HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2019 Cuma - 15:51

CHP Adayı Engin: Narlıdere'nin reel ekonomisini yüzde 100 büyüteceğim!

CHP’nin Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, “Bazen insanlara aykırı gelen şeyler söylüyorum. Tutamayacağım şeyler söylemiyorum. Ne vaat ediyorsam hepsini yapacağım. 5 yıl içinde mutlaka söylediklerimi gerçekleştireceğim. 5 yılın sonunda Narlıdere’nin reel ekonomisini yüzde 100 büyüteceğim” dedi.

CHP Adayı Engin: Narlıdere nin reel ekonomisini yüzde 100 büyüteceğim!

EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın Narlıdere Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin, Sonsöz TV’nin yayınına katıldı.

31 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala önemli açıklamalarda bulunan Aday Engin, yeni sürece ilişkin net ifadeler kullandı. Engin, Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi ve kendilerinin de ilçe belediye başkanı olarak görev alması halinde uyumlu bir şekilde çalışacaklarını aktardı.

BUNLARIN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ KONUŞULMAMASI LAZIM
Yerel seçimler öncesinde yaşanan beka tartışmasına değinen Engin, “Bir bekadır tutturdular. Bir terör belasıyla yıllardır topyekun mücadele ediyoruz. 15 Temmuz darbesine ya da olabilecek bütün tehditlere karşı dik durduk. Narlıdere’de Ali Engin, İzmir’de Tunç Soyer kazanırsa beka sorunu olacak, Zeybekci kazanırsa olmayacak! Bu siyaset tarzı epeydir yapılıyor ve bu noktaya gelinmesi üzücü. 2017 referandumunda ‘evet verin, ekonomi düzelsin’ denilmişti. O referandum anayasa maddeleriyle alakalıydı, ‘ekonomi ile alakası yok’ demiştik. Erdoğan, ‘köprüden önce son çıkış’ demişti. Ne oldu? Ekonomi düzeldi mi? Fiyatlar arttı, iş yerleri kapandı! 2010 referandumunda da beka denildi. ‘ölülerinizi mezardan kaldırın’ dediler. Bunların yerel seçimler öncesi konuşulmaması lazım. trafik, kültür sanat, arıtma, yol, tarım, çocuklara süt, metro, tramvay, körfeze yeni alınan gemileri konuşalım. ‘Hayır, beka konuşacağız’ diyorlar. Allah korusun bir tehdit olduğunda hepimiz neyimiz var neyimiz yok ortaya koymamız lazım” dedi.

BU İFTİRALAR NİYE?
Meclis aday listeleri üzerinden Cumhur İttifakı temsilcilerinin yaptığı eleştirilere değinen Engin, “Ben geçmişte il başkanlığı yaptım. HDP’li il başkanı, ilçe başkanını bilmem, hiç görüşmedim. Bunu belediye başkan adayı bilmiyorsa kim bilecek? Bu iftiralar niye? Meclisimizde Kürt kökenli insanlar var diye hepsini PKK’lı ilan ettiler. Adam 20 yıllık bizim meclis üyemiz, Kürt kökenli ama PKK ile alakası yok, Atatürkçü siz buna nasıl PKK’lı dersiniz? Bu bölücülüktür. Kamu binalarında ‘TC’yi kim kaldırdı? 2011-2015 yılları arasında il başkanlığı yaptım, tüm törenlerde polisle kavga ediyorduk. Türk Bayrağı ırkçılıktı, törenler ırkçılıktı, kim yaptı bunları? Ben mi yaptım? AK Parti yaptı! Biz tutarlı olduğumuz için 100 yıllık partiyiz. Böyle davranan partiler ne oldu? Yok oldu. Bunlar yok olsun demiyorum. Ama sonları o! Tabela partisi bile değiller!” açıklamasında bulundu.

NE VAAT ETTİYSEM 5 YIL İÇİNDE MUTLAKA YAPACAĞIM
Toplumun her kesimine hitap eden projeler hazırladıklarını aktaran Engin, “Bazen insanlara aykırı gelen şeyler söylüyorum. Tutamayacağım şeyler söylemiyorum. Ne vaat ediyorsam hepsini yapacağım. 5 yıl içinde mutlaka söylediklerimi gerçekleştireceğim” dedi.

ÇALIŞANLARLA TEK TEK GÖRÜŞECEĞİM
Belediyedeki çalışma prensipleri üzerinden konuşan Engin, “Vergilerle maaş aldığımızı unutmayacağız. ‘Çok hizmet etmek zorundayız’ düşüncesini aklımızdan çıkarmayacağız. Tasarruf edeceğiz, önceliklerimizi doğru belirleyeceğiz. Bunu 400- 500 çalışanımızla yapacağız. Eğer bunu yaparsak halk mutlu olacak. Halk başkanına güvenecek. Sosyal projeler gerçekleştireceğiz. Bütün bunları hep beraber yapacağız. Birlikte başaracağız sloganını belirlemiştik. İşini sevmeyen işini yapmasın! Belediye çalışanı olmak zorunda değiller. Hep beraber işimizi severek yapacağız. İlk 10 gün randevu vermeyeceğim! Bütün çalışanlarımızla tek tek görüşeceğim. Tek tek tanımak istiyorum. Bu arkadaşlarla iş yapacağım. Sisteme ayak uyduranlarla yürüyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İLK 30 GÜNDE NELER YAPACAK?
Hizmetler noktasında konuşan Engin, “İlk 30 günde Narlıdere’de temizlik, çöp sorunu kalmayacak. Sokaklar pırıl pırıl olacak. 3 yıl sonra Narlıdere’ye metro gelecek. Büyükşehir Belediyemiz getiriyor. Belki 3 yıl bile sürmeyecek, 2 yıl diyelim. Parkları, meydanları düzenleyeceğiz. Sahilevleri’ne çok modern konser ve gösteri merkezi yapacağız. Sokaklarımızı güzelleştireceğiz. Yerel lezzetlerimizi tanıtacağız. Söz veriyorum, söylediklerimin yüzde 100’ünü yapacağım. Bazılarını Tunç Soyer ile paylaştık, o da destek verecek. Kaynağını ve parasını bulmadığımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Gecekondusu olmayan bir Narlıdere olacak. Kentsel dönüşüm yapılacak, yeşil alanlar gelecek. Kesinlikle çay bahçeleri yapacağım. Kreş hiç yok, yapacağım. İkinci İnönü ve Atatürk Mahallelerinin yönetim binası Yaşar Kemal tesislerinde olacak. Güngören Caddesi’ni yayalaştıracağız. İnsanları kapalı AVM’lere değil sokaklara çıkarmamız lazım. Kadın kooperatifi kuracağız, gastronomi hizmetleri vereceğiz. Narlıdere’yi koruyan, kollayan bir anlayışımız olacak” ifadelerini kullandı.

NARLIDERE’NİN REEL EKONOMİSİNİ YÜZDE 100 BÜYÜTECEĞİM!
Engin adaylığı açıklandıktan sonra yaşadıklarını anlatırken, “Adaylığım açıklandığında güven telefonları aldım. Başka partili olan, siyaset, ticaret yaşamından tanıdığımız çok insan, aradı tebrik etti. Herkese eşit davranacağımıza, Narlıdere’ye faydalı işler yapacağımıza inanıyorlar. Çok mutlu oldum. Narlıdere için daha çok kafa yormayı, herkesin fikrinden yararlanmayı sürdüreceğim. İnşallah buradan İzmir kazanacak. 5 yılın sonunda Narlıdere’nin reel ekonomisini yüzde 100 büyüteceğim. Bunu çok önemsiyorum. Bunlar farazi konulmuş hedefler değildir” dedi.

İZMİR’İ DÜNYAYA TANITMAYI HEDEFLİYORUZ
AK Partili temsilcileri tarafından, ‘İzmir bir kere de bizi seçsin’, ‘Zeybekci’nin hizmetini görsün’, ‘İzmirli kararını verdi’ minvalinde yapılan açıklamaların hatırlatılması karşısında konuşan Engin, “İzmirli kararını verdi, CHP’li tüm başkan adaylarını seçecek. Ben 2014 yerel seçimlerini yöneten il başkanıydım. O dönem aday Binali Yıldırım’dı! Yıldırım ile Nihat Zeybekci kıyaslanır mı? Yanlış anlamasın Zeybekci, kendileri de Yıldırım’ın daha icracı biri olduğunu söylüyorlar. O dönemde de Yıldırım için aynı şeyleri söylüyorlardı. O dönemde ekonomi daha iyiydi, bu kadar işsizlik yoktu, açılım süreci vardı, Kürt kardeşlerimize bu kadar hakaret edilmiyordu, aday daha iyiydi, o dönemde İzmirliler oy vermedi de şimdi mi verecek? Aday profili düşük, İzmir’e yatırım yapılmamış, yapılanların çoğunu Aziz Kocaoğlu yapmış. Neden bugün İzmir bir de onları denesin? Vatandaşın verdiği karar şu; Tunç Soyer yeni bir heyecan, ilçelerde de yeni adaylar var. Görevde olanlar çok güzel işler yaptı ama yeni gelenler de yapacak durumda. Projelerde ve vaatlerde birlik, kadın, ekonomi, tarım her şey var. CHP İzmir’de var olmaya devam edecek. Başta Tunç Soyer ve hepimiz sahada olmaya devam edeceğiz. Çalışma süremizde de birlikte hareket edeceğiz. Geçmişte 8 ilçe belediye başkanı toplantılar yapıyordu. Aziz Kocaoğlu’nu anlamak istemiyorlardı. Yeni dönemde o olmayacak. Tunç Soyer’e katkı koyacağız ve yapılan hizmetlerin üzerine yeni vizyonla İzmir’i daha çok kalkındıracağız. İzmir’i dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
Zeybekci’den 100 bini aşkın selfie
 
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: 10 yıldır yapılamayanı yapacağız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 29 Mart 2019 Cuma 23:23

ulan sen evinin ekonomisini beceremezken narşlıdere kim sen kim ekonomi kim git lan defol git

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci’den 100 bini aşkın selfie
Seçim kampanyası kapsamında yaya olarak 800 kilometreyi aşkın yol kat ...
'Ayasofya'yı isim olarak camiye çevireceğiz'
Sultanbeyli mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ayasofya'yı kısa ...
AK Parti Adayı Eroğlu: En güzel kararı Konaklılar verecek
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, seçim kampanyasının başından ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... El öpenleriniz çok olsun
Hanzade ÜNUZ yazdı... El öpenleriniz çok olsun
CHP Karşıyaka Adayı Tugay’dan ‘katılımcılık’ sözü
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, başkan ...
AK Partili Korkmaz'dan Çiğli'ye açık mektup
Cumhur İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; ...
 
'İzmir, Zeybekci’nin ustalık eseri olacak'
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
CHP Adayları Selvitopu ve Engin'den kadın dostu imza
Karabağlar Belediye Başkanı ve aynı zamanda yeni dönemde de Millet İttifakı ...
CHP Menderes Adayı Kayalar: En az 10 bin fark atarız!
Millet İttifakı'nın CHP'li Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva