HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2023 Pazartesi - 12:40

CHP’li Bakan’dan ‘İnciraltı Planı’ yorumu: Plan değil pilav!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askı sürecinin tamamlandığı İnciraltı Planlaması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Bölge plansız büyüse aynı şey olurdu. Çapraz yollar, saçma sapan çıkmaz sokaklar. Orasının bu planlama ile İzmir’in kent kültürüne bir katkısı olmaz. Biz planlayın dedik ama bu plan değil tam manasıyla pilav olmuş. Pilav gibi yapmışlar” dedi.

CHP’li Bakan’dan ‘İnciraltı Planı’ yorumu: Plan değil pilav!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde ise kent gündemini bir süredir meşgul eden İnciraltı Planları vardı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve vitrine çıkarılan yeni planlamada askı ve itiraz süreci tamamlanmıştı. İzmir Büyükşehir, Balçova ve Narlıdere belediyeleri ile İnciraltı’ndaki büyük toprak sahibi sermayedarlar dışında planlara itiraz eden olmamıştı.

- KAYA'DAN BAKAN'A YANIT: SEN SERMAYENİN ADAMISIN!

- İNCİRALTI PLANLAMASINDA TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İNCİRALTI RANT ALANINA DÖNÜŞMEMESİ GEREKİRDİ
CHP’li Bakan ise yeni planlama ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. İnciraltı’nın tarımsal vasfını büyük oranda yitirdiğini ve bölgenin bir çöküntü alanı haline geldiğini kaydeden Bakan, “İnciraltı’nın planlanmasını doğru bulan bir insanım. İnciraltı kentin merkezinde kalmış bir yer… Toprak tarımı yapılamaz hale gelmiş bir gölge. Geçmişte Hollanda’ya çiçek satan yerken şu anda o alanlar atıl ve demir yığınlarına dönüşmüş. Nargile ve düğün salonlarının işgal ettiği bir alan. Bir çöküntü alanı haline gelmiş. Buranın planlanması gerekir. Şehir planlayıcıların ilkeleri var, bu ilkeler kent ile doğa ile uyumlu ilkeler… Tarım yapılabilecek alanlar varken o alanları da koruyabilen bir alan olmalıydı. Balçova’yı denizle buluşturan yeşil koridorlar oluşturulmalıydı. Bizim beklentimiz çöküntü alanı olmaktan çıkmasıydı. Bir rant alanına dönüşmesi değildi. Balçova kötü planmış bir yer. İnciraltı’yı planlarken İzmir’in kentsel tasarımına katkıda bulunmanız ve büyük yeşil alanlar katmanız lazımdı. O plan da Türkiye’ye örnek bir proje olmalıydı. Tunç Soyer’in bir projesi var. Sakin Şehir’i İzmir’e uyarlamak… Çöküntü alanı olmaktan kurtarıp yoğun yeşil alan olan ve geleceğin kenti olabilecek bir alan olmalıydı” dedi.

BU PLAN UYGULANIRSA İNCİRALTI VE İZMİR İÇİN VAHAMETTİR
Plan ile ilgili de açıklama yapan CHP’li Bakan,  “Bölge plansız büyüse aynı şey olurdu. Çapraz yollar, saçma sapan çıkmaz sokaklar. Orasının bu planlama ile İzmir’in kent kültürüne bir katkısı olmaz. Biz planlayın dedik ama bu plan değil tam manasıyla pilav olmuş. Pilav gibi yapmışlar. Orada var olana bir plan oturtmaya çalışmışlar. Çok fazla yol var. Yeşil alan topladığında büyük gibi gösteriyor ancak kentlinin kullanımına açılmış yeşil alanlar yok. Balçova Belediyesi’nin hazırladığı tasarımda geniş yollar ve güzel bir kentleşme vardı. Balçova ile denizi buluşturan bir plandı. Biz bunu hayal etmiştik. Bu yapılan planın ben Murat Bakan olarak arkasında durmam. AK Parti’nin zaten planlama anlayışı olamadığı için, bu plan uygulanırsa İnciraltı ve İzmir için vahamettir. Bu planın revize edilmesi gerekir. Hem İnciraltı hem de İzmirlinin geleceğini düşünen bir planlama olmalı. Plan rant amaçlı bir plandır ve bu bölgeyi heba etmektir. Yeni bir alan planlanırken çıkmaz sokakların yapılması çok kötü. İnciraltı’nda yaşayanlar da plan yapıldı diye seviniyorlar. Planlandı da planlama ilkelerine uygun bir planlama yok orda. Kentin geleceği düşünmek gerekiyor. Odalar şu plana karşı çıkmakta haklılar. Plansız, altyapısız, kaçak bir kent oluşacaktı ben öyle olamasın dedim. Burası planlansın dedim. Ancak şu gelen plana ben karşıyım, oradaki ekolojiyi de koruyan ve kentin geleceğini düşünen örnek bir plan olursa ‘varım’ dedim. Elinizde yüzük taşı gibi bir bölge var. Oraya biraz daha özen gösterilebilinirdi. Gerekirse zayiat fazla olsaydı ancak güzel bir planlama olsaydı. Bu tarz bir plan yapmak varken, yaptıkları gibi bir plan yapmak kente ihanet etmektir” şeklinde konuştu.

 
Uzmanı uyardı: İklim değişikliği alerjinin şiddetini artırıyor
 
Özhaseki: 1 yıl içinde 311 bin konut yapılacak
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anonim 25 Haziran 2023 Pazar 13:45

Buyrun gelin siz ödeyin o zaman çivi bile çakamadığımız arazilerin vergilerini seneler boyunca. Uzaktan atıp tutmak kolay.

Yorumu oyla      2      3  
Turgay 19 Haziran 2023 Pazartesi 23:10

Az öteye gidin batur mandalina bahcelerini nasıl çantaladi bir sorun ,vardır ordada bir kaşık pilav

Yorumu oyla      2      3  
Halil Duruk 19 Haziran 2023 Pazartesi 20:05

Planlama yapılırken defalarca davet edildiniz. O zaman neredeydiniz. Sizin gibilerin yüzünden İzmir koca bir köy

Yorumu oyla      2      3  
Incir 19 Haziran 2023 Pazartesi 16:59

Madem daha iyisini şimdiye kadar neden Belediye Başkanı yapmadı belediye Başkanı İzmir''in sorunları için bir adım atmazken yapanlara da dil uzatmayın artık daha iyisini biliyorduysanız bunca yıl niye seyrettiniz orada Sizin Yarım metre yeriniz olsaydı Acaba böyle mi olurdu şimdi aynı sorun Balçova arsa mağdurları içinde geçerli 4,5 yıl yattı Tunç Soyer sonra yalandan bir toplantı düzenledi daha önce En azından bir şeyler yapmaya çalışan Aziz kocaoğlu''nu suçladı dört buçuk yıl Sen ne yaptın acaba Tunç Soyer bakın bundan sonra siz bizim arsalarımıza karışmayın izmir milletvekilleri CHP''nin bugüne kadar bir yaralı parmağı sarmadınız sarana da laf söylediniz Şimdi sırada Balcova arsaları var Tunç Soyer bu konuya karışmasın lütfen Çok rica ediyoruz bizim arsalarımız üzerinden kimseye rant yaptırmayız yok Bir tane daire verecekmiş yok para almayacakmış yok halk konuta yaptıracakmış gördük hak konutun ne olduğunu O bizim arsalarımızdan çeksin elini biz biliriz imar almasını da yaptırmasını da dalga geçer gibi geçip karşımıza sanki bir şey yapmış gibi almış aciz Kocaoğlu''nun yaptığı planlar üzerinden yok şöyle yapacağız yok böyle yapacağız ondan sonra ne oldu belediyenin kasası boşalınca bizim arsalara mı göz dikti şimdi karışmayın hiçbiriniz karışmayın bakanlık yapsın 55 yıllık mağduriyetin karşılığı bir daire olamaz bunu da herkes bilsin önümüzde yerel seçimler var birçoğunuz artık bizi hiçe Sayan zihniyeti görmeyeceğiz kim bizi önemserse Kim bizim sorunumuzu çözerse Kim bizim bir an önce başımızı sokacak bir eve sahip olmamızı sağlarsa biz de onu destekleyeceğiz Bu da böyle biline

Yorumu oyla      2      3  
Ugur 19 Haziran 2023 Pazartesi 15:49

Yapmayın sayın Bakan, İnciraltı sizi yanında sanıyordu bu kadar düşük emsale nasıl itiraz edersiniz her yer gökdelen, 8 kat imar... Biz 2 kat ve düşük emsale razı olduk...

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 19 Haziran 2023 Pazartesi 14:03

bu arazi kamulaştırılmalı ve yerleşime tamamen kaptılmalı.. dünyanın gözü gibi baktığı alanlar böyle alanlar ve bizde de yok plan yok mağduriyet hep aynı edebiyat. amaç rant hikaye anlatmayın.. ayrıca ne turizmi yapacaksınız burada diye sorarlar adama...

Yorumu oyla      2      3  
Esma gökçöl 19 Haziran 2023 Pazartesi 13:46

Narlıderede mandalin bahçeleri sökülüyor villaları çevrelerine yapılan duvarlardan göremiyorsunuz uyuyormusunuz

Yorumu oyla      2      3  
Sadık bolel 19 Haziran 2023 Pazartesi 13:22

Sayın bakan iyice bakın İnciraltı planı ni sakiz yapmayın burada kimseye rant yok buraları bizler oz balçova lilar olarak ma sahipleri buraya gönüllü olarak cok katlı değil turizm odaklı bir pilan hazırlandı sizler önce Narlıdere deki dağlara yeni acilan imarla ilgilenin Hıfzıssıhha ya 2. bit baylakli yapilirken nerdesiniz gidin oralarla ilgilenin gündem yaratmak için çıkıp ahkam kesmeyin Narlıdere ye 10 -15 kat ver Hıfzıssıhha ya 15 kat verin buralara imar izni nasıl veriliyor bayraklı Halkapınar yazıklar olsun böyle adaletinize ben bunlarda bir şaibe ararim bizleri rahet bırakın

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’li vekilin ‘işgalci kuvvetler’ çıkışına AK Partili Dağ’dan tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP İstanbul Milletvekili ...
Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, saat 11.45’te ...
AK Parti MKYK toplantısı bugün yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ...
 
CHP Çiğli’de kongre kulisleri… İkinci raunt mu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
İYİ Parti kurucularından Yıldız, istifa etti
İyi Parti kurucularından olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hangisi CHP'yi sağlam bir limana götürür?
Mehmet KARABEL yazdı... Hangisi CHP'yi sağlam bir limana götürür?
 
Erdoğan, Üs Bölgesi'ndeki Mehmetçiklerle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi Dağı Şehit Jandarma Astsubay ...
İzmir siyasetinde 'çalınmış belediye' tartışması... Saygılı ve Aslanoğlu karşı karşıya!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ...
Kılıçdaroğlu'ndan depremzede ailelere ziyaret
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Babalar Günü'nde Hatay depreminden etkilenen ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva