HABERLER>GÜNCEL
29 Kasım 2014 Cumartesi - 17:26

CHP'li Balbay'dan Pekünlü'ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'Öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezayı çekmek için Foça Açık Cezaevi'nde yatan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'yü ziyaret etti. Bir saat süren ziyarette Balbay'a Balyoz davalarından tanınan avukat Murat Ergun da eşlik etti.

CHP li Balbay dan Pekünlü ye ziyaret

İZMİR - Foça Açık Cezaevi Ziyaret Parkı'nda, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'yle görüşen Milletvekili Mustafa Balbay, çıkışta gazeticilere bilgi verdi. Prof. Dr. Pekünlü'nün kendilerini çok candan karşıladığını ve samimi bir görüşme yaptığını belirten Milletvekili Balbay, "Kendisini iyi gördüm. Kendi mahkumiyetinden çok cezasının bütün üniversitelere ve öğretim üyelerine bir gözdağı niteliği taşıdığı için üzgün olduğunu söyledi" dedi.
 
"BİLİMDE MARS OLMUŞUZ"
Prof. Dr. Pekünlü'nün moralinin yerinde olduğunu da belirten Balbay, "Astronomi diliyle söylemek gerekirse uzay kadar yüksek bir morali var. 199 üniversitemizdeki öğretim elemanlarına yönelik olarak, 'Siz bu iktidarın istemleri dışında hareket ederseniz, laikliği fazla savunursanız, başınıza bunlar gelebilir' işareti verilmiştir. Gerçek budur. Pekünlü Hoca'nın düşüncelerine katılıp katılmamak ayrı konudur. Ama bir profesörün cezaevine konması apayrı bir konudur. Yirmibirinci yüzyıldayız. Eller Mars'a gidiyor. Biz bilimde mars olmuş durumdayız. İşin gerçeği budur" diye konuştu.


 
"BURADA İLK İŞ OLARAK KURALLARI SORMUŞ"
Miletvekili Balbay şöyle devam etti:
 
"Rennan Hoca içeride görevlilere 'Buranın kuralı nedir?' diye sorup, 'Kural neyse uymak gerekir' demiş. Ben de kendisine takıldım, 'Hocam, zaten kurallara uyduğunuz için buradasınız. Daha ne kuralı soruyosunuz?' diye. Buradaki mahkumlarla açık cezaevi kurallarına uygun olarak görüşmüş. Yakında onlara astronomi dersi vermek üzere cezaevi yönetiminden izin istemiş. Eğer izin verirlerse bir derslik oluşturacak ve buradaki mahpuslara astronomi bilimini, uzay bilimini öğretmeye çalışacak. Ayak üstü bize de 15 dakika ders verdi."
 
"PEKÜNLÜ, YALNIZ DEĞİLDİR"
Foça Açık Cezaevi'nin işsizliğin olmadığı bir yer olduğunu da vurgulayan Balbay, "Mandıra var. Demirdöküm tesisleri var. Marangozhane var. Atölyeler var. Rennan Hoca'ya önermişler. 'İstersen bu işlerden birini yapabilirsin' diye. O da bunlardan birini yapmayı düşünüyor. Nisan ayının ortalarına kadar burada kalacak. Şunu bilin ki Rennan Pekünlü yalnız değildir. Türkiye'de bilimden yana olan, çağdaş Türkiye'de sadece bilimin ana eksen olarak hiçbir baskı altında kalmadan sadece bilimin önde olmasını isteyen pek çok kişi onunla birliktedir. Onunla dayanışma için yalnız olmadığını göstermek için geldik. Kendisinin bir isteği talebi yok. Morali yerinde. Ancak özgürlükten kısıtlamanın sadece kendisine değil üniversitelerin tümüne yönelik olduğunun altını çizdi. Gülerek çam ağaçlarının altında mahkumların demlediği ikişer bardak çay içtik. Özlemişim demeyim ama değişik bir tattı" dedi.
 
"KİM HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ?"
Prof. Dr, Pekkünlü'ün haksızlığa uğradığını da belirten Balbay, "Kısaca özetlemek gerekirse, kendisi öğrencilerin öğrenim hakkını engellemekten 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeye başvuran öğrencilerin hiçbiri sınıfta kalmamış. Hiçbiri zayıf almamış. Ne engellenmiş. Bunun açıklanması gerekir. Anayasa Mahkemesi'nin bugün yürürlükte olan kararlarını uyguladığı için, onların gereğini yaptığı için hapse konulması kabul edilebilir bir şey değildir" dedi. Balbay ve Ergun, Prof. Pekünlü'ye sarılarak ayrıldı. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Şanlıurfa Valiliğinden 'IŞİD' yalanlaması
Şanlıurfa Valiliği, Türkiye'den Suriye'ye bomba yüklü bir aracın geçtiği iddiasını yalanladı.
Başkent’te polisten öğrenciye yumruk: 22 gözaltı
Harçları protesto etmek isteyen öğrenci kollektiflerine üye bir grup, ...
O işçi konuştu: Gece Superman, gündüz temizlikçi!
Eskişehir'de 7. kattan düşen ve bu esnada aşağıda çalışan temizlik işçisi ...
 
Barolardan Prof. Pekünlü’ye destek
İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'Öğrenim ...
Flaş! Ermenek’ten iki acı haber daha
Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim’de meydana gelen maden faciasında ...
İzmir’de amatör futbolcu ‘bonzai’ ile yakalandı!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, bir otomobilde bonzai yapımında kullanılan ...
 
İzmir’de korkunç son: 8.kattan ölüme atladı
İzmir’in Buca İlçesi'nde, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 38 ...
Karaalioğlu anlattı: Neden görevden alındılar?
Star Medya Grup başkanlığı görevinden alınan Mustafa Karaalioğlu, katıldığı ...
Belediye başkan yardımcısına film gibi kumpas!
Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa T.’nin yaşadığı özel ilişki, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva