HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2013 Pazartesi - 20:41

CHP’de ‘metropol’ zirvesi: Engin’den değişim vurgusu

Metropol ilçelerde belediye meclis üyeliğine aday olan partililere seslenen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’yi eleştirdi. Partililere “kendinizi halka anlatın” diyen Engin değişim vurgusu yaptı. Engin, “Değişimden de korkmamak lazım. Değişim ihtiyaçsa olacaktır. İzmirli istiyorsa olmalıdır” dedi. Toplantıda Milletvekilleri Musa Çam, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu da konuşma yaptı.

CHP’de ‘metropol’ zirvesi:  Engin’den değişim vurgusu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ-  CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda metropol ilçelere talip olan belediye meclis üyesi aday adayları bir araya geldi. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, PM Üyeleri Hüseyin Saygılı, Saniye Naziye Işık, Berrin Dilekçi, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Ülkü Caner, Sumru Karaer, İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri, ilçe başkanları ve binin üzerinde aday adayı katıldı.


 
İl Başkanı Ali Engin, konuşmasında aday belirleme sürecini anlattı. Engin, “Bir yerel seçime gidiyoruz. Daha önceki yerel seçimlerde partimiz takvimleri genellikle secime birkaç ay kala başlatır, müracaatları Kasım-Aralık gibi alırdı. Şimdi ise süreç erken başladı. Aday belirleme yöntemleri ile ilgili Ankara’da görüşmeler yaptık.  İlgili komisyon ile seçim yöntemlerini tartıştık. Ankara’ya gitmeden önce 30 ilçe başkanı ile görüşmeler yaptım. İl yönetiminin de görüşünü aldım. Önerileri olduğu gibi genel merkeze aktardım.  Belediye meclis üyeleri ile ilgili yöntem Ekim ayının başında ya da ortasında oluşacak. Ortaya iki görüş çıktı. Yarısı sandıktan, yarısı da gençlik, kadın, meslek kollarından seçilsin diye bir anlayış ortaya çıktı. Bizzat genel başkanımız ön seçimin olmayacağını söyledi. Keşke hakim denetiminde ön seçim olsa. Belediye başkanı, milletvekili olmak isteyen sandıklardan çıksa. Bu sistem gerçekleşmedi. İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da kadın meclis üyesi yok. Bu kabul edilebilir şey değil. Avrupa’dan daha önce kadına seçme ve seçilme hakkı veren partinin kendisini sorgulaması gerekiyor” dedi.


 
PARTİLİLER İHANET ETTİ
AK Parti’nin İzmir için ‘seçimleri kazanacağız’ dediğini ifade eden Engin, “Bizim için ‘onlar aday olur, birbirlerini yerler’ diyorlar. Kısmen haklılar. Yerel seçimlerde Bayındır ilçemizde 6 bin seçmen, partili partisine ihanet ediyor. Bunu gördük. Ya AK Parti’ye ya da MHP’ye veriyor. Bu senaryo tekrar hayata geçmeyecek. Ne seçmen eski seçmen, ne yurttaş eski yurttaş, ne de parti eski partidir. Çocuklarımızın geleceğini kendi siyasal hesaplarımıza kurban etmeyeceğiz” dedi.
 
BAYINDIR’I NİYEUÇURMADINIZ?
Engin AK Parti’nin yerel seçimlerde ikinci argümanının ‘İzmir köy oldu, yatırım yok, iyi yönetilmiyor’ anlayışının olduğunu söyledi.  Engin, “Buradan sormak istiyorum. 30 ilçemizin sadece bir tanesi AK Partili. O da Bayındır. Kaza kurşunu ile kazandılar. Peki uçuracaktınız madem 5 yıldır Bayındır’ı uçursaydınız. Beş yıldır bir çaba, gayret duyan var mı? Bu bir yalan, riya ve kandırmadır. Bu söylemlerin geçerliliği yok” diye konuştu.
 
SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ
Engin, CHP hakkında haksız eleştiriler yapıldığını da ifade ederken, “İzmir için ‘uçakla geçerken Irak gibi Modagişu gibi oldu’ diyorlar. İzmir ne zaman bu hale geldi? Körfez’e 70 yıldır atık geliyor. Çarpık yapılaşma, Kordon’daki evler ne zaman yıkıldı? Doğru, İzmir bunu hak etmiyor. Geçmiş belediye başkanlarını, yerel sivil toplum örgütlerini eleştirebiliriz. Hepsini eleştirebiliriz. Onlar bu kenti nasıl bu hale getirdi. Ama ‘buna CHP sebep oldu’ demek cahilliktir. Körfez bataklık olmaktan kurtuldu. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde daha iyi noktaya gelecek. Artık yüzülebilecek. CHP bunu yaptı. Körfez’in 40 kilometrelik kıyısı yeniden tasarlanıyor. AKP’nin engellemelerine rağmen birçok şey yapılacak. Ankara’da 2-3 günde onaylanan kentsel dönüşüm planları İzmir’den gittiğinde bir yılı aşkın süre bekledi.  Ulaşımda İzmir, Türkiye’de devrim yaptı. 90 dakika uygulaması ile en ekonomik ulaşım sağlanıyor” dedi. Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üretici, tarıma ve hayvancılığa verdiği desteği de anlattı.
 
YALANDAN BESLENEN ÇEVRELER VAR
Partililere mesaj veren Engin, CHP anlayışının anlatılmasını istedi. Engin, “AK Parti belediyeciliği imar planlarında ‘yeşil alan’ olarak görünen Karayolları arazisini satmaktır. İhaleye teklifler verildi. Mavişehir’de 17 bin metrekare arazi önce 6 milyon TL’ye satıldı. Sonra imar planı değiştirildi. Değeri 100 milyon TL’yi buldu. AK belediyecilik yandaş şirketler oluşturmak, cemaatlere para aktarmak, yeni sistemler kurmaktır. Biz CHP anlayışını ortaya koyacağız. AKP satmaya, yağmalamaya devam ediyor. Bu kentin tamamı yeniden yapılanmalıdır.  İzmir hizmet, sağlık, turizm kentidir. Çocuklarımız iş bulamıyor. Yurt dışına gidiyor. Türkiye’ye gelen turist sayısı 30 milyon iken İzmir’e sadece 1 milyon kişi geliyor. İnsanların mutsuz olduğu yere turist gelmez.  Sizler kendi ilçenizi Türkiye’deki diğer ilçelerle yarışır hale getirmeniz gerekiyor. Artık iletişim çok kolay. Her yeri takip edebiliyorsunuz. AKP İzmir il başkanı ‘çevre yatırımı yok’ diyor. Bunun yalan olduğunu anlatmanız gerekiyor. Yalandan beslenen çevreler var. Çıkıp ‘CHP’li belediyeler tarlama imar vermiyor, toprağı yağmalayamıyorum, arazime AVM yapamıyorum’ diyenler var. Bunlara karşı da mücadele edeceğiz. Bu yapılanmanın medya ayağı da var. Kimin köşesinde kalemini niye oynattığını iyi biliyoruz. Niye yazılar yazdığını görüyoruz. CHP artık uyandı” diye konuştu.
 
İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ
İktidar partisinin geçen seçimlere oranla oylarının düştüğünü ifade eden Engin, “2009 yerel seçimlerine göre durum çok farklı. Terör ile bu kadar ilişki içinde değillerdi. Tarım bitti, işsiz çoğaldı. Akaryakıt, gübredeki artış oranı yüzde 400’ü buldu. AKP’nin kadınlara bakışı ortada. Bakanların İzmir’i tahrik eden açıklamaları var. Kimisi ‘sümüklü İzmir’ derken başkası da irfanımızı sorguluyordu. Bazıları da buradan milletvekili olmaktan hicap duyuyordu. Bu kent irfanı olan bir yer.  Artık partimiz değişti. İlk defa ilçe başkanlarını adil bir sistem ile seçtik. İl kongresini yaptık. Kadın ve gençlik kollarında seçimler yaptık. Kadifekale’de oturan adam Bostanlı’da oy kullanmadı. Yeni sistemi getirenleri kutluyorum. İETT gibi kurumda çalışan birisi başbakan olacak ama SGK gibi önemli kurumu yönetmiş, kardeşine iş bulmayan, yandaşını kayırmayan bir kişi başbakan olamayacak. Bunu içimize sindiremiyoruz” dedi.
 
BAŞKANLARA SAHİP ÇIKIN
Belediyenin kaynaklarını kendi cebinizdeki para gibi kullanacaksınız. İmar planları kentin anayasası, namusudur. Planlar ikide bir değiştiriliyor. Dört kurumun imar planı yetkisi var. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar TL’lik borcunu ödedi. İtibarı Hazine Müsteşarlığı’ndan daha fazla. Bu kentin belediye başkanı birinci seçildi. İzmir, Dünya’da gelişen 4. büyük kent oldu. Bir yarış yaşayacağız. Kesinlikle hiçbir CHP’linin ne belediye başkanları ne de kendi arkadaşlarına vuracağını sanmıyorum. Belediye başkanlarını eleştirmeyin. Onlara sahip çıkın. Tabi ki her arkadaşımız ‘daha iyisin yaparım’ diyebilir. Değişimden de korkmamak lazım. Değişim ihtiyaçsa olacaktır. İzmirli istiyorsa olmalıdır. İl başkanı, genel başkan istiyor diye değişim olmayacak. Siyaset yaparken dil ve dinsel siyaset yapmayacaksınız. Önemli bir konu. Buradan uyarıyorum. Artık kimsenin kimseye ‘sen nerelisin, inancın nedir’ diye sorulduğu bir İzmir istemiyoruz. Bunu ret eden kent istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
ONURLU GÖREVE TALİP OLDUNUZ
İl başkanlığı olarak yerel seçimlerde aday olan belediye başkan ve meclis üyeleri ile periyodik olarak bir araya geldiklerini ifade eden Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, “Bu manzara demokrasi ordusudur. Cesaretinizden dolayı sizleri kutluyorum. Recep Tayyip Erdoğan kork bizden. Amacımız fikir birliği yapmak ve yerel seçimlerde CHP bayrağını tekrar İzmir’in geneline dikmektir. AKP ‘bu kadar başvuru var, maraza çıkacak’ diyor. Onlar avuçlarını yalayacaklar. Önce yerelde sonra genelde iktidar olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız.  Sizlerin talip olduğu görevler çok önemli. Kimseye para vermiyorlar. Hizmet edeceksiniz. Projeler gerçekleştikçe mutlu olacaksınız.  Bu görevi yerine getirdikçe ortak akla, bilime önem veren belediye başkanları ile çalıştığınız zaman keyfinize diyecek olmaz” dedi.
 


TOPLU ÜYEYE KARŞIYIM
Toplantıda Milletvekilleri Musa Çam yerel seçim öncesinde aday belirleme yöntemi olarak önseçim yapılması gerektiğini söyledi. Örgütün vicdanının olduğunu anlatan Çam, “Bazı yerlerde öyle parti üyeleri var ki partiye niye üye yapıldığını bilmiyor. Zaman zaman toplu kayıtlarla ilgili talepler geliyor. Toplu üye katılımlarına karşıyım. Partinin yapısını, genetiğini bozmamamız gerekir. Seçmeni arttırmak için çalışmalıyız. Yerel seçimler sıradan yerel seçim değildir” diye konuştu.
 
ENERJİ YEREL SEÇİMLERE AKTARILMALI
Milletvekili Alaattin Yüksel de örgütün enerjisinin yerel seçimlere aktarılması gerektiğini söyledi. Yüksel, “Meclis üyesi adaylarının hepsi birikimli ve deneyimli. Hizmet etme duygusu ile başvuru yaptılar. Aday adayı arkadaşlarımızın tamamının seçilmesine imkan yok. Biliyorum ki herkes ‘benim de çorbada tuzum olsun’ diyerek aday oldu. Seçilememesi durumunda seçilenlere destek vereceklerdir” dedi.
 
ÜÇ ŞEYİ SIRALADI
Mustafa Moroğlu, yerel seçimlerin önemine değindi. Moroğlu, “Zalimler hakan oldu. Halk adına çalışma yapanların başında boza pişiriliyor. Sokak ortasında polis kurşunu ile insanlar öldürülüyor. Bizim mücadelede üç şeye ihtiyacımız var. Birincisi donanımlı olmaktır.  İkincisi çalışkanlıktır. Tıpkı genel başkanımız gibi çalışacağız. Üçüncüsü ise dayanışmaya ihtiyacımız var. İrade ve eylem birliği yapacağız. Nerede hak arama mücadelesi varsa ilk görevimiz burası olmalıdır” diye konuştu.
 
PM Üyesi Saniye Nazik Işık da, birlik beraberlik mesajı verdi. Işık, şunları söyledi: "Özgürlüğün bayrağı bir kere daha İzmir'de dalgalanacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacağız"
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Eylül 2013 Salı 11:26

Bilal-İzmirli siz,pkk ile anlaşan,imralıya biat eden,dağdakileri davul-zurna ile karşılayan,şehitlerimizin katiline sayın diyen,yolsuzluğun tavanını yapmış bu hükümetten hesap soracak mısın?

Yorumu oyla      15      6  
İZMİRİM BEN 24 Eylül 2013 Salı 10:35

CHP gibi nasyonalist sol bir siyasi hareketi halkımıza sosyal demokrat diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Dünyamız, insanlık nasyonalizmi 1945'lerde insanlığa zararlı olduğu için terk etti. Sizler nasyonalizmi halkımıza sosyal demokrasi diye pazarlamaya çalışmayın. Herkes CHP ideolojisini öğrendi, insanlık değerlerini, evrensel hakları, temel özgürlükleri savunan halkımız uyandı. Rıza TÜRMEN HOCAYI TENZİH EDERİM, O CHP içinde istisnadır. İzmir faşist bir kent olmayacaktır.

Yorumu oyla      14      8  
Murat Dengi 24 Eylül 2013 Salı 09:17

Bir ara akepe Kemalpaşa'yı kazanmıştı. Kemalpaşa akepe döneminde gelişmemmiş pislik bir ilçeydi. Ne zaman CHP kazandı, ilçe hizmet görmeye ve çehresi değişmeye modernleşmeye başladı. Göz var nizam var. Akepe birşey yapamıyor. Canlı örnek bayındır ilçesi !!!!

Yorumu oyla      18      8  
Tarihi açıklama! 24 Eylül 2013 Salı 09:01

Sn.Musa ÇAM yerinde çooooooooook doğru bir tespit,üye sayısının çokluğundan çok bilinçli üye önemlidir bilinçli çalışan üye sayesinde zaten hem oylar hemde üyeler artar, sağlıklı üye, sağlıklı örgüt yapısı ve de arkasından iktidarın geleceğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      18      6  
ya sizin elinizi tutan varmıydı.? 24 Eylül 2013 Salı 02:06

peki hadi bayındırı ak parti uçuramadı peki siz elinizde olan 28 belediyeyi neden uçuramadınız.izmir bu kadarmı şansız olur .her biri diğerinden daha beceriksiz ve gaflet içerisinde..kabul edin belediyeciliği bilmiyorsunuz..

Yorumu oyla      13      11  
KS 24 Eylül 2013 Salı 01:43

Kılıçdaroğlu'ndan fazla adam toplamış,

Yorumu oyla      12      10  
Bilal-İzmirli 23 Eylül 2013 Pazartesi 23:24

PM Üyesi Saniye Nazik Işık da, birlik beraberlik mesajı verdi. Işık, şunları söyledi: "Özgürlüğün bayrağı bir kere daha İzmir'de dalgalanacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacağız"...PEKİ Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan YAPINCA YOLSUZLUKTAN TALANDAN EMEK SÖMÜRÜCÜLERİNDEN VE MEHMETÇİK DÜŞMANI(PKK)VE MEHMETÇİK KATİLLERİNE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN KUZEY IRAKTAN HESAP SORACAKMISINIZ.NEY DUYAMADIM.???.CHP Delegesi CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      10  
izmirli 23 Eylül 2013 Pazartesi 21:19

toplu üyeye musa çam karşıymış:))siz bu kafayla daha çok iktidar olacaz diye beklersiniz.

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızını Bakan'ın kucağına bırakıp gitmek istedi!
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de çeşitli açılışlara ...
Gezi’deki cami tartışması hortladı: ‘İdrar boşaltılıp…’
Bekir Bozdağ: “Müezzinin içki içilmedi diye açıklaması zaten yok. Gazeteler ...
Keskin açıkladı: İnce’nin gözü Ankara’da!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa ...
 
İlk durak Bakırçay: AK Parti’de kim/nereden aday?
AK Parti’de adaylık başvurusu için belirlenen 21 Ekim tarihi öncesinde ...
Türmen’den ‘anadil’ çıkışı: Kürt çocukların 5 yılını çalıyoruz
CHP'li Türmen "Anadilinde eğitim göremeyen çocuk 5 yıl geride kalıyor. ...
Gül ABD’de: Çarpıcı Suriye mesajları
Birleşmiş Milletler toplantıları için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ...
 
Denizli’den 48 saatte 2.çöp çıkışı: Kocaoğlu’nun kepek sorunu…
İzmir’de ‘çöp’ düellosu tam gaz! Başkan Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili ...
Olaylı derbiye hükümet cephesinde ilk yorum
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam çıkan olaylar nedeniyle yarım ...
CHP Karşıyaka’dan ‘çöp hamlesi’: Örgüt sahaya iniyor
Yamanlar Köyü civarına yapılması planlanan çöp tesisi büyük tartışmalara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva