HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2016 Salı - 12:28

CHP İl Başkanı Güven: Umarız AKP ders alır!

CHP İl Başkanı, "Her iki yanlıştan da dönülmesi sevindirici. Keşke kamuoyu ve meclis bu hatalı kararlarla uğraşıp gerilmeseydi. Umarız AKP ders alır" dedi.

CHP İl Başkanı Güven: Umarız AKP ders alır!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kamuoyunun gündeminde olan ve yapılan değişikliklerle geri çekilen Cinsel İstismarı yasası ve Belediye Dershanelerinin kapatılmasını içeren Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişiklik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HANGİ AKIL VE MANTIKLA?
Güven "Her iki yanlıştan da dönülmesi sevindirici. Keşke kamuoyu ve meclis bu hatalı kararlarla uğraşıp gerilmeseydi"  diyerek şunları ifade etti:

Özellikle kamuoyunda büyük infial yaratan ve tecavüzcü affı diye adlandırılan düzenlemenin hangi akıl ve mantıkla sunulduğunu anlamak  mümkün değil.  Sanki ülkenin hiç sorunu yokmuş gibi adeta ülkenin ortasına bir bomba bırakıldı. Günlerce bu konuya, haklı olarak infial boyutuna gelen tepkiler verildi. En büyük tepkiyi de, eylemi de CHP olarak biz ortaya koyduk. Kadın ve Gençlik kollarımızdan Milletvekillerimize ve Genel Başkanımıza kadar hepimiz bu  düzenlemenin geri çekilmesi için sürekli olarak çabaladık. Kamuoyunun bu konudaki baskısı da elbette yadsınamaz ve çok değerliydi. Ancak hala bu düzenleme iptal edilmiş veya düzenlemeden vazgeçilmiş değil. Komisyona gönderilmesinin endişesini taşıyoruz. Benzer bir şekilde yeniden karşımıza çıkarsa, daha büyük bir mücadeleyi inanıyoruz ki halkımızla birlikte ortaya koyacağız. Bu konuda takibimizde mücadelemizde bitmedi.

AKP'NİN, ÜCRETSİZ EĞİTİMDEN RAHATSIZLIĞINI ANLAYAMADIK
Güven, Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan ve sonrasında yapılan değişiklikle yeniden açılan, Belediyelerin ücretsiz eğitim veren dershaneleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı, "Kararla  birlikte adeta şok olduk. AKP'nin ihtiyaç sahibi, maddi durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına, belediyelerimizin ücretsiz eğitim vermesinden, sınavlara hazırlamasından nasıl bir rahatsızlık duyduğunu anlamak mümkün değildi. Elbette derhal tepkimizi ortaya koyduk. Bizler halk için, sosyal adalet için, aydınlık geleceğimiz çocuklarımız için siyaset yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceğine pranga, ailelerinin hayallerine darbe vuran bu kararnameye karşı çıktık. Dershaneleri olan belediyelerimiz talimata ve baskılara rağmen bu eğitim yuvalarını kapatmadılar. İsim değişiklikleriyle, farklı uygulamalarla gençlerimizin eğitim ışığından uzak kalmaması için eğitime devam ettiler. Mecliste milletvekillerimiz mücadele etti, bu KHK' nın büyük bir hata olduğunu anlattılar. Biz İl Başkanlığı olarak, ortak hareket etmek için toplantılar düzenledik yapılan eylemlere katıldık. Sonunda bu mücadelelerimiz ses getirdi ve AKP yaptığı yanlıştan dönerek, KHK' da yapılan düzenlemeyle bu dershanelerim kapatılması kararından vazgeçildi.  Bu mücadelede korkusuzca dershanelerini kapatmadan, gençlerimize sahip çıkan Belediye Başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Unutmamak gerekir ki, konuyu görüşmek üzere makamında ziyaret ettiğimiz İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız' da konu hakkındaki uzlaşı ve ilgili yaklaşımıyla bizleri mutlu etmiştir. Kendisine de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

UMARIZ AKP DERS ALIR
Bu yaşananlardan iktidarın ders almasını umduklarını belirten Güven, "Her iki kararla da geri dönülemez, toplum vicdanını derinden yaralayacak sonuçlar yaşanacaktı. CHP olarak bu kadar büyük tepki göstermemizin, eylemler ortaya koymamızın sebebi budur. Eğer bu düzenlemeleri halkımızla birlikte iptal ettirmemiş olsaydık, yaşanacak büyük infiali, toplumdaki gerginliği ve telafisi olmayacak hataları hep beraber yaşayacaktık. Bu yaşananlarda ortaya çıkarmıştır ki, artık OHAL ve  KHK ile Türkiye'yi yönetmeye çalışmak büyük hatadır. Ülkemizde daha büyük erozyonlar, ayrışmalar ve adaletsizlikler yaşanmaması için OHAL' e derhal son verilmelidir" dedi.

 
Mahkemeden ‘Kavuklar’a kayyum’da yüzde 50 barajı!
 
EBSOV’lu kadınlardan ‘Başöğretmen Atatürk’ fotoğrafları sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Safında durmak sapıkları selamlamaktır!
Bahçeli, tepkilere neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili ''Bu ...
Kilidi açan kanunun teklifinin sahibi Bakan’dan ilk mesajlar!
CHP İzmir Milletvekili Bakan’ın belediyelerin ücretsiz eğitim veren merkezlerinin ...
Sürekli’den ‘sağlık’ mesajları: Memnuniyet yüzde 70’e çıktı!
AK Parti İzmir Milletvekili, Sağlık Sen İzmir 1 no’lu Şubesi tarafından ...
 
Başbakan: 'İstismar düzenlemesi' geri çekildi
Başbakan Binali Yıldırım, tepki çeken cinsel istismar düzenlemesine yönelik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 13 yıl sonra bir ilk!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ilk kez bir İsrail televizyonuna ...
Anayasa görüşmelerinin ilk turu tamamlandı
AK Parti ve MHP arasındaki anayasa görüşmelerinin ilk turu bitti.
 
CHP ve MHP'den önergeyi geri çekin çağrısı!
AK Parti, tepkilere neden olan "cinsel istismar" düzenlemesinin komisyona ...
CHP İzmir’de 4 saatlik zirve... Sındır’dan Karabağ’a: Bu bir disiplin suçudur!
İlçe başkanlarının çözüm için yetki istediği 4 saatlik zirvede Bayraklı’daki ...
Kurtulmuş: CHP ve MHP'nin tekliflerini...
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva