HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2021 Çarşamba - 15:21

Cezaevinde intihar etmişti: 'Torbalı canisi'nin itirafları ortaya çıktı!

Geçtiğimiz yıl, Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Fuat Park ile o dönem Torbalı Devlet Hastanesi’nde çalışan doktor Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal'in öldürülmesiyle olayını gerçekleştiren ve cezaevinde intihar eden Enver Yıldız’ın ifadesi ortaya çıktı. Yıldız ifadesinde intihar etmeden önce cinayetleri tasarlayarak gerçekleştirdiklerini, cinayetin ardından otele cinsel birliktelik yaşamak için kadın çağırdığını ve bu cinayetler için toplamda 1 milyon lira kendisine teklif edildiğini belirtti.

Cezaevinde intihar etmişti:  Torbalı canisi nin itirafları ortaya çıktı!

29 Aralık 2019 günü Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park’ı (53) evinin önünde, 20 dakika sonra da Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Harun Gülcemal’in evine giderek, eşi Hatice Gülcemal’i aynı tabancayla öldüren ve saklandığı evde operasyonla yaralı yakalanmasının ardından cezaevinde intihar eden Enver Yıldız'ın ifadeleri ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak 24 Şubat günü gerçekleştirilecek dava öncesi dosya ile ilgili olarak gizlilik kararı kalktığı öğrenildi.

Torbalı Güncel’den İbrahim Danış’ın haberine göre, katil Enver Yıldız’ın intihar etmeden önce cinayetleri tasarlayarak gerçekleştirdiklerini ve bu cinayetler için toplamda 1 milyon lira kendisine teklif edildiğini ifade etti. İlk duruşması önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan davada tutuklu bulunan M.S.Ç. S.C.D. ve Ö.K. sanık olarak yer alacak. Öte yandan Yıldız, azmettirici olarak M.S.Ç.’yi işaret etti.

PARAYA İHTİYACIM OLDUĞU İÇİN CİNAYETLERİ İŞLEDİM
İntihar etmeden önce verdiği ifadesinde katil Enver Yıldız, “İki cinayeti de paraya ihtiyacım olduğu için işledim. M.S.Ç. bana cinayetler için 1 milyon liralık teklif etti. Silahı da bana o temin etti. Eylemi ilk olarak S.C.D. ile gerçekleştirecektik. Ancak S.C.D. keşiften sonra yanımdan ayrıldı. Cinayetlerden sonra gittiğim Aksan Otel’de yapılan polis baskınından sonra S.C.D. beni kaçtığım yerden alarak M.S.Ç.’ye ait daha önce kaldığımız eve getirdi. Olay anında uyuşturucu maddesinin etkisi altındaydım. M.S.Ç. ile kararlaştırdığımız gibi iki olay yerinde de cinayetlere yağma süsü vermek için para ve değerli eşya sordum. Kimse 500 lira için cinayet işlemez” dediği öğrenildi.

OLAYIN GERÇEKLENİŞ ŞEKLİ
Cinayetleri nasıl işlediğini de ifadesinde belirten Yıldız, “Olay günü saat 14. 00 itibariyle bir kafede oturduk. S.C.D. işe eylemi nasıl gerçekleştireceğimizi konuştuk. Konuşmamıza göre her iki eve giderek ben maktulleri tutacağım, S.C.D.  de silahla onları öldürecekti.  M.S.Ç. ve S.C.D ile yaptığımız görüşmede gasp olayı süsü vererek olay esnasında para istemeyi en baştan planlamıştık. Kafede oturduktan sonra S.C.D. bana uyuşturucu madde almaya gitti. 5 adet extacy isimli uyuşturucu maddeyi içtim. Sonra S.C.D. ile her iki evi keşif yaptık. Daha sonra S.C.D. havanın soğuk olduğunu, bugün bu olayları yapamayacağını yarın tekrardan gelmemizi söyledi.  S.C.D. yanımdan ayrıldı, S.C.D.’nin şaka yaptığını döneceğini düşünüyordum. S.C.D. gittikten sonra 1-1,5 saat boyunca yalnız keşif yaptım.  Uyuşturucunun da etkisiyle söz konusu eylemleri kendim gerçekleştirmeye karar verdim” dedi.

KAÇMAK İSTERKEN VURDU
Mehmet Fuat Park’ı nasıl öldürdüğünü ifade eden katil, “Maktulün bahçesine geldim. Bana tarif edilen 55-60 yaşlarında kısa boylu, hafif seyrek saçlı maktulü evin içerisinde gördüm. Zile bastım. Kapıyı maktul açtı. Bu sırada elimde silah vardı. Beni görünce kapıyı kapatmak istedi engel olup içeri girdim. Silahı doldur boşalt yaptım. Maktulün dış kapıya doğru kaçmaya çalıştığını hatırlıyorum. Silahı nasıl ateşlediğimi hatırlamıyorum. Maktul yere düştükten sonra kasanın yerini karısına sordum. Ona herhangi bir saldırıda bulunmadım. Kadından 500 lirayı aldıktan sonra kadın panik butonuna bastı. Buradan kaçtıktan sonra ikinci eylemin gerçekleştiği eve geçtim” dediği öğrenildi.

KADINI ÖLDÜRDÜ
İkinci eve gidişini ve buradaki cinayeti anlatan Enver Yıldız, “Bana tarif edilen binanın, birinci katındaki 1 numaralı daireyi görecek şekilde binanın kapısına geldim. Bu olayı nasıl gerçekleştireceğimi düşünürken bana tarif edilen daireden bir erkeğin çıktığını fark ettim. Şahsın araca gittiğini gördüm. Ben de arkasından arabaya bindim. Adama 1 numaralı dairede oturup oturmadığını sordum. Maktulün eşinden aynı şekilde yağma süsü vermek amacıyla para istedim. Adam bana yanında para olmadığını eve girebileceğimizi söyledi. Maktulün kocası ile birlikte evin kapısını çaldık. İçeri girer girmez maktul bana hitaben ‘Öldür, öldür beni’ şeklinde sözler söylüyordu. Ben de yağma süsü vermek amacıyla kasa ve altınları vermelerini söylüyordum. Bu sırada maktul sürekli kendisini öldrmemi şeklinde heyecanlı bir şekilde sözler söylüyordu. Kadına bir el ateş ettim. Kadın yere yığılınca yağma süsü vermek içim odalarda altın ve para aradım. Maktulün kocası ATM’den para çekebileceğimizi söyleyince nasılsa kaçacağım parayı alıp öyle kaçayım dedim. Maktulün kocasıyla ATM’ye gittik. Burada parayı aldıktan sonra taksiye binip kaçtım” ifadelerini kullandı.

OTELE ESCORT ÇAĞIRMIŞ
Taksicinin kendisini bir otele bıraktığını ifadesinde belirten katil zanlısı, “Taksiciden beni merkezden uzak ama şehir merkezine de yakın bir otele bırakmasını istedim. Otelde bir oda kiraladım. Para karşılığı cinsel birliktelik amacıyla internet ortamından bir numaraya ulaştım. Bu otele bir kadın istedim. Daha sonra odaya çıktım. Polis memurlarının otele geldiğini fark edince otelin birinci katında market yönüne doğru sondaki odaya geçerek pencereden atladım. Market kısmına geçtim, bu sırada polislerin girdiğini fark ettim. Bir polis bana kimlik sorunca marketin arkasındaki kafeteryanın camını ateş edip parçaladıktan sonra bahçeye atladım. Silahı kafama dayayıp polislere kendimi öldüreceğimi söyledim. Daha sonra kaçarken ayağımdan yaralandı. Caddeye çıktıktan sonra S.C.D.’yi aradım, benden konum istedi ve taksi ile beni aldı” dedi.

EVDE KENDİMİ ÖLDÜRMEK İSTEDİM
Atatürk Mahallesi’ndeki M.S.Ç.’nin evine sığındıklarını ifade eden Enver Yıldız, “Taksi ile M.S.Ç.'nin  evine geldik. Yaralandığımı gördüler. S.C.D. yaramı sardı. M.S.Ç.’nin eşi de kan olan yerleri siliyordu. Sabah saatlerinde yan binalarda arama yapıldığını hepimiz gördük. Ben b süre içerisinde evde bulunan kimseye silah çekmedim. Gece boyunca kullandığım silah yanımdaydı. Baskın yapıldığı anda ben baskın yapan polislere silah çekmedim. Başıma silahı dayamak istedim. Polis memurları büyük ihtimalle kendilerine yönelik silahın çekildiğini düşünerek beni omuzumdan yaraladı.” ifadelerini kullandı.

2 MİLYON LİRA ALACAKTIK
Mehmet Selim ya da S.C.D. ile ilgili herhangi bir olaya ilişkin yazışmalarının olmadığını ifade eden tetikçi, “Ben olay nedeniyle Mehmet Selim’den 2 milyon lira alacaktım. 1 milyon lirasını iş bittikten sonra verecekti. Daha doğrusu 1 milyon bana 1 milyon lira da S.C.D.’ye verilecekti. Benim akrabalarımdan ölen maktul doktor ile doktorun eşi olan kadın ile herhangi bir husumetleri yoktur. Mehmet Selim’in maktullerle nasıl bir alacak verecek ilişjisi olduğunu, husumetlerinin neyden kanaklandığını bilmiyorum. Mehmet Selim’i de olaydan iki gün önce tanıdım. Cinayette kullanılan silah için mermi alınan Ö.K.'yı tanımıyorum” dedi.

Öte yandan  M.S.Ç. ile S.C.D.’nin ifadelerinde Enver Yıldız’ın cinayetleri tek başına işlediğini, kendilerini de evde rehin aldıklarını belirterek suçlamaları reddettiği öğrenildi.

 
Eşini tehdit eden koca, anne katili çıktı!
 
Araç muayene ihalesinde düzenleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini tehdit eden koca, anne katili çıktı!
Ordu'da, boşanma aşamasındaki eşi A.E.D. tarafından sosyal medyadan ölümle ...
Kayıp müzisyen öldürülüp, çöp poşetiyle araziye atılmış
Bingöl'de, 4 gündür haber alınamayan müzisyen Deniz Ayaz'ın (35), Sarıçiçek ...
Hrant Dink davasında tutuklama kararı!
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ...
 
'Güvensiz koruyucu maske üretenler cezalandırıldı'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip ...
Meslek Fabrikası eğitimcilerinden Soyer'e çağrı: Başkanım duy bizi
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Meslek Fabrikaları'nda ...
İzmir'de bir mahalle kanserden kırılıyor! 'Pandemiden önce de maske kullanıyorduk'
İzmir'de toprağa gömülü radyoaktif madde nedeniyle tehlike saçan eski ...
 
DEÜ'den yeni araştırma: Çamurdan elektrik üretiyor!
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Arıtma Çamurları Laboratuvarı’nda ...
İzmir'e '6,8' uyarısı!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
15 yıl önce öldürülen oğlunun mezarını arıyor!
İzmir'de kaybolduktan 15 yıl sonra iş arkadaşları tarafından öldürülüp, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva