HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 12:09

CHP İzmir’de ‘miting’ zirvesi: Tekin’den Erdoğan’a rest!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs’ta yapacağı Aydın mitingi için İzmir’de toplantı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan’ın istifa restini değerlendirdi. Tekin, “Başbakan bırakıp gidecekse kimse üzülmez. Irak’ta 1,5 milyon insan öldü. Keşke Başbakan burada da aynı duyarlılığı gösterseydi” dedi. Tekin ayrıca, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki saldırı öncesi MİT’in bombalı araç alarmı verdiğini ve ilgili kurumları uyarmasına rağmen önlem alınmadığını dile getirdi.

CHP İzmir’de ‘miting’ zirvesi: Tekin’den Erdoğan’a rest!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’nin İstanbul ile başlayacağı “Demokrasi ve Özgürlük” mitinglerinin en önemlilerinden biri olan Aydın mitingi için İzmir’de zirve gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs’ta Aydın’da yapacağı miting öncesinde Ege Bölgesi milletvekilleri ve il başkanları bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Haluk Tezcan, Yakup Akkaya, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Aytun Çıray, İzmir İl Başkanı Ali Engin, Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve parti yöneticileri katıldı.
 
İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete yüklendi. Dış politikada ciddi zaafların oluştuğunu anlatan Tekin, hükümetin artın olayları kontrol altına almakta zorlandığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da AK Parti Kadın Kolları’nın düzenlediği toplantıda, “Suriye Banyas'ta katledilen bebekler için susmaktansa Başbakanlığı bırakır giderim" sözlerini değerlendirdi. Tekin, “Hatay Reyhanlı saldırısından önce başbakan yaptığı açıklamalarda savaşçı dil kullandı. Çıkıp, ‘sabrım taştı, gereğini yapacağım’ dedi. Başbakan bırakıp gedecekse kimse üzülmez. Başbakan eğer vicdanen değerlendirme yaparak Suriye’deki olaylardan dolayı bırakıp gedecekse sadece orada değil Ortadoğu’da birçok ülkede insan katledildiğini, kan aktığını görür. Irak’ta 1,5 milyon insan öldü. Keşke başbakan burada da aynı duyarlılığı gösterseydi” diye konuştu.

 
MİT YAZI GÖNDERDİ
Tekin, konuşmasında Reyhanlı saldırısı öncesinde MİT’in ilgili kurumları uyardığını ve bu konuda resmi yazı gönderdiğini açıkladı. Uyarı yazısına rağmen bir çalışma yapılmadığını anlatan Tekin, “Ülkemiz olağanüstü dönemler yaşadı. Apoletleler gitti, apoletsizler geldi. Basına bir ülkede sansür uygulanıyorsa orada demokrasi ve özgürlük gitmiştir. Hatay’da 20’ye yakın milletvekili olmasına rağmen anlatılanlar, konuşulanlar gündeme gelmiyor. Orada oluşabilecek olumsuzlukların önüne iktidar geçemedi. Bilgi kirliliği içinde hükümet yetkilileri saldırının ardından bir saat içinde ‘olayı biliyoruz’ dediler. Bu kadar hızlı, bu kadar çevik bir şekilde bunu söylediler, İktidar elleriyle koymuş gibi ‘biliyoruz’ dedi. Bundan önce başka konuları 6 aydan önce bulamıyorlardı. MİT’in ilgili birimlere yazısı var. Suriye’de Rakka şehri muhaliflerin elindeki tek kent. Buradan bombalı saldırı için aracın geçeceği biliniyordu. Buradan soruyorum. Bu uyarı size geldiyse niye önlem almadınız? Rakka’daki muhaliflerle ilişkinizi açıklayın. Sıkı yönetim ilan ederek, gazetelere, basına sansürü uygulayarak olmaz. Uygulasan ne olur. Dünya medyası, komşu ülkeler gündeme getiriyor. Baskıcı anlayış sürüyor. 1 Mayıs’ta engel koyan zihniyet, şimdi de bunu yaptılar” dedi. Tekin ayrıca, basın mensuplarından İzmir’de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a MİT’in yazısının sorulmasını istedi.
 
AKP, YASI GÖRÜNTÜ KARARTARAK İLAN ETTİ
İki gündür Türkiye’nin yas halinde olduğunu belirten Tekin, “Halen daha hayatını kaybedenlerin sayısı belli değil. Çok sayıda kayıp var. Ulaşılamayan insanların sayısı yüksek. CHP olarak önceden Hatay’daki oluşabilecek sıkıntıyı uyardık. İktidar da kayıtsız kaldı. AKP yanlış politikalardan vazgeçmelidir. Dış politikada kabul edilebilir durumda değiliz. Bu olayların ardından yas ilan edilebilir. Bundan daha büyük felaket de yoktur. AKP zaten karartarak, yasak getirerek yas ilan etti. Ölen yurttaşlarımızın içinde ağır yaralıların sayısı çok fazla... Umut ediyorum ölen sayısı burada kalır” dedi. Sınırın kontrolsüz olduğunu anlatan Tekin, “Biz bu konuda raporu daha önce paylaştık. Şu anda Hatay-Suriye diye bir sınır yok. Zaten sınır çoktan kaldırılmıştı. İllerde ciddi huzursuzluk var. Elini kolunu sağlayan, bilinmeyen insanlar geziyor. Giriş çıkışlar kayıt altına alınamıyor. Devlet burada sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.

 
Tekin, 45 kişinin hayatını kaybettiği dönemde AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’nun oğlunu evlendirmesi ve düğün yapması ile ilgili olarak da, “Benzer olay daha önce de olmuştu. Daha önce de olmuştu. Onu AKP’lilerin vicdanlarına sorun” dedi.
 
DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK
Aydın Mitingi ile ilgili de konuşan Tekin, “CHP MYK’sı miting yapma kararı aldı. Neden seçim dönemi olmadan bu işe ihtiyaç duyuldu? Her gün aşama aşama demokrasinin, özgürlüğün nasıl tırpanlandığını yok edildiğini görüyoruz. Başkanlık sisteminin tartışıldığı yerde otoriter başkanlık sistemi ile karşılaştık. Her şeye başbakan karar veriyor. Kaç çocuk yapılacağına, gazetelerin ne yazacağına, yargının ne yapacağına o karar veriyor. Basına, medyaya sansür uygulandığı bir dönemde ana muhalefet olarak milletle buluşmaya gidiyoruz. Aydın’da demokrasi nasıl zaafa uğramışsı Erzurum’da da uğramıştır” diye konuştu. Tekin, Ramazan Ayı ve yaz döneminin ardından Eylül itibariyle yeniden mitinglere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan İzmir İl Başkanı Ali Engin ise “18 Mayıs’ta düzenlenecek olan Aydın mitingi için bir aradayız. Mitingi hep birlikte organize edeceğiz. Zamanımız az ama örgütlerimiz en görkemli şekilde bu organizasyonu yapacaktır” ifadesini kullandı. Tekin ve beraberindekiler ardından parti yönetimi ile miting başta olmak üzere gündemdeki konularla ilgili toplantı yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Mayıs 2013 Pazartesi 20:14

chp genel merkezini izmire taşıyın bence çünkü başka gitcek yeriniz yok herhalde yakında izmirde gitcek vee karıştıracak ve gitceniz yer balamıcanıııız

Yorumu oyla      15      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den CHP’nin First Lady’si geçti: Kadın başkan olmalı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler ...
AK Partili Vekil’den Vali’ye şok suçlamalar
AK Parti Adana milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni ...
Tanrıkulu 'S' plaka isyanını Meclis'e taşıdı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
 
'Kenya'dan geleni kullanmakla doğru yaptık'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreciyle ilgili olarak İzmir’de ...
Kılıçdaroğlu Manisa'ya Ankara'dan bağlandı!
CHP Genel Merkezi tarafından gençlere yönelik yürütülen 'Gence Artı' programı ...
'Başbakan kimliğimi kürsüye bırakır giderim'
Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki çifte saldırıyla ilgili olarak ''Gün 'ben ...
 
BDP Eşbaşkanı Demirtaş: Hükümetin yanındayız
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki saldırılarla ilgili konuşan BDP Eşbaşkanı ...
Bakan Bozdağ'dan yoğun İzmir mesaisi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Anneler Günü'nde, 8 ay önce, askeri ...
Davutoğlu Reyhanlı yorumu: Neden şimdi?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı'daki bombalı saldırıyla ilgili, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva