HABERLER>SEÇİM 2015
14 Nisan 2015 Salı - 13:53

CHP’de sunum raporu: Adaylar sordu, Kocaoğlu yanıtladı!

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda iki saat boyunca sunum yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşım sistemi başta olmak üzere birçok konuda açıklama yaptı. Kocaoğlu, “Aktarma sistemini yarın istesek yarın kaldırırız ama kaos olur” dedi. Kocaoğlu’nu sorularla terleten milletvekili adayları zabıta denetimleri, kabarık su faturaları ve hizmetler konusunda eleştiri yaptı. Ayrıca seçim döneminde ulaşabilecekleri muhatap istedi. Toplantıda Kocaoğlu’ndan ‘kale’ çıkışı geldi.

CHP’de sunum raporu: Adaylar sordu, Kocaoğlu yanıtladı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın genel seçim öncesinde Seferihisar’da düzenlediği çalıştayda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iki saat boyunca katılımcılara sunum yaptı. Büyükşehir’in hazırladığı kısa videonun ardından Kocaoğlu basına kapalı bölümde, projeleri anlattı. Daha sonra milletvekili adayları Kocaoğlu’nu sorularıyla terletti.



MUHATAP BULAMIYORUZ
Toplantıda söz alan Milletvekili Adayı Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile doğrudan bağlantıya geçebilecekleri muhatap kişi talebinde bulundu. Belediyede adayların alan çalışmalarında gördüklerini aktaracağı, talepte bulunacağı, birimlerde etkili olan bir iletişim numarasının kendilerine verilmesini istedi. Bunun üzerine Kocaoğlu, seçim döneminde çalışmalarda kendilerine asistanı Gül Tan’ın yardımcı olacağını ifade etti. Milletvekili Mustafa Balbay da toplantıda aynı konudan bahsederken çalışmalarda destek alacakları yetkili kişilerin hızlı bir şekilde belirlenmesi talebinde bulundu.
 
ULAŞIM SORUNLU
Kocaoğlu’na soru yönelten isimlerden birisi de Milletvekili Musa Çam oldu. Çam, belediyenin çalışmalarını eleştirirken özellikle ulaşımda şikayetlerin kendisine aktarıldığını söyledi. Çam, bu konuda düzenleme yapılması talebinde bulunurken birçok yerde aktarmalar nedeniyle insanların şikayet ettiğini, bunun da seçim döneminde kendilerinin avantajına olmayacağını dile getirdi.
 
ZABITALARI ÇEKİN
Milletvekili Adayı Tacettin Bayır da konuşmasında zabıtalardan şikayette bulundu. Birçok zabıtanın sürekli esnafa ceza yazdığını söyleyen Bayır, bunlara önlem alınması gerektiğini ifade etti. Bayır, seçim döneminde zabıtaların pasif duruma geçmesi gerektiğini de dile getirirken ulaşımdaki sorunların ana sorun olduğunu anlattı.
 
MİLLETVEKİLLERİ NİYE YOK?
Köylerde gelen yüksek su faturaları, kapatılan belediyelerin sorunları gibi konuların da gündeme geldiği toplantıda adaylardan Nurgül Uçar da konuşmasında beldelerin CHP iktidarında yeniden açılacağının sözünün verilmesini ve bunun meydanlarda anlatılması gerektiğini belirtti. Milletvekili Adayı Ednan Arslan da önseçim bitmesine rağmen halen birçok kişinin aynı rekabeti sürdürdüğünü vurguladı. Arslan’ın, “Artık yarış bitti. Önümüze bakacağız. Biz kendi başarımız için çalışacağız. Partililerimiz gittiğimiz yerde bize surat asmayı bıraksın. Ayrıca bu toplantıda PM üyelerinin yanında şu anda görevde olan milletvekilleri de davet edilmeliydi” dediği öğrenildi.


 
KAOS OLUR
Milletvekili adaylarının eleştirilerinin ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eleştirileri yanıtladı. Kocaoğlu’nun toplantıda, “Aktarmalı ulaşım sistemi çalışmaları sürüyor. Şu anda yürüyen bir sistem var. Bunu yarın hemen ortadan kaldırabiliriz. Eski haline döndüğümüzde bu sefer trafikte kaos olur. O zaman da işin içinden çıkamayız” dediği ifade edildi. Yüksek su faturaları nedeniyle gelen şikayetler için ise Kocaoğlu, “Muhalefet 65 yaş kartı ile ilgili ‘biz yaptık’ diyor. Biz de kanunen taşımak zorundayız. Siz de köylere gittiğinizde ‘CHP iktidarında su bedava olacak’ dersiniz esprisini yaptı. Kocaoğlu, faturaların taksitlendirildiğini, alınmasının ise zorunluluk olduğunu vurguladı.
 
KALE DEĞİL!
Kocaoğlu’ndan toplantıda ayrıca “kale” çıkışı da geldi. İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını ifade eden Kocaoğlu, merkez sağ ve liberal yapının kentteki ağırlığından bahsetti. Kocaoğlu’nun, “Yaptığımız son 12 yıllık çalışma sonucunda CHP ön plana çıktı. Çıtayı yükselttik. Şimdi iyi durumdayız. Böyle gidersek oy oranımızı yüzde 50’nin üzerinde tutar ve bunu koruruz” dediği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köle 15 Nisan 2015 Çarşamba 15:37

adaylar herkes çok güzel konuşmuşta unuttukları bişey var işçi sınıfı şu anda en düşük maaşı alaln iznerji ve sosyal hakları çıkınca asgari ücretle çalışıyo vede izmirin yükünün %60 o işçilerin sırtında bence başkan başka yerlere harcama yapacağına önce izenerji işçisine biraz zam yapsın %15 le %20 le olmaz bu iş başkan biraz daha yükselt çıtayı başkan izenerji işçisinin %90 icralık maaş bile alamıyo düşük maaş sebebbinden sizden 3000 tl istemiyoz sadece o maaşla kendiniz geçinebilirmisiniz onu hesaplayın düşünün sonra seçimdede işçi size zaten sahip çıkar

Yorumu oyla      11      6  
metin 15 Nisan 2015 Çarşamba 11:27

CHP sinin ilk defa izmir den doğru adaylarla seçime girdiğini düşünüyorum.Bir kaç seçim hariç yıllardır CHP gönülden oy veren biri olarak bir tespitte bulunmak istiyorum... Kılıçdaroğlu ile CHP ilk defa Rahmetli Ecevit döneminde yakaladığı rüzgarı bu seçimde yakalayabilir.. Yerel seçimlerde kerhen oyumu Aziz beye vermiştim ... Ama bu seçimde tüm inançımla oyumu gönül rahatlığı ile CHP vereceğim .... Umarım listelerdeki düzgün seçimler yerelde de uygulanır..........

Yorumu oyla      15      7  
nesrin gündüz 14 Nisan 2015 Salı 23:08

başkan seni tek geçiyoruz ..izmir köy olsun varsın..binalar beton izmir istemiyoruz..mutluyuz..istanbul istemiyoruz..yine İZMİRRRR..

Yorumu oyla      13      8  
14 Nisan 2015 Salı 19:47

Aziz Kocaoğlu'nun asistanı mı varmış?

Yorumu oyla      23      7  
konuk 14 Nisan 2015 Salı 16:50

izmir sizin değil Ahmet Piriştina'nın sayesinde CHP'ye geçti, daha sonra da AKP gelecek korkusuyla CHP'de kaldı

Yorumu oyla      119      18  
zabita 14 Nisan 2015 Salı 16:49

Haa bu arada unuttum bize kiyafet icin devletin verdigi para belli diyen yonetim sacma sapan seylere para harcarken kilif buluyorsunuz da memura personele kiyafet verirken prosedur oyle mi Bunu insanlik...

Yorumu oyla      19      14  
KEMAL 14 Nisan 2015 Salı 16:46

aktarma sistemi gerçekten belediyenın önunde buyuk bir kaos ve milletvekili sayını buyuk oranda etkieyecek ve düşüşe neden olacak...

Yorumu oyla      75      18  
zabita 14 Nisan 2015 Salı 16:37

Devam.... bayramlarda neden diger birimlere seker hediye dagitilirken neden zabita.itfiye.koruma sb. Unutuluyor... bu mu sizin yonetiminiz.....

Yorumu oyla      77      15  
zabita 14 Nisan 2015 Salı 16:34

Vaybeee zabitayi cekin tabi yaa biz sizin kafaniza gore cekilecegiz ey milletvekili adayi once baskana sor bi zabitanin durumu nasil giydigi kiyafeti mantar yapiyormu verdikleri ayakkabilar plastik mi verdigi ucret yeterli mi normal memurlar mutlu mu ulasim hskkini kim gaspediyor sosyal beldiyecilik bu mu acilen sendikayla ek protokol yapilmali ucret iyilestirmesi. Kres.ulasim.yemek ceki .gibi sosyal demokrat belediyeye yakisan ve gercektrn ihtiyacimiz olan seyleri karsilayin

Yorumu oyla      22      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Koç: İzmir sporcu kamp merkezi olmalı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Adayı Murat Koç İzmir’in ...
AK Parti İzmir’de ‘Eroğlu’ mesaisi: Son tarih 18 Nisan!
AK Parti İzmir milletvekili adaylarını tanıtacağı toplantıyı İzmir 1. ...
Çıray: AKP hızla düşüyor, CHP yüzde 30’a geldi
CHP İzmir 2. Bölge adayı Zeynep Altıok ve CHP Milletvekili ve İzmir 2. ...
 
CHP kampa girdi: Bingöl’den hükümete de örgüte de mesaj var!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Genel ...
Ademhan’dan ilk açıklama: Adaylığı neden iptal oldu?
HDP’de İzmir 1.bölge 2.sıradan gösterdiği Anadolu Birliği Eski Genel Başkanı’nın ...
HDP İzmir listesinde flaş değişiklik: O isimler çıkarıldı
İzmir 1.Bölge 2.sıradan gösterilen Anadolu Birliği Eski Genel Başkanı ...
 
Şeboy: Ankara’da İzmir’in sesi olacağım
Egedesonsöz’e konuk olan AK Parti İzmir Milletvekili adayı, “Vekil olursam ...
CHP’de büyük buluşma: Başkanlar adaylara anlatacak!
CHP İzmir’de adayların belli olmasının ardından örgüt önemli bir zirve ...
Sındır sahaya indi: Emekçinin hakkını korumaya devam edeceğim
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, 7 Haziran milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva