HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2015 Pazartesi - 16:21

CHP İzmir’de seçim zirvesinde başkanlardan isyan yağmuru!

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe başkanları toplantısında isyan çıktı. İlçe başkanları seçim öncesinde delege seçimleri ve kongrelerin ertelenmesine tepki gösterdi. İl Başkanı Bedri Serter ise, “Ben ne yaptıysam genel merkezin bilgisi dahilinde oldu” dedi. Başkanların tamamına yakını ekonomik sorunlardan şikayet ederken belediye başkanlarına laf geçirememekten yakındı.

CHP İzmir’de seçim zirvesinde başkanlardan isyan yağmuru!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde aday belirleme zamanına çok kısa bir süre kala CHP İzmir İl Başkanlığı’nda ilçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi. 



Seçim gündemli toplanan, il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basına kapalı toplantıya delege seçimlerinin hesaplaşması damga vurdu. Birçok ilçe başkanı partide tartışmalara neden olan “delege seçimleri ve kongrelerin ertelenmesi” kararının doğru olmadığını söyledi. Çalışmaları yarım bırakmak yerine hiç başlamamanın daha doğru olacağını ifade eden başkanlar sürecin parti içinde çatışmalara neden olduğunu anlattı.


 
BAŞKANLARI TOPA TUTTULAR
Toplantıda, ilçe başkanlarının büyük bölümü belediye başkanlarını topa tuttu. Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, delege seçimleri ve kongre sürecinde kendisinin eleştirildiğini belirtirken il başkanlığı ve karar alan iradenin de eleştirilebileceğini söyledi. Başak, “Ben ilkesel siyaset yapma taraftarıyım. Bizim ilçe başkanları olarak güçlenmemiz için sahada çalışma yaparken elimizde çeşitli argümanların olması lazım. Bunların başında istihdam geliyor. Belediye başkanları bizim güçlenmemiz için işe adam almıyor. Ne yazık ki istihdam konusunda özel şirketler üzerinden çalışmalar yapmak zorunda kalıyorum. Delege seçimleri sürecinde İzmir’de partiyi yöneten yapıya ve ilkesel duruş sergilemeyen yapıya karşı dik duruyorum. Bu yapıya karşı da sonuna kadar mücadele edeceğim. Siyaset İzmir’de kutuplaşmıştır” dedi.  Başak, AK Parti’nin seçim stratejinin belirlendiğini ifade ederken Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday yapılacağını CHP’li belediyelere de önümüzdeki günlerde operasyonlar yapılacağını söyledi.

NEDEN İPTAL ETTİNİZ?
Toplantıda, il yönetim kurulu kararı ile bazı mahallelerde iptal edilen delege seçimleri de gündeme geldi. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü Çiğli’deki delege seçimleri ile ilgili alınan kararın il başkanlığı tarafından iptal edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Seçimde, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Başkan Yardımcıları Ali Karabay ve Niyazi Arslan’ın desteklediği mavi listelerin seçim kazandığı EVKA-2, Köyiçi ve Uğur Mumcu mahallelerinde seçim ilçe yönetimi tarafından iptal edilmiş, il yönetimi de bu kararı iptal ederek seçimi geçerli saymıştı.
 
SORMADAN İŞ YAPIYORSUNUZ
İlçe başkanları toplantıda il yönetimini kendi başına karar almakla ve birkaç kişi ile sistemi götürmekle suçladı. Konak İlçe Başkanı Başak, “İl başkanlığında birkaç isim bir araya geliyor ve kararlar alıyor. Bunları bilmiyor ve sonradan öğreniyoruz. Bize gelen yazılarda ‘il yönetim kurulu ortak kararı’ deniliyor. Böyle bir şey yok” dedi. Bunun üzerine, İl Başkanı Serter, alınan tüm kararların genel merkez onayından geçtiğini ifade etti.

Toplantıda, “Ne yapıyorsam genel merkeze soruyorum” diyen Serter’e Başak, “Biz de soruyoruz. Ama böyle bir şey olmadığı ortaya çıkıyor” yanıtını verdi. Toplantıda, birkaç kişi tarafından alınan kararın il yönetiminin tamamı tarafından desteklendiği algısı için eleştiride bulunan Başak’a il yönetiminden de destek geldi. İl Yöneticisi Duygu Oskal kararların yönetimin ortak kararı olmadığını belirtti.
 


LÜTFETTİNİZ!
Toplantıda, Başak’a “tek adam” eleştirisi için Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü ile Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’den de destek geldi. Gümrükçü, konuşmasında mahalle delege seçimlerine girince Başkan Serter’den uyarı aldı. Serter’in, “Bu konular gündemimiz değil” sözlerine “Beni konuşturmayacaksanız susayım” diyen Gümrükçü’ye Serter, “Tamam konuş, konuş” yanıtını verdi. Gümrükçü de, “Peki o zaman lütfettiniz” cevabını verdi ve şikayetlerini dile getirdi.
 
DEVENİN BOYNU…
Başak’ın eleştirilerine İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı yanıt verdi. Akıncı, bir dönem kendilerine destek veren Başak’ın konuşmalarında kendilerini eleştirmemesi gerektiğini söyledi. Akıncı, “Anadolu’da bir tabir vardır. Devenin boynu yere eğilip, yere de değince o deveye vurulmaz ve boynu kesilmez. Şimdi neden böyle yaptığını anlamıyorum” dedi.
 


EKONOMİK KRİZ VURGUSU
Toplantıda başkanların tamamına yakınının şikayet ettiği konuların başında mali problemler geldi. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, “Buca seçime hazırdır. Biz her sandıkta örgütlüyüz. En büyük sıkıntımız da ekonomi… Milletvekili adayları bir önceki seçimde bir lira yardım etmedi. En büyük destekçimiz belediye başkanımız. O da olmasa işimiz gerçekten zor. Bu seçimde seçim ofisi de açmayacağız” dedi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ, ANLATTI
Konuşmasında ilçe belediye başkanına teşekkür eden ender isimlerden birisi olan Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de Başkan Hasan Karabağ’ın kendileri için yaptıklarını anlattı. Alper, Karabağ’ın partiye büyük destek verdiğini söylerken, “Yeni ilçe binası alacağız. Hatta seçimden sonra taşınacağız. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
AZİZ YILDIRIM İLE TOPLANTI
Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat toplantıda işsizlik vurgusu yaptı. Polat, “Biz seçime hazırız ve sandık görevlileri açısından sorun yok ama gençlerimize iş bulamıyoruz. Sadece belediye başkanları ve ilçe başkanları bu gündem maddesi ile bir araya gelmelidir. Milletvekili olanlar ve aday olanlar partiye destek olmalıdır. 7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili, ‘Aziz Yıldırım ile toplantım var’ diyerek çalışmayı terk etti. Biz bunu bile gördük. Seçim ofisi de açmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.
 
BİZDEN HABERSİZ ÇALIŞIYORLAR
Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz da toplantıda seçim çalışmalarını eleştirdi. Eryılmaz, “Belediye başkanı ve parti yönetimi milletvekillerinin yanında olmalıdır. Ama ne yazık ki milletvekili bizden habersiz program yapıyor. Belediye başkanımız çalışmalara şimdiden başladı. Biz de çalışıyoruz. Seçim ofisini açacağız” dedi.
 
PRESTİJİMİZ YERLERDE
Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz toplantıda Büyükşehir Belediye ile parti örgütü arasında koordinasyon eksikliği olduğunu söyledi. Yalaz, “Biz ne yazık ki birçok konuda eziliyoruz. Prestijimiz yerlerde. Urla’dan birçok kişi belediyede işe alında ama bizim haberimiz yok. Bir kez olsun Büyükşehir’den telefonum çalmadı. Bizi muhatap bile almıyorlar” diye konuştu.
 
BAYRAK ASACAK GENÇ BULAMAM
Toplantıda metropol dışında kalan uzak ilçeler de bazı konulardan şikayetçi oldu. Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, “Delege seçimlerinin ertelenmesi partilileri küstürdü. Ayrıca seçim dönemine ilişkin bütçemiz yok. Zor durumdayız. Bir tane bile partili gencimizi, kadınımızı işe aldıramadım. Böyle giderse Ödemiş’te seçimde bayrak asacak genç bulamam” dedi.
 


BAŞKANLAR SAHADA OLMALI
Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan da köylerde oyları yüzde 20 oranında arttırdıklarını söyledi. En büyük görevin belediye başkanlarına düştüğünü ifade eden Sardoğan, başkanların sahada olması gerektiğini söyledi. Sardoğan, “Bizim belediye başkanımız bu seçimde de sahada olacak. Hedefimiz Aziz Kocaoğlu’nun aldığı oyu yakalamak” diye konuştu.
 
KASADA PARA YOK
Toplantıda ekonomik sorunlardan şikayetçi olan isimlerden birisi olan Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü, “Seçimde belediyeyi kaybettik. Paramız yok. Kasamızda sıkıntı var. Bir çözüm bulun” dedi.
 
Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise Büyükşehir yasası ile ilçeye gelen hizmetlerin oy artışına sebep olduğunu ifade ederken, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar da Büyükşehir’in ilçelerde yaptığı yatırımlardan kendilerinin haberdar olmadığını vurguladı.

 
Türkiye sınırında hava harekatı: Koalisyon IŞİD’i vuruyor
 
Emniyetten ‘Hürriyete saldırı fotoğrafı’na soruşturma!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sokağın dili 15 Eylül 2015 Salı 09:42

İlçe başkanlarının açıklamalarından anlaşılıyorki izmirde ciddi kriz var.Bayraklı ilçe başkanı belediye başkanına teşekkür ediyor bunların hepsi kişisel çıkarlar adına yapılıyor kendi çıkarların uğruna partilileri yok sayan o makamı hukuksuzca işgal eden birisinin konuşmaya hakkı yoktur

Yorumu oyla      16      5  
SARNIÇLI 15 Eylül 2015 Salı 02:07

TÜM YAZILANLARI DİKKATLİCE OKUDUM.ANCAK GAZİEMİR İLÇE BAŞKANININ NE SÖZ ALDIĞINI NEDE KONUŞTUĞUNU OKUYAMADIM.!! OYSA GAZİEMİR TAM BİR PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ.GAZİEMİR DE ÖYLE BİR YÖNETİM YAPILMIŞKİ; TÜM YÖNETİCİLER KAFALARINI KUMA SOKMUŞLAR,ARAKİ BULASIN. "Oturarak başarıya ulaşan tek yaratık tavuktur. »

Yorumu oyla      14      5  
14 Eylül 2015 Pazartesi 21:56

BAŞKANLARIMIZ KENDİLERİNE GÖRE HAKLI OLABİLİRLER.DELEGE SEÇİMİNDE GÖSTERDİKLERİ ÖZVERİLERİ ÇALIŞMALARI SEÇİMLERDE GÖSTERSELERDİ 13 MİLLETVEKİLİ SAYIMIZ 12 YE DÜŞMEZDİ.AZALACAĞI YERDE ÇOGALIRDI.BAŞKALARINI SUÇLAYAYIP YARGILAMADAN ÖNCE LÜTFEN BURNUMUZUN UCUNU GÖRELİM...BARIŞI VE BİRLİK BERABERLİĞİ ÖNCE İÇİMİZDE SAĞLAYALIM.....

Yorumu oyla      13      5  
EROL 14 Eylül 2015 Pazartesi 21:26

KISACASI DOGRULARI ALKIŞLAMAK LAZIM

Yorumu oyla      14      5  
HÜLOĞ 14 Eylül 2015 Pazartesi 20:43

niye yumruklaşma yok büyük eksiklik

Yorumu oyla      14      5  
İsyan 14 Eylül 2015 Pazartesi 20:21

Haberi okudum tek konuşmayan ilçe başkanı umut başkan herhalde. İlk konuşan ve bu il bsk ile olmaz derken kimse konuşmadı. Şimdi milletvekilleri ve ilçe bskları bu il ile olmaz diyor. Helal olsun umut başkana geleceği gören başkan.

Yorumu oyla      13      5  
14 Eylül 2015 Pazartesi 17:34

Tabi gençleri hiç bir yerde değerlendirmeyi bayrak aşan afiş aşan genc te bulamazsınız çünkü genlerin siyasete girmesini engeliyorsunuz sadece seçim çalışmalarında koşturacak genç istiyorsunuz onları parlementoda emeli edecek kac genç sectirdiniz bilin gençlerin kıymetini bulamazsınız tabi seçin 60 70likleri onlar çalışsınlar olmazmi

Yorumu oyla      17      5  
yorum 14 Eylül 2015 Pazartesi 17:05

yorumlarda genel duyduğum alımlarda torpil istiyor başkanlar. ee ak partiyi bunun için eleştirmiyormuydunuz.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Purçu’dan Almanya raporu: Hem üzüldüm hem utandım!
Dortmund Belediyesi’nin daveti üzerine Almanya’ya giden CHP İzmir Milletvekili, ...
Demirtaş: Biz Kürt gençlerine asla savaşı önermiyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Biz Kürt gençlerine asla savaşı, şiddeti ...
AK Parti’de Delican’dan kongre raporu
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresini değerlendirdi.
 
CHP'de Gürsel Erol sürprizi!
CHP'nin 1 Kasım Genel Seçimleri için Tunceli'de yaptığı eğilim yoklamasını ...
CHP Turgutlu'da tekme-tokat yönetim kavgası!
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde CHP İlçe Başkanlığı görevinden 3 gün önce ...
CHP’de sahaya inen Uçar’a derneklerden tam destek
CHP İzmir’den milletvekili adayı Nurgül Uçar çseçim çalışmalarına başladı. ...
 
Erdoğan yeniden meydanlara inecek mi?
Hafta sonu yapılan AK Parti kongresine damgasını vuran Cumhurbaşkanı Tayyip ...
AK Parti’de teşkilat başkanını çizdi: En az oyu o aldı
AK Parti kongresinde Başbakan Ahmet Davutoğlu geçerli 1353 oyun tamamını ...
CHP seçim için bu kez O’nunla anlaşamadı, çünkü…
1 Kasım seçimleri için çalışmalara başlayan CHP önceki seçim kampanyasını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva