HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2015 Cuma - 19:11

CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında flaş kararlar

Başkan Serter’in yokluğunda gerçekleşen toplantıda Balçova’daki delege seçimlerinde yaşanan basına saldırı olayı için komisyon kurulmasına karar verilirken, bir üye Genel Başkan’ı eleştirdiği için disipline gönderildi.

CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında flaş kararlar

EGEDESONSÖZ -  CHP İl Yönetimi haftalık olağan toplantısında bir araya geldi.

İl Başkanı Bedri Serter’in katılmadığı yönetim Kurulu toplantısında, bir partilinin disiplin kuruluna gönderilmesine karar verildi. Bornova’da üye olan Birol Doyranlı isimli kişinin seçim sonrasında sosyal medya hesapları üzerinden genel başkan ve parti yönetimine hakaret ettiği ifade edildi. Yönetim kurulu açıklamaları gerekçe göstererek Doyranlı’yı disipline gönderdi.  Doyranlı’nın sosyal medyada, “Eyy CHP’liler. Başarısızlığı başarı gibi gösterip, başarısızlık istikrarının arkasına takılmak Atatürk'ün kurduğu partiye ve partililere hiç yakışmıyor” sözleri dikkat çekti.
 


KOMİSYON KURULACAK
Toplantıda, delege seçimleri sırasında Balçova’da saldırıya uğrayan DHA Muhabiri Elif Demirci için komisyon kurulmasına karar verildi. Gazeteciyi darp edenlerin tespiti ve hakkında inceleme başlatılması için görevlendirilen komisyonda İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nurcan Adıgüzel, Fulya Türkeli, Hüseyin Çamaşırcı ve Bahar Çalışkan yer aldı. Toplantıda, ayrıca İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir’in olay ile ilgili Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’ı aradığı ve basına saldırı ile ilgili bir işlem yapıp yapmayacağını sorduğu öğrenildi. Eryılmaz da Özdemir’e, “Biz basın mensubu arkadaşımızla da görüştük. Herhangi bir şikayet yada suç duyurusu olmadığı için bu konuda bir işlem başlatmadık. Başlatmayı da düşünmüyoruz. Çünkü mesele büyütülecek bir durumda değil. Ne yazık ki yandaş medya ve hükümete yakın bazı gazeteler tarafından konu abartıldı. Ortada abartılacak bir şey de yok” dediği belirtildi.

Bunun üzerine, il yönetimi insiyatif kullanarak ilçe yönetimini bypass etti ve yönetim kurulu arasından komisyon kurdu. Komisyonun araştırma yaptıktan sonra yönetime rapor sunacağı ifade edildi.
 
USUL HATASINA RAĞMEN
Yönetim kurulu toplantısında Menderes Özdere’de yapılan seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Çukuraltı Mahallesi’nde eski Belediye Başkanı Haldun Ertok rakipleri ile yarışmış her iki liste de 36’şar oy almıştı. İlçe Başkanı Abdullah Sürücü yönetim kurulu kararı almadan seçimleri iptal ettiğini belirten yazıyı gönderdi. İl Başkanlığı da aynı şekilde gelen kararı onayladı ve yeniden seçim için Cumartesi gününü belirledi. Toplantıda, ilçe başkanının yönetim kurulu kararı olmadan iptal işlemi yapamayacağı, il yönetimin de onayının olması gerektiği dile getirildi. Usül hatasına rağmen il yönetimi mahallenin talebini uygun bularak seçimlerin yenilenmesi kararı aldı.
 
KAYBEDEN LİSTEDEN TRANSFER
Toplantıda bazı ilçelerde yapılan itirazlar da gündeme geldi. Buca Yiğitler Mahallesi’nin seçimlerinde kazanan listede kadın kotasına uyulmadığı tespit edildi. Kaybeden listeden kadınların temsil oranında kazanan listeye transfer edilmesi kararlaştırıldı.  Yine Menemen’de bir mahallede yapılan itiraz da aynı şekilde karara bağlandı. Yönetim kurulu başka bir itirazın yapıldığı Bayraklı Onur Mahallesi’ndeki imza ile çıkan zarfların sayısının birbirini tutmaması ile ilgili de kazanan listenin fark atarak kazanması nedeniyle seçimi geçerli saydı. Urla’dan yapılan bir itiraz da süresi içinde yapılmadığı için kabul edilmedi.

Öte yandan İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Adıgüzel toplantıda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ‘faşist’ dediği iddia edilen Cem Aksan ve Vedat Uğur’un disipline gönderilmesini istedi. Yönetim konunun değerlendirilmesine karar verdi.

 
Vali, komutana ve emniyet müdürüne tam altın taktı!
 
Römorklu traktöre minibüs çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Akşener’i ilan eden’ Dervişoğlu’ndan imza operasyonu!
MHP'de üç yıl önce yapılan kurultayda Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye rakip ...
Silvan'da Yüksekdağ'ın bulunduğu gruba ateş açıldı!
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 11 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının ...
CHP’li Özel’den Manisa Valisi’ne istifa çağrısı
Manisa’da başörtülü kadınların kelepçelenerek gözaltına alınması ile başlayan ...
 
Balbay'dan iddialı çıkış: 2019'daki üç seçimi de...
CHP Genel Başkanlığına aday olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "2019'daki ...
AK Parti İzmir’de flaş istifa!
İzmir’de AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ayşen Namlı (59) partisinden ...
Davutoğlu’ndan ‘kelepçe’ ve ‘Silvan’ açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Silvan’daki operasyonla ilgili açıklamalarda ...
 
İzmir’in AK Partili başkanlarından Ankara mesaisi!
İzmir’de bulunan AK Partili belediye başkanları Ankara’ya giderek genel ...
CHP’den Ege İlleri Tanıtım Günleri’ne çıkarma
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ...
Hotar’dan miting gibi mazbata töreni!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nüket Hotar mazbatasını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva