HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2018 Pazartesi - 11:20

CHP İzmir’in patronu Yücel’den Başak’a: İnanamadım!

Danışma kurulu sürecini özetleyen İl Başkanı Yücel ayrıca Başak’ın, ‘Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim’ demeci üzerinden konuştu. Yücel, “Böyle bir açıklama yaptığına başta inanamadım. Kimsenin kendini Atatürk’e benzetmeye hakkı yok. Bu söylem açıkçası amacını aşmış” dedi.

CHP İzmir’in patronu Yücel’den Başak’a: İnanamadım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kentte yürütülen ilçe danışma kurulu toplantıları süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlçe ziyaretleri sonrasında danışma kurulu toplantılarına katılarak örgütlerle temaslarına devam eden İl Başkanı Yücel, kendisinden gelen talepler doğrultusunda partisinin 2019 hedeflerine yönelik önceliklerini her fırsatta vurguluyor.

Danışma kurulu toplantıları hakkında bilgi veren Başkan Yücel, öte yandan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Yardımcılığına atanan Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ‘Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim’ açıklamaları karşısında sert konuştu.

İL DANIŞMA KURULU SONRASINDA İLÇELERE ÖZEL SAHA ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ
Başkan Yücel yaşanan süreci özetlerken, “İlçe danışma kurullarımız verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Hafta sonu Karşıyaka ve Konak danışma kurulu toplantıları yapıldı. İki hafta içinde İlçe danışma kurullarını tamamlayıp, ay sonunda da il danışma kurulu toplantılarımızı yapacağız. İl danışma kurulu toplantımızı yaptıktan sonra ilçeler özelinde saha çalışmalarımızı hızlandıracağız” diye konuştu.

BAŞAK'IN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTIĞINA BAŞTA İNANAMADIM
Yücel ayrıca, Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın, ‘Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim’ demeci karşısında açıklamalarda bulundu. Çorum’daki şeker mitinge katılması sebebiyle Konak Danışma Kurulu’nda yer alamadığını söyleyen Yücel, programda İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun Başak’ın sözlerini destekler nitelikte yaptığı açıklamaya da değindi. Yücel, “Mehmet Şakir Başak'ın böyle bir açıklama yaptığına başta inanamadım ama aynı sözler Konak danışma kurulunda da söylenmiş. Bu söylem açıkçası amacını aşmış. Biz Atatürk devrimlerinin sonsuza kadar bekçisiyiz. Atatürk bizim rehberimizdir, yolumuzu aydınlatan ışığımızdır. Hem askeri bir deha, hem siyasi önderimiz, hem de kurucu genel başkanımızdır. İnsanların, partililerimizin onun izinden, yolundan yürümesi iyi bir şey ama insanın kendini onunla bir görmesi ya da kıyaslaması hoş bir şey değil. Talihsiz bir açıklama olmuş. Biz Atatürk'ün ilke ve devrimlerini, Türk Milleti’ne bıraktığı mirası yaşatmalıyız. Yoksa hangi amaçla olursa olsun, kimsenin kendini Atatürk’e benzetmeye hakkı yok” dedi.

SONUNA KADAR BU NOKTADAYIZ
Şakir Başak ise yaptığı açıklamada, Sayın il başkanımız röportajı tamamen okumamış. Bir yanlış anlaşılma var. Detaylı bir şekilde okuduktan sonra benim doğru söylediğimi söyleyecektir. Ben tekrarlıyorum; fikirsel düşünsel ve pratik anlamda Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim. Sayın il başkanımın da bu noktada olduğunu biliyorum. Her birimiz Mustafa Kemal Atatürk olmalıyız. İki tane Atatürk var. Biri ben, biri biz. Biz de biz olanlardanız. Atatürk böyle söylüyor. Sonuna kadar bu noktadayız” açıklamasında bulundu.

 
Bornova Belediyesi’nden özel dokunuşlar
 
Başkan Akpınar işçilerle kucaklaştı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 10 Nisan 2018 Salı 02:16

BİR İLÇE BAŞKANININ... CHP TARİHİNDE İLK DEFA... MYK ÜYESİ YARDIMCILIĞINA ATANMASI... İLK OLUYOR... BU DA ŞAKİR BAŞAK... TÜZÜK BUNA UYGUN... AMA BUNDAN HABERİ OLMIYANLAR... YA DA ŞAKİR BAŞAĞI ÇEKEMİYENLER... BİR KONUŞMASINDA KULLANDIĞI “ ATATÜRKÜN VÜCUT BULMUŞ HALİYİM “ SÖZÜNÜ ELEŞTİRİYORLAR... VAYYY..EFENDİM... ŞAKİR BAŞAK ATATÜRKÜN YERİNE NASIL KOYARMIŞ KENDİNİ... BAYLAR...BAYANLAR... NE BU ÖFKE...NE BU CELALL... NASIL BİR YANLIŞ ANLAMA... NASIL BİR YANLIŞ YORUM BU BÖYLE... NE DEMİŞ ŞAKİR BAŞAK... “ ATATÜRKÜN VÜCUT BULMUŞ HALİYİM “... NE GÜZEL İŞTE... KEŞKE BUNU HERKES DİYEBİLSE... HEYECANLI...COŞKULU... ATATÜRK DEVRİMLERİNE İNANMIŞ... İLKELERİNİ ÖZÜMSEMİŞ... GARDROP ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİL... TÖRENLERİN ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİL... HAYATININ HER ALANINDA BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE HAREKET ETMEK NE GÜZEL... ŞAKİR BAŞAK BUNU... BÜTÜN DAMARLARINDA HİSSEDEREK HAYKIRMIŞ BUNU... KUTLAMAK GEREK... TUTTURMUŞ BAZILARI ELEŞTİRİYOR... İL BAŞKANI BİLE... ÇOK YAZIK...ÇOK YAZIK... MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ DEMENİN BİR BAŞKA YAZILIM ŞEKLİDİR... ATATÜRKÜN VÜCUT BULMUŞ HALİYİM DEMEK... BAYLAR...BAYANLAR... ANLAYIN BUNU...

Yorumu oyla      9      5  
Her birimiz Mustafa Kemal olmalıyız 10 Nisan 2018 Salı 02:13

İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni bir fikir, yeni bir hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve mücadeleci bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal SİZSİNİZ ,HEPİNİZSİNİZ.Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal O’dur.

Yorumu oyla      9      5  
Tanem Duman 9 Nisan 2018 Pazartesi 13:21

Ilçelere gönderdiğiniz yazının alt kısmını tekrar okumanızı rica ederim başkanım. O yazıyı siz mi yazmadınız, yoksa konu Konak olduğu zaman çelişmek normal mi? Sakir başkanın röportajını iyice okumanız gerekmekte. Ama anlayarak sindirerek!..

Yorumu oyla      9      6  
Sade üye 9 Nisan 2018 Pazartesi 13:18

O ruhu hissetmekle ilgili bir söylem aslında yazının tamamını okuduğunuzda anlaşılabiliyor danışma kuruluna katılan bir üye olarak açıklamalarda hiç rahatsız edici bir durumla karşılaşılmadı bir il başkanı olarak genel başkanın sözleri ve ilçelere asılan genelgeniz ile celisilmese daha iyi olacaktır.

Yorumu oyla      9      6  
Samet torun 9 Nisan 2018 Pazartesi 12:20

Sayın il başkanım birkaçgün önce bir demecinizde basın yolu ile partilllerimizin eleştirel açıklamalar yapmamasını istemiştiniz. M.Y.K yardımcısı görevine getirilmiş bir partiliyi başın yolu ile eleştirmeniz nekadar doğru .

Yorumu oyla      9      6  
Ceyhun 9 Nisan 2018 Pazartesi 12:12

Aferin bşkan bu tip adamlara ve şovmenliklere tolerans tanımayın zaten iyi işler yapıldığında şova gerek yok kamuoyu taktir eder

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Gıda egemenliğimiz devrediliyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanlığınca ...
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti İzmir'de 'uysal koyun' olmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti İzmir'de 'uysal koyun' olmaz!
AKP Genel Başkan Yardımcı Dağ sanatçılara sahip çıktı, CHP'ye yükledi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin ...
 
CHP'li Purçu'dan 8 Nisan kutlaması
TÜRKİYE'nin ilk Roman vekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ...
CHP Konak’ta danışma kurulu zamanı: Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmalıyız!
İlçe Başkanı Gruşçu, yaptığı konuşmada, “2019’a 1919 ruhuyla hazırlanmalıyız. ...
Kocaoğlu'nun 'Havuç veriyorlar' sözlerine AK Parti İl Başkanı Şengül'den yanıt geldi
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
AK Parti kongre maratonunda son viraj: 3 ilçede kongre heyecanı
İlçe kongreleri maratonunda sona gelindi. AK Parti İzmir'de bugün 3 ilçede kongre heyecanı yaşandı.
Yunanistanlı askerler takas konusu değildir
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de tutuklu bulunan Yunanistanlı ...
Erdoğan halka seslendi: İzmirli kardeşim bunu görüyor musun?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın İl Kongresi öncesi yaptığı konuşmada "Birileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva