HABERLER>POLİTİKA
15 Ağustos 2015 Cumartesi - 11:12

CHP İzmir sandık başında: İlçe ilçe sonuçlar

Ve kongre takvimi bugün kurulan sandıklarla işlemeye başladı. İzmir’in 4 büyük ilçesinde delege seçimleri heyecanı yaşandı.

CHP İzmir sandık başında: İlçe ilçe sonuçlar

Fatih YAPAR - Mehmet İŞLER - Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından erken seçim ihtimali güçlenirken, ‘ana muhalefet’ belirsizlik ortamında sandık başına gidiyor.

- FOTO GALERİ: CHP'DE DELEGE SEÇİMLERİ HEYECANI...
 
CHP’de geride kalan yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle ertelenen kongre ve kurultaylar bu yıl yapılacak. Kongre takvimi delege seçimleriyle start aldı.
 
CHP İzmir Örgütü de 136 bin 969 üyesiyle 15 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında yeni delegelerini seçecek.

Partide ilk gün heyecan 4 metropol ilçede yaşanacak. Buca, Bornova, Karabağlar ve Konak’ta sandıklar kuruldu, çok sayıda mahallede üyeler delege seçmek için oy kullanacak.

İŞTE O MAHALLELER
BUCA: Kozağaç, Ufuk, Çamlıkule, Hürriyet, İnkılap
BORNOVA: Erzene, Barbaros, Çınar, Karacaoğlan, Koşukavak, Yıldırım Beyazıt, Zafer
KARABAĞLAR: Abdi İpekçi, Gazi, Salih Omurtak
KONAK: Akarcalı, Akın Simav, Akıncı, Alireis, Alsancak, Altay, Altınordu, Atilla, Aziziye, Ballıkuyu, Barbaros, Boğaziçi, Bozkurt, Cengiz Topel, Çahabey, Çankaya, Dolaplıkuyu, Duatepe, Emirsultan, Etiler, Faikpaşa, Fatih, Ferahlı, Fevzipaşa, Güneş, Güneşli, Güney, Güngör, Güzelyurt, Halkapınar, Hilal, Hurşudiye, İsmetkaptan, Kahramanmescit, Kestelli, Konak, Kosova, Kubilay, Kurtuluş, Levent, Mirali, Namık Kemal, Odunkapı, Oğuzlar, Pazaryeri, Sakarya, Süvari, Tan, Türkyılmaz, Uğur, Vezirağa, Yeni, Yenidoğan, Yenigün, Yenişehir, Yeşildere, Yeşiltepe, Yıldız, Zafertepe, Zeytinlik



BORNOVA SANDIKLARI

Kocaoğlu'nun mahallesinde kimler delege oldu?

Bornova'da 7 mahallede sandık kurulurken gözler Erzene Mahallesi'ndeki yarışta... Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da delege olduğu mahallede kırmızı ve mavi olmak üzere 2 liste yarıştı. Başkan Kocaoğlu iki listede de ilk sıraya yazıldı.

- KOCAOĞLU'NDAN TEK LİSTE, SERTER'DEN ÖZVERİ MESAJI...

Kırmızı listede İl Başkan Yardımcısı Metin Atmaca, Yavuz Nedim Yokaş, Ahmet Cun, Osman Erbayraktar, Engin Daşdemir, Fezayir Karadağ gibi isimler yer aldı. Mavi listede ise Eski İlçe Başkanı Envar Dündar, milletvekili aday adayı Erdal Duman, Çeto Çamlıbel, Ali Polat, Ayhan Baltacı, Osman Keser gibi isimler yer aldı.

Oy sayma işlemi saat 17.00 itibariyle sonlanırken sandıktan kırmızı liste zaferle ayrıldı. Kırmızı listeye 272 oy çıkarken, mavi liste 240 oyda kaldı. Erzene'de delege olan isimler: Aziz Kocaoğlu, Metin Atmaca, Ethem İnal, Ayşe Pakyürek, Kürşat Tuncer, Sebahattin İnak, Ersoy Uluçay, Ferki Gündoğan, Gülçin Akay, Cüneyt İnal, Ercan Keser,Kamil İnal, Yavuz Nedim Yokaş, Gökhan Öztütüncü, Fezayir Karadağ, Ahmet Tokem, Yaşar Sağlam, Alper Özcan, Levent Çardak, Aguş Beylan, Ramazan Kılıç,İsmail Kulak, Ahmet Cun, Nuri Keleş, Osman Erbayraktar, Ayfer Çardak, Semih Esmer, Göksel Çeçe, Nur Beyaz, Metin Dalgıç, Engin Daşdemir, Murat Ersoylu, Ayşe Erkin...

Barbaros'ta zafer mavi listenin

Bornova’nın diğer büyük mahallesi Barbaros’ta da çift listeli bir yarış var. Sandıkta sarı ve mavi liste yarıştı. Birgül Tunalı, Ramiz Baltalı, Orhan Tuncar, Fehmi Eriştirenoğlu gibi isimler mavi listede yer alırken, sarı listede de Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi Mevlüt Kökseven, Muammer Atasever, İl Genel Meclisi Eski Üyesi Onur Koçanalı, Bilgin Koç, Mehmet Vatansever gibi isimler vardı.
Kıran kırana geçen seçimi mavi liste kazandı.

Yıldırım Beyazıt'ta 2 listeli rekabet
Bornova'da iki listenin yarıştığı bir başka mahalle Yıldırım Beyazıt'tı... Mavi listede Eski Belediye Meclis Üyesi Ercan Kahya, Düriye Sessiz, Remzi Anavatan yer alırken, beyaz listede ise Mustafa Algül, Şaban Yaprak ve Erhan Güler gibi isimler bulundu.

Beyaz liste yarıştan 10 oy farkla galip ayrıldı.

Bornova'da Koşukavak Mahallesi'nde tek listeyle seçime gidildi. Bornova Belediyesi Eski Meclis Üyesi Barış Aysal delege oldu.



KONAK SANDIKLARI

Delege seçimlerinde ilk gün heyecanda en çok sandık kurulan ilçe olan Konak’ta genel yarışa büyük oranda tek listeyle gidilmesi dikkat çekti. Delege seçimlerini yakından takip eden Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da sabah saatlerinde Alsancak Mahallesi’ne oyunu kullandı.

Alsancak'ta seçim iptal!
Tek listeyle seçime gidilen Alsancak Mahallesi’nde yazılan isimler arasında Parti Meclisi Üyesi ve İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel ve Eski Milletvekili Aday Adayı Onur Utkan İlçi de var. Yüksel'in oğlu Ali Arda Yüksel'in de önseçim delege listesinde yer alması dikkat çekti. Önseçim delege listesinde ayrıca Eski Milletvekili Muharrem Toprak, Selçuk Delibalta, Bülent Hitay, Metin Bay gibi isimler de yer aldı.

Ancak Alsancak Mahallesi'nde yeter çoğunluk olan 3'te bir katılım sağlanamadı. Böylece bu mahallede seçim yarına ertelendi. Sandık yine aynı yer ve saatte kurulacak.

Çankaya ve Akın Simav'da tek liste
Konak’ın diğer büyük mahallesi Çankaya’da da sandığa tek listeyle gidildi. Buna göre Milletvekili Aday Adayı Ali Yılmaz, Konak Eski Meclis Üyesi Fahri Elmas, Karabağlar Eski Meclis Üyesi Şener Uyma, Milletvekili Adayı Avukat Nilay Kökkılınç gibi isimler delege oldu.

Akın Simav Mahallesi'nde de tek listeyle seçime gidilirken, Mehmet Şükrü Ağırbaş ile Aytekin Sözen bu mahalleden delege oldu.

Tek listeyle seçime gidilen diğer 2 mahalleden Hilal Mahallesi'nde Kemal Tekin ve Muharrem İkili, Yenişehir Mahallesi'nde de AK Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen Ali Yangır delege seçilirken Serkan Özyerliler ve Şadi Kılkışlılar da listeye girdi.

Güneşli Mahallesi’nde de tek listeyle seçim yapıldı. Şimal Dicle, Tahsin Morkoç, Sevgi Ter, Mehmet Şerif Demir ve Muhammed Nurhulhak Turşak delege seçildi.


19’undaki seçim bugün yapıldı
Ege Mahallesi’nde takvimde 19 Ağustos’ta yapılacağı açıklanan delege seçimleri bugün yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde Esat Kaleli, Bayram İrkörücü, Hüsnü Celal Öğretmenoğlu gibi isimler delege seçildi.

Seçim önceden mi yapıldı?
Konak'ta Turgutreis Mahallesi'nde delege seçiminin bir gün önce yapıldığı iddia edildi. İlçe binasındaki askıda 16 Ağustos' Pazar günü muhtarlık binasında yapılacağı açıklanan seçimin 15 Ağustos Cumartesi günü farklı bir yerde yapıldığını iddia edildi. Konak İlçe Başkanı Başak İl Başkanı Bedri Serter ve Genel Merkez'e konuyu aktardıkları bildirdi.



BUCA SANDIKLARI

Ufuk Mahallesi'nde gergin seçim: Kazanan beyaz liste
Buca'da kurulan sandıklarda en büyük rekabet Ufuk Mahallesi'nde yaşandı. Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği mahallede CHP İlçe Başkanı Başkan Bektaş Gül’e yakın isimlerin hazırladığı beyaz liste ile ilçe yönetimine muhalif cephenin hazırladığı kırmızı liste yarıştı.

Ufuk Mahallesi'nde 673 üyeden 361'i oy kullanırken 5 oy geçersiz sayıldı. Sandıktan beyaz listeye 196 oy, kırmızı listeye ise 160 oy çıktı.

Böylece beyaz listede yer alan milletvekili aday adayı Hıdır Doğan, Belediye Meclis Üyesi Seyit Ali Selek, Allahverdi Nacar, Selahattin Aras gibi isimler delege oldu. Kırmızı listede bulunan Hasan Mete, Hakkı Albayrak, Birgül Değirmenci, Müyesser Bozdağ gibi isimler ise delege seçilemedi.

Sıcak ve küçük alan bunalttı
Ufuk Mahallesi’nde delege seçimlerinin yapılacağı yer son dakikada değiştirilince, yoğun ilginin yaşandığı delege seçiminde, üyeler oy kullanılan mekanın küçük olması nedeniyle hem sıcak hem de kalabalıkta zor anlar yaşadı. Delege seçimi için oy kullanacak üyeler, içeriye sırayla alınmak istendi, kapıda oluşan yoğunlukta üyeler arasında sık sık tartışma yaşandı.
 
Sandık kapatıldı!
Üyeler arasında tartışmalar, sandık başında duran görevlilere de sıçradı. Sandık başındaki görevliler sandığı kısa bir süreliğine kapattı. Yaşanan olayların ardından Seçim işlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir olaya müdahale etti. Daha sonra ise mevcut CHP Buca ilçe Başkanı Bektaş Gül sandık başına geldi. İkili üyelerin sakinleşmesini sağladı.


 
Üyeler tartıştı
Ayrıca Beyaz listede yer alan parti üyesi ile Kırmızı listede yer alan parti üyesi arasında sandık başında tartışma yaşandı. Oy kullanılan yerde ışık yetersiz olunca, bir kaç üye imza atılırken telefonla ışık tutmak istedi.



Üyeler sandık yakınına geçince, iki ayrı listede yer alan iki parti üyesi kendi arasında tartıştı. Dışarıya sıçrayan tartışma taraflarını üyeler sakinleştirdi.

2 mahallede seçim ertelendi
Buca’nın diğer mahalleleri Kozağaç, Çamlıkule, Hürriyet ve İnkılap’ta seçime tek listeyle gidildi.

İnkılap Mahallesi delege listesinde Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya, Buca Belediyesi Eski Meclis Üyesi Emre Aykut, Hıdır Kaya, Mehtap Kafa, Halil Beşdemir gibi isimler yer aldı. Ancak seçim yeterli katılım sağlanamadığı için iptal edildi.

Öte yandan Hürriyet Mahallesi'nde de sandıkta yeterli katılım sağlanamadı ve seçim ileriki bir tarihe ertelendi.

Çamlıkule'de delege listesi

Çamlıkule Mahallesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Cemal Köyer, Mülazim Yeşilyurt delege olurken, Kozağaç Mahallesi’nde İl Yönetim Kurulu Üyesi Züleyha Bingöl, Özgür Koç, Mustafa Moroğlu (CHP Buca Üyesi) gibi isimler seçildi.

KARABAĞLAR SANDIKLARI
Karabağlar'da Abdi İpekçi, Gazi, Salih Omurtak mahallelerinde delege seçimi heyecanı yaşandı. Abdi İpekçi’de seçime çift listeyle gidilirken, Salih Omurtak ve Gazi'de ise tek liste var.

Abdi İpekçi Mahallesi'nde yeter çoğunluk sağlanamadığı için seçim 30 Ağustos'a ertelendi.

Tek listeyle gidilen Gazi Mahallesi'nde Satılmış Pekgöz, İnci ve Murat Öztürker, Salih Omurtak Mahallesi'nde ise Ramazan Satan, Köksal Yıldız, Salih Yüzdegeç ve Hüseyin Görmez gibi isimler delege oldu.

 
Altıntepe’de yollar yenileniyor
 
Urla bağlarında gece hasadı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent can 18 Ağustos 2015 Salı 17:48

Demokratik seçim oldu kaybettik.Biz kimseleri tehdit etmedik,siyasi hayatlarını bitirmiyoruz,kazananı tebrik ettik başarı diledik.yarış bu belkide yine oykullanmadan delegeliğini biter.

Yorumu oyla      12      5  
öz bucalı 17 Ağustos 2015 Pazartesi 23:42

ufuk mahallesinde tüm güçlüler topluluğuna karşı gençlerden oluşan beyaz listeyle çıkan orhan tuturmaz selahattin aras turan oğuz bu başarıdan oldukça fazla emeği vardır. Tebrik ediyorum kendilerini

Yorumu oyla      13      5  
abuzer 17 Ağustos 2015 Pazartesi 09:48

görüldüğü gibi belediyelerden ve partiden beslenenler beslenmeye devam ediyor

Yorumu oyla      11      5  
Bülent celebi 16 Ağustos 2015 Pazar 18:59

Çamlıkule başkanına sahip çıktı büyüksün murat ışık sana başarılar yolun açık olsun

Yorumu oyla      12      6  
Lefter demir 16 Ağustos 2015 Pazar 11:20

Yeni il başkanı Metin atmaca bu biline

Yorumu oyla      13      7  
Remziye 16 Ağustos 2015 Pazar 00:38

Bu demek oluyorki.Üye sayıları gerçek değil.Oy kulllananlar yarı yarıya.Hatta bazı mahallerlerde aşırı az katılan olduğu için seçim iptal oldu.Mükerrer üyelerin olduğu bir kez daha tescillendi.Bu partiye yazık ediyorlar

Yorumu oyla      12      6  
Camdibili 15 Ağustos 2015 Cumartesi 22:58

Y.beyazit mahalesin de ercan kahya gecen secimde oldugu gibi yine delege olama di ercan kahya nin ekibin den remzi anavatan,bulent can,nusret ercan delege olamadi

Yorumu oyla      12      6  
mehmet erdenk 15 Ağustos 2015 Cumartesi 16:11

Ufuk mahallesinin başarılı gençleri bir devri kapattı tebrik ederiz. Bülent yüksel turan bey orhan tutturmaz aziz tekin seyit ali selek yolunuz acık olsun

Yorumu oyla      13      8  
arzu çelik 15 Ağustos 2015 Cumartesi 16:08

Bucayi sevenler dernegi başkanı aziz tekin ve yönetim kurulu üyesi bülent yükseli balgöç lüler olarak tebrik ediyoruz

Yorumu oyla      14      6  
mine akın 15 Ağustos 2015 Cumartesi 16:05

Ufuk mahallesinin başarılı isimleri bülent yüksel orhan tutturmaz ve aziz tekine basarılar

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal’dan İzmir çıkarması: Kocaoğlu yalnız bırakmadı
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili, İzmir Milletvekili Tacettin ...
CHP’de önseçim çıkmazı: Gözler YSK’da
Erken seçim ihtimalinin artması CHP'de milletvekili aday yöntemini tartışmaya ...
Erken seçime ya Bahçeli ya Erdoğan götürecek!
AKP-CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından ...
 
Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye çağrı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP liderlerine çağrıda bulundu. Davutoğlu ...
Hakkari'de çatışma: 3 asker şehit, 6 asker yaralı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında ...
CHP İzmir’de böcek operasyonu: Seçim günü kapalı!
CHP İzmir İl Binası delege seçimlerinin start alacağı cumartesi günü ilaçlama ...
 
Bahçeli'den flaş açıklama: Koalisyon için ümit var
MHP lideri Devlet Bahçeli, pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ...
Erdoğan: Türkiye’nin yönetim sistemi değişmiştir!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları tartışmalarıyla ...
Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinin tarih ve saati belli oldu
AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin pazartesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva