HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2021 Cumartesi - 11:21

CHP’li Bakan'dan 'intihar' açıklaması: Ne söylesek tesiri yok; duymuyorlar, görmüyorlar

Koronavirüs salgını ve alınan tedbirler sanatçı ve müzisyenler açısından derin bir çıkmaz haline geldi. Geçim derdi son bir yılda yaklaşık yüz müzisyenin yaşamına son vermesine neden oldu. İktidarı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Müzisyen ve sektör emekçileri için üç aylığına ayrılan aylık bin TL destek ile günümüz Türkiye’sinde hiçkimsenin geçimini sağlayamayacağı ortada. Bu konuda verdiğimiz önergeye de cevap alamadık. Ne söylesek tesiri yok; duymuyorlar, görmüyorlar" dedi.

CHP’li Bakan dan  intihar  açıklaması: Ne söylesek tesiri yok; duymuyorlar, görmüyorlar

Önceki gün İzmir’de perküsyon çalarak geçimini sağlayan 29 yaşındaki müzisyen Mehmet Mert El intihar etti. İzmir Müzisyenler Derneği, Mehmet Mert El’in yaklaşık bir yıldır işsiz olduğunu ve bir süredir psikolojik olarak sıkıntılı bir dönemde olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, “Yaşamını dönüştürmek, değiştirmek, daha iyi bir insan olmak için çaba harcayan, kendisiyle uğraşan, dayanışmacı ve paylaşımcı, özverili ve fedakâr, emekçi bir dostumuzdu. Derneğin toplumsal dayanışma etkinliklerine gönüllü gelirdi, yoksul insanlar, mülteciler, çocuklar, depremzedeler için yürüttüğümüz yardımlaşma faaliyetlerinde eşya taşır, dağıtımlara yardım eder, gönlünden ve yüreğinden verirdi. Bizim için çok büyük bir kayıp. Çok üzgünüz” denildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Bir müzisyen daha geçim derdinden intihar etti. Müzisyen Mehmet Mert El’e rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Dostlarının Mehmet Mert El ile ilgili yazdıklarını okudum, üzüntüm bir kat daha arttı. Yetenekli bir müzisyeni, iyi bir insanı kaybetmişiz. Çok üzgünüm” dedi.

“BİR MÜZİSYENİN ‘ENSTRÜMANINI SATIŞA ÇIKARMAK ZORUNDA KALMASI’ YAŞANDIĞI YIKIMIN GÖSTERGESİ”
CHP’li Bakan, “Tüm mekanlar kapalı, geçimini sahne performanslarıyla sağlayan sanatçılar açısından çok zor bir dönem. Bunu sadece şarkı söyleyen sanatçı olarak düşünmeyin. Sektörün tüm bileşenlerini düşündüğümüzde, menajerlerden teknik ekibe, müzisyenlerden rodilere, aşçılardan temizlik elemanlarına, garsonlardan güvenlik elemanlarına, komilerden sesçilere yaklaşık 1 milyon kişinin bu süreçten olumsuz etkilendiği biliniyor. Sektör emekçileri gerçekten çok zor durumda, yaşam mücadelesi veriyorlar.  Çoğu müzisyen ve sanatçının zaten sabit gelirleri yok, üstelik sigorta sorunları da var. Konser verdikçe, sahneye çıktıkça para kazanan insanlardan bahsediyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde kültür-sanat alanı devlet destekleriyle ayakta tutuldu. Bizde ise müzisyenler, enstrümanlarını satarak evine ekmek götürmek, kirasını faturalarını ödemek zorunda bırakıldı. Sektör emekçileri yapayalnız bırakıldı. Bir müzisyenin ‘enstrümanını satışa çıkarmak zorunda kalması’ maddi ve manevi ne kadar büyük bir yıkım yaşandığının göstergesidir. İntiharlar bu yüzden oluyor, bu herkesin kaldırabileceği bir yük değil. Magazin programlarında gördüğünüz hayatlar gibi değil; gerçekler ağır” dedi.

“İKTİDAR SALGIN YÖNETİMİNİ DE İDEOLOJİSİNE GÖRE ŞEKİLLENDİRDİ”
İktidarın salgın yönetimini ideolojisine göre şekillendirdiğini söyleyerek eleştirilerini sıralayan CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Neresinden bakarsanız bakın iktidar bu süreci yönetemedi. Salgın yönetimini de ideolojisine göre şekillendirdi. Böyle bir dönemde bile yurttaşlar arasındaki uçurumu derinleştirmeye yönelik politikalar izledi. AVM’ler açık, kafeler barlar kapalı; oteller açık müziğin sesi kapalı. Seyahat acentesi ve oteller sahibi bir iş insanı Kültür ve Turizm Bakanı olunca, her şey turizm odaklı işletildi. Müzisyen ve sektör emekçileri için üç aylığına ayrılan aylık bin TL destek ile günümüz Türkiye’sinde hiçkimsenin geçimini sağlayamayacağı ortada. Bu konuda verdiğimiz önergeye de cevap alamadık. Ne söylesek tesiri yok; duymuyorlar, görmüyorlar… Oysa İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya’nın Polonya’yı işgalini bir piyanist üzerinden anlattılar. Hepimiz beyaz perdede izledik... Titanik batarken, geminin orkestra şefi Wallace Hartley’in kemanı susmadı, ekibiyle beraber çalmaya devam etti. Çünkü sanat umuttur. Çünkü sanat iyileştirir... Bir an önce hayatın normale dönmesini diliyorum.”

 
İZDENİZ’de yeni düzen feribot kullanımını artırdı
 
Karşıyaka karabulutları dağıtma peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK Başkanı'nın babası, Emin Saraç vefat etti
Türkiye'nin önde gelen hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
İYİ Partili Kırkpınar: Esnaf kan ağlıyor!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Divan Kurulu ve Yönetim Kurulu ...
Fırat Çakıroğlu, mezarı başında anıldı
Ege Üniversitesinde (EÜ) 6 yıl önce öğrenciler arasında çıkan kavgada ...
 
AK Partili Vekil Nasır: Deprem siyaset üstü bir konudur
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 30 Ekim'de yaşanan ve 116 cana ...
CHP'li Berber saldırı anını tek tek anlattı: Bu adamları birileri gönderdi!
Karşıyaka'da dükkanının önünde saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP'li Purçu'dan elektrik kesintisi sorusu
CHP'li Özcan Purçu, İzmir'de vatandaşların borçlara bağlı elektriklerinin ...
 
Bakan Akar'dan İzmir mesajları
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Foça Deniz Üssü'nde gerçekleştirilen ...
'Sorumluluğu Erdoğan atmak PKK'yı aklamaktır'
İçişleri Bakanı Soylu , Gara katliamına ilişkin açıklamasında "Sorumluluğu ...
CHP'li Serter'den 'hazineye devir' tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre Şehircilik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva