HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2024 Perşembe - 15:23

CHP adayı Tugay'dan ilk talimat: Gördes yerine iki yeni baraj!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden ve kendisine yöneltilen su indirimi talebini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "İZSU benim talimatım ile bakanlığa yazıyı yazdı, Gördes Barajı su tutamıyor ama çevresinde 2 baraj var. Onlar ile ilgili yazıyı yazdık, oralardan getireceğimiz su ile maliyeti düşecek, şehrimizde bol su olacak ve musluklardan açtığımızda rahatça içebileceğimiz tadı güzel su olarak. Bu da benim vaadimdir" dedi.

CHP adayı Tugay dan ilk talimat: Gördes yerine iki yeni baraj!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Oda üyelere projelerini açıklayan ve çalışma yöntemini anlatan Tugay, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ÜLKENİN BAŞIBOŞ OLMASINDAN ÇOK RAHATSIZIM
Kent ile ilgili sorunları bildiğini belirten Tugay, “İnşallah beraber gelecekte yapacağımız çalışmalar ile onurlu bir süreç olacak.Hepiniz bu şehrin yaşamlarınızı ve şehrin geleceği için önümüzdeki Pazar günü oy kullanacaksınız. 31 Mart seçimi sonrasında mazbatalarımızı almamızın ardından İzmir halkı kimi takdir ederse, yeni belediye başkanı yeni bir 5 yılı başlatacak ve İzmir'in sorunları ile ilgili çok değerli çalışmalar ortaya koyacak. Bunlardan bir kısmı önümüzde bulunan sorun olanları çözmeye yönelik olacak bir kısmı da İzmir’in geleceğine yönelik projeler olacak. Bizler  ilk 6 ayda yapacağımız işler ve sonrasında yapılacak çalışmaların planlanması ve orta uzun vadeli çalışmalar olarak planlamıştık. Şehrimizde en yoğun olarak insanlarımızın beklentisi şehrin genel temizliği olduğu, yollarının daha iyi daha kaliteli altyapıya sahip olması ile ilgili olduğu, zaman zaman yağış ve fırtınalar sonrası su baskınları ile ilgi olduğunu, trafik ve toplu taşıma ile ilgil olduğunu, koku sorunu ile ilgil olduğunu, şehrimizde ciddi deprem riskinden bahsedildiği için deprem ile ilgil riskli yapıların tespiti ve riskli alanlarda dönüşüme ihtiyaç olduğunu, plansız olan ya planlama sürecindeki mahallelerde eski düzensiz yapıların planlı semtlere çevrilmesi için bir kentsel dönüşüm çalışması olduğunu biliyorum. Bunun dışında kronikleşmiş sorunlar var. Bunlar Gaziemir’deki Çernobil alanı, Basmane Çukuru, Kültürpark, Hilton Oteli, belediye hizmet binası, Karşıyaka’daki Opera Binası ve bahsi geçen konuşulan ancak hayata geçmemiş olan 2’nci çevre yolunun gerçekleştirilmesi…  Başarılı çağdaş ne yaptığını bilen bir belediye başkanın yapması gereken şey önündeki süreçte hangi ay hangi yıl ne yapacağını bildiği bir planlamanın elinde olması. Belediye başkanının yapması gereken şey sadece günübirlik çözümler üretmek değil, şehrimizin en azından 2050 yılını hedefleyen çalışmalar yapmalıdır. Bunu yapmayı düşünmeyen sadece bugün göz boyamaya yöneliklere  imtina etmeyin. Popülizmle, yalan vaatlerle, gerçekleştirilmeyen hedeflerden kağıt üstünde kalan hedeflerden çok sıkıldık ve yorulduk. Ben belediye başkan adayıyım ancak 57 yaşında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.Ben bu ülkenin bu kadar savruk olmasından, başıboş olmasına çok rahatsızım. Benim siyasetçi ve vatandaş tarafım bunları söylerken,belediye başkan adayı tarafım şunu diyor; 1 nisan itibari ile bu şehirde yeni bir sayfa açılıyor. O dönem İzmir için ne  zaman ne yapılacağını planlanmış olduğu dönem olmalı” dedi.

YENİLİKÇİ VE DEVRİMCİ BAKIŞ AÇISINI GETİRMEK ZORUNDAYIZ
Büyükşehir ve ilçe belediyelere yeni bir bakış açısı getireceklerini dile getiren Tugay, “Elimizde kamu kurumları var. Belediyeler de bunlardan bir tanesi. Bizde devlete ait kamu kurumlarını sıkıntısı halen üzerinden atamadıkları yavaşlık, bürokratik yavaş işleyiş sürecine kendilerini mahkum etmiş olmaları. Ben belediyemizi mümkün olan en hızlı çalışan kurumlar haline getirmeli, elindeki tüm kaynakları, kamusal yapı ve alan kaynağın, sahip olduğu ekonomik kaynakları ve çehre ait ne kadar kaynak varsa hepsini kapsayacak verimli aktif ve hızlı kullanma amacıyla yeniden yapılandırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle yeni birimler kullanılacak, hizmet anlayışı belki de kökünden değişecek. Bu yenilikçi ve devrimci bakış açısını tüm kamu kurumlarına getirmek zorundayız. Aynı tesisi bir özel sektörden yöneticiye verseniz ne kadar farklı yönetilirdi diye düşünün ve öyle değerlendirin” ifadelerini kullandı.

BANA MÜSAADE EDERSENİZ…
Su fiyatlarından kendisinin de rahatsız olduğunu belirten Tugay, “Bu rahatsızlık bizde de var. Bizde memnun değiliz bu durumdan. Ancak araştırdığımızda şöyle bir gerçekle karşılaşıyoruz; İstanbul suyunun yüze 97 sini yerüstü kaynaklardan sağlıyor. Ankara yüzde 99'unu yer üstünden karşılıyor. İzmir yüzde 65'ini yeraltından, yüzde 35 ini yer üstüne alıyor. Suyu yer altından çıkarmak için harcanan enerji maliyetleri çok yüksek. Yeri gelmişken İzmir Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanmıyor. Türkiye'nin en pahalı suyunu Manisa kullanıyor. Sonra başka iller geliyor ve İzmir daha altlarda yer alıyor.  Mutlaka mutlaka başlar başlamaz esnafımıza özel bir indirim başlatacağız. Yerine getireceğim sözleri  vermeye özen gösteren bir insanım. Bana müsaade ederseniz hem esnafımız hem vatandaşımız için 2 yıl içinde büyükşehirler arasında en düşük su parası ödeyen şehir haline getireceğim İzmir'i. İZSU benim talimatım ile bakanlığa yazıyı yazdı, Gördes Barajı su tutamıyor ama çevresinde 2 baraj var. Onlar ile ilgili yazıyı yazdık oralardan getireceğimiz su ile maliyeti düşecek, şehrimizde bol su olacak ve musluklardan açtığımızda rahatça içebileceğimiz tadı güzel su olarak. Bu da benim vaadimdir” diye konuştu.

KİMSEYİ EZDİRMEYECEĞİM BU ŞEHİRDE
Hükümete de hizmet üzerinden yüklenen Tugay, "Sadece belediye verirseniz hizmet ederiz anlayışını kınıyorum. Bizden vergi alırken eşitlikçisiniz, hizmet verirken ayrımcısınız. Bu olmaz yakışmaz. 2’nci çevre yolu için illa belediye başkanlığını mı almanız lazım? Bu göreviniz yapacaksınız. Bize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz? Önemli turizm potansiyelimiz var diyoruz, bunları değerlendirmek varken, Urla'daki Karantina Adası'nı yapılaşmaya açtığımda niye herkesi rahatsız eden bir fikir ortaya atıyorsun. Orası gözümüz gibi korumamız gereken bir alan. Vatandaş kullansın ancak kullanacak diye orayı betona çevirmenizi istemiyoruz. Bunları söylüyorlar ama yapacaklarına da inanmıyorum. Bizden parayı alıp sağ solda çarçur etmekten başka bir şey yapmayacaklar. Ben bu şehre belediye başkanı olduğumda bu şehre kendi yuvam gibi, annem babam gibi sahip çıkacağım. Kimseyi ezdirmeyeceğim bu şehirde. Ben bu süreçte yanımda sizler gibi değerli kurumları görmek istiyorum" dedi.

BELEDİYENİN İŞLETMECİ OLMASI TARAFI DEĞİLİM
Belediye bünyesinde bulunan işletmelerin geçici olması gerektiğini vurgulayan Tugay, "Belediyenin işletmeci olması tarafı değilim. Belediyenin o işi yapacak en iyi kilere destek olarak o işi yapması düşüncesindeyim. Sosyal destek amaçlı bazı çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi bazı roller üstlenebilir ancak  bunların kalıcı olmaması gerektiği düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

 
Dağ’dan CHP’ye ‘aday belirleme’ göndermesi: Yapay zeka değil, insan zekası kullandık
 
81 ilde 'Çember-15' baskını: 2 bin 840 firari yakalandı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 29 Mart 2024 Cuma 13:16

Cemil Tugaya Kamyon inşat tüyo vermiştir kendilerine ondan emin konuşuyor keşke yapabilse ama boş konuşuyor...

Yorumu oyla      0      0  
29 Mart 2024 Cuma 02:00

Hilmicem, "su tutmayan baraj" diye haritalara yazınca direkt seni götürüyor.

Yorumu oyla      0      0  
29 Mart 2024 Cuma 01:14

İyi adam ama maaşları taksit taksit ödüyor... :)

Yorumu oyla      0      0  
Kaynaklar Kazım 28 Mart 2024 Perşembe 21:52

Malesef bu seçimde de izmir halkı ve seçmeni değişime meydan vermeyecektir,aynı işler devir daim olarak devam edecektir, onun için de bu seçim balık sırtı değil bıçak sırtında geçecektir...

Yorumu oyla      2      2  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 28 Mart 2024 Perşembe 21:08

İzmir halkına: kim kazanırsa kazansın beş yılda nelerin,nerelerin satıldığını,sayılarını velhasıl herşeyin gerçeğini kazanan adaydan kısa sürede izmir öğrenecektir.Tabiki cemil bey kazanırsa değil! HAMZA DAĞ kazanırsa öğrenilir...

Yorumu oyla      3      4  
Liyakat 28 Mart 2024 Perşembe 20:58

Halen meclis üyen olan ve yeniden aday gösterilen örnek olsun diye söylüyorum emekli birisi mavişehire 2 daireyi meclis üyeliği sırasında nasıl alabildi hiç merak ettinizmi araştırdınızmı kamuoyundaki bu olumsuz intibayı açıklayın oy vereyim

Yorumu oyla      5      1  
Haydar 28 Mart 2024 Perşembe 19:58

Cemil bey kusura bakmayın ama mevcut İzsu bürokrasisi sizi suya götürüp susuz götürür haberiniz olsun, ama maalesef siz de Tunç bey gibi yaşayıp öğreneceksiniz gerçekleri, size anlattıkları yalanlara inanıp hayal satmayı bırakın, belediye borç batağında 1metrekare asfalt dökecek gücü yok, her ay maaşları yatırma derdi var, piyasanın belediyeden alacakları dağ gibi, tek gerçekçi vaadiniz borç ödeyeceğim olur

Yorumu oyla      7      2  
28 Mart 2024 Perşembe 19:56

Başkan beye giyim koçu ve yaşam koçu ACİLEN!!

Yorumu oyla      3      0  
Vatandaş 28 Mart 2024 Perşembe 19:21

Cemil bey çok iyi ve düzgün birisi ama Karşıyaka Belediyesinin yetersiz ve vizyonsuz bürokratik yapısından dolayı projelerini yapamadı, hatta Karşıyakadaki bürokratik istemezükçü yapıyı kırmak için çok uğraştı.. Eminimki Cemil bey büyükşehir belediyesinin profesyonel ve işinde uzman liyakatli mevcut bürokratik yapısıyla tüm vaatlerini hızlıca hayata geçirecektir..

Yorumu oyla      6      2  
Toplu taşıma 28 Mart 2024 Perşembe 18:26

İzmir çevre ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerindeki metro, otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı neden yok ? (Adil ve eşit hizmet için , çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirme BEDAVA DEĞİL - ARTI PARA uygulanmalıydı ) CHP’nin ekranlarda dönen seçim tanıtımı : “ Adil , Eşitlikçi ve Dayanışmacı belediye için güç sende “ İzmir BB’si toplu taşımada adil ve eşitlikçi mi ? Güç kimdeymiş ?

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ’dan CHP’ye ‘aday belirleme’ göndermesi: Yapay zeka değil, insan zekası kullandık
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Biz ...
Aslanoğlu ‘milyonluk ceza’ için konuştu: Adaletin kestiği parmak acımaz!
Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına 1,3 milyon TL ceza ...
Tarih verdi... Emekliye zam sinyali!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa mitinginde "Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki ...
 
‘AK Parti'ye oy vereceğim’ dedi, açıklama geldi: TKP ile bir bağı yok!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Kemeraltı ...
MSB'den İzmir Limanı açıklaması: Bizim gemiler de bayrak çekmiyor!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İzmir Limanı'nı ziyaret eden ...
‘Devletin parası seçim ekonomisine’ dedi, hükümeti hedef aldı: Belediyelere ambargo var!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ...
 
ABD'li banka devinden borsa uyarısı
JPMorgan’ın küresel hisse stratejistine göre, en iyi performans gösteren ...
Cumhur'un adayı Pehlivan'dan dev proje vaatleri!
Yeni dönem için projelerini de anlatan Menemen Belediye Başkan adayı Aydın ...
CHP adayı Ünsal: Karşıyaka ‘Çocuk Dostu Kent’ olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva