HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2016 Cumartesi - 14:25

CHP İl Başkanı Güven: Engel değil destek olalım…

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıklama yapan İl Başkanı Güven, “Onlar bizden bir ayrıcalık beklemiyor. Engelli vatandaşlarımızın önünde engel olmayalım, yanlarında destek olalım” dedi.

CHP İl Başkanı Güven: Engel değil destek olalım…

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için açıklama yaptı.

Başkan Güven, “ Engelli vatandaşlarımız için, sosyal politikalar üreten, onların ve ailelerinin hayata ve üretime katılımını sağlayacak, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatacak çözümler ve merkezlere ihtiyaç var. Bu konuda İzmir'de yaşayan engelli vatandaşlarımız rahatlıkla söyleyebiliriz ki, hayata katılım ve sosyal tesisler anlamında oldukça şanslılar ve çok daha fazlasını hak ediyorlar" dedi.

İSTİHDAMDA YASALAR CAYDIRICILIKTAN UZAK
Güven ayrıca şunları söyledi:  Türkiye'de engeli olmayan vatandaşlarımız için bile hayat zorken engelli vatandaşlarımız için çok daha zor olduğunu artık anlamalıyız. Hepimiz birer engelli adayıyken, engelli insanlarımızın sorunlarına, dertlerine kayıtsız kalmamız elbette düşünülemez. Ancak bu sorunların çözümündeki en büyük rol elbette iktidardadır. Üzülerek görüyoruz ki, bugünün iktidar sahipleri engellileri neredeyse sadece 3 Aralık'ta anımsıyor. Geçmişten beri gelen yarım yamalak yasalar ve düzenlemelerle devam ettirilen engelli politikası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmekten çok uzak.

İktidarın yaptığı en büyük hata, engelli vatandaşlarımızın tek sorunun maddi olduğunu düşünmek. Elbette maddi anlamda bugün desteklenmeleri, hatta bugünkü desteklerden çok daha fazla desteklenmeleri gerek. Ancak Engelli vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı, sosyal hayatta, toplum içinde hak ettikleri yerin kendilerine sağlanmamamsıdır. Hayatın her hangi bir anında yaşadığı bir kaza veya sağlık sorunu sebebiyle engelli olmuş vatandaşlarımız, sosyal hayatta, üretimde yer alabilmek için engeli olmayan insanlarımızdan iki kat daha fazla çaba harcamak zorunda kalıyor. Engelli istihdamıyla ilgili yasalar caydırıcılıktan çok uzak olduğu gibi, bu yasalara uymayanlara verilen cezalarda çok komik rakamlarda. Halk böyleyken, bu durma sessiz kalan hükümet, engelli vatandaşlarımızın önüne kendiside koca bir engel olmaktadır.

İZMİR ENGELLİ DOSTU KENTTİR
Engelli vatandaşlarımız için, sosyal politikalar üreten, onların ve ailelerinin hayata ve üretime katılımını sağlayacak, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatacak çözümler ve merkezlere ihtiyaç var. Engelli vatandaşlarımız için, sosyal politikalar üreten, onların ve ailelerinin hayata ve üretime katılımını sağlayacak, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatacak çözümler ve merkezlere ihtiyaç var. Bu konuda İzmir'de yaşayan engelli vatandaşlarımız rahatlıkla söyleyebiliriz ki, hayata katılım ve sosyal tesisler anlamında oldukça şanslılar ve çok daha fazlasını hak ediyorlar.  Elbette bu vatandaşlarımız için ne yapsak az ama hem İzmir Büyükşehir Belediyemizin, hem de ilçe belediyelerimizin sadece engelli vatandaşlarımıza özel açtıkları merkezler, sosyal tesisler ve ulaşımdan iletişime kadar onlara sundukları hizmetlerle, İzmir engelli dostu kenttir. Yani sosyal belediyecilik ilkeleri neyi gerektiriyorsa, İzmir'de engelli vatandaşlarımız için ulaşımdan spora, kültürden rehabilitasyon merkezlerine kadar o yapılmaktadır. Elbette dileğimiz İzmir'in bu konuda sunduğu imkanlara tüm Türkiye'deki engelli vatandaşlarımızın kavuşmasıdır.

AYRICALIK BEKLEMİYORLAR, ENGEL OLMAYALIM YETER
Türkiye'de yaşayan herkesin bir engelli adayıdır. Bu bilinçle hareket etmeli, bugün hem birey olarak hem kurumlar olarak engelli vatandaşlarımızı anlamalı ve her alanda destekçileri olmalıyız. Yarın bizlerinde yaşayabileceği engelleri düşünerek daha bugünden onların önündeki tüm engelleri kaldırmalıyız. Onlar bizden bir ayrıcalık beklemiyor. Sadece hepimizin yaşadığı hayatı, sokakta, işte, yolda ve evde onlarda engelsiz yaşamak istiyor. Bir şekilde engelli olmuş vatandaşlarımız bununla zamanla baş edebiliyor ama bizler onların önünde engel olmaya devam edersek işte asıl sorun o zaman çıkıyor. Bunun için bu önemli günde tüm vatandaşlarımız sesleniyorum, Engelli vatandaşlarımızın önünde engel olmayalım, yanlarında destek olalım.

 
İTO’dan üyelerine 100 milyonluk nefes kredisi!
 
Ankara Ticaret Odası'nın yeni başkanı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çıray’dan Yunan Bakan’a: Haddini bil!
Çıray, Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos’un, ‘Lozan’ı feshedeceksek, ...
Kılıçdaroğlu Türkiye'nin yüreğinin yandığı yerde...
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Adana'nın Aladağ ilçesinde, 12 kişinin yaşamını ...
Kılıçdaroğlu’nun kardeşi: Erdoğan da bir Atatürk!
Celal Kılıçdaroğlu, "Tayyip Erdoğan Atatürk'ün koltuğunda oturan bir insan ...
 
AK Parti’de gündem o 4 ilçe: Koordinatör görüşme odasında!
AK Parti genel merkezi tarafından istifaları alınan Buca, Kiraz, Dikili ...
Bucalı Gençlerin CHP Grubu’ndaki sloganına 4 yıl hapis istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin 24 Mayıs'taki TBMM Grup Toplantısı'nda ...
Delican’dan 3 Aralık mesajı: Asıl engel…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ...
 
MHP'den 'başkanlık' açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisi ile AK Parti'nin anayasa ...
Sertel’den vinç kazası çıkışı: 3 gün oldu, bir özür yok!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Karşıyaka İlçesi Mavişehir ...
Doğan’dan ‘İzmirimkart’ çıkışı: Yüzüne gözüne bulaştırdı!
Büyükşehir Belediye Meclis AK Parti Grup Başkanvekili, "ESHOT kart işini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva