HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2021 Perşembe - 21:29

CHP Karabağlar Gençlik'ten hükümete çağrı: Alanın tamamı üniversite olsun

Demokrasi Üniversitesi alanında basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Hal Partisi Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatma Gül Uysal, "Bugün Karabağlarda ve İstanbul'da, Ankara'da algı operasyonları yürüterek baskı ve dayatma uygulayan iktidar bilsin ki hiç bir Belediye Başkanımız asla yalnız yürümeyecekler. Bizler demokratik hakkımız olan Üniversite talebimize karşı dayatmaların bırakılıp 80 hektarlık bu alanın 35 hektarını değil tamamının Üniversiteye ait olmasını ve biran evvel uygulamaya geçilmesini istiyoruz" dedi.

CHP Karabağlar Gençlik ten hükümete çağrı: Alanın tamamı üniversite olsun

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Karabağlar'da yapılması planlanan Demokrasi Üniversitesi alanına giderek eylem yaptı.
80 hektarın yaklaşık 35 hektarına yapılması planlanan üniversite için itirazlarını dile getiren gençlik kolları, alanın tamamına üniversite yapılması gerektiğini vurguladı.
CHP Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına, İlçe Gençlik Kolları Fatma Gül Uysal'ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP Karabağlar Belediyesi Meclis üyeleri, CHP eski İzmir Milletvekili Musa Çam ve birçok partili katıldı.

LÜKS KONUTLAR HALKIN TALEBİNDEN ÜSTÜN GÖRÜLÜYOR
Yapılması planlanan konutların eğitimden üstün görüldüğünü vurgulayan CHP Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatma Gül Uysal, "Bugün burada Karabağlar Demokrasi istiyor demek, haklı taleplerimizi haykırmak üzere toplandık. 11 Nisan 2017 tarihinde 80 hektarlık bu alan hazineden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı planlamalar ile 35 hektarı üniversiteye,  geri kalan alanı konutlar için ayırmıştır. Karabağlar Belediyemiz yargının gücüne inanarak bu alanın tamamının üniversite alanı olmasına yönelik bir dava açıyor. Dava sonucunda mahkeme üniversite alanının kabulüne, konut alanının iptaline karar veriyor.  Ancak sözde yargı reformlarından bahsedenler, lüks konutları eğitimden, bilimden, gençlikten, Karabağlar halkımızın talebinden üstün görüyor. İlçemize  dönüşüm, gelişim, refah getirecek olan Üniversiteden bizler neden mahrum bırakılıyoruz?  Hukukun üstünlüğünü tanımayanlar kimi neden cezalandırıyor? Yapılacak hizmet Karabağlar halkına, gençlerine, kentimize, eğitime, bilime, değil midir? Bu dayatma kime yarıyor?" diye konuştu.

EN TEMEL HAKKIMIZ OLAN EĞİTİM HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Alanın tamamına üniversite yapılmasını istediklerinin altını çizen Uysal, "Biliyoruz ki; Onlar eğitime düşman, gençliğe düşman, Üniversitelere düşman, çocukluğumuzda her sabah okul sıralarından okuduğumuz andımıza düşman.  Onlar düşünene, üretene, sorgulayana, konuşana düşman.  Dayatmalar ile mağdur bırakılan bu halkın hesabını yine biz gençler soracak, Algı operasyonları ile ‘onlar üniversiteye karşı diyen’ gençliği anlamayan , taleplerimizi önemsemeyen bir iktidara karşıdır mücadelemiz. Bugün Karabağlarda ve İstanbul'da, Ankara'da algı operasyonları yürüterek baskı ve dayatma uygulayan iktidar bilsin ki hiç bir Belediye Başkanımız asla yalnız yürümeyecekler.  Bizler demokratik hakkımız olan Üniversite talebimize karşı dayatmaların bırakılıp 80 hektarlık bu alanın 35 hektarını değil tamamının Üniversiteye ait olmasını ve biran evvel uygulamaya geçilmesini istiyoruz.  Biliyoruz ki bu mücadelenin sonunda kazan gençler olacak. Biz gençler en temel hakkımız olan eğitim hakkımızı istiyoruz" dedi.

80 HEKTARLIK ALANIN PARÇASI OLMAK DEĞİL TAMAMINI İSTİYORUZ
Sözlerine gelecek hakkında hayal kurmak istediklerini söyleyerek devam eden Uysal, "Karağlarımızın lüks konutlara, beton yığınlarına değil gelişime ihtiyacı var. Bu gelişim eğitim ve gençlere yaratılan alanlarla mümken sırf kendilerinden görmedikleri için eğitimi siyasete kurban ediyorlar.  Kime neye rant sağladığı belli olmayan bu konut alanının parçası olmak istemiyoruz.  Tamamında yerimizin olmasını, geleceğimizi, hayallerimizi ilçemizde kurmak istiyoruz. Birilerinin cepleri dolacak diye geleceğin teminatı olan gençlerin Üniversite talebini görmezden gelemezsiniz. Üniversiteler demokratik hakkımızdır. Tek adamı kutsamak üzerine kurulu bu düzende yarattığınız baskı ve dayatmalara karşıdır isyanımız. Gençler olarak bir kez daha haykırıyoruz 80 hektarlık alanın parçası olmak değil tamamını istiyoruz.  Mücadelemizden  asla vazgeçmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

 
Takla atan otomobilde iş insanı yaşamını yitirdi
 
Salgında günün bilançosu: Vaka sayısı 20 bini geçti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 19 Mart 2021 Cuma 08:34

tebrik ederim gec yapılmış bir hareket ama olsunyinede tebrikler

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de o ilçe görevden alındı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan İl Yönetimi ...
MHP'de tarihi gün! MYK 36, MDK'da 4 isim değişti
MHP'nin 13'üncü Olağan Kurultayı Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Ankara ...
Şentop'tan HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin ...
 
CHP İzmir'den Bakırçay çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili ...
CHP’li Özel’den pankart çıkışı: Belediyemiz, örgütümüz, Selçuklular direndi!
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir’e gelerek ...
MHP MYK’ya İzmir’den tek isim!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 13. Olağan Kurultayı’nda yeniden genel ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan HDP açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, bazı ülkelerin TBMM'deki gelişmelere ilişkin açıklamalar ...
İddianame hazır: 687 kişi için siyaset yasağı talebi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez ...
HDP'nin kapatılması ile ilgili ilk yorum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim partimiz de kapatıldı. Ama biz demokrasi ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva