HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2023 Perşembe - 13:35

CHP’li Aslanoğlu’ndan flaş iddia: Büyükşehir’e konteyner kent yeri verilmiyor!

Depremin vurduğu kentlerden olan Osmaniye’de gerçekleştirdiği saha çalışmalarının izlenimlerini anlatan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kurulmak istenen konteyner kent ile ilgili yaşanan soruna dikkat çekerek “Osmaniye'de konteyner kent kurmak istiyoruz ancak bize yer vermiyorlar. Yardım etmek istiyorsanız bizim bulduğumuz yer var, gelin orada konuşlanın diye bir yöntem bulmuşlar. Bir okul bahçesinde Büyükşehir’in çalışmaları sürüyor” dedi.

CHP’li Aslanoğlu’ndan flaş iddia: Büyükşehir’e konteyner kent yeri verilmiyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Türkiye'yi derinden sarsan, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgeye giden ve izlenimlerini anlatan Aslanoğlu, basın mensuplarını sorularını da yanıtladı.

ÇOK CİDDİ PROBLEMLER YAŞANIYOR
Aslanoğlu açıklamasında “Depremin artık 3 haftasını fazlasını geride bıraktık. Bu dönem içinde bölgede yapılan çalışmaları sıkça takip ediyorsunuz. Hem AFAD hem CHP Genel Merkezi, Osmaniye’yi İzmir ile eşleştirdi. İzBB ve bazı ilçe belediyelerimiz Osmaniye'nin yaralarını sarmak için görevlendirildi. O günden bugüne hem başkanımız Tunç Soyer’i hem büyükşehir ekiplerimizi sahada görüyorsunuz. Çok uzun süredir Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgiler de geçiliyor yapılan çalışmalar hakkında. Biz de il yönetim kurulumuzu Osmaniye’de toparladık ve orada yapılan çalışmaları yerinde gözledik. Depremden sonra alana gidip gelmiştik ve burada STK'lar ile bir araya gelerek yaralar nasıl sarılabilir düşüncesi kapsamında ortak akıl buluşmaları yapmıştık. Osmaniye ve ilçelerini görme şansımız oldu. Aynı zamanda Hatay merkezinde çalışmalar yürütme şansımız oldu. Burada gördük ki Hatay'da maalesef enkaz altında kalan kişilerin çıkarılması çalışmaları bile tamamlanmış değil.  Bölge o anlamda çok ciddi problem yaşıyor. Bölgede henüz yıkım çalışmaları tamamlanmış değil. Çadır problemi maalesef devam ediyor. Biz de burada çadır ve geçici barınma probleminin çözülmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hijyen problemi de beraberinde başka problemleri  barındırıyor” dedi.

YAVAŞ YAVAŞ HÜKÜMETİN ALANA GİRDİĞİNİ GÖZLEMLİYORUZ
Depremin üzerinden geçen süreçte ulaşılamayan yerlerin olduğunu belirten Aslanoğlu, "Henüz ulaşılamayan bir çok yer var. Depremin 3'ncü haftası geçmiş olmasına rağmen ulaşılamayan yerler var. Yavaş yavaş hükümetin alana girdiğini ve bazı çalışmalara başladığını gözlemleyebiliyoruz" dedi.

KONTEYNER KENT İÇİN YER VERMİYORLAR
Muhalefetin gerçekleştirdiği yardımların engellendiğini belirten Aslanoğlu, “Osmaniye'de konteyner kent kurmak istiyoruz ancak bize yer vermiyorlar. Yardım etmek istiyorsanız bizim bulduğumuz yer var, gelin orada konuşlanın diye bir yöntem bulmuşlar. Bir okul bahçesinde İzBB'nin çalışmaları sürüyor. Başka noktalarda neler olur bilemiyoruz. Birçok yerde kamuyu yöneten kaymakamlar ve valiler 'zaten yapıyoruz' diyorlar. Toplumun diğer kesimlerinin yardımına kamu gönüllü değil” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMEYİ İSTERİM
Deprem bölgesindeki ‘engellenme’ iddiası ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Kerem Ali Bey de gelirse memnuniyet ile bölgeye gidip nerelere konteyner kentler kurulabilir diye görüşebiliriz. Neden olmasın? Güzel fikir” ifadelerini kullandı.

CHP ÖRGÜTÜ İYİ KOORDİNE OLDU
CHP örgütünün deprem bölgesinde koordineli olduğunu dile getiren Aslanoğlu, “Depremin başından bu zaman kadar CHP Genel merkezi çok iyi koordinasyon ile yönetiliyor. Hem milletvekillerinin çalışma programları hem belediye başkanlarının çalışmaları merkezi koordinasyon ile yönetiliyor. Belediye başkanlarımız da onlara verilen görev bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Dönem dönem değerlendirme toplantıları oluyor. Çok kısa bir sürede Tunç Başkanın değerlendirme toplantısı olacak” diye konuştu.

VİCDANINIZ KABUL EDER Mİ?
Kızılay’ın AHBAP derneğine çadır satmasına tepki gösteren Aslanoğlu, “Kızılay başkanı 'Arkadaşlar satmış haberim yoktu' dedi. Sonra satmak doğrusudur dedi. Kurumların yapması gereken asli görevini yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bazı şeyler hepimizin bildiği şeyler. Kızılay'ın hangimizin vicdanında başka yardım derneğine  çadır satmasını vicdanı kabul eder? Normalde Kızılay'ın çadırları bölgeye götürmesi lazımdı. Para verilerek alınması böyle dönemlerde kabul edilebilir değil. Para ile satma niyetindeler ise  CHP depolarındaki tüm çadırı almaya hazır” dedi.

BAŞLAYAN EVLER 3 GÜN SONRA BİTMEZ
İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘1 yıl içinde bitecek’ sözlerine üstü kapalı tepki gösteren Aslanoğlu, “Uzundere'de hükümetin yürüttüğü bir dönüşüm alanı var. Kaç sene geçti ben orada bir inşaat görmedim. İlk önce bir insan kendi kapısını önünü süpürür sonra dışarıya bakar. İzBB'nin yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları var ve bunlar başladı. Başladı derken arkadaşlar herhalde 3 gün sonra bitmesini bekliyor sanırım. Başlayan evler 3 gün sonra bitmez. Bunların bitmediğini deprem bölgesinde göreceğiz. İnşaat bir faaliyet işi ve 6-7 ayda bitecek bir durumda bahsetmiyoruz. Bir inşaat yaparken zemin etüdü yapmak lazım, bunlar bir zaman dilimi. Tüm işleyiş bir zaman dilimi. Böylesi 2 bin, 3 bin konutlardan bahsettiğiniz yerlerde bunlar 6 aylık bir süreç… Yani inşaatın başlaması bile bir süreç alıyor. Kentin yüzde 80 değişmesi gerekiyor evet. Böyle bir yerde bugün değişmemesinin tek bir vebalini aramak bugün zor… Hele ki mevcut büyükşehir belediye başkanını günah keçisi ilan etmek vicdansızlık olur. Konak'ta kentsel dönüşüm projesi vardı ve mahkemeler nedeniyle 1,5 yıl beklemişti. Çiğli'de bir dönüşüm ilerlemeye çalışıyor... Kentsel dönüşüm kesinlikle gerekir, dönüşümde CHP'li belediyeler yerinde dönüşümü savunurlar. Vatandaşlar bir noktadan alıp, şehrin dışında bir noktaya götürüp değerli alana konma işi doğru bir iş değil. Kentsel dönüşüme ihtiyaç olunan yerlerdeki vatandaşların iknası gerekir. Bu iknayı hep birlikte yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

BU AKIL İŞİ Mİ?
Bayraklı’da yürütmeyi durdurma kararı verilen emsal artışı ile ilgili yerel yönetim ile odaların iş birliği ile çalıştığı iddiasına tepki gösteren Aslanoğlu, “ŞPO odasında çalışanlar Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerinde çalışıyorlarmış... Uzayda mı çalışsınlar? Şehir plancıları nerede çalışmalı? Belediyede çalışmaları benim garipsediğim bir şey değil. ŞPO vasıtası ile kendi yaptığımız projeyi iptal ettiriyoruz ve sorumluluğunu aldığımız  Halk Konut'u yarım bıraktırıyoruz... Bu akıl işi mi? Mantıklı mı? “ diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZI ORADA DA SÜRDÜRÜYORUZ
Seçim sürecinin başlaması ile birlikte deprem bölgesindeki milletvekillerinin çalışmasının aksayıp aksamamasının sorulmasına yanıt veren Aslanoğlu, “Seçim tarihi açıklandı mı? Benim izlediğim yerde resmi bir tarih açıklanması yok. Cumhurbaşkanı  yüzde yüz açıkladı diyebilir miyiz? 14 Mayıs olması senaryolardan bir tanesi. Bölgede çalışması ve ardından bölgedeki vekillerin seçim sürecine girmesi gibi bir durum olmaz. Seçim sürdürmemiz gereken işlerden bir tanesi ancak birinci önceliğimiz depremin yaralarının sarılması. Seçim için bundan vazgeçmeyiz. Önceliğimiz deprem yaralarının sarılması olur. Bölgede sadece vekiller değil, bizlerde örgütlerimiz ile meclis üyelerimiz ile burada olduğu gibi orada da çalışanlarını sürdürüyor” dedi.

TAKVİM BAŞLAMADAN BİTİRDİK
Seçim süreci için hazırlıklarının tam olduğunu vurgulayan Aslanoğlu, “CHP’de sadece bir bayrak değişimi oldu. İl ve ilçe örgütleri uzun süredir seçimlere çalışıyor. Bizim sandık sorumlularımızın tamamı atanmış durumda. Sorumluların kimler olacağı tek tek atanmış durumda. Biz seçim takvimi başlamadna çok önce bunu bitirmiş oluyoruz. Biz görevlendirmemiz gerekenden çok daha fazla avukat sayımız var. İzmir’de sandıklar, seçim, seçim  güvenliğine ilişkin gün hazırlıklarımız tamam” dedi.

 
Süper Lig'de haftanın hakemleri belli oldu
 
5 çocuğunu öldürmüştü... Ötanazi ile hayatına son verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hataylı 2 Mart 2023 Perşembe 19:30

Sayın il başkanı izmir büyük şehir belediye başkanı SOYER,uzun zamandır deprem bölgesinde,gezmekten konteyner kurulacak yere bakmıyor ki,kent merkezlerinde yer yoksa köylere kursun bırakın bu boş demeçleri dilekçe ile ilgili valiliğe müracaat etsin ne cevap verecekler acaba? O zaman sizin dediğiniz o zaman gerçek olur karşılıklı olumsuz beyanatlar ile ortalığı karıştırmaya gerek yok yeterin artık...

Yorumu oyla      2      3  
tahsin 2 Mart 2023 Perşembe 16:57

kes sesini atanmıs il baskanı erkeksen secim yap teskilatta bakalım seciliyormusun

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan Kızılay eleştirisi: Pakistan çadırlara 'parayla satılamaz' ibaresi yapıştırdı
TBMM Genel Kurulu'nda yaşadığımız deprem felaketi hakkında söz alan CHP ...
CHP'li ve İYİ Partili vekiller için dokunulmazlık kararı!
Komisyondan CHPli ve İyi Partili 2 vekil için dokunulmazlık kararı[Fotoğraf: ...
CHP’li Arslan'dan depremzedeler için çağrı: Turizm sezonu mağdur etmesin!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Kahramanmaraş merkezli ...
 
CHP’li Kılıç'tan kentsel dönüşüm çağrısı: Vatandaşımızın direnmemesi gerekiyor!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kahramanmaraş depremlerinin ...
Altılı Masa'nın çalışma programı netleşti
2023 seçimlerine sayılı zaman kala Altılı Masa da çalışmalarına hız vermeye ...
AK Parti'de 5 il başkanlığına atama!
AK Parti'de Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kocaeli ve Mersin il başkanlıklarına ...
 
Altılı Masa yarın 12'nci kez bir araya gelecek
Cumhurbaşkanlığı seçimi için 6'lı masa kimi aday gösterecek? 6'lı masanın ...
'Afet Yeniden İmar Fonu çalışmalarına başladık'
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
MHP İzmir'den ’14 Mayıs’ mesajı: 12 bin sandık muhafızı hazır kıta!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva