HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2023 Cuma - 18:35

CHP’de ek ödenek çatlağı... Menemen'de ret, Büyükşehir'de evet!

Menemen Belediyesi’nin 1,6 milyarlık ek ödenek talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde CHP Grubu’nda çatlağa neden oldu. Menemen’den CHP’li meclis üyelerinin ret oyuyla Büyükşehir’e gelen önerge Menemenli CHP’li meclis üyelerinin yine ret ve diğer CHP’li meclis üyelerinin evet oyuyla Büyükşehir’den geçti. 

CHP’de ek ödenek çatlağı... Menemen de ret, Büyükşehir de evet!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Menemen Belediyesi’nin ek bütçe ödeneği talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tartışmalara neden oldu.  Menemen Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı Gider Bütçesinde ödeneği yetmeyen kalemler için talep ettiği 1 milyar 664 milyonluk ek ödenek verilmesi talebi CHP Grubu’nda da ayrışmalara neden oldu. 

Önerge ile ilgili Meclis’te söz alan CHP’li Menemen Meclis üyesi Çağlar Gülez önergeye ret oyu vereceklerini açıkladı. Menemen Belediyesi’nin 1,2 milyarlık 2023 yılı bütçesinin ilk olarak 1,8 milyarlık ek bütçe ile 3 milyara çıkarıldığını belirten CHP’li Gülez bu bütçenin 1,6 milyarlık ek bütçe ile de 4,6 milyara çıkarılmak istendiğini dile getirdi. Bu bütçenin Türkiye’deki belediyeler arasında rekor olduğunu ifade eden Gülez “Menemen Belediyesi’nin bu kadar kaynağı mı var ki? Hayır, arsaları var. O arsalar satışa çıkarılarak hazırlanan bütçe 8 ayda tükendi. Şimdi de yeni satışlarla ek bütçe yapılmak isteniyor. Menemen Belediyesi’nin bu arsaları da doğru yöntemle satılmadı. 6 ay evvel 30 milyona satılan arsa şu anda 130 milyona satıldı. Yine 6 milyona satmış olduğu arsa 54 milyondan satışta, 4 ay önce 11 milyona sattığı arsa şu anda internette 63 milyondan satışta. Bu satışlar gösteriyor ki arsalar gerçek fiyatına ve doğru yöntemle satılmamış. Bu da gösteriyor ki Memenen Belediyesi zarar gördü. Bu arsalar ifraz edilseydi bu kadar zarar görmeyecekti. 3 milyarlık bütçe ile doğru işler yapılmadı. 2 ayda 32 konser yapıldı. Ekim ayına kadar sürecek. Menemen Belediyesi’nin bütçesi bin 400’den 2 bin 500’e çıktı. Bu da bir rekor. Bu personelin maaşlarının ödemesinin imkanı yok. Şu ana kadar 3 milyarlık bütçe yeterli bir bütçedir. Biz Menemen meclis üyeleri olarak Menemen’in geleceği için bu bütçeye onay vermiyoruz, reddediyoruz” dedi. 

‘KENDİ HASSASİYETLERİDİR’
CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ilçelerdeki siyasi çoğunluğa bakmaksızın belediye bütçeleri olarak olumlu oy kullanıyoruz. Onaylamak yönünde irade kullanıyoruz. Yerel yöneticilerin parayı harcama konusunda eleştirilerimiz baki kalmak üzere yönetimi sürdürebilmeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak parti ayrımı yapmaksızın olumlu oy kullanıyoruz. CHP’li Meclis üyelerinin kendi ilçeleriyle ilgili hassasiyetleri kendilerine aittir. Biz CHP Grubu olarak arkadaşlarımız haricinde bütçeye olumlu oy kullanacağız” diye konuştu. 

Komisyondan oy birliği ile gelen önerge, 4 CHP’li Menemen meclis üyesinin şerhiyle oy çokluğu ile meclisten geçti.

‘MENEMEN’İN İTİBARINI TOPARLADIK’
Bütçe artışı ile ilgili eleştirilere yanıt veren AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu da “Biz satışları Kamu İhale Kanunu’na göre yapıyoruz. İlanlar yayımlanarak satışları gerçekleştiriyoruz. Biz bu satışlarla Menemen’in itibarini toparladık. 2 binin üzerinde belediye personelimiz var. Yarın daha fazla hizmet gereği olursa daha yeteri kadarı olur. Personel sürecini iyi bir şekilde yürütüyoruz. Bu ek bütçenin istenme sebebi Tahir Şahin döneminde imzalanan toplu sözleşmenin getirdiği yüzde 200’lük zammın belediyeyi çıkmaza sürüklemesi, ondan sonra görev yapan Serdar Bey’in sözleşmeden çıkmak istemeyen personeli işten çıkarması nedeniyle yaşanan tazminatların ciddi yüküdür. Serdar Bey çıkmaza sokarak gitti. Bu mahkeme sürecinin karşısında 217 milyonluk bir ödeme ile karşı karşıyız. Konser konusuna gelince, biz farklı bölgelerde konser yapıyoruz, oralarda iş ve icraat yapmasak konser yapmaya utanırız. Her bölgede hizmet etmeye çalışıyoruz. 32 değil 23 sanatçı geldi. Kendisi de bunu biliyor. Akşam da Ferhat Göçer konseri var. Çağlar Beyi de oraya beklerim” dedi.

 
Komşu'daki sel okulları da vurdu: Açılması ertelendi
 
Jandarmadan 'hırsızlara' eş zamanlı baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den kangrene neşter… Sanayi gitti, konut-ticaret geldi!
İzmir’in merkezinde uzun yıllardır kangrene dönüşmüş sanayi alanı ile ...
Büyükşehir Meclisi'nde 'Güven Eken' tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Tunç Soyer’in baş ...
Narlıdere'de yelken yarışı heyecanı!
 ‘İzmir’in Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları’ ile 4. Narlıdere Belediyesi ...
 
Yaş sınırı gelecekti… Büyükşehir’den geri adım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, indirimli öğrenci ulaşım kartına yaş sınırı ...
Yarımada’da çifte kurtuluş coşkusu!
Karaburun, 16 Eylül’de Mordoğan’da Tuğba Özerk ve 17 Eylül’de Karaburun’da ...
Karabağlar'da 'eğitim kart' yüzleri güldürecek!
Karabağlar Belediyesi, tüm gücüyle eğitimin yanında olmaya devam ediyor. ...
 
50 milyon kaynak hazır... Büyükşehir'den öğrencilere yardım eli!
Türkiye’nin zorlu ekonomik koşullarında öğrenci ve velileri yalnız bırakmayan ...
AK Partili İnan’dan Erdoğan’a anlamlı hediye
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir ...
Kınık’ta Hasat Festivali’ne muhteşem final
9-13 Eylül‘de Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen; KÖFN, İrem Derici, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva