HABERLER>GÜNCEL
2 Ekim 2018 Salı - 08:18

CHP'den seçim stratejisi: Elitist bariyeri aşalım

CHP'de Abant Kampı'nda milletvekillerine sunulan raporda yerel seçimlerde hedef olarak "Hedefimiz hem tek tek seçim bölgelerinde zaferler kazanmak, hem de ülke geneli oyumuzu yüzde 30 psikolojik sınırının üzerine çıkartmak" denildi

CHP den seçim stratejisi: Elitist bariyeri aşalım

CHP yönetiminin hazırlayıp Abant Kampı’nda milletvekillerine sunduğu, ‘Yerel Seçimler 2019 Stratejisi-Yöntem, Hedefler, Öncelikler ve Öneriler’ raporunda ‘Entelektüel, akademik ve elitist bariyerleri aşıp sağ partilere oy veren büyük kesimin diliyle konuşma’ önerisi yapıldı.

Rifat Başaran'ın Hürriyet'teki haberine göre, raporda özetle şunlar kaydedildi:

HEDEF YÜZDE 30 ÜZERİ
“AKP’nin oy kaybetmesi sağlanmadan seçim kazanmak ve toplumda ‘durum değişebilir’ umudu ve inancı yaratmak mümkün değildir. Bu nedenle alınacak her karar AKP’ye oy kaybettirme potansiyeli, dayanakları olan argümanlar ile ortaya konmalı. Hedefimiz hem tek tek seçim bölgelerinde zaferler kazanmak, hem de ülke geneli oyumuzu yüzde 30 psikolojik sınırının üzerine çıkartmak.

SAADET PARTİSİ RÜZGÂRI
Özellikle muhafazakâr kesim ile yapılacak ittifaklar önemli. Saadet Partisi ittifakının oluşturduğu bir rüzgâr var. Ciddi miktarda oya dönüşmese de sembolik anlamda muhafazakâr dünyada CHP algısına dair ezberleri bozan bir kulak verme davranışına yol açtı. Bunun geçici ve seçimde kısa yoldan fayda sağlamaya çalışmanın ötesinde, bir arada yaşama iradesi olduğunu kanıtlamak için ittifak hâlâ çok değerli. Millet ittifakını sadece siyasi düzeyde tutmamak, muhafazakâr dünyanın sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri gibi toplumsal teması güçlü yapıları ile işbirliği geliştirmek.

MYK’DAN İTTİFAK ÖNERİSİ
Bir ittifak politikasına ihtiyaç duyuluyor. Bir yandan AKP-MHP ittifakının analizi diğer yandan CHP’nin belediye meclislerinden başkanlığa kadar kiminle nasıl bir ilişki geliştireceğinin, sebepleri ile ortaya konması bekleniyor. Bu konu hem AKP’ye oy kaybettirme hem de AKP’nin kutuplaşmacı politikalarının aşılmasında ve CHP ile muhafazakâr seçmen arasındaki bağın kuvvetlenmesinde bir fırsat bağlamında ele alınıyor. HDP seçmeninin değerlendirilmesi isteniyor.

KAMPANYA TEMALARI
Entelektüel, akademik ve elitist bariyerleri aşıp, sağ partilere oy veren büyük kesimin diliyle konuşmak. Şehirlerde gıdanın, enerjinin üretilebildiği çevreye ve topluma faydalı, sürdürülebilir politikalar geliştirmek. Farklı inanç, kültür, hayat tarzı, sivil toplum oluşumlarının ortak konularda istişare ve müzakeresine olanak veren mekanizmaların oluşturulması. AKP’nin kutuplaştırıcı korku siyasetine karşı biz korkusuzca bir arada yaşamayı mümkün kılacak bir ‘Yeni Toplum Sözleşmesi’ öneriyoruz.

ŞEHİRLERE YENİDEN TASARIM
Şehirleri gıdasını, enerjisini üreten ve demokrasi ile paylaşan mekanlara dönüştüreceğiz. Şehirlerimizi yeniden tasarlayabiliriz. Şehirlerimizi gıda üretim alanlarına dönüştürebilir, yoksulların ucuz ve sağlıklı beslenmelerini sağlayabilir, nitelikli eğitime katılımı arttırabiliriz. Bunun için şehirleri bir grup imtiyazlı azınlığın mekanı olmaktan çıkarıp, içinde hepimizin yaşadığı, kararları danışarak alabilen, üretim yapılan ve demokratik bir paylaşım mekanizması ile bölüşenlerin dünyası haline getirebiliriz.”

ÖNERGEYİ SKOR GÖRMEYİN
CHP Meclis Grubu da kampta 27. Dönem yasama faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı. Sunumda milletvekilleri soru önergesi verme sayısıyla ilgili uyarılarak, “Soru önergeleri Türkiye’nin gündeminde konular hakkında siyaset yapma alanları olarak kullanıldığı gibi bilgi edinme yollarının en etkililerinden biri olarak da dikkat çekmektedir. Parlamenter demokrasiyi sahiplenen ve kuvvetler ayrılığına önem veren bir parti olarak parlamentonun gücünü koruması gerektiğini ve etkinliğinin artması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla milletvekillerimizin denetim yollarını yalnızca ‘skor’ olarak görmemeleri, etkinliğine yakışır biçimde kullanmaları gerekmektedir” denildi.

 
Yaz saati uygulaması için karar verildi!
 
Yapılandırmada süre uzatıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 2 Ekim 2018 Salı 11:36

Hıh hdpyi değerlendirin bakalım. Ne yeni toplum sözleşmesi? Kemal harikalar diyarında sanki. Uç uç böceklerim benim. Motorları mavilliklere mi sürüyoruz?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz saati uygulaması için karar verildi!
Yaz saati mi, kış saati mi uygulanacak? sorusu için son karar verildi. ...
İzmir'de yargılanan FETÖ elebaşının kardeşine ceza yağdı!
İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
Usta oyuncu Kemal İnci, son yolcuğuna uğurlandı
İzmir'de yeni taşındığı evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ...
 
Sosyal medya fenomenlerine uyuşturucu gözaltısı
İstanbul'da düzenlenen operasyonda sosyal medya fenomenleri Pucca, Şam, ...
Bedelli askerlikte öğretmenlere müjde!
Bedelli askerlikte son dakika gelişmesi! Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli ...
İzmir'de çalmışlardı: Hayvan hırsızları yakayı ele verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinden, toplam 12 koyun ve kuzu çaldıkları belirlenen ...
 
İzmir'i sağanak vurdu: Hastane göle döndü!
İzmir'de, bu sabah sağanak etkili olurken, Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu: 84 gözaltı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye ...
İzmir'de gece yarısı korkutan yangın!
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan yangında 3 iş yerinde hasar oluştu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva