HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2024 Çarşamba - 19:03

CHP adayı Tugay’dan birlik mesajı: Ağabeylik yok, ekip çalışması var!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları ile uyumlu bir çalışma yürüteceklerini söyleyerek “Ağabeylik diyemem mükemmel bir takım modeli olacak. Birbirimizi tamamlayacağız. İzmir’de aday olarak gösterilen arkadaşlarımız üstün nitelikleri olan arkadaşlar. Arkadaşlarımızın hepsi çalışma konusunda çok motiveler” dedi.

CHP adayı Tugay’dan birlik mesajı: Ağabeylik yok, ekip çalışması var!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Habertürk'ten Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

100’DEN FAZLA PROJE YAPTIK
Partideki aday belirleme süreci hakkında değerlendirme yapan Tugay, “Karşıyaka’ya belediye başkan olduğum andan itibaren kendimi yerel yönetim ortamında buldum. Bu şehrin dört bir köşesinde yaşamış bir İzmirli olarak doktor olarak hayatını devam ettirirken siyasette birşeyler yapma isteği duydum. Siyasi deneyimlerim oluştuktan sonra Karşıyaka’ya başkan oldum. Bu büyük bir onurdu. Başkan olduktan sonra ilçemizde 100’den fazla proje yaptık. Bir proje yapmadan önce vatandaş katılım birimi ile 20 bin kişinin kapısını çaldık. Elde edilen verilerle,anketlerle yurttaşların taleplerini anladık ve ona göre çalışmalarımızı yönlendirdik. Her yaş grubundan insanlar için eylem süreci yaptık. Yeni doğanlar için Karşıyaka 95 projesi ile 15 bin yeni doğan bebeği takip ettik, anneler için eğitim verdiler. Engeliller için dinlenme merkezimiz var. Onlar hem faaliyet yaparken ailelerin ihtiyaçlarını da gözettik” dedi.

90 DAKİKA GERİ GELECEK
“Kentteki en temel sorun nedir?” sorusuna yanıt veren Tugay, “Su baskınları var. Su baskınlarının yaşandığı bölgede terfi istasyonları kuracağız. Ulaşım ile ilglili sorunlar var. Derhal başlayacağımız işler olacak. Akıllı trafik sistemi, kavşak düzenlemeleri gibi çalışmalar var. İlk 6 ayda yapacaklarımız ve daha ileri tarihte yapacağımız çaışmalar var. 90 dakika uygulamasının geri gelmesi talebi var ve derhal yerine getireceğiz. İçme suyunun fiyatını aşamalı düşüreceğiz. İki senede İzmirliler bütün büyükşehirler arasında en uygun fiyatlı suyu kullanacaklar. İzmir’in su ücretleri daha yüksek. Çünkü yeraltı sularını kullanıyoruz ve enerji maliyetleri yüksek. Enerji verimlilikleri üzerine çalışacağız ve faturalar makul noktaya gelecektir. Sosyoekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar için çok uygun bir tarifeyi kendilerine sunacağız” şeklindekonuştu.

KÖRFEZDE YÜZEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUM
Yüzülebilir körfez ve koku sorusu üzerine konuşan Tugay,  “Körfezde yüzebileceğimize inanıyorum. Her şeyden önce hali hazırda büyükşehirin çalışmaları var ve başarılı sonuçları var. Bir dönem yoğun yaşandı koku. Ancak düzelme planı var. İzmir’in kanal masterpalanı var, arıtma tesisinin kapasitesi arttırma çalışmaları var. Derelerin de rehabilite edilmesi gerekiyor ve çalışarak bu işi çözeceğiz.  Sirkülasyon kanalı kurulması gerekiyor. Bunun da sorunu çözeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Tugay, “Yaşadığımız depremler bizim için ders niteliğinde oldu. En büyük dersi alan şehir İzmir’dir.Yapılmakta olan çalışmalar var. Bina envanteri, mikro bölgeleme çalışamaları var. Ardından kentsel dönüşüm çalışmalarını rahatlatacak bazı revizyon çalışmaları gerekiyor. Konut alanları gerekiyor, rezerv alanlarda toplu konut çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

BİRLİĞİN SAĞLANACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK
Adaylık sürecine değinen Cemil Tugay, “Demokrasinin doğal gereği adaylar arasında bir yarış oldu. Biz CHP olarak bu süreçleri şeffaf yaşıyoruz. Bazı şeyler daha görünür oluyor. Bu adaylaşma süreçlerinde bazı tartışmalar, anlaşmazlıklar olacaktır. Seçime giderken CHP’liler her zaman bütün olmayı, başarıyı hedefleyerek ortak çalışmayı başarmıştır. Bu birliğin sağlanacağından şüphem yok” açıklamasını yaptı.

MÜKEMMEL BİR TAKIM MODELİ OLACAK
“Kentin ağabeyi siz mi olacaksınız?” sorusuna Tugay, “Ağabeylik diyemem mükemmel bir takım modeli olacak. Birbirimizi tamamlayacağız. İzmir’de aday olarak gösterilen arkadaşlarımız üstün nitelikleri olan arkadaşlar. Arkadaşlarımızın hepsi çalışma konusunda çok motiveler” dedi.

BU GECE UYUYAMAYACAĞIZ
Yarın yapılacak aday tanıtım toplantısı için konuşan Tugay, “Bu gece çoğumuz uyuyamayacağız. Benim için, bizim için büyük bir onur. Arkadaşlarımız çok heyecanlı ve motiveler. Yarın salonda coşku yaşayacağız. Genel merkezimizin bazı sürprizleri olacakmış. O da bizi ayrıca mutlu etti. Genel Başkanımız Özgür Özel kendileri bize jest yaptılar. Yarın unutulmaz bir gün olacak. İzmir’de hep anılacak bir aday tanıtım toplantısı olacak. Ben İzmir Büyükşehir adaylığına geniş bir ekiple, akıl ve bilimi önemseyerek, dersimi iyi çalışarak hazırlandım. Bu ekibi tanıdıkça İzmirliler gurur duyacaktır” açıklamasını yaptı.

 
Büyükşehir’de Çiğli itirazlarında karar!
 
İrfan Değirmenci, TİP'in Çankaya adayı oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk 14 Şubat 2024 Çarşamba 22:48

Senin eserlerin ortada daha düne kadar belediyenın önünde herkes eylem yapıyordu Karşıyaka’ya hep zarar verdin çekil Cemil mahvetme izmiri

Yorumu oyla      2      1  
“ Su “ konusunda ipe un serilmiş . İki sene 14 Şubat 2024 Çarşamba 20:52

Sayın Cemil Tugay , 90 dk. aktarmanın tekrar uygulamasında İzmir çevre ilçelerindeki otobüsleri kapsam dışı bırakmayı düşünüyorsanız bunu hemen açıklayın . Eğer bu konuda bir açıklama yapılmazda sağıra yatarsanız , çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan 90 dk. aktarma hakkının iptalinden sonra ( 90 dk. iptal tarihi 10.02.2016 ) bu haksız uygulamaya ortak olmamak için CHP’ne oy vermedim , yine vermem . (CHP Milletvekilleri tekrar aday gösterilmediği için partisinden istifa etmiş , CHP adayına oy vermemiş . Sen oy versen ne olur , vermesen ne olur , der gibi konuştuğunuzu duydum ) Toplu taşımada adil ve eşit hizmet için ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de , 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL - ARTI PARA ) uygulanması . 90 dakika aktarma uygulamasının tekrar geri getirileceği , İzmir BB Başkanlığına en yakın iki adayın gündemine girmesi nedeniyle ben şimdilik beklemeye çekiliyorum .

Yorumu oyla      1      1  
CHP KAPATILSIN 14 Şubat 2024 Çarşamba 19:58

İSTİFA

Yorumu oyla      1      1  
CHP KAPATILSIN 14 Şubat 2024 Çarşamba 19:58

HAMZA DAĞ KÖRFEZDE ÇİĞLİ İNCİRALTI ARASI TÜP GEÇİTTEN BAHSEDİYOR SEN NEDEN KAÇ HEYKEL YAPICAN

Yorumu oyla      2      1  
VİZYON 14 Şubat 2024 Çarşamba 19:56

SEN KARŞIYAKADA YÜZDÜNDE ŞAKAMISIN YA

Yorumu oyla      2      1  
DİKİLİLİ 14 Şubat 2024 Çarşamba 19:54

Başkan, ADAYLARIN üstün nitelikli oldukları belli. Adil Kırgöz köylerin arsa, tarla ve zeytinliklerini satmada çok çok çok yetenekli, üstüne yok, Bugün Dikilideydin, Seni kaç kişi karşıladı. Duyduğum kadarıyla kimse yokmuş. Adilin kazanması olanaksız. Seni de yaktı. ADİLE OY MOY YOK.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ile Mısır arasında ortak bildiri imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik ...
İYİ Parti'de gerilim: İl Başkanı görevden alındı!
İYİ Parti’nin Ankara ilçelerindeki belediye başkan adaylarının tanıtıldığı ...
İYİ Parti İzmir'de 12 ilçede daha adaylar netleşti!
Yerel seçimlere kısa bir süre kala İYİ Parti 12 ilçede daha adayını belirledi.
 
Tugay'dan Dağ'ın vaatlerine gönderme: İzmirliler buna kanmaz!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, ilçe ziyaretlerine ...
'Yerel seçimler, iktidara bir sarı kart gösterme seçimi'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bu seçim, iktidara aklını başını ...
MHP 52 başkan adayını daha açıkladı!
MHP, 33 ilçe ve 19 beldenin belediye başkan adayını açıkladı.
 
CHP Çiğli Adayı Yıldız işçilerle bir araya geldi: Enflasyona ezdirmeyeceğim!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız önce belediye işçileri ...
CHP'de meclis üyeleri mesaisi… '1 numara' Genel Merkez'e!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyelerinin belirlenme sürecinde izlenecek ...
Büyükşehir adayı Dağ'dan 14 Şubat buluşması
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, sevgililer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva