HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2024 Cumartesi - 07:51

CHP adayı Kınay'dan sandık çağrısı: Karabağlar'ın hakkını alacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, önceki dönem Genel Başkanı, Dışişleri Eski Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın katılımıyla halk buluşması gerçekleştirdi.

CHP adayı Kınay dan sandık çağrısı: Karabağlar ın hakkını alacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, önceki dönem Genel Başkanı, Dışişleri Eski Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın katılımıyla halk buluşması gerçekleştirdi.

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, önceki dönem Genel Başkanı, Dışişleri Eski Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın katılımıyla halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Her yerde, her sokakta, her mahallede olduklarını belirten Kınay, “Birlikte bir yolculuğa başladık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı olarak yolumuzun Atatürk’ün yolu olduğunu, devrimlerinin yolu olduğunu bir kez daha göstermek için sandığa gideceğiz. Biz Karabağlar’da hakkımızı savunacağız, Karabağlar’ın hakkını alacağız” dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında Murat Karayalçın’la beraber çalışacaklarını belirten Kınay, “Karabağlar’daki kentsel dönüşümde Murat Karayalçın’ı örnek alacağız” ifadelerini kaydetti.

“Helil Kınay Karabağlar’da sosyal belediyecilik anlayışını sonuna kadar temsil edecek”
Konuşmasına Karabağlar’ı selamlayarak başlayan Murat Karayalçın, “Helil Kınay’ın çağrısıyla buraya geldim, Helil Kınay için Karabağlar’da oy istemek için geldim. Zaman zaman kendisiyle konuştum, zaman zaman arkadaşlarımızdan Helil Kınay’ın çalışmaları hakkında bilgi aldım. Hem konuşmalarımızdan hem de almış oldum bilgilerden çıkarttığım sonuç, Helil Kınay’ın Karabağlar’da sosyal belediyecilik anlayışını sonuna kadar temsil ettiği sonucudur. Partimizin tüm belediye başkanı adayları için hazırlamış olduğu bildirge Helil Kınay için de geçerli. Partimizin bildirgesinde neler öngörülüyorsa, onun gereğini yerine getirecek. Size partimizin bu seçimde Türkiye’nin tüm kentleri için ortaya koymuş olduğu bildirgeden de söz etmek istiyorum” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin bildirgesinde yer alan sosyal belediyecilik anlayışını anlattı.

Helil Kınay’ın birinci görevi kentsel dönüşüm
Türkiye’deki tüm siyasi partilerin benzer bir hazırlığı yapması gerektiğini savunan Karayalçın, “Her siyasi partinin Türkiye kentlerinde yaşayan insanlar için neyi vadettiklerini anlatmaları gerekiyor. Eski bir belediye başkanı olarak, üzülerek söylüyorum ki, partimiz dışında herhangi bir partinin böyle bir hazırlığı yok. Keşke her parti partimiz gibi hazırlıklı olsaydı. Partimiz diyor ki, benim belediye başkanlarımın birinci önceliği kentsel dönüşüm olacak. Helil Kınay’ın da birinci görevi kentsel dönüşüm. Kendisinin bu konuya önem verdiğini biliyorum” dedi.

“Türkiye’de kentsel dönüşümün adı anılmazken kentsel dönüşümün ilk örneklerini verdik”
Türkiye’de kentsel dönüşümü ilk olarak Ankara’da başlattıklarını belirten Karayalçın, “Ankara’da Dikmen Vadisi’nde ve Portakal Çiçeği Evleri’nde daha Türkiye’de kentsel dönüşümün adı anılmazken, kentsel dönüşümün ilk örneklerini verdik. Biz bu iki dönüşümde de yeni planlar hazırladık. Eski planlarla, mevcut kent planlarıyla kentsel dönüşüm yapılamaz” dedi.

“Kentsel dönüşüm çalışmalarında Helil Kınay’a yardımcı olacağım”
Kentsel dönüşümün yalnızca binaların dönüşümüyle gerçekleşmediğini belirten Karayalçın, “Evet konutlar depreme dirençli olmalı, onda hiç şüphe yok ama yetmez. Aynı zamanda mahallelerin kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor. Ancak ikisi bir araya geldiği zaman kentsel dönüşüm olur. Helil Kınay, ben belediye başkanı olursam Murat Karayalçın bana yardımcı olacak dedi, dediği doğru. Ben de kendi bildiğim kadarıyla kentsel dönüşüm çalışmalarında ve ihtiyaç duyarsa başka çalışmalarında yardımcı olacağım” dedi.

“Türkiye’de her 100 konuttan 60-70 tanesi hatalı”
6 Şubat depremlerini hatırlatan Karayalçın, “55 bin vatan evladımız çürük evlerde oturduğu için hayatını kaybetti. Hepsini burada rahmetle anıyorum. Ama bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kusurudur, suçudur. Onları koruyamadık çünkü depreme dayanıklı olmayan evlerde yaşıyorlardı. İnşaat Mühendisleri Odası geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaptı. Cumhuriyet’imizin 100. yılında Türkiye’de her 100 konuttan 60-70 tanesi hatalı, kurallara aykırı. Bunu kabul edemeyiz, yeni bir düzen kuracağız. Yeni düzeni Helil Kınay Karabağlar’da başlatacak. Yeni planlamalarla yaşam kalitesini yükselteceğiz, depreme dayanıklı evler inşa edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti de 6 Şubat’ta yaşadığı utancı tekrar yaşamayacak” dedi.

Türkiye’de nüfusun yüzde 1’i Türkiye’nin gelirinin yüzde 40’ını alıyor
Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adaylarına iki görev verdiğini belirten Karayalçın, “Gelir dağılımının iyileştirilmesine katkıda bulunmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkan adaylarına verdiği ikinci görev. Birkaç gün önce bir İsviçre Bankası’nın Türkiye için yapmış olduğu araştırmada, Türkiye’de nüfusun yüzde 1’inin Türkiye’nin gelirinin yüzde 40’ını aldığı ortaya konmuş. Yani 800 bin yurttaşımız 400-500 milyar dolar alıyor anlamına geliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Eğer hak, hukuk, adalet ve vicdan varsa bunu kabul edemeyiz. Genel seçimlere 4,5 yıl var. Partimiz Helil Kınay’a ve diğer belediye başkan adaylarına bunun değiştirilmesi için görev veriyor. Parti bildirgesi diyor ki, ‘Ey Helil Kınay, Karabağlar’da mesleği olmayan genç, geliri olmayan ev kadını, karnı doymayan çocuk, karnı doymayan emekli ve yurt bulamayan öğrenci kalmayacak’. Bu sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi’ne göre yurttaş olmanın koşullarıdır” dedi.

“Yerel yönetimler yeterince yerelleştirilmiş değil”
CHP’nin bunlara ek olarak belediye başkanlarına, belediyeleri demokratikleştirmelerini söylediklerini belirten Karayalçın, “Yerel yönetimler yeterince yerelleştirilmiş değil, yerel yönetimler de yerelleştirilmeli. Belediye başkanına kolay ulaşabilmelisiniz, belediye başkanlarının uygulamalarını kolay izleyebilmelisiniz” diyerek belediye meclisinde konuşulan konuların ve alınan kararların vatandaşlarla paylaşılması gerektiğini vurguladı. Karabağlar’ın dokusunu bildiğini belirten Karayalçın, Türkiye’nin birçok yerinden buraya gelmiş çok sayıda yurttaşımız var. Belediye meclisi toplantılarının paylaşılması Karabağlar’da yaşayan insanların hemşerileşmesi açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

“Planları hazırlarken Karabağlar halkının görüşü mutlaka alınmalı”
Katılımın 3 konuda önemli olduğunun altını çizen Karayalçın, “3 konuda Helil Hanım’dan katılımcılık çalışması için katkı bekleyin. Birincisi planlar, planlarda sizin söz hakkınız olmalı. Türkiye’de sistem şöyle; Belediye başkanı birtakım plancıları ve mühendisleri yanına alıyor, onlarla birlikte bir plan hazırlıyor, planını encümene veriyor, encümenden belediye meclisine geliyor, bundan halkın haberi olmuyor. Belediye meclisinde planlar görüşülüyor, kabul ediliyor sonra yine halkın bilmediği bir yerde askıya çıkıyor. Planları hazırlarken Karabağlar halkının görüşü mutlaka alınmalı. İkincisi, bütçe; Bütçenin hazırlanmasında Helil kardeşim sizin görüşlerinizi ve düşüncelerinizi alacak. Daha sonrasında bütçeyi belediye meclisine sunacak. Üçüncü konu olarak, kira sorunu el yakıyor. Partimiz belediye başkanlarımıza kiralık konut üretilmesi görevini veriyor. Bu işi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacaklarını düşünüyorum. Bunun örneklerinin verilmesi gerekiyor, kooperatiflerin desteklenmesi gerekiyor” dedi.

“Sizlerin Helil Kınay’ın öncülüğünde Karabağlar’da yeni bir destan yazacağınıza içtenlikle inanıyorum”
Konuşmasının sonunda kent hakkından bahseden Karayalçın, “Kent hakkı, insanların yaşadıkları yerlerde söz sahibi olmalarını sağlayan bir haktır. Bunu ilk defa Gezi Direnişi’nde gördük. 2013 yılındaki Gezi Direnişi’nde yürüyüşe katılanlar oraya yapılmak istenen topçu kışlasına izin vermediler. Dediler ki ‘Benim rızam olmadan buraya dokunamazsın. İster Başbakan ol, ister Cumhurbaşkanı ol, benim iznim olmadan Gezi’ye giremezsin, Gezi’ye dokunamazsın’. Bana göre Türkiye’nin siyasi tarihinin en şanlı sayfaları Gezi Direnişçileri tarafından yazıldı. Gezi Direnişçileri topçu kışlasının kurulmasına izin vermediler. Sayın Erdoğan ilk kez dediğini yaptıramadı, Gezi Direnişçileri buna izin vermediler. Gezi Direnişçileri’ni Karabağlar’dan saygıyla selamlıyorum. Halk izin vermezse yapılamaz, bunun örneğini gördük. Şimdi yeni direnişçiler var, ‘Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız’ diyorlar. Ekrem İmamoğlu, hemşerileriyle birlikte Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız diyorlar. Kentsel destanlar çok. Ben Keşanlı Ali Destanı’nından bu yana kentsel destanlar duymuşumdur, görmüşümdür. Sizlerin Helil Kınay’ın öncülüğünde Karabağlar’da yeni bir destan yazacağınıza içtenlikle inanıyorum. Ben de her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğumu bir kez daha söylemek istiyorum” dedi.

Murat Karayalçın’ın konuşmasının ardından Öznur Korkmaz ve Orkestrası’nın konseri gerçekleştirildi. Öncesinde Murat Karayalçın’ın konuşmasını dinleyen Karabağlarlılar, sonrasında Öznur Korkmaz ve Orkestrası’nın konseri ile doyasıya eğlendi.

 

 
Seçime 1 kala İzmir'de 'Özel' tur!
 
Genç motosikletli kaza kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlı 30 Mart 2024 Cumartesi 16:05

İzmir in en mağdur edilmiş ilçesi! Mağdur eden kim. Daha iki yıl öncesine kadar şehirin ortasında hurdacılar lastik yakıyor havayı kirletiyoralrdı. Beld. de mal mal bakıyordu. Çevre bakanlığına şikayet etemsek milleti kanser edecekelrdi. Emin olun burada chp nin konuşmaya bile hakkı yok.

Yorumu oyla      1      0  
30 Mart 2024 Cumartesi 10:47

39 yıl İzmir i kim yönetti? Chp. Peki kimden alacaksın?

Yorumu oyla      5      0  
İzmirli 30 Mart 2024 Cumartesi 10:44

Yıllardır karabağlar chp de ne yapıldı? Fasa fiso. Bozuk yollar harabe binalar... bu defa Mehmet Sadık Tunç a oy verip bu mezbelelikten kurtulacak karabağlar. Haydi vatandaş sende destek ver

Yorumu oyla      3      0  
ilknur 30 Mart 2024 Cumartesi 10:38

bu eski dedeleri de seçim zamanı, açılışlarda ödül törenlerinde aparat gibi kullanıyorlar. Bunlar da meraklı. Kendilerini kullandırtıyorlar. hangi istediğiniz hangi ilçede aday yapıldı desen, soran olmadı. oturun torun sevin artık

Yorumu oyla      3      0  
Poligon 30 Mart 2024 Cumartesi 09:08

Karabağların hakkını kimden alacaksınız? Kurulduğu günden beri CHP belediyesi vardır,boş boş konuşuyorsunuz onun için size ekibinize oy yok ne haliniz varsa görünüz...

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçime 1 kala İzmir'de 'Özel' tur!
Seçime sayılı saatler kala CHP Genel Başkan Özgür Özel, bugün İzmir’de ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ müjdeyi verdi: Yeni hastane yapacağız!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
Özel'den CHP milletvekillerine 31 Mart talimatı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Pazar günü tüm CHP milletvekillerinin ...
 
Erdoğan: Milli iradenin üstünlüğüne inanıyoruz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her seçim dönemini milletimize geçmişte ...
Yeniden Refah adayı çekildi... İzmir'de bir ilçede dengeleri değiştirecek karar!
Yeniden Refah Partisi Bergama adayı Mutlu Metin, Cumhur İttifakı Bergama ...
CHP adayı Tugay'dan rakibi Dağ'a 'stat ve mal varlığı' salvoları!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, rakibi Cumhur ...
 
Emekli aylığı çıkışı: Geçinmek mümkün değil!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "10 bin lira emekli maaşıyla Eldivan’da ...
Genç Parti'den CHP'li İlkay Çiçek'e destek
Yerel seçime bir gün kala Genç Parti İzmir İl Başkanlığı Menderes'te CHP ...
Özel, Erdoğan'a çağrıyı Kemalpaşa'dan yaptı: İsrail ile ticarete engel ol!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemalpaşa’da katıldığı iftar programında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva