HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2019 Çarşamba - 12:08

CHP’li Ayhan: Belediye başkanı taraf olabilir ama baskı yapamaz!

İzmir eski İl Başkanı ve eski milletvekili Ayhan geçtiğimiz günlerde eski başkanlarla gerçekleşen toplantı özelinde konuştu. Genel merkezden izin almadıklarını fakat toplantı sonrasında kendisinin arandığını ve gerekli bilgiyi verdiğini ifade eden Ayhan ayrıca parti içi yarışa yönelik de “Her başkan, her vekil tüm parti üyeleri gibi delege seçimlerinde de, ilçe kongresinde de il kongresinde de taraf olma, görüş belirtme hakkına sahiptir. Ancak kalkıp da bir belediye başkanının bir kişiye taraf olurken parti üyelerini baskı altına almak gibi bir düşünceye sahip olması yanlıştır” dedi.

CHP’li Ayhan: Belediye başkanı taraf olabilir ama baskı yapamaz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Selçuk Ayhan, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı.

Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan CHP’li Ayhan geçtiğimiz günlerde gerçekleşen eski il başkanları toplantısına dair açıklamalar yaptı.

Partisinin içinde bulunduğu olağan kurultay süreci üzerinden de mesajlar veren Ayhan net ifadeler kullandı.

UFAK TEFEK TATSIZLIKLAR OLUŞMUŞTU
Ayhan, “Başlayan delege seçimlerinde ufak tefek tatsızlıklar olmaya başlamıştı. Bunların önüne geçilmesi gerektiğine inanıyorduk. CHP’nin dengeli, seviyeli, insanların elbette yarıştığı, birbirimize karşı sevgi ve saygının yitirilmediği bir ortam oluşması lazım… ‘Falanca mahallede şunlar oluyor, sizler partinin sözü dinlenen insanlarısınız, niye müdahale etmiyorsunuz?’ gibi söylemlerle karşılaştık. İnsanlar doğru söylüyor. Birey olarak bir şey yapma şansın yok. Sonuç olarak biz yıllarca bu partide uzun yıllar genel başkanın temsilcisi olarak görev yaptık. Bunun gereğini bir araya gelerek yapmaya çalıştık. Tek tek arkadaşları aradım, fikirlerini aldıktan sonra organize ettik. Toplantı sonrası olumlu geri dönüşler aldık. Katkısı olduğunu da düşünüyorum” dedi.

GENEL MERKEZDEN İZİN ALMADIK, SONRASINDA BİLGİLENDİRME YAPTIM!
Organizasyonun çıkış noktasına ilişkin bilgi veren Ayhan, “Toplantı öncesi genel merkeze bilgi vermedik. Ama bu iletişim çağında elbette haberi oldu. Sonrasında bana telefon açıldı, soruldu. Ben de içerisi hakkında bilgi verdim. Sorun yok. Öncesinde bilgi verilmedi, izin almadık” diye konuştu.

SEÇİMİ KAYBETSEK DE BİRBİRİMİZİN ELİNİ SIKACAK NOKTADA OLMALIYIZ
Buluşmanın içeriği hakkında açıklama yapan Ayhan, “Ekonominin dibe çöktüğünü, yargının bağımsızlığını yitirdiğini, cumhuriyetin tüm kazanımlarının kaybedildiğini hatırlattık. CHP’nin 4-5 yıldır uygulanan politikalarla gelinen seçim süreçlerinde yapılan ittifaklarla özellikle metropollerde başarılar kazandığını söyledik. Bundan sonraki süreçte başarının kalıcı olması gerektiğini tespit ettik. Parti içi seçimlerin de bu anlamda çok önemli olduğunu ifade ettik. Bugün CHP’nin seçeceği ilçe, il yönetimleri ve parti yöneticileri iktidarı hedeflemeli. Kişisel beklentilerle değil bu oluşturulan cepheyi genişleten, dinamik örgütleri yaratan, liyakat sahibi kadrolardan oluşmalı. Delege seçimleri yapılırken yarışmanın doğal olduğunu ancak bu yarışın partinin kültürüne, geleneklerine ve sosyal demokrat ilkelere yakışır şekilde olması gerektiğini söyledik. Seçim kaybetsek de birbirimizin elini sıkabilecek noktada olmamız gerektiğini belirttik” dedi.  

BELEDİYE BAŞKANININ TARAF OLMA HAKKI VARDIR AMA BASKI YAPMASI YANLIŞTIR!
Herhangi bir tartışma yaşanmadığını aktaran Ayhan, “Kongre ayrıntısına girmedik. Bu konularda polemik, ayrışma olmadı. Sadece bildiriyi yazarken şöyle yazalım gibi görüşmeler olmuştur. Hiçbir tartışma olmadı. Tartışma olacak bir ortam da oluşmadı. Fikir ayrılığı da olmadı. Bu süreçlerde belediye başkanlarının, genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin sürece müdahalesi hep konuşulur. Her başkan, her vekil tüm parti üyeleri gibi delege seçimlerinde de, ilçe kongresinde de il kongresinde de taraf olma, görüş belirtme hakkına sahiptir. Ancak kalkıp da bir belediye başkanının bir kişiye taraf olurken parti üyelerini baskı altına almak gibi bir düşünceye sahip olması yanlıştır. Ya da Ankara’dan bir genel başkan yardımcısının gelip de sıfatını kullanarak insanları bir yere yönlendirmeye çalışması yanlıştır. Bunların ayrımının iyi yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

TARTIŞMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN DEĞİL AMA CHP GİBİ BİR PARTİNİN DAHA DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR
Parti içindeki seçim atmosferine değinen Ayhan, “Bizler de il başkanı seçilirken yanımızda olanlar, karşımızda olanlar oldu. Bugün de bu böyle. Önemli olan bunu uygun, partiye, insan adabına yakışan şekilde yapmaktır. Kendi aramızda hiç tartışma olmadı. Tartışılacak konu olsaydı tartıştırdık ama bu konu tartışılacak bir konu değil, hepimizin fikir birliği içinde olduğu bir konu. Tartışmalar lokal bazda bazen oluyor. Önüne geçmek mümkün değil ama CHP gibi bir partinin daha dikkatli olması gerekir. Bizim yaptığımız bu toplantıların faydası oluyor. Belediye başkanlarından bile olaya daha sert müdahil olmaya çalışanların yumuşadığının haberi geliyor. Bir belediye başkanı seçilmiş. Kendi partisinin seçmeninin yarısını karşısına almasının bir mantığı var mı?” dedi.

BİZİM PARTİMİZDE GÖREV ALAN BAZILARININ AK PARTİ’DE ÜYELİĞİNİN ÇIKTIĞINI BEN BİLİYORUM
Ayhan ayrıca parti politikalarında tabanın sesine kulak verilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve “Sadece üyeler değil, seçmenin dinamik olan her kesimidir bu. Her türlü örgütlenme tabanın sesini oluşturan bir yapıdır. Bir şekilde bunlarla paylaşmayı bilmek lazım… Parti içindeki tabana gelince, önce tabanı iyi düzenlemek lazım... Türkiye’de partilerin iç yapısı pek sağlıklı değil. Partimizde bir şekilde üye yapılmış insan çok. Bizim partimizde görev alan bazılarının AK Parti’de üyeliğinin çıktığını ben biliyorum. Bizim partimizde de bu var. Bunlar hep yaşanan örnekler ve gerçekler. Parti tabanlarının da  düzgün olması lazım” diye konuştu.

İL BAŞKANIMIZA SAYGIDA KUSUR ETMEYİZ
Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıya davet edilmemesi için bilgi veren Ayhan, “İl başkanımıza il başkanlığı yapmış insanlar olarak saygıda kusur etmeyiz. Davet etmemizin sebebi çok açık, kendisinin aday olma ihtimali var. Eğer davet etseydik ya kendisini sorgulayan insanlar konumuna düşerdik ya da destek veren…” dedi.

YÜCEL’İN ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI GAYET DOĞALDIR
Başkan Yücel’in durumu hakkında konuşan Ayhan, “Adaylığını açıklayabilir, açıklaması gayet doğaldır karşısına aday da çıkabilir. Genel başkan huzur içinde demokratik bir seçim geçmesini istiyor. Sonucu ne olur bilemem, öngöremem” ifadelerini kullandı. 

 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de!
 
Buca'da renkli buluşma
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 20 Kasım 2019 Çarşamba 21:01

Örnekmi görmek istiyorsunuz; Gaziemir Belediye Başkanı.

Yorumu oyla      5      5  
izmir'li 20 Kasım 2019 Çarşamba 16:44

Seçildikleri yere doğru düzgün uğramayan hizmet bile getiremeyen milletvekili parti yöneticileri delege seçimlerinde seçim bölgesine yoğunlaşıyor siz memleket meseleleri ile ilgilenin üyelere akıl vermenize yönlendirmenize gerek yok onlar işini bilir. Partide kendine makam bulanlar partinin genel başkanı gibi her şeye burnunu sokma hakkını kendinde buluyor disiplin diye bir şey kalmadı eş dost ahbap ilişkileriniz bitmedi gitti bırakın adamcılık memleketçilik yapmayı da hak edenin arkasında durmayı öğrenin millet memleket yönetiyor biz delege seçimininde liste savaşı veriyoruz adamı olan gelecekse seçime ne gerek var eleştiri yaptıklarınızdan ne farkınız var HAK edenlerin arkasında durun.

Yorumu oyla      6      5  
20 Kasım 2019 Çarşamba 13:17

Muhtar da belediye baskani da secildikten sonra devlet memurudur. Secimlere karisamaz. Gorevden alinabilir. Sonra aglanmasinlar.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu 22-23 ...
CHP'li Polat: Türkiye yabancı ajanların hesaplaşma yeri midir?
CHP İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat, son zamanlarda Türkiye’de ...
CHP’li Kılıç: Gençler işsiz ama devlet kadroları boş!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
 
İYİ Parti heyetinden İzmir'de 'tarım ve turizm' turu!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Karşıyaka’nın Alaybey Mahallesi için sürpriz karar: Seçim iptal edildi!
Karşıyaka’nın Alaybey ve Mustafa Kemal mahallelerindeki delege seçimleri ...
CHP’nin Buca’daki seçimleri için flaş iddia: Şırnak’taki askere oy kullandırıldı!
Ufuk Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta sonu yaşanan delege seçimi için itiraz ...
 
MHP İzmir'in kadınlarından lösemi etkinliği
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Kadın Kolları Lösemi Hastası ...
AK Parti Çanakkale İl Başkanı istifa etti
Çanakkale AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Bahçeli'den Erdoğan'a 'EYT' desteği!
MHP lideri Bahçeli, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlarla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva