HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2021 Perşembe - 19:35

CHP İzmir'de o ilçe görevden alındı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan İl Yönetimi toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda CHP İzmir'de yaşanan krizler ile sürekli gündemde olan Menemen'de İlçe Yönetimi görevden alındı. Toplantıda ayrıca CHP Gaziemir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'da 'kesin ihraç' istemi ile disipline gönderildi.

CHP İzmir de o ilçe görevden alındı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan İl Yönetimi toplantısını gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında CHP İzmir İl binasında gerçekleştirilen toplantının gündeminde flaş bir karar yer aldı.


Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan süreç sonrasında yaşanan krizler ile sıkça gündeme gelen CHP Menemen İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alındı.


Menemen'de Başkan Vekilliği sürecinde verilen 3 fire ile birlikte parti içinde başlayan 'çatlak' krizi sonrası, İlçe yönetimine tepkiler gelmiş ancak yaşanan yargı süreci ile birlikte gündem 'yargı' süreci olmuştu.

Parti içinde Başkan Vekilliği ile ilgili kimlerin 'fire' olduğuı hakkında araştırmalar yürütülürken, Sevda Bozkurt partiden istifa etmişti. Menemen'de sakinleşen gündem ise 'borçlanma yetkisi' ile yeniden alevlenmişti.

AK Parti'den Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçilen Aydın Pehlivan'ın 65 milyon TL'lik borçlanma yetkisi Meclis gündemine getirilirken, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan yönetiminde toplanan CHP grubu   'borçlanma' için ret oyu verme kararı almıştı. Alınan karar sonrası ise Mecliste gerilim yaşandı. Borçlanma yetkisinin görüşülmesi sırasında CHP sıralarında yer alan  üç isim grup kararına aykırı oy kullanarak Aydın Pehlivan'a yetki verilmesini onaylamış ve CHP'li üylerin oyları sayesinde karar oy çokluğu ile mecliste kabul edilmişti. 

Yaşanan krizler sonrası Menemen'de oklar yetineden İlçe Yönetimi'ne dönerken, İl Yönetimi'nin borçlanmada verilen fireler sonrası ilçe yönetimine 3 isim hakkında disiplin işlemi başlatması talimatında bulunduğu iddia edilmişti.

Borçlanmada kabul oyu veren üç isim için Menemen'de süreç başlarken, geçtiğimiz günlerde grup kararına uymayan üç meclis üyesinin istifa etmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, seçim ile Menemen'de kazandığı Başkanlık koltuğunun yanısıra, Meclis çoğunluğunu da kaybetmiş oldu.

FATURA YÖNETİME KESİLDİ
Yaşanan son kriz sonrası ise Menemen faturası İlçe yönetimine kesildi. Süreç içinde krizi ve fire sorunlarını iyi yönetemediği ve ilçede sorunların üst seviyelere çıkması nedeniyle, CHP İzmir İl Yönetimi, gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısında oy birliği ile aldığı karar sonrası CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve İlçe Yönetimi'ni görevden alma kararı aldı.

CHP Tüzüğünde yer alan madde ile Menemen'e geçici bir yönetimin atanması ve tüzükte yer alan süre içerisinde de seçimin yapılması bekleniyor.

CHP GAZİEMİR'DE O İSİM İÇİN 'KESİN İHRAÇ' İSTEMİ 
CHP İzmir'de Menemen'in ardından tartışmaların odağında yer alan bir başka ilçe olan Gaziemir'de Belediye Meclisi Parti Grubu Başkanvekili için de flaş bir karar alındı.

Gaziemir'de parti için yaşanan tartışmalarda, grubu iyi yönetemediği gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu için, İl Yönetimi 'kesin ihraç' istedi. İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Derinsu hakkında, yapılan incelemeler sonrası kesin kararın verilmesi bekleniyor.

 
MHP'de tarihi gün! MYK 36, MDK'da 4 isim değişti
 
Avrupa İlaç Ajansı'ndan AstraZeneca açıklaması
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Celali kaymak 19 Mart 2021 Cuma 20:35

Bence yanlış yapılıyor ğörevden alınacak biri varsa il başkanı suçu başkasına atıp bu olaylardan kurtulmak oyle kolay değil

Yorumu oyla      2      3  
menemen 19 Mart 2021 Cuma 10:31

menemen için hizmet için bir karar alınıyorsa buna destek vermek partiden ihraç nedeni mi? sizler menemen'e hizmet içinmi gelmiştiniz. menemen'ne ne yaptınızki bu zamana kadar. amacınız eğer menemen ise bırakın siyasetide menemen için alınan kararların arkasında durun. sadece muhalefet olmak için herşeye hayır denmez.

Yorumu oyla      2      3  
balkanlar 19 Mart 2021 Cuma 09:53

Gaziemir meclisi her oturumda kavgadan başka bi icraat yok gerçekten vatandaş olarak iki chp partili leven ile halil arasında bu söz düelosu artık bıktırdı artık bir chp li olarak yeter diyorum biz sizlere mecliste kavga edin diye oy vermedik çalışın diye oy verdik bu parti 60yıl sonra belediye bşk kazandı unutmayın biz bir daha böyle 60 yıl beklemek zorunda değliz sizlerin kavganızdan dolayı tşk

Yorumu oyla      5      3  
İzmir... 19 Mart 2021 Cuma 08:21

CHP'den kimseye fayda olmaz,o l a m a z !! Halka inmediği sürece !!

Yorumu oyla      4      3  
KSKLİ 19 Mart 2021 Cuma 04:28

İyide milletin vergileri nerde para yenmiş bunun hesabı ne zaman sorulacak.? Eski Başkan bunu tek başına yapmamıştır. Belediyedeki odacı bile araçların plakalarını sosyal medyaya vererek paylaşıyordu.

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemir 19 Mart 2021 Cuma 00:36

he he yedik, iyi yönetemediği için partiden ihraç edildiyse sırada çok isim var demektir.

Yorumu oyla      5      3  
menemenli 18 Mart 2021 Perşembe 23:09

delikanlı ol sayın il başkanı,menemen'e fatura kesmekle bitmiyor bu işler

Yorumu oyla      2      3  
Kamil 18 Mart 2021 Perşembe 21:30

İstifa etmesi gereken deniz yücel ve tuncay özkan dır. İzmir’in her ilçesinde durum aynı. Bornova’da ilçe başkanı yüzünden 40 yıllık partililer istifa eder oldu.

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemirli 18 Mart 2021 Perşembe 20:43

Hey Chp Gaziemir,çoluk çocukla yola çıkarsanız olacağı bu. Ne kadar siyasi geçmişi varki sayın İzel Zenginobuz Derinsu'nun .

Yorumu oyla      24      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de tarihi gün! MYK 36, MDK'da 4 isim değişti
MHP'nin 13'üncü Olağan Kurultayı Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Ankara ...
Şentop'tan HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin ...
CHP İzmir'den Bakırçay çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP’li Özel’den pankart çıkışı: Belediyemiz, örgütümüz, Selçuklular direndi!
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir’e gelerek ...
MHP MYK’ya İzmir’den tek isim!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 13. Olağan Kurultayı’nda yeniden genel ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan HDP açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, bazı ülkelerin TBMM'deki gelişmelere ilişkin açıklamalar ...
 
İddianame hazır: 687 kişi için siyaset yasağı talebi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez ...
HDP'nin kapatılması ile ilgili ilk yorum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim partimiz de kapatıldı. Ama biz demokrasi ...
Erdoğan: Ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale, Anadolu'daki Türk varlığına ve mukaddes ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva