HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2015 Pazartesi - 12:30

CHP İzmir’den zehir zemberek sözlerle istifa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi eski Müdürü Doç. Dr. Oktay Gökdemir CHP’den istifa etti. Gökdemir, “Bu parti, lümpenizme, mezhepçiliğe, hemşericilik ve aşiretçilik bağlarına teslim olmuş” dedi.

CHP İzmir’den zehir zemberek sözlerle istifa!

EGEDESONSÖZ - CHP’den Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi eski Müdürü Doç. Dr. Oktay Gökdemir partiden istifa etti. Şu anda 9 Eylül Üneversitesi’nde görev yapan Gökdemir, dün yapılan ilçe kongresinde seçimi kaybeden Güngör Kaya’ya destek vermişti.


 
Partide, muhalif kimliği ve açıklamaları ile gündeme gelen Gökdemir, “Hoşçakal Partim” diyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bazı kararları vermek çok zordur. Hele hele çok sevdiği, içinde büyüdüğü bir yapıdan ayrılma kararını vermek daha da zordur. Dün bir kongre yaptık. Son bir umut, bir şeyler değişir mi acaba beklentisi ile Buca ilçe kongresine ‘değişim gurubu’ adı altında yapıyla gittik. Partide son yıllarda ortaya çıkan lümpenleşmeyi bir kez daha gözlerimle görme şansım oldu. Genel seçimlerde partiye oy atmayan birçok kimseyi gördüm orada. Hatta listelerde il delegesi olarak yazılmışları da. İşin garibi, değişim isteyenlerin son tahlilde fazla da değişim istemediklerini, anlamsız liste pazarlıklarında saatlerce enerji harcadıklarını gördüm. Ve bir başka acı olan şeyi daha gördüm. Bizim gibi arafta olan insanların bu partide yerinin olmadığını. Bu parti, lümpenizme, mezhepçiliğe, hemşericilik ve aşiretçilik bağlarına teslim olmuş artık. Bir yerel yönetim organının yani Buca Belediyesi’nin bu saçma sapan yapılanmayı ortadan kaldıracağına seçime üç gün kala kongre delegelerine her türlü baskıyı yaparak bu yapılanmanın tam da göbeğinde yer aldığına şahit oldum. Son iki günde bazı rakamlara göre tam 72 kişiye iş başı yaptırılarak kongre sonucu etkilenmiştir. Bu partinin tabanı buysa, tavanından ne bekleyeceğiz ki? Parti, kurucu değerlerinden, Kemalizm’den, evrensel sosyal demokrat ilkelerden, soldan, emek değerlerinden hızla uzaklaşıp Türk siyasetinin merkezinde bir muvazaa partisi oluyor. Kimse sesini çıkarmıyor. Defalarca yazdım, söyledim bunları. Artık yapacak bir şey yok. O nedenle, tahta sandalyelerinin üstünde uyuklayarak çocukluğumu geçirdiğim, dedemin, annemin ve babamın o güzelim cumhuriyet kokulu partisinden bu gün itibarıyla istifa ediyorum. İstifa dilekçemi genel merkeze gönderdim. Buyurun, küçük olsun sizin olsun. Kendi egolarınızı orada tatmin etmeye devam ediniz”

 
İzmirli eğitimciye mezar olan otomobil için tazminat kararı!
 
Rus kanalı İlber Hoca'yı çıldırttı: Türkiye'nin neresi..
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BURCU 7 Aralık 2015 Pazartesi 23:18

Bu CHP deki kendisine ulusalcı diyen kesimin ulusalcılıkla ırkçılığı karıştırıyorlar. Atatürk sanki sadece onlara ait. Atatürk çülüğünde ne olduğunu bilmiyorlar. Kendi kısır siyasetlerine 20 yy en büyük dahilerinden birisi olan Kemal Atatürk ü alet etmekten ne zaman vazgeçecekler merak ediyorum. Atatürkten birşeyler öğreneceklerine MHP lilerin HDP lilere tv lerde pkk terör örgütü olduğunu söylemelerini isterler. Bunlarda ATATÜRK miliyetçiliğinden ziyade MHP yi izleye izleye MHP milliyetçisi olmuşlar.

Yorumu oyla      13      5  
sevindirici haber 7 Aralık 2015 Pazartesi 23:13

Her daim eleştiren kişilerin istifa etmesi partimize ivme, huzur ve oy kazandıracaktır.

Yorumu oyla      14      6  
İzmir in efesi 7 Aralık 2015 Pazartesi 22:02

Sevgili arkadaşlar bu partinin genel baskani Adice bir komplo ile alaşağı edilip düşürülmedi mi. Ardından gelen genel başkan Ataturkun dersim ismini değiştirip tunceli yaptığı sehirde doğan ve o Atatürk un kurduğu chp de genel başkan olan ve bir kongrede Atatürk un koltuğundan onun ismini değiştirdiğini bile bile kürsüye vura vura ben DERSİMLİ KEMAL im diye bağıran ve artık eski CHP Yok artık yeni CHP var diyen bir anlayıştan ne bekliyorsunuz bir parti ya vardır ya yoktur eğer o partiyi beyenmiyorsaniz yeni bir parti kuracaksiniz gücünüz yetiyorsa yetmiyorsa adam olacaksınız oturacaksiniz kimse heveslenmesin buca da izmirde de türkiyede sahipsiz değil hele hele chp hiç değil zaman herseyin ilaci

Yorumu oyla      14      7  
ST 7 Aralık 2015 Pazartesi 21:56

Delege seçim sisteminin bazı önemli yanlışlara neden olduğu herkesin malumudur. Kimin fazla sayıda eş dost akrabası, hemşehrisi varsa (özellikle bazı bölge hemşehrileri burada öne çıkıyor) o kişiler delege, onların seçtikleri de başkan, yönetici, milletvekili vs. oluyor. Demokratik görünse de önemli yanlışlıklara neden oluyor.

Yorumu oyla      12      6  
Dogrucu 7 Aralık 2015 Pazartesi 21:04

Sn gökdemir siz seçimi kazansaydınız istifa edecekmiydiniz...? Siz akademisyenler kendinizi hep elit gördügünüz için chp bu duruma düşmedimi? Yılmak yok önemli olan zoru başarmaktır

Yorumu oyla      14      6  
Şarlo 7 Aralık 2015 Pazartesi 18:46

Sıradayım.

Yorumu oyla      13      6  
Kazım EMİR 7 Aralık 2015 Pazartesi 16:18

Yok edin kula kulluğu mahalle ve ilçe bazında delegeliği kaldırın

Yorumu oyla      29      8  
Bucasporlu 7 Aralık 2015 Pazartesi 16:15

Sn.Gökdemir'in değerlendirmelerinin %95 i benimde katıldığım objektif değerlendirmedir. Burada aslolan Atatürk'ün değerlerini taşıması ve siyasi vizyonuna sahip çıkması gereken partinin bu tip insanlarla kuşatılmış olması ve de rağbet görmeleridir,PKK ve AKP ne kadar Atatürk'e karşıysa (bunların içinde diğerlerini tenzih ediyorum) büyük bir bölüm de aynı doğrultu da karşıdır. Onların nezdinde Atatürkçüler Ulusalcıdır. Bir insanın ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunması Kurtuluş savaşı ile oluşan sınırlarımızın yani misakı milliyi savunması en doğal yurttaşlık görevidir lakin onlar açısından bunları savunanlar Ulusalcıdır ..Bunlar mı Mustafa Kemal değerlerine sahip çıkacaklar acaba ? neyse konumuza yani kongre seçimlerine dönersek Seçimler CHP geleneklerine uygun görüşler arasında geçmemiştir, maalesef Belediye imkanları ve yöneticilerinin her türlü vaat ve baskısı ile sonuca gidilmiştir, bu vaatler karşısında yelkenleri indirenler ideolojik birikimi ve tutarlılığı olmayanlar bir bedel karşılığı iki taraf arasında gidip gelmiştir bir duvar saati kadranı gibi.. ilkeli davrananlar ise kaybetmeyi göze alarak dik durmuşlardır. her iki taraftan sürekli yer değiştirenler ise AKP ye oy veren profil vatandaşlardan farksız, omurgasızdırlar . Sn.Gökdemir'in Lümpenleşme saptaması doğrudur Örgüt için ve Buca için üzülmemiz gereken bir durumdur. Sn.Gökdemir'katılamadığım durum ise Alevi meselesi ile ilgilidir. Her iki tarafta da Aleviler de vardı sunnilerde vardı lakin CHP politikalarında bu tür mezhepsel bakış açısının hiç gündeme gelmemesi ve mezheplere gözünün kör olması gerekiyor , Kınanması gereken durum Alevi ve Sunni olmanın varlığından ziyade bunun kurcalanması ve gündemde tutularak bu gözlüklerle siyaset yapılmasıdır. Eğer Sn.Gökdemir bunu kasdetdi ise ona katılırım sanıyorum kasdetdiği bu olmalı . Netice itibariyle seçim sağlıklı ve eşit şartlarda olmamıştır ,buna sebep olanlar CHP Buca tarihinde kendilerine bakan her gözde bu olumsuzlukları daima o bakışlarda hissedeceklerdir

Yorumu oyla      28      9  
metin demirtaş 7 Aralık 2015 Pazartesi 16:11

chp ne bir mezhebin nede bir etnik kökenin partisidir chp umudun aydınlığın rüyalarımızdaki aşkın partisidir ulu bir çınardır dedemin babamın annemin benim oğlumun partisidir.alevinin sünninin lazın kürdün boşnagın partisidir.yanlışlar olabilir ama bu çınarın gölgesinde herşey iyi olacak yılmak yok atamızın yadigarı chp ye sonuna kadar sahip çıkacağız.tüm arkadaşlara çin den sevgiler

Yorumu oyla      25      15  
Mete 7 Aralık 2015 Pazartesi 14:33

CHP artık Atatürkçülerin değil Alevilerin ve DHKP-C ile PKK'nın partisidir. Buradan hodri meydan diyorum, herhangi bir CHP il veya ilçe kongresine gidip "PKK ve DHKP-C birer terör örgütüdür diyemezsiniz, diyenleri linç ederler"

Yorumu oyla      34      34  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: ABD süreç devam etsin istiyor!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD'de geçen hafta yaptığı görüşmeler ...
Kırmızı plaka memlekette: Purçu Romanlar'a gitti
Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ...
Serter’den sandık maratonu değerlendirmesi ve ‘Kılıçdaroğlu’ yanıtı!
CHP İl Başkanı 2 haftada 30 başkanın seçildiği sandık mesaisini değerlendirirken, ...
 
CHP’li kadınlardan Kütahya’ya dikiş makinesi desteği
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde CHP'li kadınlar, Kütahya’nın CHP’li tek ...
MKYK’daki tek İzmirli Tekin konuştu: Kadın vicdanın sesidir!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 2014 yerel ...
CHP’de 30 ilçe seçimini yaptı: Kongrede kimler oy atacak?
Kongre maratonu tamamlanırken, ilçeler il kongre delegeleri de seçildi. İşte ilçe ilçe liste…
 
AK Partili Delican: İzmir CHP'nin yükünü silkeleyerek...
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın 1 Kasım seçimleri sonrası düzenlemiş ...
CHP'den Musul çıkışı: Velev ki IŞİD'ten temizlendi...
IŞİD’in 47 kişiyle birlikte 101 gün rehin tuttuğu eski Musul Başkonsolosu, ...
CHP İzmir’de ‘yeni sezon’: Hangi ilçede kim başkan oldu/Yönetime kimler girdi?
Kongre maratonu 15 güne yayılan seçimlerle tamamlandı. 30 ilçede yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva