HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2019 Pazar - 09:57

CHP'de Pazar mesaisi: 4 ilçede başkanlar seçildi!

Konak, Kemalpaşa, Gaziemir ve Menderes'te delegenin önüne sandık konuldu. Gün içinde önemli gelişmeler yaşandı. Tek adaylı geçmesi beklenen Menderes kongresi için son dakikada aday çıktı. Kemalpaşa'da seçimi Ahmet Cemil Balyeli kazandı. Konak'ta Gruşçu ile Karadağ yarışı yaşandı. Gruşçu rakibi yendi. Menderes'te de mevcut Başkan Candan seçimi kazandı. Gaziemir'de ipi Kasım Özkan göğüsledi.

CHP de Pazar mesaisi: 4 ilçede başkanlar seçildi!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün yürüttüğü ilçe kongreleri devam ediyor. 

Kemalpaşa'da mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile Ahmet Cemil Balyeli'nin, Konak'ta mevcut Başkan Çağrı Gruşçu ile Ahmet Karadağ'ın ve Gaziemir'de ise mevcut Başkan Kasım Özkan ile Ali Rıza Türkmen'in rekabeti yaşandı.

Menderes'te mevcut Başkan Gizem Candan'ın tek aday gireceği kongre bekleniyordu. Ziraat mühendisi Güler Mutlu Yılmaz Candan'a rakip çıktı. 

KONAK
Konak İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde başladı. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın divan başkanı olduğu kongreyi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, parti yöneticilerinin yakından takip etti.

Sandıklardan Gruşçu'ya 229, Karadağ'a ise 171 oy çıktı. Gruşçu yola devam etti. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Gruşçu, “Kongremizin barış ve huzur içinde geçmesini diliyorum. CHP’nin Konak İlçe olağan kongresini açıyoruz. Bu kongre yüzüncü yılda Türkiye adı altında gerçekleşiyor. Bunun en temel sebebi; bizim tüm meselemiz CHP iktidarına yakın olduğumuz bugünlerde motivasyonla gitmektir. 2023 yılını şimdiden tahayyül ederek, planlayarak hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu düşünerek yürüyeceğiz. Onun için bu adı verdik. Bugün iki adaylı bir kongre yaşayacağız. Bu salonda el ele, kol kola girdik, buradan bize yakışır şekilde çıkacağız” dedi. Gruşçu 2 yıl boyunca görev yapan yönetim kurulu üyelerine plaket verdi ve teşekkür etti.


BAYIR: ELMA AĞACINA UZANSAK ALACAK KADAR İKTİDARA YAKINIZ!
Divan Başkanı ve Milletvekili Bayır açıklamasında, “İktidara çok yakınız. O kadar yakınız ki elma ağacına uzansak alacak gibiyiz. 9 seçim kaybeden genel başkan diyenlere iki çift lafım var. Son yapılan genel ve yerel seçimlere dikkat çekmek istiyorum. AKP parlamentodaki vekil sayısını 550’den 600’ye çıkar. Buna rağmen daha önceki vekil sayısını çıkaramadılar ve millet sarı kart gösterdi. Aslında bu ülkemizde yaşayan vatandaşların AKP’ye gösterdiği uyarıydı. Sonrasında yerel seçimlere girdik. Devlet imkanlarını seferber etmelerine rağmen 25 yıldır ellerinde tuttukları Ankara ve İstanbul’u geri aldık. Aydın’ı, İzmir’i saymıyorum bile ama Adana, Mersin kazanımdı. Türkiye’deki nüfusun yüzde 64’ü şu an CHP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Bu ciddi bir başarı. CHP’nin iktidar olmaması için hiçbir neden yok. Bizim rakibimiz AKP ve MHP değil, olamaz da zaten. Bizim düzeyimizde değiller ama iktidarı eline geçirmişler. Bizim rakibimiz yine biziz. Aramızda bulunan, ‘yahu biz bu partinin iktidarını ne zaman göreceğiz?’ diyenlere 2023 yılında iktidarı gösteremezsek bize yazıklar olsun! Milletvekillikleri, belediye başkanlıkları, il başkanlıkları, görevler, makamlar gelir geçer. Önemli olan bunların sorumluluğunun farkında olmaktır. CHP uzun yıllardır Anadolu’ya açılmamışlığını, içine kapanıklığını kırmış, aşmış durumdadır. Görevlendirmelerle gittiğimizde artık bize, ‘yıllardır gelmediniz’ demiyorlar, ‘iyi ki buralardasınız’ diyorlar. Ayağımıza sıkmamamızın iki koşulu var. Burada sorumluluktan bir tanesi CHP üyesine bir tanesi de bizim gibi seçilmiş vekillere ve belediye başkanlarına düşüyor. 1989’da düştüğümüz hataya düşmeyeceğiz, rehavete kapılmayacağız. Evet belediye başkanlarımız seçildi ama hizmet edeceğiz ve halktan oy alacağız. Üyelere de görevler düşüyor. CHP’li olmak kolay değil, zordur. CHP’li yemez, içmez, uyumaz, çalışır, kapı kapı dolaşır. Özellikle kadınlarımız var. Kadınsız devrim olmaz. İlçe başkan adaylarına uyarılarda bulunuyorum. Cinsiyet kotasına uymanızı söylüyorum. Eğer bu kotalara uyulmazsa listeleri geri vereceğim. Divan başkanına verilmiş yetkiyi kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

İŞ VE OY ÇIKIŞI!
İşsizlik sorununa değinen Bayır mutlaka CHP’nin iktidar olması gerektiğini söyledi. Bayır, “CHP paylaşımı yaptığı için çocuklarımız kamu kurumlarındaki işlerinden atılıyor. Hem işsizliği çözmek hem de çocuklarımızın işe girmesi için mutlaka iktidar olmak zorundayız.  Ayrıca yeni seçilmede İzmir’de 10 kişiden 7’sinin oyunu almalıyız. Yani yüzde 70 yapar bu. Sesimizi yükseltmeden, karşımızdakini kırmadan bunu yapabiliriz” dedi.

ÇARŞAF VE BLOK OYLANDI, BLOK KAZANDI!
Partinin tüzüğünde seçimlerin çarşaf liste yöntemiyle yapıldığı belirtildi. Fakat salonlarda yapılan oylamalarda blok liste lehine karar verildiği takdirde çarşaf listeden vazgeçiliyor. Konak kongresi için yapılan oylamada blok liste kazandı. Fakat iki liste için lehte ve aleyhte söz alan kişiler konuşma yaptı.

Çarşaf liste için lehte açıklama yapan Ali Yılmaz, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. İktidara gidiyoruz. İktidara giderken mutlak suretle aşkla, sevgiyle gitmemiz lazım. Kimseyi ötekileştirmeden, tüm partili arkadaşlarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi Konak’ta örnek bir kongreyle kucaklayalım. Hiçbir baskı altında kalmadan, özgür iradenizle karar vermeniz lazım. Blok liste partimize hiçbir şey katmayacaktır. Partimiz eğer büyümek istiyorsa, geçen kongre gibi 1 saat içinde oldu-bittiye getirmeden yapmak zorundayız. Çok iyi düşünerek çarşaf listeyle kongreye gidilmesinden yanayım. Kesinlikle blok liste yapmayalım. Dün de seçimi kazanan arkadaşımız 3 oy farkla kongre aldı. Kurultayda çarşaf liste zorunlu. Burada da hedefimiz çarşaf liste. Daha katılımcı gitmeliyiz. Üye mutlaka karar vermelidir. Söz, yetki üyenin olmalıdır.  Gelin örnek bir davranışta bulunalım. Bu davranışı Foça gösterdi. Konak Türkiye’ye örnek olsun. Kulislere herkes ön seçimi savunuyor, önümüze geldiğinde ‘hayır’ diyoruz. Kendi kendimizi inkar etmeden bugün burada bir tarih yazalım. İyi düşünün, ya bugün özgür irademizle davranacağız ya da baskılardan kurtulamayacağız. Gelin hep birlikte çarşaf liste diyelim” dedi.

Blok liste lehinde konuşan Kazım Umdular ise, “Blok veya çarşaf konuşuyor, kişi üzerinden konuşuyoruz. Biz yol haritamızı, hedeflerimizi birlikte yazalım. Bir sonuç bildirgesi komisyonu kurulması gündemde oylandı. Seçimlere girmeden önce bu sonuç bildirgesini konuşalım. Konak’ın yol haritasını birlikte yazalım, kim seçilirse seçilsin bunu zaten uygulayacaktır. Asıl olan kişileri konuşmak değildir. Bu sonuç bildirgesinin komisyonu ilk Konak’ta olması önemlidir, il kongresinde de olsun. Herkes görev alsın.  Boş verin a kazanmış, b kazanmış demeyi… Konak için yol haritasını oylayalım. Bir kere de bunu oylayalım. Kim kazanırsa kazansın o sonuç bildirgesini hayata geçirsin. Hepimiz yeni seçilecek arkadaşa bu görevi verelim. Önemli olan sonuç bildirgesinin hayata geçirilmesidir. Bir kere kişileri ve olayları konuşmaktan vazgeçelim, sistemi konuşalım. Birlikte üretme kültürünü yaşatalım” ifadelerini kullandı.

KİM KAZANIRSA KAZANSIN PARTİMİZ KAZANACAKTIR!
İl Başkanı Deniz Yücel ise konuşmasında, “Bugün burada bir bayram havası ve demokrasi şöleni var. CHP’de siyaset yapan kişiler olarak çok onurlu bir görev yapıyorsunuz. Bugün bu ilçe kongresinde partimizi iktidara taşıyacak kadroların seçileceğine inanıyorum. Bu dönem görev alacak yöneticilerimizin böyle bir sorumluluğu olduğunu kimse unutmasın. İki tane aday arkadaşımız var.  Mevcut ilçe başkanımız 2 yıldır görev yapıyor, başarılı. Diğeri eski meclis üyemiz. İkisi de birbirinden kıymetli. Kim kazanırsa kazansın kazanan partimiz olacaktır” dedi.

İLÇE BAŞKANLIĞI ZOR BİR GÖREVDİR!
İzmir Milletvekili Ednan Arslan kongrede kürsüye geldi ve “Ben bu ortamları çok seviyorum. Ben milletvekilliğine bu aşamalardan geçerek geldim. Gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı yaptım. İlçe başkanlığının zor olduğunu bilirim. Genel merkez bir karar alır, il başkanlığına gönderir, biz de kadınlarımızla, örgütümüzle sahaya çıkardık. İlçe başkanlığı çok meşakkatli bir görevdir” diye konuştu.

İYİ Kİ KILIÇDAROĞLU VAR!
Arslan ayrıca, “16 Nisan’da bir referandum yapıldı ve maalesef rejim değişti. Yerel seçimler biz gösterdi ki artık bildiğimiz mevcut siyasi koşullarla iktidar olamıyoruz. Milyonlarca insan gidiyor seçimde oy kullanıyor, her şeyi bir kişi belirliyor. Geldiğimiz rejim tek adam rejimidir. Biz bu tek adam rejimine karşı mücadele etmeliyiz. Üniversiteler, hukuk adamları, bağımsız kuruluşlar sustu, bir tek kurum ayakta kaldı, o da CHP’dir. Bizler ayakta kaldık. Bu salonlar birlik, beraberlik duygumuzu arttırmalıdır. Birazdan bir seçim olacak ama kazananı kaybedeni olmayacak. Kazanan CHP olacak. Şimdi artık ittifaklar dönemi var. Bundan sonra yapmamız gereken şudur; kimin cumhuriyetle, Atatürk’le, devrimlerle, laiklikle, kadın erkek eşitliğiyle bir sorunu, derdi yoksa Türkiye’nin daha ileriye gitmesini istiyorsa onlarla birlikte olmak zorundayız. Bunun en önemli örneği İstanbul seçimleri. Herkesin oyuna mecburuz ve ihtiyacımız var. Bırakın birbirimizi ittirmeyi, bizim başkalarının desteğine de ihtiyacımız var. 31 Mart’ta bir zafer kazandık, 23 Haziran’da da kazandık. Bunun bir mimarı var; Atatürk’ün yolunda durmadan ilerleyen Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İyi ki var ve bize yol göstericilik yapıyor. Cumhurbaşkanı, ‘Millet İttifakı’nı parçalamak gerekiyor’ dedi. Çünkü CHP’nin gümbür gümbür iktidara geldiğini görüyor. Partimize kumpaslar kuruluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar partimizin iktidarı geliyor” dedi.

İLÇE BAŞKANI BİZE SAHİP ÇIKMADI!
Gruşçu ve yönetimine muhalif olan Ali Yılmaz kongrede bir kez daha söz aldı. Yılmaz, “Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ön seçimle belirlenmelidir. Kadın ve gençlik kotası yine olsun. Ama seçimlerde adaylar belirlenirken ilçe başkanı üyelerin arkasında durmamıştır. Değişim istiyoruz. İlçe başkanımızdan bize sahip çıkmasını istiyoruz. Belediye başkanlığı seçilirken aday olanların hiçbirine sahip çıkmadı. Çocuğunuzu işe alacağım diyerek sizi kandırmasınlar. Baskıya boyun eğmeyin. Bunları yaparsak iktidar oluruz. Kimse sokakta aç kalmaz. Biz özgürleşelim. Mutluluğumuz da artacaktır. Bugün bu değişim sağlanmalıdır. Mavinin anlamı da değişimdir” diye konuştu. 

BEN İKTİDAR OLMAK İSTİYORUM
Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan, “Bu partinin emektar gençlerini, kadınlarını sokaklarda çalışan emekçilerini kotalara sığdırmayın. CHP’nin kültürü nezaket kültürüdür. CHP’nin kültürü yeniden örgütlenmedir. Dün ve bugün emek verene, yarın emek verecek olan saygı duyarız. Geçmişte görev yapan her yöneticimizin emeklerine sağlık. Emeğe değer vermezsek kırgınlık yaşarız. Kırgınlık yaşamamalıyız. Birbirimize ‘emeğine sağlık’ demeyi bilmeliyiz. Ben 25 yaşındayım, 50 yaşıma geldiğimde, ‘ben gençlik kolları başkanlığı yaptım, iktidarı görmek istiyorum’ demek istemiyorum. Ben iktidar olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.  

SALONDAN RİCA: KONUŞMALARDA TIKLIM TIKLIM OLALIM!
Kongrede adaylık konuşmasını yapmak için kürsüye gelen İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Partili yoldaşlarımdan rica ediyorum. Hem konuşmamda hem de Ahmet Ağabey’in konuşmasında salonda tıklım tıklım olalım. Bu kongreden çıkacak sonuç Türkiye’yi besleyecek. Önce İzmir’e sonra Türkiye’ye büyük bir mesaj vereceğiz. Durmadan azim ve kararlılıkla cumhuriyetin değerlerini taşımanın en büyük yükünü beraber taşıyacağız. Türkiye çok ağır şartlarla boğuşuyor. Bir şeyin farkında varmak zorundayız. Ekonomi yerlerde sürünüyor. Türkiye’de şu an yoksulluk ve açlık sınırında ilk sıralardayız. Dış politika derseniz, başka bir devlet başkanı bizim devlet başkanımıza küfür eder noktaya gelmiş. Biz bu dış politikayı kanımızla suladık. İstihdam deseniz, gençlerimiz ne istihdam edilebiliyor ne de eğitim görebiliyor” dedi.

1973 RUHUNA VURGU!
Gruşçu ayrıca, “Artık AKP iktidarına dur deme zamanı gelmedi mi? CHP’nin iktidar olma zamanı değil mi? 1973 ruhunu bu kongreye yansıtmak zorundayız. O kurultayda bütün kadrolar belirlendi ve CHP ondan sonuç çıkardı. Partimiz iktidar özlemi çekiyordu. Parti ondan sonraki yıllarda iktidar oldu. CHP 2023’te neden iktidar olmasın? Çok yaklaştık çok! Bu salondan birliktelikle çıkalım, iktidara beraber koşalım. Yükümüz ağır, hedeflerimiz büyük. Bizim bu salondan birlikte çıkmamız lazım. Konak bütün İzmir’e bütün Türkiye’ye büyük bir mesaj verecek. Önce sokakta iktidar, sonra Türkiye’nin her yerinde iktidar CHP olacak. Güçlü bir ilçe kongresi yaşamak zorundayız. Güçlü bir il kongresine sebep olacak. Güçlü bir kurultay olacak” diye konuştu.

BATUR’LA TARİH YAZDIK!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ayrı bir parantez açan ve teşekkürlerini ileten Gruşçu, “Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, biz de onu yalnız bırakmadık. Çünkü biliyorduk ki başarı birlikte, uyumla gelecek! Kafamızın arkasında bir soru işareti olmadan birlik ortamı bizi başarıya taşır. Bir yola çıktık beraber hiç kopmadan yürüdük. Şimdi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte 23 Aralık’tan itibaren yeni bir hikayeyi yazmaya başlayacağız. Yüzde 64 aldık! Konak tarihinin en yüksek oyunu aldık. Geçmiş dönemde ikinci, üçüncü çıktığımız mahalleler var ya, hepsinde birinci parti çıktık. Yeni argümanlarla yola devam edeceğiz. Ümit gençlikte, gençlerle yapacağız bunları. Gençleri sadece ‘broşür, afiş as’ diyerek değil, fikirlerine önem vererek sürece katacağız. 2023’ten sonra 40 yıl iktidardan düşmeyecek bir CHP’yi beraber yaratacağız” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN MUSTAFA KEMAL’İN ADINI İNSANLARIN GÖNLÜNDE YAŞATMAKTIR
Gruşçu, “‘Benden sonra gençlere destek vereceğim’ demekle olmaz. Samimiyete, dürüstlüğe, birbirimizi sevmeye ihtiyaç var. Bizde sevgi, saygı, güven, bağlılık ve emek esastır. Konak İlçe Başkanlığı’nın kapısında yazıyor. İnanmadığım şeyi oraya koymam. Kapısı açık olan genç bir ilçe başkanıyım. Bugüne kadar kapatmadım, asla kapanmayacak. Bireysel olarak kendini var eden siyaseti asla yapmayacağız. Sadece seçim zamanlarında ortaya çıkarak partinin mücadelesinde yer almayan anlayışı asla savunmadık, savunmayacağız. Yağmur çamur demeden hareket eden örgüt emekçilerinin yanında olduk, yine öyle olacak. Bazen soldan, devrimden, sosyal demokrasiden bahsediyoruz, ne kadar kolay anıyoruz. Bazen de Mustafa Kemal’in ilkelerini anlatıyoruz, çok güzel! Önemli olan anlatmakla kalmamak, bunları gerçekleştirmek. Önemli olan Mustafa Kemal’in adını insanların gönlünde yaşatmaktır” dedi.   

23 ARALIK’TA AHMET AĞABEYE TELEFON AÇACAĞIM
Gruşçu sözlerini sürdürdü ve “Ben biliyorum ki Ahmet Ağabeyimiz bu değerlere sahip. İçim rahat. Biz bu salondakilerle iktidar mücadelesi yapmıyoruz. 23 Aralık Günü Ahmet ağabeyime telefon açıp, ‘seninle güzel bir yarış yaptık. Seninle beraber yürüyeceğim, mücadeleyi tüm Türkiye’ye beraber yayalım’ diyeceğim” diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL’İM BEN!
Gruşçu, “Kız çocuklarını diri diri gömenlere karşı mücadele eden Hazreti Hamza gibiyim. Kerbela’da mücadele eden Hazreti Hüseyin gibi olmak gerekiyor. Ben öyle devrimci olmak için mücadele ettim. Evine çarpı atılan Alevi yurttaşım ben. ‘Tam bağımsız Türkiye’ diye haykıran altındaki iskemleyi deviren Deniz Gezmiş’im ben! Sivas’ta yobazlarca yakılmak istenen Aziz Nesin’im ben. Gezi direnişinde canını hiç hesaba katmadan meydanlara koşan Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan’ım ben! Bu ülkenin kurulmasını sağlayan kalkınmasını sağlayan Mustafa Kemal’im ben! Onu ruhunda hisseden genç kardeşinizim” dedi.  

KENDİMİ SİZE EMANET EDİYORUM
Gruşçu, “Bugüne kadar sizin onurunuzu, haysiyetinizi sattırmadım, sattırmam. Sizin oyunuzu pazarlığa çıkarmadım, çıkartmam. Çok güzel bir aile kurduk biz. Sevgiyle, saygıyla yaptık biz bu aileyi. Şimdi CHP’nin bu ailesini geleceğe taşıyalım. Sizler bu aileye sahip çıkacaksınız. Evinizde torununuza, çocuklarına nasıl sahip çıkıyorsanız, genç bir kardeşiniz olarak sizin yanınıza geleceğim ve kendimi size emanet edeceğim. Ben sizin bir evladınızım. Bizim, gençlerin daha gideceği çok yol var. Ailenize, bize sahip çıkın. 35 yaşında pırıl pırıl bir genç kardeşiniz ilçe başkanlığı yaptı ve şimdi yine aday. Ben cumhuriyet aşkıyla görev yapmaya devam edeceğim. Kendimi size emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÖNDERMEYE CEVAP!
Gruşçu’nun ardından sözü Ahmet Karadağ aldı. Gruşçu’nun göndermesine cevap veren Karadağ, “Çağrı kardeşim ayın 23’ünde beni arayacağını söyledi. Beklerim, desteğini istiyorum. Teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

GRUŞÇU GÜZEL ŞEYLER YAPTI, ELEŞTİRMİYORUM, BEN DAHA İYİSİNİ YAPARIM!
Karadağ, “CHP’li olmak devrimci olmak, değişime cesaret edebilmektir. CHP’li olmak demek kötü gidişatı değiştirebilecek kudrete sahip olmak demektir. Bu devrimci ruh ülkemizde yeni ufuklar açacak ve halkımızda umut olacaktır. Partimin yerel örgütlerinde görev yapmak zor ve zahmetlidir. Görev alan başkanımızı yürekten kutluyorum. Onlar çok güzel şeyler yaptı, ben daha iyisini yaparım. Eleştirmiyorum, saygı duyuyorum. Partimizin bu kongresi daha da otoriterleşen AKP iktidarının baskılarının zirve yaptığı günlerde yapılıyor. Söylemleri ve eylemleri birbirine zıt bir iktidar var. Demokrasi diyorlar parlamentoyu AKP’nin noteri haline getirdiler. Tartışma kültürleri yok, biat kültürleri var. Bizi kıskanıyorlar. Bizdeki zenginlikleri kıskanıyorlar, buna inanın” dedi.

GÜN AYRIŞMA GÜNÜ DEĞİLDİR
Karadağ, “CHP son günlerde bağırıyor, çok doğru şeyler söylüyor. Sanayi yap, teknolojiyi geliştir, üretim yap. Gençlerimize üretmeden nasıl sahip çıkacaksınız? Sadece biat kültürü ile olmaz. Biz bu salondakilerle iktidarı kucaklayacağız. Zerre kadar kuşkum yok. Halkımızı bu kötü gidişten kurtarmalıyız. Örgütlerimizi hazır ve dinamik tutmak zorundayız. Gün farklılıklarımızı ayrışma değil, zenginlik olarak görme günüdür. Gelişmiş bir insanın tek bir paydası vardır, hümanizm ve saygıdır. Gün mücadele etme, dostluk etme günüdür” diye konuştu.

SEÇİLİRSE YAPACAKLARINI ANLATTI!
Seçildiği takdirde yapacaklarını sıralayan Karadağ, “Güçlü, katılımcı, dayanışmacı Konak için aday oldum. Birlikte yönetme, kurumsal derinliği olan, yaşama müdahil olan bir örgüt olacaktır. Üyelerimizle tartışma olanaklarını sağlayacak toplantılar düzenleyeceğiz. Konak özelinde yer alan meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleriyle işlevsel iletişim ortamları yaratılacaktır. Konak Belediyesi meclisinde görev yapan partili meclis üyelerinin katılımıyla kurul oluşturulacaktır. CHP bülteni yayınlanacaktır. Mahalle temsilcileri tespit edilecek, bu kişiler nicelik ve nitelik olarak arttırılacaktır. Bu kişiler seçimle belirlenecektir. Partimize yeni üye kazandırılması yönünde etkin çalışmalar düzenleyeceğiz. Birim oluşturacağız, herkesin eğitimden yararlanmasını sağlayacağız. Bunları örgütüm ve yönetimimle birlikte hayata geçireceğiz. Bunları yaparken muhtarlardan yardım isteyeceğim” ifadelerini kullandı.  

KAYYUMLAR İÇİN: SEN KİMSİN SEÇİLMİŞİ GÖREVDEN ALIYORSUN?
Karadağ ayrıca, “Halka politikalarımızı iyi anlatırsak iktidar olmak çok kolay. Belki çok güzel şeyler yapıyoruz ama onları halka anlaşılır bir şekilde anlatmalıyız. Edirne’den Van’a kadar her yerde, her vatandaşa kendimizi anlatırsak bize herkes oy verecektir. Biz böyle iktidar olacağız. Kayyumlarla ilgili sorular soruyorlar. Söyleyeyim; kayyumlara şiddetle karşıyım, sen kimsin de seçilmiş adamı kenara atıyorsun? Hangi partiden olura olsun! Siz o şahsa değil onu seçen halkı kenara itiyorsunuz. Onlar halk! Onları kenara itemezsiniz! İnsanların umutlarını kırıyor. Seçiyorum, kayyum atıyorlar! Suçlu olabilir. Bir birey aday olurken belge istiyorsun, onu getiriyor. Bakanlıklar var, istihbarat var. Bunları elersin, ‘buraya aday olamazsın’ diyebilirsin. Buna kim karşı çıkar? Hiç kimse! Sen bunu yapmıyorsun! Susacak mıyız? Sonuna kadar itiraz edeceğiz” dedi.

GRUŞÇU’YA ELEŞTİRİ: YÖNETİCİ OLACAK BAŞKAN SEÇİLMİŞ OLACAK, ATANMIŞ DEĞİL!
Karadağ, Gruşçu’yu hedef alırken sert ifadeler kullandı ve “Genç vurgusu yapıyor, buna saygı duyuyorum. ‘Gençler yer almalı’ diyor. Doğru, katılıyorum. Ancak yönetici olacak başkan seçilmiş başkan olacak, atanmış değil! Biz yönetici olarak seçeceğimiz kişinin yönetilen değil yöneten olmasını istiyoruz. Belediye başkanımız için ‘tecrübeli’ ifadesini kullanıyor. O da doğru! Tecrübe önemliymiş! Benim için hassas olduğum bir konu var. Değeri olan kişilerden bahsediyor. Atatürk’lerden, Deniz’lerden bahsediyorum. Onlar kim biz kim! Sadece örnek veriyorum. Mirasyedi cümlesine çok kırıldım. Ama bir yandan sevindim, beni onların mirasçısı olarak görmüş. Sen değil misin? Sen de mirasçısı ol! CHP’yi kuranlara, ülkeyi emperyalizmden kurtarmak isteyen yiğitlerin mirasçısı olmak bana onur verir. Biz bu değerlere sahip çıkarken ödediğimiz bedellerle sadece gurur duyarız. Bu yiğitlere sahip çıkmak yürek ister. ‘Kamu gücü’ dendi. Ben hiçbir güce müracaat etmedim ve kullanmadım. Ancak adaylığımı açıkladıktan sonra hiçbir çıkar beklemeden bir dünya dosttan destek aldım. Bu bana gurur verir. Ne yapayım? Beraber çalıştığım herkese de teşekkür ediyorum. Benim çalışma grubumda birçok insan var. Bunlar yan yana gelmez, birinci toplantıda kavga ederler’ dediler. Gelirler dedim. 40 yıldır kavga ediyorlar’ dediler. Hayır arkadaş, iktidara gidiyoruz. Kavga etmeyeceğiz. Kışkırtmak isteyenleri de kınıyorum” diye konuştu.

BEN BAŞKAN OLURSAM BATUR BENİMLE ÇALIŞMAYACAK MI?
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Gruşçu’dan yana refleks göstermesine değinen Karadağ, “Belediye başkanımız ‘ben oyumu Çağrı Gruşçu’ya vereceğim’ dedi. Saygı duyuyorum. O bir delegedir ve bir oyu vardır. Onun da seçim döneminde birlikte çalıştığı ahde vefa duygusuyla oyunu vermesi kutsaldır. Ancak bir konuda yanlış oldu. Bu basında malzeme oldu. Kamuoyunda ve belediyede çalışan insanlar üzerinde psikolojik etkisi oldu. Ama hiçbir delegemiz bunun etkisinde kalmayacaktır. Hiçbir güç hiçbir delegemizi satın alamaz. Şimdi buradan ben başkan çıkarsam Batur benimle çalışmayacak mı? Çalışacak. Kendisi bana, ‘delegasyonumuz kimi seçerse benim başkanım o kişidir’ dedi. Oylarımız konusunda yanlışlık var. Yüzde 63.21! keşke yüzde 90 olsaydı. Burada ittifakın katkısı da var. Onun payını göz ardı etmeyelim! İttifakı ne yapacağız? Köküne kadar birlikte olacağız. Bu gerici yobazların karşısında olmak için güç olacağız” dedi.

ŞU ANDAN İTİBAREN KENDİMİ DELEGELER EMANET EDİYORUM
Karadağ, “Ben şu andan itibaren kendimi delegeler emanet ediyorum. Birlikte yöneteceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğim. Konak’ta geçmişte görev yapan tecrübeli arkadaşlardan telefon aldım. Gücümüzü iktidar olmaya saklayalım. Ben değil biz varız!” ifadelerini kullandı.

DELEGEYE MESAJ!
Delegelere seslenen Karadağ, “Kim CHP’nin çizgisini yukarı taşır, kim CHP’yi iktidara hazırlar diyorsanız, oyunuzu ona verin” dedi.

İŞTE LİSTELER
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur iki listede de yer aldı. 

Çağrı Gruşçu asil yönetim: Gürsel Akıncı, Bülent Rıfat Anlı, Dilan Baskan, İkbal Çam, Füsun Çetin, Gülden Aslı Değirmenci, Erdinç Demirci, Sibel Hür, Esat Kaleli, Rubil Kerem Korkmaz, Akın Küçükoğurlarından, Volkan Özdamar, Tuna Tanyeri, Engin Taş, Gülşan Temel, İlknur Zaloğlu

İl delegeleri: Mesut Ak, Mert Ömer Akgül, Yusuf Akın, Nejat Akıncı, Kadir Altanhan, Samir Artık, Şaban Atlı, Cemil Mehmet Aydın, Zerbab Baran, Mehmet Şakir Başak, Mehmet Batu, Abdül Batur, Şengül Baysak, Leyla Besleyici, Gülseren Beşik, Erman Çarık, Ahmet Çatkın, Enver Çelik, Serkan Çildan, Halime Demir, Yiğit Demirli, Yahya Doğan, Bülent Ekinci, Melda Erbaykent, Gülşah Gezginci, Çağrı Gruşçu, İlknur Güneş, Semra Hoşer, Şule Kahramanlar, Zülfikar Karatay, Gizem Karayağız, Cenk Korkmaz, Özge Kurt, İlhan Mala, Esma Minareci, Yücel Mumcular, Fehime Özcan Şen, Kazım Özdemir, Barış Özdil, Yekbun Özmen, Mustafa Sağlam, Hasan Sarıgül, Hüseyin Saygılı, Doğan Sever, Mehmet Tokan, Eyyüb Han Turşak, Mustafa Uğuş, Kazım Umdular, Mehmet Uslu, Süleyman Uslu, Figen Ülkem, Mustafa Yekta Varnalı, İrfan Yelis

Ahmet Karadağ asil yönetim: Birsel Akbulut, Aslıhan Altan, Çetin Altun, Mehmet Begiç, Tarkan Eladağ, Hale Elden, Ali Geçit, Mustafa Göl, Tutku Gül, Semra İğtaş, Onur Utkan İlçi, Özgür Kurt, Altay Mol, Yağmur Sarıdede, Cengiz Tankut, Recep Topal

İl delegeleri: Mehmet Arif Acar, Rukiye Acar, Duygu Akbulut, Burcu Anbarlı, Arda Angın, Birgül Arcan, Celal Artan, İsmet Atıcı, Merve Avcı, Abdül Batur, Şengül Baysak, Taner Benli, Yazgı Bilgen, İlhan Bora, Yudum Cura, Zerrin Cücen, Ali Çatkın, Metin Çiçek, Muzafer Demir, Mustafa Düzyol, Ali Ekmekçioğlu, Ayşen Ellialtoğlu, Fahri Elmas, Müfit Ereş, Nurhan Ertaş, Ferdi Erten, Sırrıye Gül Eşit, Gökhan Gökgör, Zeki Günen, Övgü Güleryüz, Delal Kahraman, Arca Deniz Kara, Ahmet Karadağ, Mert Koç, Ersoy Kubilay, Muhsin Kurt, İbrahim Morsünbül, Rıfat Nalbantoğlu, Ahmet Sarışın, Hasan Sır, Kamil Soydam, Onur Şahin, Taner Şen, Abdülhamit Taşdemir, Celal Can Topçu, Aytekin Tunus, Zöhre Gül Turan, Füsun Uğur, Özgün Utku, İlker Varlı, Yasemin Yeğenoğlu, Ali Yılmaz, İsmet Yüksel

KEMALPAŞA'DA BAŞKAN BELLİ OLDU
Kemalpaşa seçimlerinde ipi göğüsleyen mevcut ilçe başkanını 9 oyla geçen Ahmet Cemil Bayeli oldu. Bayeli 140 oy alırken Mehmet Aycil 131 oyda kaldı. Aycil'in listesi 134, Bayeli'nin listesi ise 137 oy aldı. 

Mehmet Ayçil ile Ahmet Cemil Balyeli'nin aday olduğu kongrenin divan başkanı İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır oldu. Listelerde önemli isimler yer aldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı her iki listeye de yazıldı. 

Mehmet Ayçil’in asil yönetim kurulu listesi: Ahmet Çınar, Nevin Dalgıç, Neslihan Düzman, Ayhan Gökdemir, Mustafa Güneş, Hülya Kara, Hüseyin Karabal, İlyas Karnak, Meltem Kaya, Serap Keskin, Ahmet Kıyak, Sadık Mutlu, Osman Oray, Talat Özışık, Hüsamettin Saydam, Engin Şahin.  

İl delege listesi: Rıdvan Karakayalı, Mehmet Ayçil, Aysel Ablak, Hilmi Doğu, Ahmet Hulusi Oğuz, Mustafa Korkmaz, Özden Tiryaki, Şahin Çelik, Ali Pekşen, Uğur Yurdaş, Mehmet Yılmaz.

Ahmet Cemil Balyeli'nin asil yönetim kurulu listesi: Gamze Burç, Dilek Buyrukçu, Aslı Demirören, Hasan Er, Süleyman Ergüner, Koray Gerem, Ali Gvrem Erhan Gönülbağı, Ebru Kasap, Kerim Kurnaz, Selim Pişkin, Yüksel Sarıbaş, Cem Suluoğlu, Halil Şen, Ali Şentüzen, Salih Yalçın.

İl delege listesi: Rıdvan Karakayalı, Ahmet Cemil Balyeli, Nimet Aslan, Nevzat Demirtaş, Nevzat Efe, Mehmet Karadağ, Hatice Korukçuoğlu, Bülent Oray, Duran Şahin, Ahmet Yılmaz, Hamza Yılmaz.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, "Bugün burada partimizin ve ülkemizin  geleceğine ait düşüncelerin konuşulduğu, tartışıldığı bir kongre gerçekleştiriyoruz. Buradan çıkan fikirleri de il kongre sürecine taşıyacağız... Üyelerimizin, delegelerimizin sesi kurultaya kadar ancak böyle ulaşır... Kongrelerimizde iktidara giden yolda kadrolarımızı belirliyoruz."

Bugünkü iktidar nedeniyle özünden koparılan bir demokrasi, uçuruma sürüklenen bir ekonomi var...  Tek adam rejimini yeniden parlamenter güçlü bir demokratik düzene evirinceye kadar, ülkemizin huzur ve refahını sağlayıncaya kadar, yurdumuzu ekonomik dar boğazdan çıkarıncaya kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız... Atamızın çizdiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyinin de üzerine siz parti neferlerimizle birlikte  çıkaracağız.

Unutmayalım kongrelerimiz bir bayrak yarışı. kırgınlıklara, küskünlüklere yer vermeden bu süreci tamamlayacağız ve emin adımlarla iktidara yürüyeceğiz."

MENDERES'TE SÜRPRİZ
Menderes'te mevcut Başkan Gizem Candan'ın tek aday gireceği kongre bekleniyordu. Fakat son dakika sürprizi ile Ziraat mühendisi Güler Mutlu Yılmaz Candan'a rakip çıktı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar Candan'ın listesinde delege olarak yer aldı. Candan 209 oy alırken rakibi Yılmaz 57'de kaldı. Candan, "Bugün Menderes'te demokrasi şöleni yaşadık. Tüm örgütümüze bana güvenip, inandıkları için teşekkür ederim. Çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Güler Yılmaz yönetim asil: Görgün Aykur, Asri Can, Eren Cankurtaran, Barış Gürsoy, Emre Can Çelikkol, Duran Erel, Zeynep Gürbüz, Hakan Karakurt, Erdinç Kasapoğulları, Ali Rıza Kaygusuz, Hatice Kırlıoğlu, Hasan Kocayurt, Aynur Saydam, Melekşah Şaşal

İl delegeleri: Erol İncetürk, Ali Seyfi Tufan, Melekşah Şaşal, Ali Çelikol, Nizamettin Kılıç, Abdürrahman Erganay, Fırat Doğan, Harun Bila, Hatice Karabacak, Sema Gerçek, Aykut Karagöl, Esma Dönmez

Gizem Candan asil yönetim: Bahadır Arpaz, Ali Artuç, Ayten Çetin, Nusret Çimen, Mert Engin, Ahmet İşler, Koray Kabaca, Nurettin Karadeniz, Kemal Koç, Merve Öztürk, Şaban Özvatan, Hacer Rüzgar, Hatice Sezgin, Ünsal Yavaş

İl delege: Gizem Candan, Rukiye Çavdar, Erol Çetin, Erkan Çınar, Hatice Dündar, Mustafa Kayalar, Serdar Özdemir, Türker Öztürk, Sümbül Sayım, Abdullah Sürücü, Sebahattin Taşkıran, Ali Yeşilyayla

GAZİEMİR
Gaziemir'de ise mevcut Başkan Kasım Özkan ile Ali Rıza Türkmen' yarışı sahne aldı. Kasım Özkan 210 oy ile seçimi kazandı. Türkmen ise 150 oyda kaldı.

Ali Rıza Türkmen yönetim kurulu asil liste: Atiye Ayhan, Doğukan Baş, Şükran Bayraktar, Mehmet Çağlı, Hülya Demirtaş, İbrahim Eşme, Metin Güvenç, Denizhan Koç, Mustafa Kuray, Mine Küsmüş, Hüseyin Ökmen, İlhan Özgün, Mahmut Şaylan, Kerem Şençamlar, Fatma Tınaztepe, Tutku Hazal Uyma  Ülkü

İl delegeleri: Hasan Emre Alakuş, Buket Balcı, Elif Becek, Kenan Biçer, Hülya Ceylan, Reşat Ceylan, Üstün İntepe, Serap Kan, Yağmur Kaygusuz, Yücel Koç, Abdülkadir Özalp, Mutlu Öztürk, Serhan Seyhan, Ulus Özgür Soyköse, Ali Rıza Türkmen, Veysel Uçal, Hakan Vatanperver

Kasım Özkan yönetim kurulu asil liste: Münir Aksoy, Kemal Demircan, Erdal Dündar, Yasin Ergül, Arda Işık, İlmihan Karabağ, Birgül Karagöz, Erol Karaman, Çağdaş Koçak, Tülay Özmakinacı, Hülya Sert, Hasan Şakar, Çağrı Şırdancı, Mustafa Tanju Tekgül, Simay Topsakal, Sema Yılmaz

İl delegeleri: Neriman Balcı Türkeri, Şenay Çavdar, Alev Çelik, Nesrin Dalkılıç, Yüksel Demirsoy, Ali Kaya, Baran Manav, Abdürrahim Nursoy, Kasım Özkan, Hazel Öztürk Işık, Cansu Sarı, Hakan Sütlü, Umut Tekin, Aydın Tülü, Abdullah Uysal, Mehmet Ali Yalçın, Refik Zenginobuz

 
Almanya'nın başkentinde bomba paniği!
 
Bornova'nın çınarlarına özel merkez
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp Gaziemir 23 Aralık 2019 Pazartesi 09:00

Sayın Halil Arda kendi başarısızlıklarınızın faturasını ne ilçe başkanlığına ne de il başkanlığına çıkartmayınız. Sizin sorumsuzluğunuzda gerçekleşti bunlar. Bu arada dün bazı konuşmacı arkadaşlar hatta siz de dahil, taraf tutmadığınızı kimseyi aramadığınızı belirttiniz ya. belediyede çalışan delegeler olmak üzere herkesi aradınız. İnsanları ekmeğiyle tehdit ediyorsunuz. Sizin yakın ekibinizdekiler aradılar. Ya sizden habersiz iş çeviriyorlar ya da siz yaptırıyorsunuz. Kibirinizden vazgeçin. İşçi emekçi ile dost arkadaş olun. Yıllarca partiye küskün kalıp bugün partiyi eleştirmeyin. Madem bu kadar kendinize güveniyordunuz bağımsız aday olarak seçime girseydiniz. Siz, Chp Gaziemir İlçe Başkanlığının başarısı sayesinde belediye başkanı seçildiniz. İnsanlar size değil chpye oy verdiler bence bir kendinize gelin ve kibrinizden vazgeçin. Ayrıca, belediye başkanı sizsiniz eşiniz Deniz Arda hanımefendi değil. Tamam eşiniz bu yolları yürürken yanınızda olacak ancak kendisi sizin işlerinizle alakalı söz sahibi değildir. Sizin eşiniz olmasının yanında kendisi de bir Gaziemir vatandaşı. Bence ayrımı iyi yapmak lazım. Ben sizin yerinizde olsam parti ile aramı iyi tutarım emekçiyle dost geçinirim. Sizin adınız geçer gider Halil İbrahim Şenol'un isminin geçip gittiği gibi ancak Chp baki kalır. Bu arada yakın yönetiminiz size Arda Başkan diyorlar; önceki başkana Halil Başkan denildiği için rahatsızlık mı duyuyorsunuz size Halil Başkan denilmesinden? Unutmayın siz Gaziemir Belediyesinin emanetçisisiniz. Sahibi değil! O belediyenin gerçek sahibi parmak izli kapınızdan içeri sokmadığınız Gaziemir Halkı ve işten haksız yere attığınız emekçilerdir.

Yorumu oyla      8      5  
Gaziemir Chp 23 Aralık 2019 Pazartesi 01:27

İlçeyle başkan arasındaki uyumsuzluğa zıtlığa alışmıştık ama Halil Arda seçim döneminde destek alamadım diye Chp ilçeyi, ili hatta milletvekillerini topa tuttu. Pardonda Halil Arda gaziemirde ilk seçimi kazanan Chp li sen değilsin. Chp daha önce Gazemirde kazanmamış olsaydı bu seçimi alamazdın bunu sende iyi biliyorsun. Sana oy veren bi çok kişi pişman zaten. Bi dahaki seçim bağımsız koy bakalım kaç oy alacaksın. Koskoca Chp ye meydan okudun, insanların emeklerini hiçe saydın. Tek adammış gibi davranamazsın. Umarım bu tutumun il başkanının hatta genel merkezin hoşuna gitmeyecektir!!!!

Yorumu oyla      7      6  
bahtiyar 22 Aralık 2019 Pazar 22:39

resimlerde hüseyin saygılıyı gördüm, balçovada oturur, her dönem narlıderede bld bşk. aday adayıdır, bu yıl hadi konak olsun dedi, orda yine batur çıktı karşısına. genel merkez artık bir görev versin ona, yıllar tükeniyor.

Yorumu oyla      4      6  
GAZİEMİR 22 Aralık 2019 Pazar 22:07

Eveeet sıra ilçe başkanlığı ile bel.başkanlığının kılıç kalkanında!!!! Bu saatten sonra Gaziemir de güzel günler görmek bu belediye başkanı gidinceye kadar, tozlu raflara kaldırılmıştır. Belediye başkanının kongrede konuşması(il başkanına ve ilçe başkanına sataşması ve hesap sorması!)yenilir yutulur değildir.Derhal ilçe,il ve genel merkez yönetimleri gerekeni yapmalıdır. Halil İbrahim Şenol' un on yılda yaptıklarını heba edecek bir başkanla karşı karşıyadır GAZİEMİR...........

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan: Bankacılık ücretleri cep yakıyor!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan bankacılıkta uygulanan yüksek işlem ...
CHP'li Sındır: Çocuklarımıza bu bütçenin hesabını veremezsiniz!
Sındır, “KÖİ ödemeleri toplamını 2018 yılında 5.637.381.324 TL’den, 2022 ...
CHP İzmir'de Cumartesi maratonu: Yeni başkanlar belli oldu!
Bayraklı, Karabağlar, Foça ve Çeşme’de delegenin önüne sandık konuldu. ...
 
CHP'li Beko'dan asgari ücret tepkisi: Vicdanlı olun!
Meclis kürsüsünden asgari ücret ile ilgili ‘vicdanlı olun’ çağrısı yapan ...
Asgari ücret için konuştu: Jestimizi yaparız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin ''Geldikleri ...
Bakan Pakdemirli: 5 yıllık plan, 25 yıla ışık tutacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Makamdan çok sahadayız. Çiftçimizle ...
 
CHP Kınık'ta Başkan Yılmaz güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kınık İlçe Başkanlığı'nın tek aday ile gidilen ...
Ümit YALDIZ yazdı... Davutoğlu-Babacan hareketi
Ümit YALDIZ yazdı... Davutoğlu-Babacan hareketi
AK Partili Sürekli’den Urla yorumu: Süreç hukukidir!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutuklanması, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva