HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2017 Perşembe - 21:01

CHP’de referandum zirvesi: Neler konuşuldu, başkanlar ne mesaj verdi?

İl Başkanı Güven ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek referandum sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Birçok önerinin masaya konduğu toplantı sonrası 2 başkandan açıklama geldi.

CHP’de referandum zirvesi: Neler konuşuldu, başkanlar ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ - Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndan 339 oyla geçmesinin ardından referandum süreci start alırken, partilerde Nisan ayında yapılması planlanan halk oylaması için çalışmalar sürüyor.

CHP İzmir’de de ‘hayır’ propagandası için yol haritası çeşitli toplantılarla şekilleniyor. Partide Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır başkanlığında yapılan ve vekiller, PM üyeleri, il yöneticiler ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıdan üç gün sonra bu kez belediye başkanları bir araya geldi.

İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Başkanı Asuman Ali Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra 16 ilçe belediye başkanı katıldı. Toplantıya kayınpederi vefat eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli temsilci gönderirken, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun katılmadı.



Referandum sürecinde yapılacak hayır kampanyası ve seçim çalışmaları üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantıda başkanlar önerilerini de sıraladı.

Toplantıda 30 ilçede demokrasi ofisleri kurulması, buralarda görev alacak güçlü ekiplerle halkın doğru bilgilendirilmesi, sosyal medyada propagandaya daha fazla ağırlık verilmesi ve MHP tabanıyla da iletişime geçilmesi fikirleri öne çıktı. Başkanlar zirvesinde ayrıca halk oylamasına giden süreç boyunca tüm ilçelerde kapı kapı dolaşılarak halka ‘hayır kararı’nın doğrudan ve detaylı bir şekilde anlatılması önerisi gündeme geldi.

KOCAOĞLU: HAYIR DİYORUZ!
Referandum zirvesi sonrası değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Referandumda hayır diyoruz. Hayır kampanyasına yoğun bir şekilde katılacağımı ifade etmek istiyorum. Devletin güçlenmesi için, terörün bitmesi için, ekonomimizin düzelmesi için, dış politikada istikrar ve komşularımız ile olan ilişkilerimizin normalleşmesi için, demokrasi, barış, adalet ve cumhuriyetin devamı için çalışacağım” dedi.

ZİRVE SONRASI ‘ELBETTE HAYIR’ TWEETLERİ
Kocaoğlu ayrıca toplantı sonrası Twitter hesabından da ‘hayır’ mesajları gönderdi. Başkan, “Sonunu düşünmeden her şeye evet dememek lazım :)… Aydınlık ve özgür bir Türkiye için.. Elbette Hayır! Umutlu bir gelecek için..  Elbette Hayır! Tüm renklerimizle birlikte, huzurlu bir yaşam için.. Elbette Hayır! Demokrasi için, adalet için... Elbette Hayır!” ifadelerini kullandı.



“İZMİR'DEN HAYIR'LI REKOR ÇIKARACAĞIZ”
Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden CHP İl Başkanı Güven de şöyle konuştu: Belediye başkanlarımızla bir araya gelerek, ülkemizin geleceği için dönüm noktası olarak gördüğümüz referandumda yürüteceğimiz hayır kampanyasını konuştuk. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere, tüm ilçe belediye başkanlarımız, kampanyada sahada olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Referandumda parti için değil, memleketimiz için, cumhuriyet ve birliğimiz için, canla başla çalışarak İzmir'de rekor bir oyla "Hayır" çıkmasını sağlayacağımıza inancım tam. Destekleri için tüm belediye başkanlarıma  çok teşekkür ederim"

 
İzmir’de 3 ilçede uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
 
Yıldırım-Merkel zirvesi sonrası ortak açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Anayasa değişikliği Beştepe'de!
Anayasa değişikliği Beştepe'ye gönderildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanunu ...
Almanya Başbakanı Merkel TBMM'yi ziyaret etti
Almanya Başbakanı Angela Merkel, TBMM'nin, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ...
Konak’taki CHP'yi bölen plan krizinde başkan konuştu: İki ucu da...
‘Yeni Kent Merkezi’ planları olumsuz raporuna meclisten onay gelmesinin ...
 
Flaş! Erdoğan ve Merkel'den kritik açıklamalar
Merkel'le görüşmesi sonrası ortak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Yıldırım Merkel'e ne söyleyeceğini açıkladı!
Başbakan Yıldırım, "Bir yerde bölücüleri memnun ederken, diğer taraftan ...
Erdoğan NATO Genel Sekreteri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile telefonda ...
 
Ve Merkel kritik zirveler için Ankara'da
Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Almanya Başbakanı Angela ...
Aydın açıkladı: Meclis'in personel maaşları
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ...
Kılıçdaroğlu’ndan örgütlere referandum talimatları!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, örgütlere "kazanacağınıza inanın" çağrısında ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva