği kararı değerlendiren Başkan ...
Danıştay'dan Buca Metrosu kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projelerinden ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva