HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2017 Cuma - 12:17

CHP İzmir’de kongreye doğru… O iki isim adaylık için ne dedi?

İl Örgütü 7 Ocak’ta yeni başkanını seçecek. Sürece Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun nabız yoklamaları damga vurdu. Kulislerde ismi geçen İl eski Başkanı Nalbantoğlu ile geçtiğimiz aylarda aday olacağını ifade eden Konak İlçe eski Başkanı Karamustafaoğlu açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir’de kongreye doğru… O iki isim adaylık için ne dedi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirdiği ilçe kongreleri sonrasında 7 Ocak’ta yapılacak il seçimine kilitlendi.

Süreçte YDK Üyesi Mahir Polat, İl eski Başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin ve Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün ismi il başkan adaylığı için sıkça dillendiriliyor. Ayrıca kadın ve genç bir partilinin de işaret edilebileceği iddia ediliyor.

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu başta olmak üzere, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve İzmir siyasetinin önde gelen isimlerinin göstereceği refleks ise ayrı bir merak konusu oldu. Öte yandan devreye genel merkezin ve hatta direkt olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun girmesini bekleyen çok sayıda partilinin de olduğu konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçe başkanlarını makam odasına davet ederek bir zirve gerçekleştirdi. ‘Birleştirici bir aday etrafında uzlaşalım’ düşüncesine sahip olduğu bilinen Kocaoğlu, başkanlarla fikir alışverişinde bulundu. Başkanlardan isim ve öneri isteyen Kocaoğlu kendi düşüncesini ise, ‘Yemin ederim aklımda kimse yok’ sözleriyle ifade etti. İlçe başkanlarının çoğunluğunun Kocaoğlu’na isimden ziyade ilke anlamında görüş sundukları öğrenildi.

BİR KISIM PARTİLİ RAHATSIZ!
Toplantının ardından Kocaoğlu’nun belediye başkanları ile bir araya gelme hazırlığı içinde olduğu ifade edildi. Daha sonra bir milletvekilleri buluşmasının da gerçekleşmesi bekleniyor. Kocaoğlu’nun il başkan arayışı temaslarının örgütte bir kısım partiliyi rahatsız ettiği öne sürüldü. En son gerçekleşen il yönetim kurulu toplantısında bazı il yöneticilerinin, ‘İl kongresine gidilirken bizim de fikrimiz alınabilir. Bize kimsenin bir şey sorduğu yok’ noktasında serzeniş içinde oldukları öğrenildi.  İl Başkanı Güven’in süreçte pasivize edildiğini savunanların olduğu biliniyor. Başkan Güven her ne kadar, ‘Kocaoğlu’nun gayreti samimidir. Eleştirilmesi yanlış. Yaptığında bir sakınca yok’ dese de bazı partililerin, ‘il başkanının dahil edilmediği bir süreçte uzlaşı nasıl sağlanacak?’ düşüncesinde oldukları öğrenildi.

KOŞULLAR UYGUN OLURSA ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM
İl kongresine bir aydan az zaman kalırken İzmir’de daha taşların yerine tam oturmadığı ifade ediliyor. Dengelerin iyi hesaplandığı günlerde ilçe kongreleri öncesinde il başkanlığı noktasında net açıklamalarda bulunan Konak İlçe eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’ndan bir hamle geldi. Karamustafaoğlu yaptığı açıklamada, “Biz bir ideolojik duruş sergilemeye çalışıyoruz. Partinin sol tarafını harekete geçirme noktasındayız. Ben olursam ben, ben olmazsam başka bir arkadaşımız sol kanat adına aday olacak. Bunu en geniş tabana nasıl yayarız diye çalışmalarımız var. Her gün görüşmeler, temaslarımız var. ‘İlle ben olacağım’ diye bir kural yok. 2012’de ilçe başkanı olurken de ben adayım demedim. Koşullar uygun düştü ben aday oldum. Yine koşullar uygun olursa aday olmayı düşünüyorum. Bütün örgüt takdir eder ki il başkanlığını en iyi şekilde yapabilirim. Ama bunu birçok arkadaşımız da yapabilir” dedi.

UZLAŞMA ADAYINA KARŞIYIZ, SOL CENAH OLARAK HAREKET GERÇEKLEŞTİRİYORUZ!
Karamustafaoğlu ayrıca ‘uzlaşı’ aday formülü hakkında da konuştu. Karamustafaoğlu, “Koşuların sizin üzerinizde kesişmesi gerekiyor. Zorlayarak bir şey olmaz. Biz zorlamaya şiddetle karşı çıkıyoruz. Gücü elinde bulunduranların zorlamasıyla ‘a ismi değil de b ismi aday olsun’ deniliş biçiminin şiddetle karşısındayız. Uzlaşma aday arayışına karşı çıkıyoruz. O partiyi küçültür ve ayrıştırır. Uzlaşma aday dedikleri şeyde bir kesimi yok sayıyorsunuz.  Örgütte seçilme hakkını kısıtlıyorsunuz. Sosyal demokrat partilerin olmazsa olmazı konuşan, yarışan bir örgüt yapısıdır. Partinin kanatlarının oluşması gerekiyor. Bu kanatlar olmazsa parti tutuculaşıyor. Biz sol cenahtan bir hareket gerçekleştiriyoruz. Buna 1 buçuk senedir çalışıyoruz. Ne kadar gerçekleştiriyoruz? Buna örgüt karar verecek. Örgüte söyleyecek bir şeyimiz yok. Tartışan, yarışan kongreler sonrasında bırakın ayrışma ve kavgayı, parti içi demokrasi geliyor ve barış sağlanıyor. Çünkü ona örgüt karar veriyor. Kaybeden grup bir saat sonrasında kazananı kutluyor ve emrine giriyor. Biz bunu 30 yıldır yaşıyoruz. O yüzden dayatma ve genel merkez yönlendirmesiyle bu işler olmaz. İlk yaptığım adaylık açıklaması noktasında duruyorum. Geri atmış değilim” diye konuştu.

GENEL MERKEZ DIŞINDAKİ ARAYIŞLAR BENİ İLGİLENDİRMİYOR!
Potansiyel il başkan adayları arasında bulunan İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ise, “Bu konuda bir genel merkez ve genel başkanımızın onayıyla bir konsensüs olursa biz bu işte varız. Onun dışındaki arayışlar beni ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

 
Folkart Gallery’de görsel şölen... ‘Suskun bakışın aykırı çığlığı’
 
İzmir'de teröre büyük darbe... 2 ayda çöktüler!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cengiz cansız 22 Aralık 2017 Cuma 23:06

rıfat bey il başkanlığın altın tepside istıyor yok kardeşim kantara çıkacaksın icazeti örgütden alacaksın hem daha önce yaptın izde bırakmadın

Yorumu oyla      11      5  
sinan karamustafaoğlu evet:) 22 Aralık 2017 Cuma 18:03

Oğlu,ortağı ve dünürü ile beraber gene dar kadro yalı grubununbir dönem daha belediye meclisi üyesi olabilmesi için sol kanat adayı:) Sinan Karamustafaoğlu'na evet.. Hasan Ali Yüceller hak kazanan oğlunu bile kendisi makamda diye avrupaya göndermedi. Ne solu beyefendi.. ne solu?

Yorumu oyla      11      5  
İl delegesi 22 Aralık 2017 Cuma 16:48

Sende bizi ilgilendirmiyorsun sayın Nalbantoğlu.

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaşız 22 Aralık 2017 Cuma 14:23

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda çevre kent deyipte ayrımcılık yaptığınız düzenleme değişmedikçe ; yani adil ve eşit bir düzenleme yapılmadıkça çevre kentli olarak CHP İl Başkanı veya Belediye Başkanı adayı kim olduğunun önemi yok. Öncelik halkçı ve Sosyal Belediyecilik

Yorumu oyla      11      7  
Vatandaşız 22 Aralık 2017 Cuma 14:23

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda çevre kent deyipte ayrımcılık yaptığınız düzenleme değişmedikçe ; yani adil ve eşit bir düzenleme yapılmadıkça çevre kentli olarak CHP İl Başkanı veya Belediye Başkanı adayı kim olduğunun önemi yok. Öncelik halkçı ve Sosyal Belediyecilik

Yorumu oyla      11      7  
Kemal 22 Aralık 2017 Cuma 12:50

Sinan Karamustafaoğlu partinin sol tarafını harekete geçirecekmiş. Hadi ordan!! Partinin sol tarafı kalemi eline aldığında meclis listesine oğlunu yazmak Konak meclisini ne idüğü belirsiz adamlara teslim etmek değildir Mustafa yoldaş! hatırlatırım.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Telefonun başına geçip tek tek tehdit ettiler'
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP İzmir’in gençlik raporu: Kimler seçildi/ il kongresi ne zaman?
Ana kademe ile birlikte gençler de sandık heyecanı yaşadı. İzmir’de süreç ...
MHP'den hükümete belediye başkanları eleştirisi
MHP milletvekili Seyfettin Yılmaz, görevden ayrılan AK Partili belediye ...
 
Erdoğan'dan tarihi karar için açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar ...
Tarihi oylamaya Türkiye'den ilk yorum
Trump’ın Kudüs kararını eleştiren kararı tasarısı BM Genel Kurulu’nda ...
Başkan Güven'den kongre mesajı: Kocaoğlu'nun eleştirilmesi yanlış!
İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda masaya il kongresi yatırıldı. Başkan ...
 
CHP'li Özel tazminat ödeyecek
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2. Abdülhamid'in beşinci kuşaktan torunu ...
'Türkiye'nin iradesini dolarla satın alamazsınız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de yapılacak Kudüs oylaması ...
CHP İzmir’de gündem il başkanlığı… O isim açıkladı: Adayım!
Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, 21 Ocak’ta gerçekleşecek kongre ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva