HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 19:24

CHP’li Aslanoğlu’ndan 14 Mayıs değerlendirmesi: Vekil sayısı beklentimizin altında!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, seçimlerin zaten ilk turda bitmeyeceğini son dört günde anladıklarını ifade etti. İzmir’de CHP listesinde meclise giren vekil sayısına değinen Aslanoğlu, beklentilerinin altında kaldığını belirtti.

CHP’li Aslanoğlu’ndan 14 Mayıs değerlendirmesi: Vekil sayısı beklentimizin altında!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından kesin olmayan sonuçlarla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Sonuçların belli olmasının ardından CHP İzmir İl Başkanlığı’nda seçim sonuçlarını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında kürsüye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu çıktı.

‘ADAM DA İLK TURDA KAZANAMADI’
Aslanoğlu yaptığı açıklamada, önümüzdeki iki haftada çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, “Kendi sandığımda sonuçları takip ettikten sonra ilk açıklamalarda bulundu. İlk açıklamalarım nasılsa diğerleri de öyle sürdü. Sisteme girdiğimiz rakamlar ile sizlere söylediğimiz rakamlar uyuşuyordu. Değişim isteyenlerin oranı 68,07 oldu. İzmir’de alınan oylar değişime yetmedi. İlk turda kazanamadık ama adam da ilk turda kazanamadı. İlk kez ilk turda seçim kazandırmamayı başardık. İki haftamız var çoğunluğu bir araya getirecek çalışmalar yürütüp değişim talebinin gerçekleşmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.

‘VEKİL SAYISI BEKLENTİMİZİN ALTINDA KALDI’
Aslanoğlu, seçim öncesinde 9 artı 9 vekil iddiasına rağmen 7 artı 7 çıkmasını,  “Bizim anketlerimiz 8 artı 8 sonucu çıkarıyordu. İl Başkanı elbette daha iyi hedef koyacak. 2 bin oyla vekillik sayısı değişebiliyor, 8 artı 8’i öngörürdük. Beklentimizin altında kaldı vekil sayısı. Oy olarak zaten bir rekor. 54’lerden 63’lere getirdik. Daha yükseği olması için koşturacağız. Anket sonuçları bizi çok yanıltmadı” ifadeleriyle değerlendirdi.

‘İKİNCİ TUR ÇALIŞMALARI BU SABAHTAN BAŞLADI’
Önümüzdeki iki haftalık sürece değinen Aslanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

İki ilçede AK Parti’nin oyları Kemal Kılıçdaroğlu oylarından daha fazlaydı ama orada oylarını orada çok azalttılar. O iki ilçede de oylarımız düşmedi. Metropolde daha güçlüydük. Öyle sonuçlandı. Sabah ikinci tur çalışması bizim için başladı. Sabah yaptığımız toplantıda görevler ve görevlendirmeler görüşüldü, fikir alışverişinde bulunduk. Neler yapacağımızı sahada görmüş olacaksınız.

SİNAN OĞAN’A VERİLEN OYLARIN KİTLESİ?
Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan’ın sürpriz oylarına değinen Aslanoğlu, Oğan’a oy verenlerin kitlesine dair, “Sinan Oğan’ın nerelerde oy aldığına ilişkin çalışmalarımız var. Kimlerden oy almışa ilişkin bir çalışma yapmadık. Muharrem Bey adayken ona ilişkin bir odak çalışması yapmıştık. Şimdi biraz daha zamanımız kısıtlı. Süre çok uygun bir süre değil. Bugünü saymazsak 12 çalışma günümüz var. Bazı çalışmalar arkadan devam eder ama bazılarında aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

‘SEÇİME DÖRT GÜN KALA İLK TURDA BİTMEYECEĞİNİ ANLADIK’
Seçim sonuçlarının ardından oluşan olumsuz havayı değerlendiren Aslanoğlu, “Seçime 4 gün kalaya kadar ilk turda bitmeyeceğini ilişkin ön görümüz vardı. Anket firmaları anlattıkça bir gaza gelir gibi oldular. Hepimiz ikinci turu bekledik. Hep beraber son birkaç gün ilk turda bitmesine yönelik duygusal bir şeyimiz vardı. CHP çok deneyimli bir örgüt. İlk kez seçimlere girmiyoruz. Çok hızla kendini yenileyebilen bir örgütümüz var” dedi.

İkinci tura dair beklentilerini ifade eden Aslanoğlu,  “Bizim hedefimiz 67’nin de üstüne çıkmak. Bazı yerlerde eksik olan oyu buralarda toparlamamız lazım” iddialarında bulundu.

‘TOPLUM BAZEN OYUNU BİZİM RASYONEL OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KULLANIYOR’
Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın lehinde çıkan oyları değerlendiren Aslanoğlu, “Toplumsal değişimler kolay olmuyor. Kiraz Dokuzlar Köyü’nde. Elini sıkmak, gelmek gitmek ama değişmeyen bir şey var. Toplum oyunu bazı zamanlarda çok kendisi için bizim rasyonel olduğunu düşünmediğimiz bir şekilde kullanıyor” ifadelerini kullandı.

‘DENGE SİSTEMİNİN GELMESİ ÇOK DAHA İYİ BİR ÇÖZÜM’
Millet İttifakı’nın mecliste milletvekilliğinde geride kalmasının ardından ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenin Kılıçdaroğlu aleyhinde oy verebilmesine yönelik iddialara yanıt veren Aslanoğlu, “Bazı şeyleri ezber modla söylüyoruz. Denge sisteminin gelmesi çok daha iyi bir çözüm. Bütün güçleri bir yere verdiğimiz için başımıza bu geldi. Metropollerde çok ezici çoğunluğumuz var. Kırsal alanda atılan iftiraları yeterince anlatamamış. İnanış olmaz dediğimiz söylemlere bakınca topluma kendimizi iyi ifade edemediğimizi gördük. 12 günde yapacağımız en önemli şey bu” dedi.

‘BU UTANÇ İKİMİZE DE YETER’
AK Parti listelerinden seçime giren Mehmet Ali Çelebi hakkında konuşan Aslanoğlu, “Çelebi’nin milletvekili olması utancı ikimize yeter. Milletvekili dağılımı adaletli bir sistem değil. Sisteme dair sıkıntılar var. Oylarla ilgili iddialı olmalıyız. AK Parti oyları düştü. 50 küsur olan oyları düşmüştür” dedi.

‘OYLARIMIZIN BİRAZ DAHA YÜKSELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’
Son olarak önümüzdeki süreçte oy arttırmak için seçmene nasıl sesleneceklerini ifade eden Aslanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

İzmirli seçmen bu değişim için üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren bir seçmen. Sabah erken saatlerde sandığa oy vermeye gittiler. Birçok yere göre oy kullanma oranı çok yüksek olan bir şehir, bu şehre teşekkür ediyorum. Biraz daha yükseleceğini de düşünüyorum.

Burada yapılacak olan çok işten dolayı geneli takip edecek çok zamanım yok. Bizim sandıklarımızda problem çıkmadı. Her seçimde ufak tefek işler çıkar. Kötü niyetli değildi. Yaklaşık 10 bin sandığımızda olan şeyler göz ardı edilebilecek şeylerdi. Sakinlik ve aklı selimliğinden dolayı İzmir’e teşekkür ediyorum. Hiç tartışma yaşanmadan seçimi sonuçlandırdık. Sakin ve saygılı bir seçim geçti.

 
TFF yabancı kuralını açıkladı!
 
2 liderden 2'nci tur açıklaması: Küsmek yok!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 16 Mayıs 2023 Salı 21:11

Yüksel TAŞKIN ve Gökçe Gökçen her biri dört milletvekilinin yapacağı işi yaparak telafi eder çünkü genel merkez yöneticilerinin en değerli adayları...

Yorumu oyla      2      3  
kemal gür 15 Mayıs 2023 Pazartesi 22:13

bu liste ile iyi oy alındı

Yorumu oyla      5      3  
izmirli 15 Mayıs 2023 Pazartesi 21:23

ne bekliyordun, adam gibi milletvekili önerseydin bu sonuç olmazdı. aday seçimine benim gibi izleyici kalırsan böyle olur.

Yorumu oyla      4      3  
Izmirli 15 Mayıs 2023 Pazartesi 20:15

Izmir çok verimli bir il CHP için her zaman destek veriyor CHP izmir'e hiçbir şey vermiyor artık heyacan duymuyoruz birileri milletvekili olup çekip gidiyorlar ön seçim yapılmadığı takdirde oy yoktur yerel seçimlerde yine ithal belediye başkanları atama ile gelirse şimdi den oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      8      3  
Ateş karataş 15 Mayıs 2023 Pazartesi 20:15

Bugün parti oy kaybettiyse bunun tek nedeni belediye başkanlarının beceriksizliği ve ilçe örgütlerinin umursamazlığı çünkü hepsi belediye başkanlarının önünde el pençe olması, Bugün genel başkanınıza Diyarbakır kadar sahip çıkmamıştır örgütünüz...

Yorumu oyla      7      3  
DELEGE 15 Mayıs 2023 Pazartesi 20:13

sen bir an önce sandığa gitmeyen 150 bin seçmeni tespıt et ve onları iknaya çalış kardeş bırak yorumları.o gereksaiz yere yazılıp meydanlarda pek görmediğimiz seçilen vekiller şimdi koşsun bari kapı siyaseti yapsınlar

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den seçim yorumu: Ders verdik!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, "Türk milleti bütün ...
CHP MYK toplantısı sona erdi
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
AK Parti MYK toplandı: Ana gündem seçim!
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
 
Bakan Akar'dan 'Sinan Oğan' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile ittifak ...
15 partinin 8'inin başkanı Meclis'te yer alacak!
28. dönemde TBMM'de yer alacak 15 partiden 8'inin genel başkanı, milletvekili ...
İpekli: Kaybettiğimiz bir şey yok, tekrar başlıyoruz!
Türkiye 28.Dönem Milletvekili Seçimlerini geride bıraktı. İzmir’de önceki ...
 
İkinci turdaki oy pusulası belli oldu!
İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, ikinci tur seçimleri için ...
Kılıçdaroğlu elini masaya vurdu: Buradayım!
CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci tura ...
Oy oranlarının en fazla ve az olduğu iller!
Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların en fazla ve en az oy oranına sahip ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva