HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2015 Pazar - 11:20

CHP İl Başkan Yardımcısı’ndan çarpıcı mesaj: Durumdan vaziyet…

Bilgin ülkenin içinden geçtiği süreci CHP penceresinden özetliği açıklamasında “Bu kadar ciddi sorumluluklarımız varken durumdan vaziyet çıkartmayı suni gündemler oluşturmayı, popülizm üzerinden kendine yer edinmeye çalışmayı, genel başkan üzerinden siyasi kurnazlıklar yapmayı partili hiç bir arkadaşıma yakıştıramam” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkan Yardımcısı’ndan çarpıcı mesaj: Durumdan vaziyet…

Kasım ayındaki erken seçime mevcut listelerle gidecek CHP’de sandık sürecinde kontenjan tartışması yaşanırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da vekil seçildiği İzmir’de partililer 2 bölgede 3’er olan sayıda indirime gidilmesi için harekete geçti.

İl yönetiminde de tartışmalara neden olan ve bazı isimlerin talebin Genel Merkez’e iletilmesini savunduğu süreçte İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’den önemli mesajlar geldi.

Bilgin ülkenin içinden geçtiği süreci CHP penceresinden özetliği açıklamasında “Bu kadar ciddi sorumluluklarımız varken durumdan vaziyet çıkartmayı suni gündemler oluşturmayı, popülizm üzerinden kendine yer edinmeye çalışmayı, genel başkan üzerinden siyasi kurnazlıklar yapmayı partili hiç bir arkadaşıma yakıştıramam” ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Bildiğiniz gibi, 7 Haziran seçimlerinden bu gününe CHP’miz Türkiye'nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan koalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini her platformda ortaya koymuştur. Ancak bir taraftan MHP'nin AKP payandası politikaları ve bir taraftan kaçak sarayın vesayeti altında kalan kendi padişahlığı ülkenin çıkarlarının önüne koyulan kirli politikaları sonucu AKP çözüm üretecek bir koalisyon yerine seçimleri yenileme kararı aldı. Oysaki partimiz koalisyon hükümetinin Türkiye'nin temel 5 sorunu alanında çözüm odaklı olması gerektiğinin vurgularken, bu sorun alanlarını dış politika, ekonomi, yeni Anayasa, eğitim ve toplumsal barış olarak sıralamıştır. 7 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde milletimiz hiç bir partiye tek başına iktidar kurabilecek bir çoğunluk vermedi. Halkımız bütün partilere ülkemizin karşı karşıya bulunduğu bu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu yükledi. O tarihten itibaren partimiz köklü tarihine ve geleneğine uygun bir sorumluluk duygusu ile hareket etmiştir. Şimdi 1 Kasım 2015'te yeni bir seçim var. Bu süreçte ülkemiz demokrasimizin sınandığı bir süreçten geçmektedir. Ben de bir CHP yönetim kurulu üyesi ve il başkan yardımcısı olarak sandıktan çıkan iradeye bağlı kalmamız, örgütümüzün takdirine saygı duymamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu süreçte ön seçime girerek parti içi demokrasiye ne kadar önem verdiğini tekrar ortaya koymuş olmakla birlikte ikinci bölgemizde milletvekili olması bu bölgede yaşayan tüm partililerimiz gibi hepimizin gurur kaynağı olmuştur. CHP'nin yaklaşık iki buçuk ay sonra yapılacak olan seçimlerde tüm Türkiye'ye, Anadolu'ya umut olan, ışık olan İzmir'imizin milletvekili sayısını arttırması partimizin bu önemli ilde ivme kazanması örgütümüzün ve bize güvenen seçmenimizin en büyük temennisidir. CHP'sinin, 92 yıllık çınarın isimlerle değil, kişilerle değil, onu başarıya götüren hedefler, planlar ve projelerle ilgilendiği tüm partililerimizin bildiği bir gerçektir. Aslolan partimizin başarısıdır. Yaklaşık 13 yıldır üzerimize çöken orta çağ karanlığından ülkemizi kurtarmak partimizin ve biz partililerin en büyük sorumluluğudur. Bu kadar ciddi sorumluluklarımız varken durumdan vaziyet çıkartmayı suni gündemler oluşturmayı, popülizm üzerinden kendine yer edinmeye çalışmayı, genel başkan üzerinden siyasi kurnazlıklar yapmayı partili hiç bir arkadaşıma yakıştıramam. 2 Kasım sabahı aydınlık bir Türkiye 'ye uyanabilmek içim tüm partili ve seçmen dostlarımı partimizin çatısı altında buluşmaya davet ediyorum  2 Kasım sabahında barış ve demokrasinin kazandığı bir Türkiye'ye uyanmak dileğiyle, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

 
Buca İEF’de ilgi odağı oldu
 
İzmir’de ezber bozan bir hayat: Burcu Usta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den flaş transfer: İlyas İlbey
Sanatçı İlyas İlbey, CHP'den milletvekili adayı olacak.
AK Parti’de 60’a yakın isim liste dışı kalabilir!
AK Parti’de 1 Kasım seçimlerinde yarışacak milletvekili aday listesi için ...
CHP’li Özel’den emeklileri sevindirecek teklif!
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, emeklilere Kurban Bayramı'nda 1650 ...
 
Tarabya Köşkü’nde 2 saatlik sürpriz görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Tarabya ...
Başesgioğlu 28 yıl sonra Meclis'e veda ediyor
MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili ...
Destici’den flaş iddia: AK Parti ile Saadet ittifakı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Haziran seçimlerine ...
 
Flaş! Tartışmaya nokta kondu: Kılıçdaroğlu nereden aday olacak?
CHP’de kontenjan tartışmalarının gölgesinde Genel Başkanın İzmir’den aday ...
Kılıçdaroğlu'ndan Vatan Partisi ile ittifak açıklaması
Türkiye Barolar Birliği'nin 2015-2016 Adli Yılı Açılış Törenine katılan ...
AK Parti’de bomba iddia: Mesut Yılmaz!
AK Parti'nin 1 Kasım'da gerçekleştirilecek erken seçimde kadrosuna önemli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva