HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2019 Cuma - 13:45

CHP Karşıyaka Adayı Tugay’dan ‘katılımcılık’ sözü

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, başkan seçilmesi durumunda katılımcılığa önem vereceğini belirterek “günümün yarısını insanların arasında geçireceğim” dedi.

CHP Karşıyaka Adayı Tugay’dan ‘katılımcılık’ sözü

EGEDESONSÖZ- CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay SonsözTV’ye konuk olarak  Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Tugay, seçim gündemi ve Karşıyaka Projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka’da diğer partilerle birlikte iyi bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade eden Cemil Tugay, “Bence mevcut atmosfer huzurlu, Karşıyaka’ya yakışan saygın bir ortam var. İyi bir seçim dönemi geçirdik diğer adaylarla birlikte, olabildiğince kendimizi, projelerimizi anlatmaya çalıştık. Güçlü bir örgütümüz var, onlarla birlikte iyi bir çalışma yürüttük, iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum ben” dedi.

“GÜNÜMÜN YARISINI HALKIN ARASINDA GEÇİRECEĞİM”
Belediye başkanlığının diğer siyasi konumlardan biraz daha farklı olduğunu vurgulayan Tugay, “Hitap ettiği halk kitlesi ile yakın olmalı, samimi ve dürüst olmalı, aradaki anlaşma ve ilişki iyi olmalı, iletişim kanalları sonuna kadar açık olmalı diye düşünüyorum. Katılımcılık ancak bu şekilde olur. Halk başkana rahatça ulaşabilmeli. Benim yapacağım en önemli şeylerden biri, halkın arasında daha fazla yer almak. Ben bunu plansız olarak yapacağım, günümün yarısını insanlar arasında geçireceğim. Belediyede olmak da belediyeye gelen insanlar için önemli, onlarla da görüşeceğiz, mümkün olduğunca fazla insanı kabul edeceğiz. Bir kültür ve sanat konseyi kuracağım, ilçenin kanaat önderlerinin olduğu halk meclisleri kuracağız. Belediye Başkanlığına başladığımız ilk aylarda bunu daha yoğun yapacağız. Karşıyaka’da yapmak istediklerimizle ilgili bu şekilde bir yol haritası çıkartacağız. Planlamayı yaparken, halkla ve meslek kuruluşları ile toplanırken bu şekilde planlama yapacağız” diye konuştu.

“EĞLENCE ADASI FİKRİ HOŞ AMA GERÇEKÇİ DEĞİL”
Karşıyaka’daki rakibi Ayda Maç’ın projeleri hakkında da değerlendirme yapan Tugay, “En önemli ihtiyacımız nedir önce onu tanımlamamız gerekiyor, projeleri hazırlarken. Belediyenin kaynakları sınırlıdır bunun için öncelikleri iyi belirlemeliyiz. Lüks projelerden kaçınılmalı. Bunun için bir eğlence adası fikri hoş ama gerçekçi değil. Zaten Kuş Cenneti bölgesi koruma alanı, dolayısıyla böyle bir şey yapılamaz. Ancak sahilden daha iyi faydalanmak için bir çok şey yapılabilir. Sahilde örneğin tuvalet sorunu var, bu sorunu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz ile görüştüm, orada yapılacak tuvaletlerin siparişinin verildiğini, geldiğinde hemen montajının yapılıp kullanıma açılacağını öğrendim.

İZBAN’ın yer altına alınması da Karşıyaka için çok önemli. Cumhuriyet Mahallesi’nden Yalı’ya kadar uzanan, İZBAN hattı üzerinden geçen bir yol projemiz var. Buna proje diyorum ama bu zaten gerçekleşmekte olan bir proje, büyükşehir belediyesi zaten hazırlıkları yapmış, kamulaştırmayı gerçekleştirmiş. Bu proje ile yukarı mahalleler ile Yalı’yı birbirine bağlayacak. Çarşı ile iskele arasında trafik yer altına alınacak, bu alan bir meydana dönüşecek. Bunlar öncelikli yada büyük projeler dediğimiz projeler. Ancak birçok yerde kapalı ve yeraltı otoparkı projelerimiz de var. İmar revizyonu yapılan mahallelerimiz var. Bu imar planları üzerinden oralarda yeniden bir şehirleşme gerçekleşecek, biz oradaki vatandaşlarımızın haklarının korunarak kentsel dönüşüme dahil edilmesi için takipçi olacağız. Bunlar vaat değil, zaten yapılmakta olan, olgunlaşan projeler. Bu projeler devam edecek ve tamamlanacak.

Ben belediye hizmeti anlamında Çarşı’yı mesela düzenleme ve kaliteli hale getirme işini çok önemsiyorum. Karşıyaka’daki altyapı sorunlarını kökünden çözeceğiz. Su drenajı ile ilgili sorunları ve kanalların temizlenmesi ile ilgili çalışmaları yapacağız. Tüm belediye işlerini yaparken vatandaşlarımız ve esnafımız ile birlikte karar vereceğiz . Çarşı’da seyyar satıcıların verdiği rahatsızlık var, belediye olarak onlarla daha sıkı çalışacağız. minibüs durağı ile ilgili, orayı bir meydana çevirmek ve dolmuşların sadece oradan ring yapacağı bir projemiz var. Herkesin ‘Burası Karşıyaka’nın kütüphanesi’ diyeceği bir kütüphane kazandıracağız. Eski antik tiyatrolara benzer bir tiyatro yapma fikrimiz var. Yamanlar Köyünü ve Sancaklı Köyünü hafta sonları Karşıyakalıların gidip kahvaltı yapabileceği, gezeceği, alışveriş yapabileceği bölgelere çevireceğiz. İnsanlar hiç beklenmedik şekilde bir Karşıyaka Sanayi atılımı görebilir vatandaşlarımız. Olimpik düzeyde bir olimpik buz pisti, İzmir’in ihtiyacı ve bunun Karşıyaka’ya yakışacağını düşünüyorum. İzmir’de 10 bin kişilik bir basketbol salonunun yapılması gerekiyor, bu kentin ihtiyacı. Bunun Karşıyaka’da kazandırılması için çalışmalar yapacağız” dedi.

“MÜMKÜN OLAN HER YERDE BİSİKLET YOLU OLMALI”
Karşıyaka’da mümkün olan her yerde bir bisiklet yolu ayrılacağını söyleyen Tugay, “Kemal Baysak Bulvarı’nda gidiş-dönüş bisiklet yolu mutlaka kazandırmak istiyoruz. Mümkün olan her yerde bir bisiklet yolu ayıralım diyorum. Sadece sahilde değil, insanlar kentte gezerken, çarşıya pazara giderken, arkadaşına giderken bisiklet kullanabilsin istiyoruz. Belirli rotalarda bu yolları yapacağız. Çocukluk çağında olup bisikleti sahibi olmak istemeyen yoktur. Bisikleti olmayan çocuk kalmamalı, bisiklet kullanmayı bilmeyen çocuk kalmamalı. Bisiklet derneklerimizle birlikte, her hafta bir mahallede istasyon kuracağız. Orada bisiklet kullanmayı bilmeyenlere bisiklet kullanmayı öğreteceğiz. Öğrendikten sonra onlara bisiklet armağan edeceğiz. Mahallelerde bisiklet parkurları oluşturacağız. Bisikleti olmayan çocuk kalmamalı. Karşıyaka’nın her hafta sonu bir etkinliği olmalı diye düşünüyorum. Bu etkinlikler tek yerde değil, birkaç noktada olmalı. Bu etkinlikleri ilçemizin birçok yerine taşımalıyız, bölgelere özgü etkinlikler yapmalıyız. Mesela Balkan festivali yapacağız. Daha önce de yapılmış bu yıl biz ikincisini yapacağız” diye konuştu.

“ERTELENMİŞ ÖNCELİKLİ SORUNLARI HEMEN ÇÖZECEĞİM”
Karşıyaka’nın bazı yerlerinde kronikleşmiş sorunlar olduğunu ifade eden Tugay, “Bunlar genelde imar planları ile ilgili, tapu sahibi olamamakla ilgili sorunlar. Bu sorunları öyle yada böyle bir şekilde bu dönem çözeceğim. Bunu bu kadar içten söyleyebilme nedenim bu dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan Tunç Soyer’in yapıcı bir başkan olmasına ve iletişimimizin çok iyi olmasına bağlıyorum. Bu sorunları iyi bir işbirliği ile çözeceğiz. Sağlık ocağı, pazaryeri ile ilgili sorunlar var. Bu sorunların çözümleri de ertelenmiş ama bunlar öncelikli sorunlar, hemen çözeceğiz. Doğalgaz gitmeyen bölgelerimiz var, o bölgelere hemen doğalgaz gitmesi için gereken çalışmaları yapacağız. Kent-Koop marketlerimiz var, neden bilmiyorum ama daha çok aşağı mahallelerde açılmış, asıl ihtiyaç olan bölgelerde eksik kalmış. Örnekköy’de Cumhuriyet’te yaşayan bölgelerde yaşayan insanların buna daha fazla ihtiyacı var, buralara hemen Kent-Koop marketlerini açacağız. Yeni yeşil alanlar, spor alanları, dinlenme alanlarını o bölgelere kazandıracağız. O bölgelere bu yatırımları yapmadığımız zaman, oralarda yaşayan insanlar sahil bölgesine geliyor ve yoğunluk oluşuyor. Karşıyaka’da her bölge ayrı değer kazanmalı ve insanlar bu bölgelere de gezmek görmek için gitmeli” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARA İŞ SÖZÜ
Engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi ve iş sahibi olması için yapılması gereken çok sayıda faaliyet olduğunu söyleyen Tugay,“Öncelikle kim çalışmak istiyor bunu bilmek istiyorum. Daha sonra kim ne iş yapabilir gibi bilgilere ihtiyacımız var. Öncelikle bununla ilgili bir çalışma yapmamız gerekiyor. Daha sonra eğitimler verilerek bir kısmını belediyenin kendi tesislerinde iş sahibi yapılmalı kalan kısmı diğer işletmelerde çalışmalı ve bunun sürdürülmesi gerekiyor. İş yaşamına katılamayacak olanları da sosyal yaşam alanları kazandırmalıyız. Günlük aktivite merkezleri gibi yerlere ihtiyacımız var. Bu merkezlere servis hizmeti veren araçlarımız olacak. Sadece engellilerin kullanabileceği bir havuza ihtiyaç var. Yolların, kaldırımların ve her şeyin engellilerin kullanımına uygun olması gerekiyor. Bu çalışmalara bir yerden başlayacağız, belki uzun yıllar sürecek çalışmalar yapacağız ama yine de kökten çözüm sözü veremeyiz çünkü Karşıyaka’ya baktığımızda tüm yollar ve kaldırımların elden geçirilmesi çok büyük ve uzun sürecek bir iş olur” diye konuştu.

“İZİN VERSELER HEMEN HASTANE YAPARIZ”
Karşıyaka’da bir hastane yapılmasını çok istediğini ve gerekli olduğunu da ifade eden Tugay, “Ben bir yere dev bir hastane yapılmasını ve herkesin oraya çağırılmasını yanlış buluyorum. Daha yerel hastaneler ve çeşitli alanlarda uzmanlaşmış hastanelerin olması gerekiyor. Maalesef hükümetimizin politikası bu şekilde ve belediyelere hastane yapma yetkisi verilmiyor. Yetki verilse hemen yaparız. Şimdi yapılan hastaneye yüzde 70 doluluk garantisi veriliyor, bunun için çeşitli adımlar var. Hastane kurmamıza izin vermezler, verseler hemen kurarız ama biz de insanların hastaneye ulaşımı için gerekenleri yapacağız. Acil müdahale alanları kuracağız, kanser mücadele merkezleri gibi yerler kuracağız. Kanser taramaları, diş sağlığı ve göz sağlığı taramaları, sigara ve madde bağımlılığı ile ilgili merkezler, kadın sağlığı ile ilgili özel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bunları göstermelik ufak tefek çalışmalar değil, herkesin ulaşabileceği ve  yaygın olarak yapacağız. İlk yardım eğitimini bütün Karşıyaka’ya verebiliriz, çok maliyetli bir şey değil” dedi.

 
AK Partili Korkmaz'dan Çiğli'ye açık mektup
 
Karşıyaka yeni seri peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Korkmaz'dan Çiğli'ye açık mektup
Cumhur İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; ...
'İzmir, Zeybekci’nin ustalık eseri olacak'
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
CHP Adayları Selvitopu ve Engin'den kadın dostu imza
Karabağlar Belediye Başkanı ve aynı zamanda yeni dönemde de Millet İttifakı ...
 
CHP Menderes Adayı Kayalar: En az 10 bin fark atarız!
Millet İttifakı'nın CHP'li Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, ...
Gümrükçü’den son sandık mesajları: Yüzde 70’i geçme hedefimiz var!
Görev süresinde uygulayacağı yol haritasını, “Çiğli’de her şeyimiz var. ...
CHP Bornova Adayı İduğ'a en büyük destek kadınlardan
Seçim çalışmalarında kadın gönüllülerden büyük destek gören Cumhuriyet ...
 
Zeybekci'ye sürpriz karşılama
Seçim çalışmaları kapsamında Konak, Çamdibi ve Buca’yı gezen Cumhur İttifakı ...
AK Parti Adayı Arslan: İzmir'in külfetini Buca'ya yüklemişler!
Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Büyükşehir ...
Karabağlar’da Selvitopu ve Soyer'den esnafa ziyaret
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva